Vad händer i Skripalfallet?


Denna artikel har publicerats av bloggaren The Saker 11 maj The Saker och vänligen översatts av Christine Vaple. Publiceras lätt modifierad.

Artikeln.
Det finns en riktigt bisarr detalj i Skripal-fallet som jag ursprungligen avfärdade, men som håller på att bli väldigt störande: det faktum att britterna tydligen håller Sergei och Iulia Skripal isolerade (incommunicado). Med andra ord har de blivit kidnappade.

Ett enda telefonsamtal ägde rum mellan Iulia Skripal och hennes syster Victoria, där Iulia sa att hon var okej (hon försökte uppenbarligen lugna Victoria) men det var tydligt att hon inte kunde tala fritt. Vidare, när Victoria nämnde att hon skulle vilja besöka Iulia svarade hon att ”ingen kommer att ge dig visum”. Sedan dess – fullständig tystnad. Det ryska konsulatet har gjort otaliga begäran om besök, men allt som britterna gjort sedan dess är att Scotland Yard postat ett brev, som uppenbarligen inte skrivits av Iulia och som lydde: ”Jag har tillgång till vänner och familj, och jag har har fått kännedom om mina specifika kontakter vid den ryska ambassaden, som vänligt erbjudit mig deras hjälp på alla sätt de kan. För tillfället vill jag inte utnyttja deras tjänster, men om jag ändrar mig, vet jag hur man kontaktar dem.” Vilka vänner?! Vilken familj?! Dumheter!
Skripals II 180406 000f7f5c-800
Hennes syster försökte kontakta henne många gånger via olika kanaler, inklusive de officiella, och sedan postade hon i förtvivlan följande meddelande på Facebook:

”Älskade syster Yulia! Du kommunicerar inte med oss, och vi vet ingenting om dig och Sergey Victorivich. Jag vet att jag inte har någon rätt att störa dig i dina affärer utan din tillåtelse, men jag oroar mig för mycket. Jag är oroad för dig och för din pappa. Jag oroar mig också för Nuar. [Nuar är Yulia Skripals hund, som hon lämnade in på en kennel då hon reste till Storbritannien.] Han är nu på hundhotellet, och de vill ha betalt. Vi måste bestämma vad vi ska göra med honom. Jag är redo att ta hand om honom tills du kommer hem. Förutom Nuar är jag bekymrad över din lägenhet och din bil. Ingenting har beslutats om deras säkerhet och underhåll. Vi kan hjälpa till med allt det, men jag behöver din fullmakt åt mig eller min syster Lena. Om du tror att allt detta är viktigt, fyll då i ett fullmaktsformulär på ett ryskt konsulat i något land. Om du inte gör det, förstår vi och kommer inte att blanda oss i dina affärer.
Vika”

Det kom aldrig något svar.

Jag har precis angett följande sökord i Google: ”Skripal”. Den 10 april finns en post som säger att hon skrevs ut från sjukhuset. Det är den senaste jag har hittat. Jag tittade på Wikipedia, samma sak, det finns inget alls.

Jag måste erkänna att när jag först hörde de ryska klagomålen, tänkte jag att det inte var någon större sak. Jag tänkte att ”britterna sa till far och dotter Skripal att Putin försökt förgifta dem, de är förmodligen rädda och kanske fortfarande sjuka från vad det nu är som gjorde dem sjuka, men britterna skulle aldrig kidnappa två utländska medborgare och absolut inte på ett sådant offentligt sätt”.

Jag är inte så säker längre.
May and Johnson
Låt oss först ta det uppenbara: rädslan för far och dotter Skripals säkerhet. Detta är fullständigt nonsens. Britterna kan organisera ett möte mellan en rysk diplomat i Storbritannien på en starkt skyddad brittisk plats, med tanks, SAS-team i stand-by, helikoptrar i luften, bombplan osv. Den ryska diplomaten kunde tala med dem genom pansarglas via telefon. Och eftersom ryssarna anses så farliga kan han visiteras för vapen. Allt som far och dotter Skripal behöver göra är att säga till honom/henne ”tack, men dina tjänster behövs inte”. Slut på samtalet. Men britterna vägrar ens detta.

Men låt oss anta att far och dotter Skripal är så vansinnigt rädda för de onda ryssarna, att de kategoriskt vägrar. Även till en videokonferens. Det skulle vara traumatiskt för dem, eller hur? Okej.

Vad sägs om en presskonferens då?

Ännu mer oroande är att ingen, åtminstone såvitt jag vet, av Västs media efterfrågar en intervju med dem. Snowden kan tala säkert från Ryssland och även delta i stora konferenser, men far och dotter Skripal kan inte prata med någon alls?

Men här kommer den värsta delen av allt detta: det har redan gått två månader sedan far och dotter Skripal började hållas i total isolering av de brittiska myndigheterna. Två månader, det är 60 dagar. Fråga vilken som helst specialist på förhör eller vilken som helst psykolog vilken effekt 60 dagar av ”specialbehandling” kan ha på en person.

Jag avfärdar inte de ryska uttalandena om ”kidnappning” längre. Vad jag ser är detta: I huvudsak har false flag Skripal-affären kraschat och gått upp i rök, precis som MH17 eller den kemiska attacken i Douma, men i motsats till MH17 eller Douma finns far och dotter Skripal två vittnen vars vittnesmål har potential att leda till en gigantisk skandal, inte bara för May-regeringen, utan för alla de ryggradslösa européer som visade ”solidaritet” med Storbritannien. Med andra ord kommer far och dotter Skripal troligen aldrig att tillåtas prata fritt: de måste antingen dödas eller helt hjärntvättas eller försvinna. Alla andra alternativ skulle resultera i en skandal av gigantisk storlek.

Jag kan inte låtsas att mitt hjärta blöder för Sergei Skripal: han var en officer som givit en ed, och som sedan förrådde sitt land till britterna (han var en brittisk agent, inte rysk som pressen skriver). De som håller honom idag är hans tidigare chefer. Men Iulia? Hon är helt oskyldig och den 5 april (när hon ringde sin syster Victoria) var hon tydligen vid god hälsa och med ett klart sinne. Nu är hon försvunnen och jag vet inte vilket som är värst, det faktum att hon kanske aldrig kommer att återfinnas eller att hon en dag återkommer efter månader av brittisk ”rådgivning”. Vad beträffar hennes far så betalade han för sitt förräderi och han förtjänar också en bättre öde än att förgiftas, utnyttjas och sedan försvinna.

Sett ur ett större perspektiv (zionisternas krig mot hela vår planet) kanske två personer som Sergei och Iulia Skripal inte spelar någon roll. Men jag tror att det minsta vi kan göra är att minnas dem och deras belägenhet.

Detta leder oss också till frågan om vilken typ av samhälle vi lever i. Jag är inte chockad över det faktum att den brittiska staten skulle tillgripa sådana metoder (de har alltid använt dem). Det jag är chockad över att är britterna, i en så kallad västerländsk ”demokrati” med frihet, pluralism och ”europeiska värderingar”, skulle kunna komma undan med detta.

Hör ni, européer, vad sägs om lite ”solidaritet” med far och dotter Skripal?!

Tidigare 11 artiklarna här om detta.
Schweiziska OPCW- experter: Har Skripals INTE (främst) förgiftats av Novichock men av Nato-medlet BZ?
Skripal-historien visar på skadskjuten anglo-amerikansk plan
Tjänstefel av Margot Wallström & Co i Skripalaffären? Att dömas utan bevis.
Sverige bidrar till en mycket farlig situation i konflikten mot Ryssland
Chefen för Storbritanniens lab bekräftar INTE att giftet är från Ryssland.
Västs diplomatiska krigföring mot Ryssland – förberedelse för krig i Europa?
Storbritannien pressar sina forskare att hitta (på?) stöd för att Ryssland är skyldigt till Skripal-storyn.
Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien? 14/3
Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike? 15/3
Hotfulla stormakts-anklagelser mot Ryssland som har förstört sina kemiska vapen enligt OPCW. Kan Novichock tillverkas i garage? 16/3
Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet!

i Andra om:
, , , , ,, , , , , , ,
,


9 svar till “Vad händer i Skripalfallet?”

 1. För utomstående är endast två saker bekräftade och i värsta fall hade även dessa kunnat blockeras. Vad vi vet om själva händelsen kan återföras till en insändare i London Times från en av läkarna på sjukhuset, där denne skriver med anledning av en artikel som sagt att 40 personer drabbats. Han skrev: ”endast tre personer har behandlats för förgiftningssymptom men de har inte uppvisat spår av nervgiftspåverkan.”

  Det andra vi vet är att Julia Skripal lyckades ringa till sin kusin i Ryssland (inte syster som The Saker skriver, detta beror på att kusin på ryska även kan sägas ”lilla syster”). Av rösten att döma var hon vid god hälsa, kanske uttryckte hon snarare en viss förvirring. Samtalet var kort men förlöpte under god och varm stämning. Det konstiga kom när Julias kusin sade att hon skulle komma och hälsa på. ”De kommer inte att ge dig visum”, sade Julia. Hur kunde hon veta det ? Ett tecken på att Julia visste att hon var en bricka i ett spel. Hon ringde från lånad telefon och en god gissning är att hon lyckats komma fri för en stund från sina bevakare.

  Allt det övriga kommer från brittiska regeringen som visat sig gå från den ena lögnen till den andra. Inte ens normalt välunderrättade personer utanför regeringskretsarna får ihop det till en logisk historia. Utnyttjade man en fristående händelse till ett alltid lägligt angrepp mot Ryssland eller hade man planerat alltihop från start. Med tanke på hur man klantat till det är det svårt att dra några klara slutsatser. Nu råder största möjliga tystnad. Brittiska regeringen har utfärdat en sk. ”D-notice”, en order till medierna att hålla tyst. I ett land med en fri press skulle man strunta i ett sådant påbud men brittiska medier är numera maktelitens verktyg.

  • Vet ej om det handlar om insändare, däremot finns det en info från ”UK Clinical Services Journal” som säger att ”The #Skripals were allegedly exposed to the drug #Fentanyl”. Denna info varit kvar från 5 mars tills 26-27 april, när bulgariska grävande journalisten tweettrade:

   Dilyana Gaytandzhiev @dgaytandzhieva – 21:24 UTC – 26 Apr 2018
   The #Skripals were allegedly exposed to the drug #Fentanyl, not the #Novichok nerve agent, according to information obtained from the UK Clinical Services Journal https://www.clinicalservicesjournal.com/story/25262/

   The Clinical Services Journal piece Gaytandzhiev had found is from March 5 2018, the day after the Skripal incident in Salisbury. In its original version it read:
   Salisbury District Hospital declared a “major incident” on Monday 5 March, after two patients were exposed to an opioid.


   It followed an incident hours earlier in which a man and a woman were exposed to the drug Fentanyl in the city centre. The opioid is 10,000 times stronger than heroin.
   On April 27, a day after the above tweet:
   Dilyana Gaytandzhiev @dgaytandzhieva – 12:12 UTC – 27 Apr 2018
   The #Skripals were exposed to #Fentanyl, not #Novichok. After I published this information yesterday (26.04.) the Clinical Services Journal redacted it today https://www.clinicalservicesjournal.com/story/25262/
   I personally read the CSJ story after Gaytandzhiev’s first tweeted it on the 26th. I can confirm that it was changed.
   All reference to Fentanyl as cause of the Skripal illness in a March 5 article has been removed between April 26 and April 27.

   Dock, två lokala tidningar inte ändrad de ursprungliga uppgifter.

   Beträffande ”D-Notice”, inte alla tidningar hörsammade (?).

   The D-Notice attempt Thomsen mentioned was too late as some media had already reported the name of the Skripal’s MI6 handler. We spelled it out on March 8.
   One Pablo Miller, a British MI6 agent, had recruited Sergej Skripal. The former MI6 agent in Moscow, Christopher Steele, was also involved in the case. Skripal was caught by the Russian security services and went to jail. Pablo Miller, the MI6 recruiter, was also the handler of Sergej Skripal after he was released by Russia in a spy swap. He reportedly also lives in Salisbury. Both Christopher Steele and Pablo Miller work for Orbis Business Intelligence which created the ”Dirty Dossier” about Donald Trump.
   We early on suspected a relation between the ”Dirty Dossier” and the Skripal affair:
   Here are some question:
   • Did Skripal help Steele to make up the ”dossier” about Trump?
   • Were Skripal’s old connections used to contact other people in Russia to ask about Trump dirt?
   • Did Skripal threaten to talk about this?

   If [Sergej Skripal] was also involved in the ‘golden showers’ dossier then elements in the US would have a reason to act as well. The whole incident was an inside job not to kill him, hence the use of BZ, but to give him a warning and a punishment. The whole thing is being treated as though the authorities know exactly what went on but have to cover it up.

   I meant to add that the policeman who ‘just happened’ to be around was almost certainly the special branch ‘minder’ who was keeping Yulia under surveillance. The media are not allowed to mention the existence of a D notice.

   There is not only a very curious silence in British media about the Skripal case, but there seem to be active attempts to remove certain material about the case from the public.

   http://www.moonofalabama.org/2018/04/the-silence-of-the-skripals-government-blocks-press-reports-media-change-the-record.html

 2. Angående samtalet mellan Julia Skripal och hennes kusin bör tilläggas att om detta inte läckts av ryska medier skulle brittiska regeringen kunna påstå vad som helst om hennes tillstånd. Det läckta samtalet tvingade dem till ett medgivande att hon inom kort skulle lämna sjukhuset.

  Britterna litar inte heller längre på varken regering eller medier. Hört i en brittisk byggvaruaffär: ”Var är John idag? – John är sjukskriven, tillbaka på måndag. Förgiftad av ryssarna, enligt frugan – men provresultaten är hemligstämplade”.

 3. Enligt NYT Skripal inte slutat med underrättelse verksamhet. Ett sätt att försörja sig??

  Former GRU colonel Sergei Skripal, who was poisoned in the UK town of Salisbury in March, secretly visited Estonia in 2016, where he met with local intelligence officers, something that London possibly helped to organize, New York Times reported on Monday.

  Having settled in the United Kingdom, Skripal traveled widely offering information on Russia and its network of foreign agents to foreign intelligence services, according to the New York Times newspaper, citing European officials, who spoke on the condition of anonymity.

  A senior European official with knowledge of the trip confirmed that Skripal secretly met with a group of Estonian intelligence officers in June 2016. The source did not disclose what was on agenda but described it as ”very sensitive information,” to the newspaper reported, adding that UK intelligence supposedly facilitated the meeting.

  The newspaper also confirmed recent reports, published by Czech media, about Skripal’s meetings with Czech intelligence officers. According to the newspaper, citing a Czech official, Skripal met with local intelligence officers in Prague in 2012 and provided them with information on the Russian spy network in Europe. Though his data was outdated, Skripal reportedly turned out to be so helpful that such meetings continued in the United Kingdom.

  The exchange of knowledge and expertise was likely to be the only way for the former spy to make a living, The New York Times concluded.

  https://sputniknews.com/europe/201805141064427919-skripal-estonia-visit/
  https://sputniknews.com/europe/201805131064417143-skripal-visited-prague-special-services/

 4. Vi har sedan längesedan lärt oss lögnernas mekanik. De dyker upp plötsligt, de går mycket snabbt emot ett crescendo och försvinner från jordens yta lika fort som de dök upp. Inom 6 månader kommer inte ens de värsta foliehattarna i försvarstwitter/blogg-sammanhang att nämna detta som ett exempel på rysk aggression.

  Kidnappning kräver att det sker emot ens vilja, du skall nog se att Skripals har fått lämplig kompensation, så de anklagelserna är rätt meningslösa.

  The Saker ÄR dock problematisk, då han var tvungen att slänga in en känga till ”zionism” i det hela, vilket smutsar ned allt han gör och framförallt är det ett sätt att sabotera för de som anför legitim och korrekt kritik emot sionismen och Israel. Det är viktigt att markera emot sådant i dessa tider.

  Tänk på att alla dessa olika skumma nätskrifter, särskilt de med osunda konspirationsteorier kring Israel eller med en fabless för kulturnationalism aldrig skapar eget innehåll. Alltså behöver man inte länka dem, om de uppmärksammar en på något, så finns det alltid andra källor från vilka de fått informationen de kåserar runt omkring. Gör man jobbet, klarar man att hålla linjen.

  (Du gör ett bra jobb Anders och jag förstår inte hur du klarar vara så produktiv. Min kritik om en detalj från The Saker är ingen anklagelse emot dig.)

  • @ Martin Kullberg

   Om någon begår kriminell handling av nazistiska skäl, ska man ange detta då?
   Om någon begår kriminell handling av sionistiska skäl, ska man ange detta då?

   Om svaren skiljer sig åt, varför skiljer de sig då åt tror du? Indoktrinering genom fulmedier ägda av exakt de kriminella som inte vill att den kriminella handlingen ska kopplas till dem?

   P.S. Om jag inte svarar på tilltal beror det INTE på högfärd, men på att Romelsjö INTE använder WordPress som bloggsystem.

  • Jag håller fullständigt med dig, Martin!

 5. RT skriver om avslöjande i tysk media av ”Novitchok” affären (stämmer överens med vad ryssarna hävdat tidigare):

  A sample of Novichok, the nerve agent allegedly used to poison the Skripals, was obtained by German intelligence back in the 1990s, local media report. The substance has since been studied and produced by NATO countries.

  Western governments were able to lay their hands on the formula of what is described as “one of the deadliest chemical weapons ever developed” after the German foreign intelligence service, the BND, obtained a sample of the nerve agent from a Russian defector in the early 1990s.
  A Russian scientist provided German intelligence with information on the development of Novichok for some time following the collapse of the Soviet Union, the German NDR and WDR broadcasters, as well as Die Zeit and Suedeutsche Zeitung dailies, report, citing unnamed sources within the BND. At some point, the man offered to bring the Germans a sample of the chemical agent in exchange for asylum for him and his family.

  A sample was eventually smuggled by the wife of the scientist and sent by the Germans to a Swedish chemical lab, according to the reports. Following the sample analysis, the Swedish experts established the formula of the substance, which they then handed over to Germany.

  By the order of the then German Chancellor Helmut Kohl, the BND then shared the formula with Berlin’s “closest allies,” including the intelligence services of the US and the UK. Later, the UK, the US and Germany reportedly created a special “working group” tasked with studying the substance, which also included representatives from France, Canada and the Netherlands.

  “Some NATO countries were secretly producing the chemical agent in small quantities,” the four media outlets reported, adding that it was allegedly done to develop the necessary countermeasures. However, it remains unclear which particular states were involved in the Novichok production.
  The sample of the nerve agent was particularly thoroughly studied by British specialists in the Porton Down laboratory. That is why they allegedly were so quick to determine the formula of the substance used to poison the former double agent Sergei Skripal and his daughter Yulia back in March, the report says.

  At the same time, the German media admitted that “Novichok has long been not a secret anymore,” calling the claim of the British authorities concerning the origin of the substance used to poison the Skripals “precarious.”
  https://www.rt.com/news/426944-germany-intelligence-novichok-formula/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  Länkar till tyska tidningar:

  http://www.sueddeutsche.de/politik/moskaus-chemiewaffen-luegen-gift-und-ueberlaeufer-1.3982054
  http://www.sueddeutsche.de/politik/moskaus-chemiewaffen-luegen-gift-und-ueberlaeufer-1.3982054-2

  https://www.zeit.de/politik/ausland/2018-05/geheimdienst-nowitschok-bnd-nervengift-russland