Nation, Google,Facebook & Twitter: Inga bevis för att Ryssland lagt sig i presidentvalet.


The Nation i USA, som ligger demokraterna nära, skriver 6. oktober 2017 i en artikel med titeln: Russiagate is more fiction than fact.The Nation
Putin imagesCAAIMOLN
Sedan valdagen har kontroversen över påstådd ryska inblandning och Trump-kampanjens eventuella kontakter upptagit Washington och de nationella medierna. Men nästan ett år senare finns det fortfarande inga konkreta bevis för de centrala anklagelserna. Det finns påståenden från amerikanska underrättelsetjänstemän att den ryska regeringen hackade e-post och använt sociala medier för att hjälp Trump att bli vald, men det har ännu inte bekräftats. Även om den ofta citerade januari-underrättelsetjänsten ”använder det starkaste språket och erbjuder den mest detaljerade bedömningen än” observerade tidskriften The Atlantic att ”de inte ger eller kan presentera bevis för sina påståenden”. New York Times kom fram till att underrättelsemenskapens ”frånvaro av något bevis” och ”svårt att få fram bevis för att backa upp myndigheternas påståenden om den ryska regeringens inblandning i huvudsak förmedlar budskapet ”lita på oss”.
Så är fortfarande läget idag.
Google_2013_Official_svg
Ryska talesmän i Washington DC uttryckte hopp om att samarbetsanda kommer att råda sedan Google, Facebook och Twitter till den amerikanska senatkommitténs underrättelseutskott bekräftade att det inte fanns något bevis på att Ryssland blandade sig i valet 2016 enligt uppgifter från Rysslands ambassad. Sputniknews

Ryska talesmän betonade de två länderna bör hitta ett sätt att förena sina ansträngningar och fokusera på ett större hot som den internationella terrorismen.” (Slut)

Jag har själv sökt på nätet efter mer information i frågan men har inte hittat något, utom en artikel i La Stampa. La Stampa

Ny sökning idag 14/11 på Google News utan ny information

Min vana trogen påminner jag:

Säkerhetsexperter med flera i USA har i brev till president Trump hävdat att inga bevis finns för rysk inblandning. Se även bland tidigare publicerade artiklar längs ned. NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!

Media tiger däremot om belägg för USA:s intervention i 80-tal val i 45 länder efter Andra Världskriget, bortsett från statskupper – enligt forskare i USA.

Los Angeles Times: US interventions in foreign elections USA- Forskare: USA världsbäst i manipulering av andra – 45 -länders val och USA har olagligt och odemokratiskt påverkat valen i många länder
usa-inbladning-i-valen-i-45-landerLA Times
* Liksom att Ryssland påstår att USA intervenerade i regionvalen i Ryssland i september i år USA blandar sig åter in i val i Ryssland

Andra artiklar.
Vad visar egentligen Russiagate?
NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!
Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,


4 svar till “Nation, Google,Facebook & Twitter: Inga bevis för att Ryssland lagt sig i presidentvalet.”

 1. För alternativa medier är detta ett avklarat fall. Det som återstår att reda ut är de exakta omständigheterna samt hur CIA och de övriga tänker förklara sig. Gällande den senare frågan kan de låta saken bero. Jag har inget minne av att CIA bett om ursäkt för att de vilseledde med Iraks påstådda massförstörelsevapen. Och samma gäller den politiska klassen. De glömmer det hela och hittar på nya samtalsämnen.
  För knappt två veckor sedan har CIA:s nye chef Mike Pompeo samtalat med William Binney. Den sistnämnde är tidigare teknisk chef för NSA och den hittills högst uppsatte insidern som blåst i visselpipan. Att Binney äntligen fått komma till tals beror på att president Trump uppmanat Pompeo att kalla på honom. Binney och hans medarbetare har lyckats komma över data gällande dataläckan som visar att nedladdningen skett på den amerikanska ostkusten. Binney har dessutom poängterat att NSA har totalkoll över nätet och i vilket fall hade kunnat spåra läckan eller hackningen till förövaren.
  Binney vill inte spekulera över vem personen i fråga är. Det antas allmänt att det var den mördade Seth Rich, anställd hos DNC. När spåren skulle sopas igen dök en pseudonym upp, Guccifer 2.0. Om honom tror man att det är en skapelse av CIA. Dessutom har ju Julian Assange som tagit emot materialet förnekat att någon stat varit inblandad.
  När det gäller betalda annonser i ryska media på den amerikanska marknaden är påsen lika tom. Bernie Sanders hade fått flest via Twitter och gulliga valpar hade även förekommit. Det är tvärtom nästan förvånande att inte någon rysk oligark öppnat plånboken för Hillary Clinton -annonser, som de säkert höll som favorit. Men det hade förstås inte räknats som skandal.

 2. Surrealistisk kontradiktion.
  Ja, men vad hjälper det, när dårskapen har nått krönet av fulländning. Läs Paul Craig Roberts senaste artikel om det totala sammanbrottet för det sunda förnuftet, både i USA och EU. Vad säger man mer än att dårarna har dödslängtan, medan medborgarna i västvärlden sitter i finsoffan och tittar på verklighetsfrånvända tv-serier, utan en susning om hur spänningarna växer till en total hybris i krigshot. Och vi sitter på första målgården utan att ana vilken jävla smäll det kan bli.

  https://www.paulcraigroberts.org/2017/11/13/will-america-survive-washington-paul-craig-roberts/

  • Jag uppfattar inte detta som bevis för att Ryssland, den ryska regeringen eller dess organ varit involverat. Sista ordet är inte sagt

   I GP står bl.a. ” Facebook har identifierat omkring 3 000 annonser med kopplingar till ett ryskt propagandaföretag. Annonserna har lämnats över till kongressen där företrädare för det sociala nätverket samt Google och Twitter har grillats av ledamöterna.”