Mötet Trump-Putin: Dagens verklighet och utrikesministerns tankar


För knappt en vecka sedan publicerade jag en första artikel om det kommande (?) mötet mellan presidenterna Putin och Trump. Inför mötet mellan Putin och Trump – och vad är G7/G20?

Som på beställning – tre dagar före det planerade toppmötet mellan Putin och Trump väcks just nu åtal mot tolv påstådda ryska agenter för en rad brott. Vilka bevis finns och vad gäller?

DN skriver ”Tolv ryska agenter har åtalats för cyberattacken mot demokraterna och Hillary Clinton inför presidentvalet 2016. Demokraterna i USA kräver nu att Donald Trump ställer in måndagens möte med Vladimir Putin.” Martin Gelin: ”Ryska attacken mot amerikansk demokrati är historisk”

DN skriver vidare ”I det mest omfattande åtalet hittills från den särskilde åklagaren Robert Muellers undersökning om valkampanjen 2016 har nu tolv ryska agenter åtalats för en rad brott, bland annat den stora cyberattacken mot demokraterna och Hillary Clintons medarbetare. De åtalas även för identitetsstöld, kriminell konspiration för pengatvätt och databrott. Enligt åtalet ska de även ha stulit information om en halv miljon amerikanska väljare.
Tajmingen för åtalet är häpnadsväckande, då det nu bara är tre dagar kvar till Donald Trumps möte med Vladimir Putin i Helsingfors. Chuck Schumer, demokraternas talman i senaten, och en rad andra demokrater krävde omedelbart att Trump måste ställa in detta möte. Inga republikaner i kongressen har ännu krävt samma sak.”…”President Trump ska ha fått informationen om detta för flera dagar sedan, enligt Rod Rosenstein, vice justitieminister, som offentliggjorde åtalet vid en presskonferens på fredagen. Ändå har Trump ägnat de senaste dagarna åt att fortsätta tala om Vladimir Putin i varma ordalag. Efter att Trump fått information om åtalet från Rosenstein sade han om det kommande mötet med Putin: “Jag tror att vi kommer att komma bra överens. Han är inte min fiende”.
Trump och Putin
Vid en presskonferens nyligen refererade han åter till Muellers undersökning som en “häxjakt” och “ett skämt”, trots att han då kände till Rosensteins information. Media rapporterar att en del kongressmän menar att Trump inte ska få träffa Putin ensam.

Ryssland bestrider detta helt och uppger att de tolv personer inte är ryska agenter. Några bevis har inte presenterats.

DN:s journalistik är av samma kvalitet som vanligt – 2 exempel:
1. DN:s rubrik ”Ryska attacken mot amerikansk demokrati är historisk” – inga bevis har presenterats för en rysk attack.
2. DN skriver ”Den ryska attacken mot amerikansk demokrati är historisk, dels för att den var så omfattande, men även för att den var så framgångsrik.”. För det första finns inga presenterade bevis för en ”rysk attack”, för det andra går det inte att bedöma att en eventuell attack varit ”framgångsrik.”

DN:s publiceringspolicy
DN:s nyhetsredaktion arbetar opartiskt – vi tar inte ställning politiskt eller i andra frågor. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat, inte hårdvinklat och präglas av kvalitet och trovärdighet. Det sistnämnda: trovärdighet och kvalitet, är redaktionens främsta ledord. Det vi publicerar ska vara relevant och bygga på säkra källor. Vid våra granskningar och fördjupningar ska fakta vara dubbelkontrollerat och uppgifter vi publicerar ska vara bekräftade från flera håll. Så jobbar DN med kvalitetsjournalistik

* Ibland finns skillnader mellan teori och praktik…

Då det gäller påverkan i andra länders val är USA helt ledande, enligt forskning i USA. usa-inbladning-i-valen-i-45-landerLA Times bild. Ny rapport! Senast sökte USA påverkan presidentvalet i Ryssland. USA inkräktar nu i Rysslands och många andra länders val.

Utrikesministerns tankar?
Tar upp viktiga, separata frågor. Denna gång publicerar jag detta separat i stället för att som så ofta klämma ihop ett långt inlägg av (alltför) många frågor.
Vad tänker utrikesministern?

Andra artiklar.
NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!
Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

intressant.se, , , , , , , , , , , , ,, , DN, ,


6 svar till “Mötet Trump-Putin: Dagens verklighet och utrikesministerns tankar”

  1. https://consortiumnews.com/2018/07/14/evidence-will-probably-never-be-produced-in-indictments-of-russian-agents/

    Eftersom journalisterna på DN borde ta om sin utbildning länkar jag som en tjänst till dem till ett stycke riktig journalistik, där de kan börja studera. Joe Lauria, ny chefredaktör för consortiumnews efter framlidne Robert Parry, plockar isär den senaste historien om ryska agenters påstådda inblanding i presidentvalet. Det handlar om ett nytt uppkok av redan tidigare framlagda påståenden, kryddade med några pikanta men obevisade nya detaljer om identiteter och GRU-anställning. Joe Lauria vet hur dimridåer läggs ut och visar hur man mycket slugt kan uttnyttja det amerikanska rättssystemet och gå ut med vilda anklagelser, eftersom man är förvissad om att de aldrig kommer att prövas.
    ”Inblandningen” som det rör sig om i detta fall är de allom bekanta läckorna från DNC som avslöjade Hillary Clintons och den bisarre kampanjchefen Podestas mejl. WikiLeaks har flera gånger dementerat att Ryssland gav dem materialet och även pensionerade underrättelsetjänstemän har hävdat att läckorna varit interna – med ett olöst mordfall i sviterna.
    Helt uppenbart handlar det om ett desperat försök att förhindra att några framsteg mot avspänning sker i stormaktsrelationerna. Inslag av komik saknas inte i kampanjen. När de första läckorna blev kända utropade Trump med förtjusning ”keep ’em coming”. Det var ett skämt, vad skulle han annars ha sagt, men nu antyder man med allvarlig min att det var en signal till Ryssland att öka intrången. Vad som även glöms bort, systematiskt, är att allt material var autentiskt. Inga fejknyheter. Det var äkta mejl som publicerades, väljarna fick veta vad de mäktiga anser om dem. Hur skulle en demokrati annars kunna fungera – under massmedial styrning och mörkläggning ?

  2. Ha ha!

    Det där var roligt. Fast det hade varit ännu roligare om du skrivit något om den djupa staten som det skrivs ofta om på foliehattsidor som The Duran och globalresearch.

  3. Huka er sanningen är lös! Den får bara inte komma allmänheten i USA till del…Man diskuterar alltså hur mailen läckt ut och flyttar därmed fokus från innehållet! En klassisk taktik som erfarna journalister från forna tider inte gick på. Annat är det idag med alla mutade och korkade ”journalister” som slängt all yrkesheder på tippen. Dagens journalister har ett välbetalt smäckjobb som man inte gärna vill bli av med det är tydligt!