Känd tysk högerman: Rysslands fina demokrati mot Tysklands propaganda

Vill påminna om detta inlägg i en tid av farlig rysshets och påståenden – vanligen utan fakta och analys – av auktoritärt styre, bristande demokrati och yttrandefrihet i Ryssland. Samtidigt som yttrandefriheten inskränks i Väst och många vill bojkotta Bokmässan för att där ska få delta en tidning som inte ställer upp på rysshetsen och globalismen, förenat med främlingskritik och ibland -fientlighet. Publicerades första gången för ett år sedan.

Andra artiklar om inskränkning i yttrandefrihet.


* Hur USA ska censurera internet
* Den nya McCarthyismen
* Konflikt om konflikt om Ryssland, och PK
* Även Danmark vill minska yttrandefriheten
* Jonas Gardell föreslår nätcensur och kulturministern är förstående
* Jan Myrdal: Paradoxal tankefrihet och mina svenska erfarenheter
* Censurerat om massakern i Odessa
* EU vill censurerar Bonnierägd tidning i Tyskland
* Facebook censurerar Jill Steins kritik av Hillary Clinton

Artikeln., först publicerad 6/5 2016.
I tyska media och på en tysk site har den kände och inflytelserike tyske konservative politikern Willy Wimmer, en tidigare allierad till Angela Merkel riktat skarp kritik mot tyska media för förtal av Ryssland. Willy Wimmer och Angela Merkel var nära politiska allierade tills han inte längre höll med om hennes fientlighet gentemot Ryssland. Willy Willmer avslöjar anti-ryskpropaganda i tyska mainstream media och Tysk version
Wimmer och Merkel
Han är inte den förste konservative ledande politikern som kritiserat hetsen mot Ryssland, och Västs Rysslandspolitik. Kraftig kritik har tidigare framförts av bl.a. USA:s förre och mycket uppmärksammade utrikesminister Henry Kissinger och den under lång tid mycket inflytelserike politiske kommentatorn Zbigniew Brzezinski, Kissinger kritiserar USA:s Rysslandspolitiksamt av USA:s förre Moskvaambassadör Jack Matlin. Willy Wimmer är en av de få oberoende ledande tyska politikerna, som väljer att motverka denna försåtliga och farlig propagandistiska galenskap med sanningsenlig information. CDU-politikern besöker regelbundet Ryssland och har goda förbindelser både där och i Tyskland.

Wimmer framförde sin kritik i ett tal för investerare i Dûsseldorf 9/4. Talet följer här.
”Sedan mer än två år tillbaka pågår en anti-Rysslands-kampanj i alla de transatlantiska mainstream media, och den sker inom alla områden som finns på agendan. Precis som på den nazistiske propagandaministern Goebbels tid, smädas Ryssland på alla statliga och företags-ägda medier vare sig motivet är sport, kultur, lag, media, – eller framför allt – politik.
Noggrant utvald ”information”, döljande av obehagliga fakta, uppenbara lögner, dubbelmoral, hyckleri – utgör den dagliga dosen av förtal som hälls ut över Ryssland. Genom beslut av Washington-baserade krigshetsare, globala massmördare, och brottslingar, det är en kil som drivs genom Europa.
Syftet med denna kil är att se till att europeiska och ryska ekonomier inte förenas, vilket skulle kunna ifrågasätta USA-imperiets överhöghet.

I sitt tal påtalade Wimmer många av de lögner som de transatlantiska propagandisterna, använder för att lura tyska medborgare.

Willy Wimmer saJag upplevde något av schweizisk konsensusdemokrati medan jag var vid ett plenarsammanträde med 500 ryska journalister i Sankt Petersburg. Schweiz förkroppsligar en konsensusdemokrati, där makthavarna tvingas motivera sig. Under tre dagar, hade jag möjlighet att uppleva denna typ av närdemokrati genom att observera dessa journalister. Fungerar som en länk mellan människor och federal nivå, journalister turades om att fråga på ett sätt som var både kritiskt och ändå vänligt. Jag kan bara hoppas att detta en dag återigen kommer att vara möjlig i vårt land ….
Man behöver bara titta på media i dag! Man kan inte hitta ett uns av pluralism längre. Aldrig har jag sett tyska medier slå på krigstrumman så intensivt, då man iakttager media-reaktioner på situationen i Ukraina, Irak, och det illegala kriget i Jugoslavien. Mina damer och herrar, vi har rätt till en fri press, en som uttrycker folkets vilja.
Och jag måste gå till S: t Petersburg för att uppleva detta.

Om man tittar på vad som skrivs om Ryssland i tysk press, då finns det ingenting som är gynnsamt. Jag kan förstå det, på sätt och vis. Ta en titt på tyska medier: givetvis rapporterar de om den ryska federationen, men de partner som du hittar är för det mesta i Moskva ryssar som arbetar för amerikanerna – för icke-statliga organisationer (NGOs). Mina damer och herrar, vill jag att vi ska ha obegränsad tillgång till information om vår största granne i Europa, och den grannen är helt enkelt den ryska federationen. Jag behöver inte ha någon ”tolk” som är bosatt i Washington. Varför? Eftersom jag kan själv bedöma vad som händer mellan mig och min granne – och denna frihet att döma oberoende är vad vi måste värdera.

Och dagen därpå fick jag uppleva en riktigt intressant diskussion [Putins Frågor och Svar]. Jag kan bara säga, förbundskansler [Merkel], jag skulle vilja se dig göra detta i Tyskland. Jag skulle vilja se dig hålla din egen presskonferens mot företrädare för lokala och regionala medier i timmar. Jag skulle vilja se dig göra en Frågor och Svars-konferens inför 500 personer och förklara: Jag är kansler i detta land och ni har rätt att ifrågasätta mig och min politik. Snälla, gör gärna det! Om denna dam (Angela Merkel) hade samma kvalitet på sin karaktär som den ryske presidenten, då skulle det vara en fantastisk present till alla oss. Men [något som Putins Frågor och Svar] finns inte i Tyskland. Detta finns i S: t Petersburg, och för detta förolämpas ryssarna! Det är helt enkelt sanningen.

För min del har jag upplevt den schweiziska konsensus-demokratin i Sankt Petersburg. Folk var mycket stolta att ställa sina frågor, och de var – och detta är den mest fantastiska delen – så trevligt! Detta är något som vi inte vet något om i Tyskland.

Mina damer och herrar, krisen som utvecklas i Ukraina fungerar som sista stenen i en mur som byggs tvärsöver Europa. Det enda sättet vi kan ha kontakt med vår stora granne är genom att gå över denna vägg av amerikansk kontroll, som hålls på plats av europeiska länder.

Mina damer och herrar, efter Berlinmuren fall för 26 år sedan, kan detta helt enkelt inte vara den politiska verkligheten! Det får inte vara så att den amerikanska politiken är anledningen till att vi gör varandra till fiender igen här i Europa!

Det får helt enkelt inte vara!”
intressant.se Tyskland, ,
, , , krig, ,
, , href=”http://bloggar.se/om/Nya Tider” rel=”tag”>Nya Tider,, , , , , ,

  36 comments for “Känd tysk högerman: Rysslands fina demokrati mot Tysklands propaganda

 1. Veckans propaganda: tre topp lögner, maj 2016
  6 maj, 2016 at 07:42

  Samma propaganda drev som håller på att smutskasta Jeremy Corbyn & det brittiska arbetarpartiet.

  http://www.globalresearch.ca/the-pro-israeli-lobbys-war-on-jeremy-corbyn/5523638

  Här avslöjas USA/Västs lögner om det Ryska Hotet

  http://www.globalresearch.ca/americas-biggest-of-all-big-lies-were-not-threatening-russia/5523614

  När ska Winiarski och Woldoarski göra intervjuer med de låghalsade västpolitiker om ”hotet”?

  Väst- och Israel stödda terrorkriget mot Syrien

  http://www.globalresearch.ca/aleppo-us-nato-false-flags-lies-and-propaganda/5523453

 2. M
  6 maj, 2016 at 10:38

  ”Sweden and Finland defend free press”
  Större lögnare än vår Margot Walström får man leta efter!!
  Det är den svenska ”fria media” som har stoppat en fransk dokumentär och missad att det är ukrainska myndigheter/ fascisterna som hotar, misshandlar och dödar journalister/ oliktänkande!!

  ”Media freedom is increasingly under threat in the EU, its neighbourhood and around the world. Recent examples include repressive legislation, violence against journalists and the spread of state-controlled propaganda and disinformation.
  Not only do such measures limit the work and threaten the lives of reporters, they also curtail the participation of citizens in society, undermining the very foundation of democracy.
  The newly established EU Strategic Communication Team has repeatedly exposed Russian propaganda and disinformation, which is not only concerned with distorting truths and influencing public opinion.
  It also seems intent on undermining the very notion of objective information, casting all information as biased or an instrument of political power. Such propaganda and disinformation risk undermining trust in media and institutions, and promoting the spread of online echo chambers, where conspiracy theories and half-truths are wielded against opponents and journalists.
  This erodes public trust in institutions on which democratic societies are built. This is why we are working with our Nordic and Baltic neighbours to train journalists in investigative journalism and to support free and independent media in areas specifically affected by disinformation and propaganda.”
  https://euobserver.com/opinion/133305

  Titta på lilla klippet, detta har hänt i ODESSA 2016, inte i Ryska Federationen, allt enligt den lokala TV-kanalen:

  https://youtu.be/GmWH-fWj2y0

  https://www.rt.com/news/341747-odessa-journalists-assault-shotgun/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  ”Volodymyr Viatrovych, director of the Ukrainian Institute of National Memory, created in 2015, is erasing the country’s racist and bloody history — stripping pogroms and ethnic cleansing from the official archives.”
  https://newcoldwar.org/historian-whitewashing-ukraines-past/

  Om attacken den 20 april 2014, av en separatistisk vägspärr i Bielbasovka, en förort till Slavyansk
  https://www.youtube.com/watch?v=DORyu5cNvjc

  På platsen hittade separatisterna Dmytro Yarosh visitkort och drog slutsatsen att det var Right Sector. Upptäckten orsakade rabalder i väst media. Många antog att det var den ryska underrättelsetjänsten.
  Två år senare, den 22 april 2016, erkänner Dmytro Yarosh för ”censor.net”, att det var han själv som hade förberett och genomfört attacken!!
  http://censor.net.ua/resonance/385673/dmitro_yarosh_pershiyi_nastupalniyi_byi_vyini_vdbuvsya_20_kvtnya_2014go_dobrovolts_atakuvali_blokpost

  En intressant artikel om ”propaganda”
  http://medialens.org/index.php?option=com_content&view=article&id=777:the-comic-book-simplicity-of-propaganda&catid=52:alerts-2014&Itemid=245

  • Anders
   6 maj, 2016 at 13:27

   Suck, Wallström måste vara den dummaste idioten någonsin, längtar faktiskt tillbaka till Bildt, han var ju smart, wallström är ju bara naiv och helt hjärntvättad av Natos desinformation.

   Om Wallström gick till http://www.rt.com så kunde hon lära sig lite men nej om DN säger att rt är skit så tror hon på det.

   • 6 maj, 2016 at 14:06

    Margot Wallström är inte någon större begåvning precis. Jag debatterade med henne som socialminister i radion om Sveriges alkoholpolitik för 20 år sedan, och senare vid ett möte.

 3. JM
  6 maj, 2016 at 13:06

  Aftonbladet har tydligen nu blivit en del av Stratcom:

  http://putinslogner.story.aftonbladet.se/

  Det absurda i artikeln är att AB tycks totalt missa att ”strategisk kommunikation” bara är ett annat namn på propaganda.

  De skriver att ”Nazister i Kiev” är ett exempel på rysk propaganda när vi till och med har svenska nazister aktiva i högra sektorn som de behöver bara läsa sina egna artiklar för att verifiera dtta:

  Svenska fascister strider i Ukraina
  http://www.aftonbladet.se/kultur/aagard/article19837444.ab

  Svenska nynazister åker till Kiev
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18461052.ab

 4. JM
  6 maj, 2016 at 13:13

  Strategic Communication is defined as:
  Focused United States Government efforts to understand and engage key audiences to create, strengthen, or preserve conditions favorable for the advancement of United States Government interests, policies, and objectives through the use of coordinated programs, plans, themes, messages, and products synchronized with the actions of all instruments of national power.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_communication

  Propaganda
  Propaganda is a form of biased communication, aimed at promoting or demoting certain views, perceptions or agendas. Propaganda is often associated with the psychological mechanisms of influencing and altering the attitude of a population toward a specific cause, position or political agenda in an effort to form a consensus to a standard set of belief patterns.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda

  The NDAA Legalizes The Use Of Propaganda On The US Public
  National Defense Authorization Act (NDAA) includes an amendment that would legalize the use of propaganda on the American public
  http://www.businessinsider.com/ndaa-legalizes-propaganda-2012-5?IR=T

 5. Kerstin Stigsson
  6 maj, 2017 at 17:27

  Har demokratin och yttrandefriheten något att vinna på att bjuda in nazister i värmen?
  Har nazister alltid funnits? Vi har kanske inte sett dom förut? I och med internet har de ju de få nazisterna fått en plattform och lockat med sig människor som annars kanske inte skulle ens kommit på tanken att uttala sig i nazistiska tongångar. Jag tycker att gränsen i det man får uttalar sig flyttas längre och längre neråt. Förut när jag gick i skolan skulle ingen komma tanken att säga ’hora’ till en tioårig flicka. Men idag är det så vanligt att flickor och kvinnor inte reflekterar över detta förolämpande uttalande.

 6. arbetarklass
  7 maj, 2017 at 01:02

  ”Förut när jag gick i skolan skulle ingen komma tanken att säga ‘hora’ till en tioårig flicka. Men idag är det så vanligt att flickor och kvinnor inte reflekterar över detta förolämpande uttalande.”

  Hej Kerstin

  Det du nämner ovan är verkligen en tråkigt utveckling. När du gick i skolan fanns inte den här invandringen från MENA-länder av mestadels unga män. Dom bär med sig en annorlunda kvinnosyn än vad vi är vana vid och det har blivit ett stort problem som inte samhället klarar av att hantera. Det är tråkigt men sant och jag hoppas det kommer till någon lösning. Det är stora brister i integrationen så där måste samhället göra mera och då kan såna här förnedrande uttryck, och än värre handlingar, förhoppningsvis minska och sedan försvinna.

  • Kerstin Stigsson
   7 maj, 2017 at 09:07

   Nej, det spelar ingen roll var människor kommer ifrån. Jag vet inte ens om du är en man eller kvinna. Men jag vet inte hur många gånger jag har blivit kallad för en ’jävla kärring’ (och andra förolämpande uttryck) av svenska män. Respekten till andra människor är en stor brist bland alla människor oavsett var dom kommer ifrån. De män som kommer från andra länder har jag bemötts av en större respekt för mig som kvinna än vad jag har från svenska män.
   Som jag skrev i en annan kommentar på en annan webbsida – jag är kanske en jävla kärring men jag vill inte bli kallad för det!

 7. Upp&Ner
  7 maj, 2017 at 07:36

  Här får man hålla med Kerstin; skulle skälet till bråket på bokmässan vara att Nya Tider ställt sig på Putins sida? Knappast, det gäller nynazismens anspeåk på att sprida desinformation kombinerat med bidragsfinansierad invandringspolitik på svensk arbetares bekostnad. Däremot gillar svenska extremister samtidigt Hitler, Putin och Trump. Och ogillar USA, på grund av för mycket judar och den amerikanska nationens mångkulturella drag.

  När känd tysk högerman uttalar sig om fin rysk demokrati, minns han med glädje att ryssen fick välja på Putin eller hans minister, fria kandidater godkändes inte, ryska media nämner inte ens demonstrationer eller kandidater Putin ogillar. Känd tysk högerman uppskattar helt enkelt auktoritärt nationalistiskt styre.

  Schweiz och Ryssland är en skrattretande jämförelse. Schweiz har ett av jordens stabilaste egendomsskydd och är uppdelat i självstyrande kantoner med frekventa folkomröstningar som politiker måste förhålla sig till. Rysslands egendomsskydd får ryssar med pengar att placera dem i EU, landet är extremt toppstyrt, Putin bestämmer vilka nyheter som ger rätt att meddelas och vilka som får ställa upp i val.

  • 7 maj, 2017 at 12:13

   Tankeväckande men du blandar ihop. Nya Tider är främlingskritisk/-fientlig, men inte nazistisk eller fascistisk. Den är dessutom anti-globalistisk och har en kritisk syn på USA:s imperialism och härjningar runtom. Ryska media nämner kritiska demonstrationer. Ja, kapitalismens införande i Ryssland har åstadkommit mycket skada, medförde omfattande fattigdom och sänkt medellivslängd, noga analyserat.

   • Kerstin Stigsson
    7 maj, 2017 at 12:45

    Jag var inne på Wikipedia och där beskrevs Nya Tider som högerextrem, främlingsfientlig och konspiratorisk (det är väl alla medier idag – konspiratoriska). För ett antal dagar sedan gick jag själv in och fann artiklar som var främlingsfientliga. Även om jag inte då hittade någon artikel så är det många som säger att de är Israel vänner (kanske har jag fel).
    Så vad är skillnad mellan att vara främlingsfientlig och fascistisk och nazistisk? Är inte främlingsfientlighet enbart en gren på det nazistiska trädet?

    • 7 maj, 2017 at 13:21

     Behöver inte vara det. Fascism är så mycket mer enligt min uppfattning.

    • 7 maj, 2017 at 13:33

     Främlingsfientlighet är något annat än en gren på det nazistiska trädet. Man måste skilja mellan olika förhållanden. Gränsen främlingskritisk och -fientlighet är inte lätt att dra.
     Nya Tider publicerar artiklar som nästan kunde ha publicerats av SKP och KP. Gick just in på Nya Tiders hemsida för första gången på månader: Fann t.ex.
     https://www.nyatider.nu/mit-professor-vita-huset-ljuger-om-bevis-for-gasangrepp/ MIT-professor:Vita huset ljuger om bevis för gasangrepp (Som Proletären, jag och Steigan skrivit om, men som vanliga media tiger om).
     https://www.nyatider.nu/islamiska-staten-ber-israel-om-ursakt/ ISIS ber Israel om ursäkt. (Som Steigan skrivit om, men som vanliga media tiger om). Till följd av kritiken mot Nya Tider för främlingsfientlighet drabbas dessa bra artiklar som kritiserar USA-imperialismen och ISIS…

     • Kerstin Stigsson
      7 maj, 2017 at 14:32

      Du kan inte finna sådana här artiklar i varken Riktpunkt eller Proletären:
      https://www.nyatider.nu/svart-mobb-satte-vita-hus-ibrand-och-plundrade-
      https://www.nyatider.nu/osterrikes-president-en-dag-kommer-alla-kvinnor-
      Att jämföra Riktpunkt och Proletären med Nya tider är som att jämföra natt och dag – i gryningen och i skymningen kan de ha ungefär samma artiklar – men de är absolut en stor skillnad på dessa tidningar.
      Är Nya Tider för fred? Vad anser dom om NATO och försvarsövningen som nu ska hållas nu till hösten? Har de haft några artiklar om utsatta invandrare? Och med mera som Riktpunkt och Proletären framhåller.

      • 7 maj, 2017 at 14:38

       Jag menar just dessa 2 artiklar

       • Kerstin Stigsson
        7 maj, 2017 at 15:18

        Här är artiklar som andra socialister och kommunister har om Nya Tider.
        https://www.interasistmen.se/…/mattias-karlsson-attackerar-nya-tider-jag-avr…
        https://www.kommunisten.nu/2016/11/11/bokmassan-nya-tider-och-yttrandefriheten/
        Här säger KP:s partiledare att NT är en högerblaska:
        http://www.kommunisterna.org/nyheter/2016/09/svaret-gp-inte-vagar-publicera
        Förresten är hemsidan kommunisten en Marxist-leninistisk och Mouistisk (ursäkta stavningen) förening.

       • Kerstin Stigsson
        7 maj, 2017 at 16:22

        Proletären skriver i dess ledare den 25 april 2016: ”Nya Tider befinner sig på identitetspolitikens yttersta högerflank och det räcker med en snabb titt på deras artikel rubriker och skribentkår för att känna den bruna stanken”.
        http://www.proletaren.se/ledare/myrdal-och-fiendens-fiende
        Mikael Nyberg skriver på hans hemsida (artikeln kan även läsas på Clartés hemsida):
        ”För tydlighetens skull: det kvittar fullständigt vilket ideologiskt utanverk denna strävan förses med. Folkhetsare kan kalla sig nazister, fascister, svenska patrioter, vit makt-kampar, illuminat-jägare eller identitetära etnopluralister. Det spelar ingen roll. Slagriktningen avgör”.
        I slutet nämner han: ”Ska vi kroka arm med dessa krigare? Hjälper det oss att resa klassfrågorna och bekämpa imperialismen? Det är frågan”.
        http://www.mikaelnyberg.nu/2016/10/31/ska-vi-kroka-arm-med-de-bruna

        • 7 maj, 2017 at 17:24

         Om Nya Tider är på identitetspolitikens yttersta högerflank – vilket inte är visat – hindrar det inte att de har bra antiimperialistiska artiklar ibland, mycket bättre än etablerade stora ”rumsrena” tidningar. Mikael Nyberg har skrivit många bra saker, men detta är ett väl så svulstigt påstående. Vad menar han. ”Kroka arm med dessa krigare”? Det är mig veterligen inte aktuellt. Är det aktuellt att kroka arm med krigaren Löfven då?

         • Kerstin Stigsson
          7 maj, 2017 at 17:45

          Absolut inte. Vi ska inte kroka arm med någon. Inte med Löfven. Inte med Nya Tider. De för båda en politik som är en katastrof för arbetarklassen – inklusive invandrarna. Och alla är för krig.
          Ett exempel: enbart för att en borgerlig tidning – vilken tidning som helst – har ett par tre artiklar som återger sanningen innebär det inte att jag helt plötsligt litar på den här borgerliga tidning.
          Det var en sydsvensk tidning som i vintras eller höstas (jag kommer inte i håg vilken men du hade som en artikel här på ginge – kanske var det sydsvenskan) hade en artikel som återgav det du hela tiden har sagt om Syrien. Men den här borgerligare tidning gör den inte mindre borgerlig bara för att den har en artikel som berättade sanningen om Syrien.
          Förstår du vad jag menar? NT bli inte mindre brun för att den har ett antal liknande artiklar som vad du eller Pål Steigan har.

          • 7 maj, 2017 at 18:17

           Hur brun är NT. Kan du analysera det du kallar brunt hos NT?

           Wikipedia ”Nationalsocialism: den bruna färgen betecknar ofta nationalsocialism (nazism). Ursprunget till detta är de bruna skjortor som den tyska nazistiska rörelsen SA använde i sin uniform.”
           Det finns väl variationer. SD är invandrarkritiskt, men accepterar viss begränsad invandring liksom Front National.SD och NF är inte bruna och inte fascistiska. SD verkar mer proimperialistiska och är tydligt borgerliga, och särskilt populära hos M. Har du funderat på hur det kommer sig att Jan Björklund och Löfven har ungefär samma syn på NF och SD som delar av vänstern? Jag bara väcker frågan.

   • Upp&Ner
    7 maj, 2017 at 15:24

    Det är inte jag som blandar ihop invandringskritisk med fascism, det är vänsterns konsensusuppfattning att dessa två är samma sak. Nya Tider är fascistisk med allmänna vänstermått. Inte med mina.

    Antiglobalism är ett annat ord för nationalistisk. Det är intressant att vänstern numera är nationalistisk, att den intresserar sig för antiamerikanism på ett sätt som låter förvillande likt samma kritik som kommer från nazisternas kusiner.

    Ryska regeringskontrollerade media, i stort sett alla ryska media, döljer inhemsk oppositionen, Putin är vald i ett sammanhang där han kontrollerar media. När känd tysk högerman plussar Putins fina demokrati bör man dra öronen åt sig. Putin är en auktoritär nationell ledare.

    Det var inte kapitalismen som vann när socialismen föll, det var socialismen som förlorade. Vi tittar på socialismens vrak. På det växer svampar av alla möjliga slag.

    • 7 maj, 2017 at 17:26

     Vänstern har ingen konsensusuppfattning om hur man ska beskriva Nya Tider. En vanlig vänsteruppfattning är ungefär densamma som borgerliga pressens, vilket säkert glädjer dem. Bättre för dem om vänster bekämpar identitespolitiken än reser frågor om klasskamp och socialism.

     • Upp&Ner
      7 maj, 2017 at 18:17

      Vänstern bekämpar väl inte identitespolitiken? Vänstern är förhäxad av identitespolitik, och för ingenting annat än identitetspolitik. Varje vänsteranhängare man möter dömer ut varje antydan till problem med invandringen som ”fascism”.

      • 7 maj, 2017 at 18:19

       Medan borgarklassen jublar?

       • Upp&Ner
        7 maj, 2017 at 18:24

        Borgarklassen för också identitespolitik, genusstrunt och klimatalarmism. Med den skillnaden att den tjänar de pengar som proletärerna förlorar på skojeriet.

       • Kerstin Stigsson
        7 maj, 2017 at 19:04

        Det var ingen svart svarsruta på det svaret du gav mig så jag svarar här.
        På Clarté bloggen skrev jag en kommentar http://www.clarte.nu/clartebloggen/bloggartiklarna/9990-uttalande-fran-clartes-stamma-2017
        Jag skrev: ”Människor eller organisationer som inte vill blanda sig med andra människor med en annan identitet, drar alla människor över en kam och menar att det är deras kultur och identitet som är fel – och att deras egen är den rätta, är enligt min mening ’bruna’. Det finns en acceptabel ’brun’ attityd bland de etablerade medierna och även vänstern – och det är rasismen mot ryssar i allmänhet”. Så min analys om ’brun’ är lika med rasism och främlingsfientlighet. Och det är NT – precis lika mycket som DN är, det eftersom båda tidningar har artiklar som talar nedsättande eller rasistiska om en nationalitet – oavsett vem denna är.

        • 7 maj, 2017 at 19:20

         Du använder en egen definition av brun, inte den etablerade.

         • Kerstin Stigsson
          7 maj, 2017 at 19:28

          Har vi inte alla en egen definition av vad ’brun’ är? Är det inte det vad vi inom vänstern har diskuterat under hela hösten och vintern om? Så vad är skillnad mellan nationalistisk socialism (vänster) och nationalsocialism (nazism)?

          • 7 maj, 2017 at 20:27

           Ja, var finns en bra analys om detta publicerad? Hur har man definierat och avgränsat invandringskritisk/främlingsfientlig/rasistisk? Hur har man definierat fascism? Som Arnstad eller som Komintern? Var Mussolini rasistisk? Stämmer Wikipedias karakteristik? ”Vidare hånade Mussolini öppet Adolf Hitlers och de tyska nazisternas antisemitiska rasidéer[9] med uttalanden om Hitler och nazismen som ”vissa doktriner som på andra sidan Alperna läres ut av ättlingar till de som var okunniga att berätta sin egen historia vid en tidpunkt då Rom hade Caesar, Vergilius och Augustus”.

           Jag vill se mer av konkret analys av konkreta förhållanden och mindre att man snabbt och slapp sätter epitet. Då kan man kanske bättre förstå varför så många i arbetarklassen röstar på SD och NF.

         • Kerstin Stigsson
          8 maj, 2017 at 05:49

          Det finns en webbsida som kan hjälpa oss att definiera och analysera nationalismen. Det är den här:
          https://www.marxists.org/archive/connolly

          Den irländska socialistiska filosofen James Connolly är mycket mycket mycket underskattad av oss här i Sverige. Kom i håg att Irland var ockuperat av britterna i många år och där nationalismen (vänster) är stark.

    • Kerstin Stigsson
     7 maj, 2017 at 18:31

     Enligt Wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Antiglobalisering
     är anhängare av antiglobalisering motståndare till handelsavtal, stora företag och är för arbetsrättigheter och är för nationell suveränitet.
     Socialister (vänstern) har alltid stött kampen för ett lands suveränitet, t ex Palestina, Kurdistan, Irland, Vietnam och med flera. Så vad är det för fel med detta?
     Socialismen är inte antiamerikansk – det finns många bra socialister och kommunister i USA. Även i Israel finns det kommunistiska partier.
     Enligt min åsikt var det inblandning av västliga underrättelsetjänster som undergrävde Sovjetunionens fall plus att det fanns korruption bland ansvariga tjänstemän. Så det var inte socialismen som föll. Och det växer inga svampar på socialismen – Irland är ett bra exempel på detta. Tusentals har demonstrerat mot Irlands högerregering vid ett flertal tillfällen.

    • Kerstin Stigsson
     7 maj, 2017 at 19:20

     Vad säger man då om Stefan Löfvens möte med Ukrainas fascistiska auktoritära ledare i höstas – under samma dagar då vi demonstrerade mot fascismen?

 8. Stig-olof Bragmo
  7 maj, 2017 at 08:17

  hårda ord om vår utrikesminister som kämpar för ett Sverige utan band till nato.
  sossarna är vår räddning om vi ger dem mandat.
  Alliansen vill ansluta direkt.

Comments are closed.