Hur USA försåg terrorister med saringas för att kunna störta Assad


Denna artikel av den grävande journalisten Eric Zuesse påminner oss om USA:s avgörande insatser för gasattacker i Syrien. Jag har översatt och förkortat den. Strategic Foundation Viktigaste budskapet är att den påminner oss om USA:s aktiva bidrag för att möjliggöra gasattacker i Syrien.

Den publicerades första gången för exakt ett år sedan. Jag påminner om att inga bevis finns för att Syrien använt kemgas, trots upprepade påståenden av det av USA och en okritisk etablerad press. Vg se en förteckning över artiklar nedtill om gasattacker.

Den framstående journalisten och Pulitzerpristagaren Seymour Hersh har i två tidigare artiklar i London Review of Books rapporterat att Obama-administrationen felaktigt skyllde regeringen i Syriens för saringasattacken i augusti 2013, vilken Obama försökte använda som en ursäkt för att attackera Syrien. Whose Sarin?;The Red Line and the Rat Line Och Hersh pekade på en rapport från brittisk underrättelsetjänst som säger att sarin som användes inte kom från Assads lager.
Seymour Hersh 140409

Hersh sa också att ett hemligt avtal under 2012 nåddes mellan Obama-administrationen och ledarna i Turkiet, Saudiarabien och Qatar om att utföra en saringasattack och skylla på Assad så att USA skulle kunna invadera och störta Assad.

«Enligt villkoren i avtalet kom finansiering från Turkiet, Saudiarabien och Qatar. CIA, med stöd av MI6, var ansvarigt för att få vapen från Gaddafis arsenaler till Syrien ».
Det amerikanska konsulatet i Benghazi Libyen hade en ”Råttlinje» för att leverera Gaddafis beslagtagna vapen till Syrien genom Turkiet. Den utredande journalisten Christoph Lehmann rapporterade 7 oktober 2013 med fler källor än de Hersh använde att ”Bevis leder direkt till Vita huset, generalstabschefen Martin Dempsey, CIA-direktören John Brennan, Saudiarabiens prins Bandar och Saudiarabiens inrikesministerium ».

Och bevisen från två ledande amerikanska analytiker, i Lloyd-Postal-rapporten, visar att den amerikanska regeringens tolkning av den tekniska underrättelserapporten den samlat före attacken 21/8 2013 kan inte vara korrekt. Obama har tydligt ljugit.

Men för första gången har Hersh nu påstått att även Hillary Clinton var med på detta I en intervju med Alternet.org. tillfrågades Hersh om rollen för den dåvarande representanten vid USA:s konsultat i Benghazi, Libyen för insaling av vapen från libyska lager och skicka dem genom Turkiet till Syrien för att där arrangera en gasattack, att skylla på Assad för att ”rättfärdiga” USA:s angrepp på Syrien, på liknande sätt som USA hade invaderat Libyen för att eliminera Gaddafi. Hersh sa: «Ambassadören som dödades mötte den aktuella dagen den lokala CIA-chefen och rederiet. Han var säkerligen inblandad, och detta måste ha tillstyrkts av hans chef, utrikesministern.”

Seymour Hersh säger alltså att Hillary Clinton godkände att skicka sarin från Libyen till syriska rebeller
Detta var i själva verket den syriska delen av USA:s operation i Libyen, Obamas verksamhet för att få en ursäkt för att gör i Syrien vad som redan skett i Libyen.

Intervjuaren frågade då:
«I boken [Hersh’s nya bok Killing of Osama bin Laden] citerar du en före detta underrättelsetjänsteman som säger att Vita huset avvisade 35 mål för den planerade amerikanska attacken på Syrien som Pentagon föreslagit då den inte ansågs vara tillräckligt smärtsam för Syriens regering. Vad skulle priset för civila ha varit om Vita husets föreslagna strejk hade genomförts? »
Hersh sa då att den amerikanska traditionen i det avseendet länge varit att ignorera civila offer.
Intervjuaren frågade varför Obama var så besatt av att ersätta Assad och Hersh sa att detta alltid varit USA:s policy. Baathpartiet var föremål för en CIA-kupp redan 1957. Nu hade Syrien ingått ett avtal med bl.a. Ryssland om att bygga en oljeledning som inte gagnade Saudiarabien.
Syrien gasattack 170404
Men det skedde flera kupper i Syrien som avslutades i anslutning till maktövertagandet av Hafez al-Assad 1970. Och Saudis länge planerade transarabiska pipeline har fortfarande inte byggts. Den saudiska kungafamiljen, som äger världens största oljebolag, Aramco, vill inte vänta längre. Obama är den första amerikanska presidenten som har försökt att fullfölja den långsiktiga politiken av ”regimbyte” i Syrien för att möjliggöra att inte bara Saudis rörledning byggs utan också en gasledning som Qatars kungliga familj vill ha. Här pågår ett omfattande samarbete mellan USA,Turkiet, Saudiarabien, Qatar och jihadister.

På så sätt strävade amerikanska olje- och gasbolag att kunna transportera olja i pipelines till Europa och pressa Rysslands största olje- och gasmarknad än mer vid sidan av Obamas ekonomiska sanktioner mot Ryssland. Samtidigt vill Obama isolera Ryssland (liksom Kina och resten av BRICS-länderna) genom att exkludera dem från Obamas tre mega-handel-avtal (TTIP, TPP & TISA), vilket kommer att stärka USA:s kontroll av världen.

Hershs journalistik är bland de bästa och för bra att publiceras på New Yorker. Och rapporteringen från Christof Lehmann var ännu bättre, och den kom före Hershs.Topp tjänstemän i USA och Saudiarabien ansvariga för användningen av kemiska vapen i Syrien
ObamaDempseyBandar-300x168Förre presidenten Barack Obama, USA:s dåvarande generalstabschef Martin Dempsey och prins Bandar Ibn Sultan, f.d. chef för Saudiarabiens säkerhetstjänst
Den publicerades bara på en site i Montenegro och endast online.
De media som ägs av medlemmar av eliten i Väst informerar inte allmänheten när en amerikansk utrikesminister och hennes chef USA:s president står bakom en saringasattack, de skyller på en utländsk ledare som USA-eliten och deras allierade är fast beslutna att störta och ersätta.

Är detta verkligen en demokrati?
Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

Några artiklar om gasattacker i Syrien.
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta i augusti 2013.
Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”.
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017.
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig


6 svar till “Hur USA försåg terrorister med saringas för att kunna störta Assad”

 1. Detta får mig att dra till minnes intervjun mellan Obama och journalisten som frågade: ”Herr President vad skulle kunna vara en sådan handling från den syriska regimens sida att USA direkt skulle ingripa ?” Och presidenten svarar att ”den röda linjen överskrids om Assad tillgriper kemiska vapen.” Det ligger nära till hands att även denna ordväxling inför TV-kamerorna var i förväg planerad. Man hade redan då bestämt sig för hur operationen skulle genomföras och journalisten drog sitt strå till stacken.
  Tilläggas bör att vapnen från Libyen som skeppades via Turkiet till Syrien omfattade alla möjliga slags vapen som jihadisterna kunde ha bruk av, inte endast gasvapen. USA – vars bruk av kemiska stridsmedel i grymhet och bestående skadegörelse på människor och natur t.o.m. är värre än de tyska nazisternas – är naturligtvis sämsta tänkbara skiljedomare i sådana fall.
  Och på tal om Seymour Hersh, den som behöver extra sommarläsning kan gå tillbaka till hans ”Price of Power”, ett journalistiskt kraftprov med få motstycken. Om Kissinger, Nixon och Vietnam, med fler avslöjanden per sida än vad DN presterat under hela sin utgivning. Och det är därför som denne journalistikens nestor inte längre finner utgivare i USA, hans artiklar är fortsatt en tungviktares prestationer.

 2. Libyens sovjetiska nervgas är en långsökt förklaring, men har fördelen att USA än en gång kan blameras för islams ändlösa sekteristiska krig med rysk inblandning. Nervgas fanns och finns antagligen på betydligt närmre håll.

 3. ”Är detta verkligen en demokrati?”

  Det är en viktig fråga. Både ja och nej. Det är det militärindustriella komplexet som via mainstream-medias oligarker och mutor styr en korrumperad icke-representativ demokrati. Majoriteten är grund lurade. På så vis har de förlorat sin demokrati.

  Likväl kan folket vakna upp välja bort dessa politiker, t.o.m. välja att organisera nya partier, valsamverka med dem så att de kommer över 4%-spärren, samt skapa fler folkomröstningar om ex. Ut ur EU, Ut ur Nato etc., s.k. direktdemokrati. På så vis har vi faktiskt verklig demokrati redan i september 2018.

  Skulle ev. Kommunistiska partiet och andra mindre partier förstå poängen med att valsamverka sig in i riksdagen så skulle det kanske börja kunna ske något på alla möjliga olika områden.

 4. […] Qatars stöd till terrorister. Både Qatar och Saudiarabien stödjer terroristgrupper. Någon konflikt utöver Qatars stöd till Muslimska Brödraskapet känner jag inte till. Nämner något om Qatars stöd till terrorism, medan Saudis nämnts ovan. * Qatar har enligt en artikel i Financial Times för 4 år sedan investerat tre miljarder dollar i jihadisterna i Syrien. Finacial Times 16/5 2013 Qatar är för resten samtidigt en del av Obamas “allians av de villiga” som skal föra kampen mot IS. Steigan: Varför investerar Qatar i jihadisternas Syrien * Enligt en artikel av överste Andrei Akulov i oktober 2015 var Qatar då beredd på ett angrepp på Syrien, till glädje för ISIS och al-Nusra Strategic Culture Qatar beredd på invasion i Syrien tillsammans med Saudiarabien * Enligt Aljazeera 14/12 2016 inställdes nationaldagsfirandet i solidaritet med al-Nusras nederlag i östra Aleppo i Syrien”Qatar cancels national day gala after Aleppo onslaught Parade, fireworks and all celebrations scheduled for December 18 cancelled in solidarity with beleaguered citizens. . Detta bekräftas av Doha News Doha News Den framstående journalisten och Pulitzerpristagaren Seymour Hersh har påtalat ett hemligt avtal under 2012 nåddes mellan Obama-administrationen och ledarna i Turkiet, Saudiarabien och Qatar om att utföra en saringasattack och skylla på Assad så att USA skulle kunna invadera och störta Assad. «Enligt villkoren i avtalet kom finansiering från Turkiet, Saudiarabien och Qatar. CIA, med stöd av MI6, var ansvarigt för att få vapen från Gaddafis arsenaler till Syrien ». Whose Sarin?;The Red Line and the Rat Line Och Hersh pekade på en rapport från brittisk underrättelsetjänst som säger att sarin som användes inte kom från Assads lager. Hur USA försåg terrorister med saringas för att kunna störta Assad […]