Massgravar av torterade civila i terroristkontrollerade östra Aleppo.

Russia Today uppgav igår och Independent idag att ryska soldater funnit massgravar av torterade och misshandlade människor i terroristkontrollerade östra Aleppo.
aleppo-massgravar-161227
Dessa har i åratal fått omfattande stöd med vapen av USA och allierade enligt bl.a. Obama, Biden och USA-militärer. Är uppgifterna riktiga? Med stor sannolikhet med tanke på att östra Aleppo dominerades av terrorister i al-Nusra och närstående organisationer – ideologiska tvillingar till ISIS. De har själv släppt en video som visar hur de halshuggit en 11-årig pojke som misstänktes arbeta för Syriens regering
Russia Today och Independent

Independents artikel har titeln ”Mass graves found in eastern Aleppo”. (Massgravar funna i östra Aleppo). Ryska trupper har enligt uppgifter från Rysslands försvarsdepartement ”funnit massgravar av flera tiotals syrier som med spår av avskyvärd tortyr och massaker”.

Major General Igor Konashenkov uppgav att några av kropparna hade lemlästats och några hade skottskador.
Konashenkov kritiserade också ”rebellerna”, som kontrollerade östra Aleppo innan de drevs ut tidigare denna månad, för att lägga ut flera fällor och minor i Aleppo till fara för civilbefolkningen.
Den ryska flygvapnet hjälpte Syriens president Bashar al-Assad och hans allierade återta Syriens största stad efter veckors belägring.

Befrielsen av staden kom samtidigt som FN:s särskilda sändebud för Syrien Staffan de Mistura menade att stopp för fientligheterna i hela landet är avgörande för att undvika en annan liknande strid som den blodiga kampen för Aleppo.
Kommentar: Tack vare den hårda striden mot terrorister befriades omkring 100 000 människor i östra Aleppo. Den syriska regeringen har erbjudit och givit terrorister/rebeller amnesti utan straff, vilket tusentals rebeller besegrats. Hur ska man föra – den militära delen – av kampen mot utan strid, som i Aleppo och i ISIS? de Mistura nämner här inte al Nustras anti-demokratiska, kvinnoförtryckande, religiöst intoleranta ideologi och att vanliga skolor saknades i östra Aleppo, ej heller Syriens steg mot demokrati med flera partier i parlamentet, den sekulära religiösa toleransen och dess sekulära skolor. Segern i Aleppo kommer med stor sannolikhet att minska rekryteringen till terrorister och minska flyktingströmmarna till Europa också

Steffan de Mistura sade att tusentals människor som evakuerats från rebellkontrollerade områden i Aleppo efter regeringens offensiv kan drabbas av ett liknande öde i sin nya tillflykt utanför staden.

”Många av dem har rest till Idlib, som i teorin kan bli nästa Aleppo,” Varnade de Mistura.
Kommentar: De kan ge upp och få amnesti

Aleppo före och efter det syriska inbördeskriget

Syriens president har förklarat att kriget inte är över och att hans väpnade styrkor skulle marschera på andra rebellkontrollerade områden. Kristna firade jul i Aleppo för första gången på fyra år med staden nu under full kontroll av regeringsstyrkorna.
Kristna, en av de största religiösa minoriteter på cirka 10 procent av Syriens före kriget 23 miljoner invånare, har försökt att stanna vid sidan av konflikten. Emellertid har oppositionens alltmer extrema islamistiska inriktning lett till att många har lutat sig mot Assads regering.

”Fullbordandet av en unik storskalig humanitär insats av Ryssland Center för försoning i Aleppo kommer att undanröja många av de myter som världen har matats med av västerländska politiker” sa generalmajor Konashenkov i ett uttalande. ”Resultaten av endast en inledande undersökning av Aleppo stadsdelar givna av den så kallade oppositionen” kommer att chockera många. ”
Förutom massakrerna hade området i stor utsträckning minerats: gator, bilar, ingångar till byggnader och till och med leksaker hade minerats.
I ett litet område fann man tre tanks, två kanoner, två avancerade raketgevär och många hemtillverkade dödliga granater. Sju stora lager fyllda med ammunition och förnödenheter upptäcktes också, sade Konashenkov.
Den 23 december uppgav Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu att alla militanta hade evakuerats från Aleppo. Detta kom strax efter den syriska armén förklarade att hela staden var fri från regeringsfientliga väpnade grupper.

Den ryska militären är nu involverade i minröjning i de befriade områdena och i att ge humanitärt bistånd till invånare som återvänder. I fredag kom en rysk militär polisbataljon för att hjälpa till att upprätthålla säkerheten.

————————————————————————————————-

Vitbok om Syrien


Politik och massmedia i Sverige

aleppo-citadellet-chams-161217

Anders Romelsjö och Hans Öhrn December 2016
fss-logga

Bekämpa terrorismen i legalt samarbete med Syriens regering.
Stöd FN:s fredsplan och låt Syriens befolkning fritt välja sin framtid.
Upphäv sanktionerna mot Syrien, som starkt bidragit till svält och elände
Fördöm stödet till terroristorganisationer och sanktionerna av USA och allierade, vilket är en huvudorsak till kriget och till massflykten.


Beställ från solidaritetsyrien@gmail.com/anders.romelsjo@hotmail.com Pris 40 kr
www.syriensolidaritet.se

—————————————————————————————————–
Några artiklar om Syrien.
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,