Upprop – Artister och Sveriges television: Bojkotta Eurovisionsfinalen i Israel 2019!


Denna kampanj drivs av Skiftet och har initierats av Anna i Palestinagrupperna.Skiftet: Bojkotta Eurovisionsfinalen i Israel 2019!

Jag har tidigare publicerat ett par artiklar om Eurovisionsfinalen 2018 – se längs ned.

Uppropet.

Bojkotta Eurovisionfinalen i Israel 2019
Eurovision Song Contest anordnas i Israel 2019. Premiärminister Benjamin Netanyahu och hans högerextrema regering använder Eurovision för att flytta fokus från Israels ockupation och förtryck av det palestinska folket.

Vi uppmanar Sveriges Television och svenska artister att inte sprida glitter och glamour över ett land, som framstående jurister inte tvekar att kalla en apartheidstat, med ett svårslaget rekord i brott mot FN:s resolutioner, folkrätt och mänskliga rättigheter.

Palestinas flagga. Bild från Skiftetes kampanj.

VARFÖR ÄR DET HÄR VIKTIGT?
Palestinierna har i ett upprop bett oss att stödja en bojkott av Eurovisionfinalen.

Olagliga bosättningar. Dödsskjutningar. Förgiftat vatten. Nedbrända olivlundar. Fängslade barn. Listan över allt som palestinierna utsätts för kan göras lång. Palestinierna lever under en militär ockupation som styr varenda liten detalj i deras liv. Under nattliga räder fängslas både barn och vuxna. De ställs inför militärdomstolar där 99,7 % procent döms som skyldiga.

Genom att sätta press på ockupationsmakten och visa solidaritet med det palestinska folket kan vi bidra till en rättvis fred. Vi bojkottade Sydafrika under apartheidregimen. Nu är det dags att bojkotta apartheidregimen i Israel. Inget svenskt deltagande i Eurovision så länge Israel är värd!

SKRIV PÅ namninsamlingen, SPRID på dina sociala medier och visa ditt stöd för palestiniernas rätt till frihet och en rättvis fred.

Namnunderskrifterna kommer att överlämnas till Sveriges Television, som är medlemmar i Europeiska radio- och TV-unionen EBU som samordnar och arrangerar sändningen av Eurovision Song Contest.” (Slut på Uppropet).

Artiklar om musik och politik på denna blogg.
Säj nej till Eurovisionsschlagervinnaren Netta Barzilai!
Musik och politik
Hur blir det med Eurovisionsschlagerfinalen 2017?
Eurovisionsschlagerfestivalen 2016 förstörd?
Segrade verkligen kärleken? ”Eurovision Song Contest” 2015
Varför inte ge Nobels fredspris till Daniel Barenboim musiker, dirigent och fredsvän
Häv ockupationen – för ett fritt Palestina! Sergels torg kl 15! Världsdirigenten Barenboim instämmer!
Styrdes den svenska kampanjen mot världsberömda pianisten Valentina Lisitsa från utlandet
Vilka är Pussy Riot?


Ett svar till “Upprop – Artister och Sveriges television: Bojkotta Eurovisionsfinalen i Israel 2019!”

  1. Fler och fler artister och organisationer ansluter sig till den globala ”Bojkotta apartheid Israel-rörelsen. Folkvreden växer och ingen makt kan stå vägen för folkets makt. Den kan inte köpas via AIPAC eller hotas till tystnad. Den är som en mäktig våg som kommer att skicka den sista apartheid-regimen till historiens soptipp

    https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/international-artists-urge-boycott-eurovision-israel

    Här är vad denna avskyvärda regim håller på med i England

    https://www.globalresearch.ca/based-on-bogus-charges-of-anti-semitism-details-emerge-of-plot-to-oust-corbyn-or-split-uk-labour-party/5650351