Ryssland hjälper flyktingar hemma i Syrien – minskar flyktingströmmen


Den välunderrättade Oleg Mezjuev har postat detta meddelande med titeln ”VIKTIGT!!! Ryska och iranska trupper kommer gemensamt att vakta syriska flyktingläger.” Detta är glädjande nyheter för alla som vill bekämpa krigspolitiken av den av USA & Co via ombud som al-Qaida, svagt bekämpade ISIS (olydiga) som lett till sådan förstörelse av Syrien. Att USA:s krig via ombud är huvudorsaken till förstörelsen i Syrien och Irak till den kraftiga tillväxten av al-Qaida och ISIS och till de stora flyktingströmmarna är tydligt och har även på olika sätt rapporteras av president Obama, vicepresident Biden, förre NATO-chefen Clark med flera. (http://jinge.se/mediekritik/usa-general-obama-biden-vi-har-medvetet-slappt-fram-al-qaida-och-isis-i-syrien-och-irak.htm).
safe_image (2)
Olegs meddelande
Ryssland har satt igång ett omfattande humanitäruppdrag i Syrien, bl.a. via lufttransporter. Syriens ekonomi är tärd av konflikten med extremisterna, vilket innebär att man kan inte avsätta medel till humanitära ändamål för de medborgare som har drabbats p.g.a. av konflikten.

Enligt FN har ca 30% av Syriens befolkning (ursprungligen 22 miljoner) flytt undan striderna och är numera på flykt både i Syrien och Europa.

I slutet av augusti 2015 bad Syriens premiärminister Wael al-Halqi den ryska regeringen om hjälp med att upprätta flyktingläger i Syrien. Ryssland har uppdragit åt sin räddningstjänst att organisera byggandet av flera sådana läger i Syrien. Man har redan börjat flyga in material och utrustning som behövs för det. P.g.a. terroristhotet vidtar man åtgärder för att begränsa informationsflödet kring den här operationen.

I början av september kom en liknande begäran från den syriska ledningen till Irans president Hassan Rouhani och Iran svarade positivt på den syriska vädjan om hjälp. I september-oktober kommer Iran att skicka material och utrustning som behövs för dessa nya flyktingläger och man kommer att skicka med specialister som behövs på plats.

P.g.a. det svåra läget i Syrien krävs det att man vidtar säkerhetsåtgärder, bl.a. när det gäller bevakningen av flyktinglägren. Den syriska regeringsarmén, polisen och milisen är dock helt upptagna vid fronten där de kämpar mot extremisterna. I denna situation kommer bevakningen av flyktinglägren och deras uppförande att skötas av den ryska och den iranska armén.

I framtiden är det möjligt att även Kina kommer att delta i denna operation i Syrien. Peking har också fått en förfrågan om hjälp från Damaskus. Man har bett Kina om hjälp med att bygga humanitära objekt inne i Syrien.

* Sammanfattningsvis är allt stöd som underlättar för den syriska regeringen och armén, som sedan åratal utgjort huvudkraften i den väpnade kampen mot al-Qaida och ISIS bra. Inte undra på att USA visar oro. ISIS och al-Qaida är ju barn av USA:s politik och har fått – mycket väl dokumenterat stöd av USA – då de vill bekämpa Assad och ett självständigt Syrien. USA:s politik med minst 700 militärbaser utomlands och där man ser som sin uppgift att ha ett avgörande inflytande på politiska och ekonomiska beslut runt om i världen – enligt officiella USA-dokument – ligger bakom. Det är detta som kallas USA-imperialism, och som analyseras i boken ”USA som världspolis” – se här på bloggsidan!

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,

Ryssland hjälper Syrien DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet