Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja


Läget i Syrien förbättras statdigt trots USA: stora och aktuella stöd till terroristorganisationer.
Denna artikel som publicerades för ett år sedan denna dag är fortfarande högst aktuell.
Den återpubliceras därför. Idén att återpublicera artiklar efter ett år kommer från meddelanden från Facebook till mig – tack Facebook!

Jag vill påminna om en annan artikel om Israel och olja. Israel största köparen av olja från IS

Artikeln.
Den 19 november publicerade jag artikeln ”Israel vill annektera Syriens Golanhöjder efter oljefynd” http://jinge.se/mediekritik/israel-vill-annektera-syriens-golanhojder-efter-oljefynd.htm Jag skrev bland annat ”Sedan man hittat en massiv oljefyndighet på Syriens Golanhöjder, som ockuperas av Israel sedan 1967, har Israel bett president Obama att erkänna dess annektering av territoriet. Israels användning av vindenergi på Golanhöjderna är förenlig med internationell rätt, men inte oljeutvinning på annat lands territorium. För att konsolidera och stärka sin ställning planerar nu Israel att fyrdubbla antalet bosättare till 100 000.
Oljebolaget bedömer att oljetillgångarna kanske uppgår till ”en miljarder fat”. Eventuella intäkter från sådant fynd i Golan bör återgå till Syrien, men Israel har hittills meddelat att man kommer att ignorera sina rättsliga skyldigheter. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu tog upp frågan vid ett privat möte förra veckan med Barack Obama – deras första på 13 månader – för att få Washingtons välsignelse för Israels olagliga annektering av Golanhöjderna”
398168

Den 13 januari publicerade Pål Steigan en artikel i samma ämne med viktig information ”Cheney, Rothschild og Murdoch vil stjele Syrias olje” http://steigan.no/2016/01/13/cheney-rothschild-og-murdoch-vil-stjele-syrias-olje/ Jag återger nedan artikeln.

Pål Steigans artikel.

Genie Energy er et amerikansk olje- og gasselskap som samler noen av verdens største krigsprofitører og imperiebyggere. Blant selskapets strategiske rådgivere finner vi Dick Cheney (tidligere visepresident i USA), Jacob Rothschild, 4th Baron Rothschild, Rupert Murdoch (mediamogul og sjef for News Corp), James Woolsey (tidligere CIA-directør) og Larry Summers (tidligere finansminister i USA).
Israel olja 151206
Genie Energy har et datterselskap i Israel som heter Afek Oil & Gas. Dette selskapet har fått konsesjon av Israel til å bore etter olje og gass på de Israel-okkuperte syriske Golan-høydene. Dette er et klart brudd på internasjonal lov, spesielt vedlegget til Den fjerde Geneve-konvesjonen. Ifølge dette vedlegget har ikke okkupantstaten rett til å gi slike konsesjoner.

Sjefen for Afek er Efraim «Effi» Eitam, som er kjent for sin uttalelese om at «arabere er en kreftsvulst som vi må se til å fjerne fra Israel.»
Denne gjengen har altså sikret seg en konsesjon på å bore etter olje og gass på Golanhøydene med sikte på å gjøre Israel sjølforsynt med energi. Afek har allerede boret tre prøvebrønner.
murdoch

Murdochs Fox News har som nyhetskanal vært en hissig agitator for USAs kriger, og ikke minst for krigen i Syria.

På Golanhøydene dreier det seg om skifergass og -olje, og det betyr også at de nærliggende grunnvannsreservoarene står i fare.

PS: Etter tips fra en våken leser, hvem andre finner vi ikke her enn vår gamle kjenning BlackRock med 3,51% av aksjene. Og som mange lesere vil huske er Oljefondet/Norges Bank nest største eier i BlackRock med over 14%, så vi er med!!
Läs om USA:s aktuella stöd till terrorister!
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?

Läs vidare!

Andra artiklar


i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,
DN 11/9


23 svar till “Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja”

 1. Jag är inte så insatt i hur det fungerar med oljeutvinningen och allt i området här. Vet kanske lite mer än Medelsvensson men hade gärna vetat ännu mer. Kinesiska ingenjörer har precis byggt en anläggning som kommer att börja med fracking i södra Irak om jag förstår det rätt. De kommer att pumpa ner enorma mängder vatten under mycket högt tryck. Sen anländer det hundratals lastbilar med stora pipeline-rör varje dag. Jag har aldrig sett nåt liknande tidigare. De måste planera att pumpa upp mer olja än de tidigare gjort i historien. Att Israel försöker lägga beslag på Syriens olja förvånar inte. Folk är som gamar när det är krig. Turkiet köper också olja otroligt billigt av IS sägs det. Men det är nog mestadels från irakiska oljefält. Syrien har väl egentligen inte så mycket olja. Idag talade mina irakiska kollegor om att ett rykte börjar spridas att regeringen börjar få slut på pengar och att löner till folk ej kommer att kunna betalas om 5 månader eller så. Regeringen har tydligen hört ryktet och gått ut och deklarerat att de minsann har pengar som räcker till löner till 2017. Det kan bli ett mycket oroligt år, inte bara i Mellanöstern.

  • Vad är det egentligen som Syrien har utöver olja som omvärlden är ute efter? Svarthandel av antika föremål är en del, men sedan då?

   • En viktig allmän förklaring är USA:s utrikespolitik som går ut på att ha ett avgörande inflytande runtom i världen, enligt dess officiella säkerhetspolitiska doktrin. Varför annars 700 militärbaser i ett hundratal länder, många statskupper, också mot demokratiskt valda regeringar osv. Och huvudorsaken till detta är ekonomisk – kapitalismen har sedan länge övergått i en globaliserad, imperialistisk fas. Läs skriften ”USA som världspolis” – kan beställas på bloggsidan. Syrien, liksom Libyen och Irak var alltför självständiga och hade en mer positiv inställning till konkurrenterna Ryssland och Kina än vad som passade USA. Förre NATO-ÖB general Clark avslöjade i mars 20007 att han redan hösten 2001´fått de dokument från försvarsministern enligt vilka USA skulle destabilisera flera länder i Mellanöstern, däribland de tre nämnda.

   • Beleg,
    Syrien sägs vara närmaste (och enda praktiska?) vägen för att kunna bygga pipeline för naturgas från Persiska Viken till Europa.
    Assad valde istället att bygga pipelines ihop med ryssar och iranier

    Vi har ganska begränsade möjligheter att skeppa naturgas med fartyg idag. Sveriges största hamn Göteborg, har exempelvis väldigt liten kapacitet att ta emot gas.

    En gasledning som gör oss kvitt beroendet av rysk gas kan kännas som ett starkt skäl nog för att Assad måste bort till varje pris

    • Nästan all gas som kommer upp när de borrar bränns i så kallade flares. Det är i dagsläget för dyrt att tillvarata och lagra gas så istället bränns gas för miljontals dollar varje dag. Nu sägs det att i och med oljepriset sjunkit till 28 dollar per fat så kostar det mer att borra än vad ett fat kostar. De borrar alltså med förlust just nu. Iran som har enorma lager med olja gör också att situationen nu förvärras ännu mer när sanktionerna lyfts. Anledningen till att USA gör detta kan vara att de vill starta ett storkrig mellan Shia och Sunnimuslimer. Splitternya T-72 stridsvagnar anländer nu här vid gränsen.
     Vad gäller slöseriet med att bränna gas så försöker oljebolagen nu åtgärda det och har precis startat ett par stora projekt där de ska försöka tillvarata gasen, men i det nuvarande ekonomiska läget har projektets storlek redan halverats.

     • ”Splitternya T-72 stridsvagnar anländer nu här vid gränsen.”

      Gör mig ju lite nyfiken på var du befinner dig…?

 2. Stjäla Syriens olja? Varför ska Israel lämna tillbaks Golanhöjderna överhuvudtaget? De är krigsbyte från det krig som Syrien och arabländerna startade och förlorade. Så varför? Sovjetunionen stal halva Polen men ingen kräver att Ryssland ska lämna tillbaks den delen. Var är konsekvensen?

  • Israel ockuperade de syriska Golanhöjderna 1967 och har sedan 1981 hävdat att det är israeliskt territorium. Syrien kräver att området ska lämnas tillbaka och har stöd av det internationella samfundet.Den syriska staden Quneitra ockuperades av Israel år 1967. Staden jämnades med marken när Israel överlät kontrollen över den demilitariserade zonen till FN år 1974.
   Varken FN eller något annat land har dock erkänt Israels annektering och FN:s säkerhetsråd har i resolution 497 även ogiltigförklarat den då den strider mot internationell rätt.
   Menar du alltså att man ska godta att stater/andra? ska få erövra områden med krig? ISIS ska få behålla sina områden?

   Det är riktigt att Polen fick avstå delar av sitt område till Sovjetunionen, delar som nu finns i Vitryssland och Ukraina, efter andra världskrigets slut. De närmare omständigheterna är oklara för mig just nu.

   Vid Andra världskrigets slut kämpade 250 000 polacker på västfronten, vilket gjorde den till den tredje största armén efter USA:s och Storbritanniens. Samtidigt marscherade närmare 400 000 polacker vid sidan av den sovjetiska Röda armén mot Berlin. Totalt sett var den polska maninsatsen den fjärde största efter Sovjet, USA och Storbritannien. Polackerna stred på samtliga krigsarenor i Europa, Nordafrika och på Atlanten.

  • Sovjet tog tillbaka ett landområde som Polen stal av Ryssland strax efter revolutionen! Det var alltså en del av Vitryssland man tog tillbaka från polackerna! NÄR ska USA lämna tillbaka Kalifornien och Texas plus diverse andra områden man stulit?

  • Värt att notera om Polens 1900-talshistoria är även att de passade på att förse sig med Tjeckoslovakiskt territorium år 1938-39 när Hitler och Chamberlain i samråd skrotade den nationen.
   Men att Israel avser lämna spelplanen med åtminstone Golan i säkert grepp känns givet. Jag skulle tro att det är ett pris som Syrien/Ryssland också är beredda att betala för att fortsätta vara på relativt god fot med Israel i det nuvarande läget.

  • Marktjuvarnas land, även kallat Israel, är synonymt med att stjäla. Denna illegala enhet byggdes på någon annans mark, expanderar och erövrar någon annans mark, allt i syfte att fullbörda våtdrömmen ”Stor israel”. Sionismen är en rövarideologi och det är det som är och har varit kärnproblemet i MÖ.

 3. Thomas Åkerblad: ”… stal halva Polen…”. Sovjetunionen återtog de områden av Vitryssland och Ukraina som Polen roffat åt sig efter första världskriget. Polen under mellankrigstiden agerade aggressivt och försökte leka stormakt. Wikipedia: ”På samma sätt annekterade Polen – efter det polsk-sovjetiska kriget 1919-1921 – områden motsvarande dagens västra Vitryssland och västra Ukraina.” Idag åter nationalistiskt och drömmer om ett polskt inflytande från Östersjön till Svarta Havet. Som under perioden 1300 – 1500. Polens guldålder.
  Ulla Johansson

 4. Jag tror att orsaken till att Israel inte lämnar Golanhöjderna är mer en säkerhetsfråga. Golanhöjderna, som är en ”platå” reser sig mellan 300 och 1000 m över havet. Det är nästan som att sitta på en läktare och se ner mot Israel, och man behöver inte vara så stor militärstrateg för att förstå vad ett tillbakadragande skulle ge för nackdelar för Israel.
  Att Israel behärskade Golanhöjderna var avgörande för att avvärja det syriska angrepp i oktober 1973, under Yom Kippur kriget. Israel kunde med ca 170 stridsvagnar stoppa det syriska anfallet med runt 1500 stridsvagnar och bepansrade fordon.

  Jag tror nog att säkerhet och möjligheten till ”defensible borders” är bra mycket viktigare för Israel än all olja i världen.

  • Anders I,
   Jag är benägen att instämma. Och idag kan Israel behöva bufferten av taktiska skäl. Israels krigsmakt på 70-talet var imponerande, influerad av de många krigsveteranerna från andra världskriget och stridshärdad av de tidigare segerrika krigen.

   Men en intressant iakttagelse med kriget mot Hezbollah i 2006 så verkar 40 år av att skjuta gummikulor och tårgas mot barn och kvinnor satt svåra spår i moralen och effektiviteten bland trupperna. Jag fick intrycket att relativt begränsade Hezbollahstyrkor pressade Israelerna så svårt att man till slut mobiliserade och fick sätta stora mängder reservister.

   Ett krig i framtiden mellan Syrien och Israel hade det kunnat bli tvärtom. Med stridshärdade Syriska trupper som kör över motståndaren.

 5. Antagligen har Israel kärnvapen, med numerären en mot tvåhundra fiender som försökt utrota en i tusen år förstår man vad de ska med vapnen till. Alla arabregimerna som gränsar till Israel har i tysthet accepterat realiteterna, endast Iran, som också i splendid isolation och minoritet vill leda sina oborstade sunnigrannar pratar om Israels förintande. Det är helt riktigt att de muslimska utrotningskrigen utvecklar både stridskapaciteten och flyktingströmmarna, arabvärlden kommer i kapp Israel med kvantitet mot kvalitet, men då har Israel kärnvapnen som sista försvar.

 6. Var har Steigan fått den här infon från? Någon källa? Artikeln låter som om den kommer från en av de ryska sajterna som är högerextrema.
  Jag är nu lite försiktig och börjar kolla var infon kommer ifrån, sedan jag själv rekommenderade en vän en artikel som ursprungligen kom från den av de ryska högerextrema sajterna. Jag fick be vännen om ursäkt – och själv var jag mycket generad för att inte säga urförbannad på mig själv och på den sajten som av egen utsago var kommunistisk (utländsk, visserligen en kommunistisk utbrytargrupp men jag blev i alla fall urförbannad!).

  • Steigans artikel innehåller många referenser, inga ryska. Du kan inte bara skriva ” låter som om den kommer från en av de ryska sajterna som är högerextrema.” Vad har du för analys av ryska satjer? Times of Israel behandlar ämnet.