Saudiarabien har 6 gånger större militärutgifter per invånare än Ryssland

I Väst ges en falsk bild av stor rysk upprustning. Ökningen av USA:s militärutgifter under Trumps första år som president uppgår till 75 % av Rysslands totala militärutgifter. Finns anledning att påminna om detta, och om antifeministiska, terroriststödjande Saudiarabien hade större militärutgifter än Ryssland förra året. Används bl.a. i det folkrättsvidriga brutala USA-stödda kriget mot Jemen.

Detta är skäl nog (åtminstone för mig) att åter publicera denna artikel som publicerades för ett år sedan.

Artikeln.
Saudiarabien bedriver ett brutalt krig mot Jemen. Landet stödjer också terrorister som al-Qaida och IS inte bara ideologiskt utan också med vapen. http://jinge.se/mediekritik/cia-obama-och-saudiarabien-sander-nya-vapen-till-syriens-terrorister.htmEnligt den senaste rapporten från Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) har Saudiarabien gått förbi Ryssland i militärutgifter och ligger nu 31 % högre med utgifter motsvarande 87,1 miljarder dollar mot Rysslands 66,4 miljarder. http://www.sipri.org/media/pressreleases/2016/milex-apr-2016Sverige har en stor och omdiskuterade vapenexport till Saudiarabien, vilken uppgick till motsvarande drygt 5 miljarder kronor 2010-2014. Som vi påvisat vågar och vill Sveriges regering inte kritisera landet.http://jinge.se/allmant/kungspudeln-i-riyadh-den-forlorade-utrikespolitiska-oskulden.htm
Det finns belägg för att svenska vapen används av Saudiarabien i kriget i Jemen. http://jinge.se/mediekritik/svenska-vapen-anvands-i-saudiarabiens-brutala-krig-i-jemen.htm
SIPRI figure_2
USA är det land som satsar i särklass mest på det militära – så har man flera folkrättsvidriga krig på gång själva och/eller via ombud och 700 militärbaser runtom i världen. USA:s militärutgifter uppgår enligt SIPRI till motsvarande 596 miljarder dollar (ungefär 100 gånger mer än Sverige) medan Kina kommer på andra plats med 215 miljarder. Det är första gången sedan 2011 som världens militärutgifter ökar. De uppgår till 1700 miljarder dollar, där alltså USA svarar för 36 %, medan landet har mindre än 5 % av världens befolkning. I centrala Europa uppgår ökningen till 13 %. Venezuela är det land som minskat militärutgifterna mest – med 77 %!

Då det gäller militärutgifter per invånare ligger Saudiarabien högst med 2715 dollar/invånare jämfört med 455 dollar för Ryssland.
SIPRIFS1604 Utgifter land IIObama and kung Salman

NATO och USA satsar på upprustning av oljediktaturerna. USA har under en period på 11 månader förra året sålt vapen till oljediktaturerna för motsvarande 33 miljarder dollar.http://www.defensenews.com/story/defense/policy-budget/budget/2016/03/25/state-33-billion-gcc-weapon-sales-11-months/82255660/

Enligt NATO:s generalsekreterare och Norges tidigare statsminister Jens Stoltenberg ska NATO satsat på tätare samarbete med oljediktaturerna: ”The Gulf Cooperation Council is developing its ability to command large multi-national operations. And NATO has unique expertise in building and maintaining an integrated military structure. We can share that expertise.” http://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_129758.htm?selectedLocale=en

intressant Andra om:
, , , , , , , , ,

Pål Steigan 10/4 Gulf Business DN 29/3 2015 SvD Debatt 23/3
National Globalresearch 12/5 DN 14/5 DN 16/4 Rysslands röst 15/4Globalresearch 15/4 Pål Steigan 16/4 BBC Nyhetsbanken 15/4Globalresearch II DN 26/3 Pål Steigans blogg 26/3 Iran protesterar

  6 comments for “Saudiarabien har 6 gånger större militärutgifter per invånare än Ryssland

 1. sl
  12 april, 2016 at 09:26

  Nu har du äntligen placerat subjektet i högsätet, istället för att göra det till USA´s pendang. Japp, den wahabistiska globala terrorn har ett ursprung, en näringskälla, en bas. Den önskar återta arabisk kontroll över islam, som övergick i turkisk ”ägo” i och med ottomanerna, och önskar sig åter till muhammeds dagar. Utan tvekan finns oro för att Pakistan eller Indonsesien av rent demografiska skäl ska rycka åt sig initiativet, arabisk islam är i underläge. Och Koranen ska läsas på arabiska.
  Inom kristenheten fanns motsvarande problem före reformationen; hokus pokus filiokus var vad lokalbefolkningen hörde när prästerna mässade på latin. Sen kom Luther och Olaus Petri, de översatte Bibeln till folkspråken, påvens inflytande minskade. De ”svenska” moskéerna finansieras av saudiarabien, smörjan som lärs ut är den saudiarabiska smörjan.

  Saudiarabien har pengar på hög som de inte investerar i ökenkrympning, solkraft, civil utbildning, de lämnar pengarna vi betalat för oljan mot nya vapen, att föra sina religiösa stamkrig. De byter olja mot vapen. Att de postkristna länderna väljer samarbete är bara som vanligt. Strategerna resonerar att alternativet är att Ryssland köper Saudi billigare. Väst hoppas som vanligt på att vår antaget universella civilisation ska sprida sig. Coca Cola, Unilever, Toyota, Airbus och Apple sprider sig, men civilisationen under islam är den gamla vanliga.
  Givetvis måste den saudiarabiska finansieringen till ”svenska” moskéer strypas, de ska vara egenfinansierade och satta under skattemyndighetens mest noggranna kontroll. Är det nu rasism att kräva dessa begränsningar av utländsk inblandning hemma? Nej, det är fullt ut traditionell säkerhetspolitik av handfast slag, dvs motsatsen till ej förpliktigande svammel i FN.

  • Peter Grafström
   12 april, 2016 at 12:51

   sl
   Instämmer beträffande hotet mot Sverige. Men
   Islamiseringen av Europa är ett angloamerikanskt projekt och det är imperiet som är subjektet inte deras medeltida hantlangare. Saudiernas samhällen och hela arabvärlden hade sett helt annorlunda ut om inte Usa och Englands perfida händer funnits med i bilden. Andras utveckling är angloimperiets fasa. De vill ha monster överallt, både att peka på för internt bruk och som hinder för utveckling.
   Radikal islam är ersättningen för kommunismen som fiende. Islamistisk jihad är ersättning för Trotskij’s världsrevolution. Även den uppbackad av väst som en väg till NWO.
   Men precis som andra verktyg för angloimperiet, Hitler tex, så har verktygen egna ideer, alltid förenliga med imperiets agenda om ständigt krig.
   Vad kommer imperiet ersätta saudierna med när de är förbrukade?

  • 12 april, 2016 at 15:34

   Citat av Karl Marx:

   ”Att avskaffa religion som människors inbillade lycka är att kräva deras verkliga lycka. Att försöka förmå dem att överge sin vanföreställning om sina villkor är att försöka förmå dem att överge de villkor som kräver vanföreställningar. Religionskritik är därför i grund och botten kritik av den dal av tårar där religionen utgör glorian.”

   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/12/16/varfor-ar-inte-vansterpartiet-emot-den-fascistoida-islamismen/

 2. Benny
  12 april, 2016 at 16:50

  Saudiarabien är ett tekniskt u-land (som nästan alla länder som styrs av islam) som köper sina vapen för dyra pengar från utlandet, mest från USA. Detta är mycket dyrare än att som t ex Ryssland producera och utveckla vapnen själva. Vad ett land spenderar på vapen har alltså lite att göra med hur starkt det är militärt i och hur bra deras arme fungerar i praktiken. Så egentligen är det ju bra att Saudi slösar bort pengarna på vapen i stället för att sprida sin hemska religion. Det vore ju faktiskt mycket värre om de hade ännu mer pengar till att finansiera terror och moskeer runt om i världen. Sen är ju USA som vanligt korkade om de tror att de kan styra dessa islamister efter eget behag! Visar inte vanvettet med att bygga upp Al-Qaida m.m på sin tid att det kan bli ett monster som får ett eget liv och som kan slå tillbaka mot en själv?

 3. Pengastinna halshugga-kunder
  13 april, 2017 at 06:47

  Saudiarabien beställer vapen från väst i miljardklass. Det är musik i krigsindustrins och bankirmaffians öron.

  Den stora skillnaden är också den att Ryssland producerar sina vapen. Detsamma gäller Kina och Iran. Därför svartmålas Ryssland och dess ledare. Propaganda mot varje land som inte lyder maffian förs via den media som ägs av samma maffia.

Comments are closed.