Israel har utfört över 1000 angrepp mot Syrien. al-Qaida-ledare jublar.


Det är väl bekant att Israel då och då bombat Syrien. Utan att FN:s säkerhetsråd eller generalsekreterare fördömt detta brott mot FN-stadgan. En av många politiska skandaler.

Här en artikel nyligen i Israels mest lästa dagstidning. Ynet news: IDF performed 1000s of operations in Syria over past year

Chefen för IAF flygdivision säger att flyganfallet mot Syrien på lördagen 10/2 ”var väldigt omfattande och att det kommer att påverka Syrien beslutsprocess”. Han konstaterar att iranska och syriska styrkor ”drabbades mycket allvarligt”. IAF:s helikopterpilot sköts ned av en iransk drönare.

Chefen för IAF Air Division, brigadgeneral Amnon Ein Dar sa dagen därpå att IDF (Israel Defend Forces) har utfört tusentals uppdrag i Syrien under det senaste året.

På en flygbas noterade Ein Dar också att IAF lärt sig från lördagens händelser, som började med nedskjutning av en iransk drönare på israeliskt territorium följt av en IAF-attack i Syrien och den efterföljande nedskjutningen av ett israeliskt F-16-plan.
Ein Dar sa att IAF-jetplan slog till djupt in i syriska territoriet. Under sitt uppdrag riktades ett stort antal anti-flygplan missiler mot dem och en träffade vilket tvingade piloterna att hoppa.
Israel general 180212Brigadgeneral Amnon Ein Dar

Enligt hans uppfattning var flyganfallet mot det syriska luftförsvar en mycket viktig händelse: ”Det har inte varit en sådan flyganfall sedan 1982. Den var väldigt omfattande och det kommer att påverka deras beslutsprocess. Jag antar att de kommer att fortsätta försöka försvara sig, men de skadades väldigt mycket.”

Enligt Ein Dar antog Iran felaktigt att man skulle kunna sända in en drönare utan att den skulle bli upptäckt.
Drönare var av högsta kvalitet teknologiskt och var det en kopia av en amerikansk drönare. Aviationist Magazine noterade att drönaren är baserad på den amerikanska RQ-170-modellen, som är tillverkad av Lockheed Martin.
Den sköts ned av en Apache-helikopter.

F16 2.F-16

al-Qaida-ledare är mycket nöjd.
Förre ledaren Saleh Al-Hamwi för terroristorganisationen al-Nusra jublar:
«We welcome any Israeli aerial or naval bombardment against the regime and Iran in Syria. We urge them to do more. And we say to Israel: Your silence over Iran’s intervention in Syria will turn against you. It’s inevitable. Act with haste to uproot them». Arutz Sheva
al-Qaida ledare jublar
Netanyahu untitled

Det är inte första gången som det blir känt att terroristerna är över insatser från Israel och USA – fast för det mesta kan vi bara ana det. Och våra etablerade medier tiger. Några exempel på artiklar här senaste året:

Israel största köparen av olja från IS;
Israel fortsätter med sitt stöd till terroristorganisationen ISIS;
FN uppger att Syrien vunnit kriget men Israel angriper och ber USA om hjälp;
Israel och angriper Syrien och al-Qaida Damaskus;
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja;
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar Israels stöd till ISIS och al-Nusra

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , krig


9 svar till “Israel har utfört över 1000 angrepp mot Syrien. al-Qaida-ledare jublar.”

 1. när israelerna fritog gisslan i Entebbe var dom mina hjältar.
  att dom har överlevt alla krig mot araberna säger ju att de är skickliga krigare.de har ju rätt att försvara sig.

 2. Klart alQaida jublar. Halshugga terroristernas flygvapen , också känt som israels flygvapen, utför attacker mot Syrien varje gång ISIS besegras av Syriens armé, Hizbollah och Iran. ISIS är en del av Oded Yinon planen som ämnar att destabilisera hela MÖ och bereda vägen för den sionistiska våtdrömmen om ”stor israel”. Det är inte konstigt att ISIS-terrorister har israels som vän – – israel le är i själva verket världens största terrorenhet.

  https://www.rt.com/op-ed/418986-syria-israel-plane-down/

 3. Klart alQaida jublar. Halshugga terroristernas flygvapen , också känt som israels flygvapen, utför attacker mot Syrien varje gång ISIS besegras av Syriens armé, Hizbollah och Iran. ISIS är en del av Oded Yinon planen som ämnar att destabilisera hela MÖ och bereda vägen för den sionistiska våtdrömmen om ”stor israel”. Det är inte konstigt att ISIS-terrorister har israels som vän – – israel le är i själva verket världens största terrorenhet.

  https://www.rt.com/op-ed/418986-syria-israel-plane-down/

 4. IAF är i själva verket alQaidas flygvapen. alQaidas flygvapen fick smaka på Syriens missiler förra veckan och nu är den skraj för att våga bomba utan repressalier som den brukade göra förut. https://www.rt.com/op-ed/418986-syria-israel-plane-down/

  Det är vad man kallar en psychological game chanser – den tid då sionist terroristerna bombade Syrien är över. Syrien kan räkna in detta till raden av segrare den haft mot alQaida och dess flygvapen

  http://www.presstv.com/Detail/2018/02/16/552585/Syrias-downing-of-Israeli-warplane-very-big-achievement-Hezbollah-chief-says

 5. Why We’re In Cold War..
  https://russia-insider.com/en/why-were-cold-war-20-prof-stephen-cohen-podcast-john-batchelor-show/ri22543

  Stephen F. Cohen och John Batchelor fortsätter sina veckovisa diskussioner om det nya amerikansk-ryska kalla kriget.. På 1990-talet omfattade Clinton-administrationen post-sovjetisk Ryssland som Amerikas strategiska partner och vän. Tjugo år senare insisterar USA:s politiska etablering, från liberaler till konservativa, att Ryssland under Vladimir Putin är hot nummer ett mot amerikanska medborgare säkerhet.
  Den primära förklaringen till den här omvandlade uppfattningen, som började under president George W. Bush, blev mer insisterande under Obama-administrationen, och är nu ett virtuellt bipartisiskt axiom, som ligger i Washington, inte i Moskva.
  Ryssland är inte ens är bland de fem största hoten mot Förenta staterna idag. Sedan slutet av 1940-talet, när både USA och Sovjetunionen förvärvade atom- och kärnvapen, hade den amerikanska presidentens första existentiella plikt varit att undvika möjligheten att kriga med Ryssland. Varje amerikanska president har blivit politiskt behörig att utföra denna plikt, även under de mest farliga kriserna, tills nu.
  Demoniseringen av Putin, mer än ett decennium – och ännu mer eftersom några få utvalda medlemmar av några amerikanska underrättelsetjänster begärde i januari 2017, utan att framföra några bevis , att han personligen beställde ”attacken mot Amerika” 2016. Demoniseringen av Putin har blivit så konstigt att ledande ”opinionsgivare” tycks tro att han är en kommunist.
  ”Konsumenterna av de vanliga medierna kan ursäkta sig för att det sovjetiska kommunistiska ”hoten” på en eller annan sätt har återupplivats i Moskva. Även Trumps egen CIA-direktör, Mike Pompeo, uppfattar uppenbarligen detta fullständiga nonsens och varnar att ”vi fortfarande står inför ett hot från ryssarna. De är ryssar, de är sovjeter.”
  ISIS och andra internationella terroristorganisationer strävar efter radioaktivt material att spetsa med sina sprängämnen. Detta faktiska hot skulle vara nummer ett om den amerikanska politiska medierna inte hade konfronterat de föregående. Lite mer behöver man säga om denna hotande fara. Föreställ dig bara små mängder radioaktivt material ombord på planen den 9/11, blandat med bomberna i Paris, Boston och så många andra städer. Undra om dessa områden skulle vara beboelig idag.
  År 1949 fanns det två kärnvapenbestyckade nationer. Idag finns det nio. Varje gång USA militärt angriper ett icke-nukleärt tillstånd, känner andra att det är nödvändigt att förvärva dem. Experter har länge varnat, den amerikanska och ryska kärnvapens höga varningsläge är en olycka som väntar på att hända. Det bästa och mest omedelbara nationella säkerhetssteget president Trump kunde ta idag är att förhandla med Putin till ett stopp för den farliga statusen. Putin har angivit en vilja att göra det.

 6. Vem strider mot vem i Syrien, där kriget nu har pågått i sju år?

  https://svenska.yle.fi/artikel/2016/09/17/analys-syrien-allt-langre-fran-fred

  https://journal-neo.org/2018/02/16/the-war-in-syria-is-now-7-years-old/

  I Syrien red vissa styrkor som var missnöjda med Bashar Assads styre på toppen av vågen av missnöje som svepte över den arabiska världen. Det land som med sin strategiskt väldigt viktiga ställning på Medelhavets östra strand och dess historiska inflytande i arab- och muslimska världen blev ett uppmärksammat intresse för ett antal ledande länder både i väst och i Persiska viken. Ett antal utländska krafter började ingripa i den förvärrade inre konflikten. Den syriska oppositionen var generöst försedd med väpnade styrkor och dollar, vilket utlöste inbördeskriget.
  Samtidigt kom militärer från DAESH-terroristgruppen till Syrien. DAESH bildades efter den amerikanska invasionen av Irak och den efterföljande störningen av Saddam Husseins regim 2003. År 2009 förklarade DAESH krig mot Syrien och 2014 tillkännagav den att en global islamisk kalifat bildades i de delar av Syrien som de hade tagit över avsevärt område av landet från Aleppo till Diyala i östra Irak.
  I september 2015 fanns det en mycket verklig risk för att Syrien upphörde att existera som en enda, oberoende stat. Som svar på en officiell begäran från den syriska regeringen började de ryska väpnade styrkorna ta praktiska steg för att hjälpa Syrien att försvara sig mot terroristernas hot.
  Parallellt ställde ryska diplomaternas tjänst en genuint oöverträffad ansträngning för att skapa eldupphör och starta fredsprocessen. Hundratals möten hölls, inte bara med företrädare för den syriska regeringen, men också med olika oppositionsgrupper, grannländer och andra länder som påverkar situationen i Syrien. Rysslands handlingar förändrade radikalt maktbalansen och den allmänna situationen i Syrien. I slutet av 2017 hade mer än 90% av syriska territorier befriats från terrorister.

 7. Ämne: Tre versioner av konflikten presenteras här och läsaren kan välja den som ger dem mest mening….
  https://www.sott.net/article/377588-Syrian-War-for-Dummies-Three-Versions

  Även om det syriska kriget är nästan över, förstår många amerikaner fortfarande inte vad som har skett under de senaste sju åren, eftersom den vanliga berättelsen har varit en pinsam blandning av propaganda, halv sanningar och lögner. Tre versioner av konflikten presenteras här och läsaren kan välja den som ger dem mest mening.
  Disney Version..
  En gång i tiden styrdes ett land som heter Syrien av en hänsynslös diktator som heter Bashar Al-Assad. Han var en grym man som gasade sitt eget folk. Hans handlingar orsakade ett inbördeskrig i Syrien. Amerika och Europa försökte sitt bästa för att stoppa det förödande inbördeskriget och till och med accepterade generöst många syriska flyktingar. Så småningom gick Amerika till Syrien, besegrade ISIS, och försöker nu återställa stabiliteten.
  Denna ovanstående version är ganska populär bland många amerikaner och européer och de västra mainstream media.
  High School Version..
  Undertryckt av Assads brutala regim längtade det syriska folket efter frihet och demokrati. En dag började folk protestera i en liten stad. Som svar dödade Assad många fredliga demonstranter. Men detta återupptogs och hela landet blev uppslukat i protester. Snart bröt ett inbördeskrig ut, vilket ledde till att miljoner flyktingar flydde från Syrien. Amerika var förskräckt och av humanitära skäl bestämde sig för att hjälpa syrianerna som kämpade Assad. När Assad gasade sitt eget folk, intervenerade Amerika och tog bort alla sina kemiska vapen. Tyvärr lyckades Assad med att gasa oskyldiga civila igen efter några år. Sedan gick Amerika till Syrien, besegrade ISIS, och försöker nu återställa stabiliteten.
  Ovanstående version presenteras i de flesta globala mainstream media.
  College Version ..
  Enkelt uttryckt är det syriska inbördeskriget ett olagligt proxy-krig mot Syrien. I motsats till internationella lagar har många länder skickat vapen och terrorist legosoldater till Syrien de senaste sju åren.