Löfvén träffar pronazistiske Poroshenko

Ulla Johansson från Göteborg, som berikat bloggen med artiklar i olika ämnen, har just mailat mig nu på eftermiddagen:

”Löfven tar emot Poroshenko i Stockholm idag. Aftonbladet
I klarspråk: Sveriges socialdemokratiske statsminister tar emot ledaren för den fascistsmittade regimen i Kiev och lovar ”fortsatt stöd” till denna. Jag försöker behålla fattningen när jag läser detta och inte
falla ner i en sanslös vrede. Men detta är ju något oerhört.
lofven-poroshenko
Maj Wechselmann rapporterar i Aftonbladet 29/7
”Den amerikanske historikern Jared McBride åkte till den lilla ukrainska staden Olevsk i nordvästra Ukraina för att försöka hitta den undangömda graven, där Olevsks alla mördade judar ligger. Mördandet organiserades av Taras Bulba Borovets, som under andra världskriget hade sitt högkvarter i staden. Borovets byggde upp Poliska Sich, senare UPA, en militär organisation som tillsammans med den militära organisationen OUN och tyska SS utrotade den stora majoriteten av judar i nordvästra Ukraina.

McBride konstaterar i sin artikel i tidskiften Tablet att man just nu planerar att hylla Borovets. I staden Rivne skall ett monument för honom byggas och ett cykellopp har uppkallats efter honom. I Olevsk skall en park och ett torg uppkallas efter honom och det skall även byggas ett museum. Det har regionens största parti, högerextrema Svoboda beslutat. Och Ukrainas parlament har för tre månader sedan bestämt att fira 75-årsdagen av hans instiftande av Poliska Sich.

Borovets mördade inte bara judar, utan även ryssar och polacker i sin strävan att skapa en ren ukrainsk nationalstat. Nu har Polen och Ukraina kommit på kollision med varandra. SVT rapporterar att det polska parlamentet den 11 juli beslutade att massakern av 100 000 polacker genomförd av ukrainska nationalister för 70 år sedan var folkmord. Polackerna dödades genom dränkning och ihjälhackning i Volhynia-regionen, som i dag ligger i nordvästra Ukraina, av den ukrainska rebellarmén UPA mellan 1942 och 1945.
Ukraina har hittills vägrat att erkänna brottet som folkmord.

Den som vill veta mer, bör läsa den amerikanska holocaustprofessorn Omer Bartovs bok Erased (Princetown 2007). I boken reser han från stad till stad i västra Ukraina och konstaterar att den judiska befolkningen som utgjorde från 30-70 procent av befolkningen numera ligger i delvis undangömda massgravar, medan deras bödlar står staty på torgen.” Maj Wechselmann
bandera-maj-w-160729Nazistledaren Bandera
Ulla Johansson: Hon är ju långt ifrån ensam om att notera Ukrainas hyllningar för de fascistiska ”hjältarna”. Stepan Banderas trupper mördade åttiotusen polacker (Volynien-Galizien). Offer för mördandet även ryssar, judar,romer.
Regimen i Kiev har infört lagar som förbjuder all kritik av ”nationalhjälten” Bandera och hans handlingar.
Regimen i Kiev har enrollerat den fascistiska Azov-bataljonen i den reguljära armén. Utnämnt fascisten Vadim Trojan till polischef i Kiev.

Utbildningsministern Serhij Kvit är fascist (Trident). Detta bara ett axplock ur bevisen för fascistsmittan. Är Löfven naiv och okunnig ? Eller har Washington tryckt på om detta stöd för regimen i Kiev? Vad
orsaken än är så är detta möte och dessa löften bara skamliga. Helt enkelt oförlåtliga. Hur kan socialdemokraterna sjunka så lågt? – Kommer du att ta upp detta elände på bloggen?”

Mina kommentarer:

Ja, i all hast tyvärr. Jag vill påminna om att Sveriges regering ger flera hundra miljoner till denna pronazistiska marionettregering till USA, en regering vars grund lades vid statskuppen i Kiev 22/2 2014. Hinner inte berätta om att fascist-/nazistbataljoner strider tillsammans med Ukrainas armé;
– ej heller om nedgången i ekonomin;
– ej heller om det mycket svaga stödet för president och regering enligt opinionsundersökningar;
– ej heller om förbud mot kommunistsymboler och tillslag mot socialistpartiet.
Jag ger nedan ett utdrag om svenska regeringens syn från blogginlägg ett år efter statskuppen. Pritestera mot regeringens uttalande 21/2 2015 om Ukraina Senare har framkommit starkare stöd för att fascistorganisationer stod bakom dödsskjutningarna på Maidan.
Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport”>Maidan: USA-stödd ”false flag”

Kritiska invändningar mot Regeringens uttalande om Ukraina

I samband med årsdagen för dödandet av personer på Maidantorget i Kiev för ett år sedan har regeringen gjort ett skarpt uttalande riktat mot Ryssland. Uttalandet är undertecknat av såväl utrikesminister som statsminister för att markera att Sverige står bakom. Regeringen skriver att ansvaret ligger ”entydigt hos Ryssland”. Om man anklagar någon för något bör man ha ett bra underlag.

Regeringen skriver om ”Janukovitjregimens våldsamma tillslag mot demonstranterna på Självständighetstorget”. Det som hände på Maidantorget och upp mot regeringskvarteren längs Institutionsgatan den mest våldsamma dagen 20/2 2014 är inte ordentligt utrett och ingen har dömts för delaktighet. De första skotten riktades på morgonen mot polisen och kom från Konservatoriet som oppositionen hade full kontroll över enligt BBC och Der Spiegel vilket bekräftar samma uppgifter i den mest detaljerade rapporten om händelserna. När polisen drog sig tillbaka uppstod kaos både bland demonstranter som följde efter upp mot regeringskvarteren och polisen med dödade bland demonstranter och poliser till följd.
Samma dag gick den fascistiska Högra sektorn till angrepp mot 8 bussar på väg hem till Krim från Kiev med demonstranter som stött den demokratiskt valde presidenten Janukovitj. Alla demonstranterna fördes ut ur bussarna till misshandel och förnedring som vilket pågick i flera timmar medan en buss brändes ner, en händelse som också aldrig utretts men finns dokumenterad på videofilmer. Den fascistiska attacken på bussarna spädde på viljan hos lokalbefolkningen på Krim att frigöra sig från dem som höll på att ta makten i Kiev med våld. Sammanlagt uppges 100 civila och 14 poliser ha dött under Euromaidanupproret. Bland de civila ingick även kontorsanställda på regeringspartiets kontor som dödades när Högra sektorn stormade och ockuperade byggnaden i början av februari.

Dagen efter den blodiga konfrontationen gjordes 21 februari en internationell uppgörelse mellan regeringen och oppositionen tillsammans med EU. Den innebar tillbakadragande av säkerhetsstyrkorna från centrum av Kiev, tillsättande av ny samlingsregering inom tio dagar där både oppositionen och regeringspartiet skulle ingå samt att nyval skulle hållas. Uppgörelsen bröts omedelbart av både Högra sektorn och oppositionspartierna så snart det stod klart att säkerhetsstyrkorna dragit sig undan. Regeringsbyggnader och parlamentet omringades av de beväpnade grupperna från Majdantorget och presidenten tvingades fly medan talmannen misshandlades och tvingades avgå. Många parlamentsledamöter jagades på flykten. Högra sektorn hade redan veckorna innan stormat regeringspartiets kontor och dödat en kontorsanställd och fortsatt storma både kommunistpartiet och ett annat vänsterpartis kontor, beslagtagit medlemslistor och hotade framträdande partimedlemmar med våld. 22 februari fullbordades maktskiftet och i brott mot demokratiska konstitutionen valdes en ny regering och en tillförordnad president. Statskuppen blev därmed ett faktum.
Poroshenko och Obama. images4YUZEIHV
Regeringen skriver att över 5000 människor har dött i striderna i östra Ukraina, men avstår från att nämna att de flesta som dött är civila på Donbassidan som dödats av Kievs bomber och soldater i den ukrainska armén. Regeringen har tidigare protesterat när människor dödats av granater i Mariupol då det kan ha varit Donbassidan som var skyldig. Regeringen har däremot inte protesterat när Kievs armé under snart ett år har skjutit på civila områden med flyg, kanoner och granatkastare. Det visar på en dubbelmoral som inte är värdig en nation som står upp för allas lika värde.
Ukraina demontrationer

Uttalandet nämner också att nära 1,5 miljoner människor har flytt från sina hem. Det nämner däremot inte att flertalet flytt till Ryssland. Regeringen tar ensidigt ställning mot den upproriska lokalbefolkningen i östra Ukraina. Dess lidanden under det senaste året har varit oerhörda, och bristen på empati och humanitär hjälp från väst är en skamfläck, också för Sverige. Regeringen bör snarast tillsätta en kommission för att ge humanitär hjälp till människorna i Donbass.

Det är skrämmande att uppleva att svensk politik avseende konflikten i Ukraina i stort sett överensstämmer med den som fördes när Carl Bildt var utrikesminister.

Länkar:
BBC 12.2 2015;
Der Spiegel 25.2 2015, temanummer om Ukraina med flera artiklar om händelseförloppet, om våldet och maktskiftet:, finns på bibliotek eller kan köpas på nätet;
Ivan Katchanovski, University of Ottawa, rapport om den våldsamma dagen 20.2 2014: (https://www.academia.edu/8776021/The_Snipers_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine).

Några andra artiklar om Ukraina.
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 1
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 2
* Avslag från Granskningsnämnden
* Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport
Poroshenko och Obama. images4YUZEIHV
* Protestera mot svenska regeringens uttalande 21/2 1015 om Ukraina
* Väntad kalabalik i konkursfärdiga, korrumperade statskupps-Ukraina
* Gallup visar att 8 % är nöjda med regeringen i Ukraina medan 80 % är nöjda med Putin i Ryssland
* USA-ikonerna Kissinger och Brzezinski kritiserar USA:s Ukrainapolitik
* Nynazist ny talman i Ukrainas parlament
* Regissören Oliver Stone: Statskuppen i Kiev påminner om andra CIA-kupper

  19 comments for “Löfvén träffar pronazistiske Poroshenko

 1. Jan Nybondas
  14 november, 2016 at 18:39

  Eller som Stefan Löfven själv skulle säga: ”Sveriges linje står fast”. Nästan alla har övergett krigsförbrytaren och mördaren Poroshenko, Löfven öppnar sin broderliga famn. Poroshenko måste ju vara i behov av tröst då t.o.m Mikhail Saakhasvili vänt honom ryggen. Saakhasvili stod Poroshenko närmast i det hänseendet att han också oprovocerat startat ett krig för att utmana Ryssland, ett uppdrag nästan identiskt med det som Poroshenko fick sig tilldelat sex år senare. Om jag inte minns fel hade trupper från Kiev redan beskjutit civila i det östra Ukraina när Poroshenko tillsattes. Men han skulle i den situationen som ny och obefläckad ha haft alla möjligheter att sätta stopp och inleda samtal med de östra provinserna. I stället iklädde han sig fältuniform, poserade på kulsprutevagn och fick besök av CIA -chefen. Kriget trappades upp i snabbt tempo och terrorbombningen mot civila områden i öst inleddes. ”Våra barn skall gå i skola, deras barn skall kura i källare”, domderade Stefan Löfvens gäst inför TV-kameror.
  Nyheter från förra veckan visste berätta att flykten från hela Ukraina fortgår. För närvarande är det inte kriget man flyr utan bristen på arbete. T.o.m. västukrainare lämnar landet och inte är det Löfvens Sverige som erbjuder västukrainska svetsare jobb för vintern, utan det är deras påstådda fiende Ryssland. Förklara det herr statsminister !

 2. monica dahlby
  14 november, 2016 at 19:33

  Det börjar kännas som om vi skulle behöva begära en liten sinnesundersökning av våra regeringsmedlemmar. Eller avsätta dem omedelbart.Det är ju något allvarligt som fattas där. Mycket bekymmersamt.

  • Leliah
   15 november, 2016 at 20:35

   Låg IQ och EQ, samtidigt.

  • Leliah
   15 november, 2016 at 21:33

   Låg IQ och EQ, samtidigt. Krigshets, russofobi, knähunderi. Som gammal vänstermänniska skäms jag över den här s.k. rödgröna regeringen. Blir fel på varje punkt, stor som liten. Stats- och utrikesministern ekar som tomma hål. Svammel hit, lögner dit. Fjäsk och inställsamhet gentemot fascism och imperialism. Okunnigheten är total. Men det finns ju sakkunniga i regeringskansliet. Tydligen kan/förstår de ingenting heller. Ingen där som vågar resa ens en liten tvekan.

   (S) gick till val på att återupprusta samhället efter 8 år av Alliansfarsoten. Men socialdemokratin firar snart 100 år av klassförräderi. Man får väl som nordamerikanerna göra en Trump. Eller så blir det soffan. …

 3. M
  14 november, 2016 at 23:28

  Medan Poroshenko är på statsbesök i Sverige

  KIEV IN PANIC: Tymoshenko declares Third Maidan, emergency govt committee prepares martial law
  ”Ukrainian law enforcement and security agencies are preparing for possible protest actions in the country. A headquarters for responding to a surge of protest activities has been established at the base of the National Security and Defense Committee of Ukraine. This has been confirmed by Ukrainian journalists close to the headquarter’s structures.

  Among the planned measures is a crackdown on protest actions and the introduction of martial law in Kiev if the situation deteriorates to armed confrontation.
  The most likely pretext for protests will be the so-called “shock bills”, according to which as of October new prices are to be introduced for heating. Earlier, the Cabinet of Ministers raised them by 75-90%. Now, heating a two-bedroom apartment costs approximately 1,500 hryvnia, while the average salary is in the range of only 5,000 hryvnia.

  Yulia Tymoshenko has urged Ukrainians to take to the streets on November 15th for an indefinite protest action in the center of Kiev. She stated this on Monday, November 14th, during a speech in the Verkhovna Rada.

  According to Tymoshenko, Ukrainian President Petro Poroshenko and the National Bank have become a bastion of corruption and the head of state has appointed his business partners to key positions in the country.”

 4. M
  14 november, 2016 at 23:44

  Mikhail Saakashvili, fd ”Odessa guvernör” skräder inte ordet:

  ”Ukraine has turned into the poorest country of Europe for two years after the Maidan taking place that will have the standard of living that was under Yanukovich’s rule, the ex-President of Ukraine who escaped, at least in 15 years.

  It has been stated by Mikhail Saakashvili, the ex-governor of the Odessa region and ex-speaker of the so-called President of Ukraine on the air of the TV program People. Hard Talk.

  ‘Ukraine has been driven to the position of the poorest country in Europe. What are we offered? If we carry out reforms and reduce taxes, we will grow by 10% of the gross domestic product a year and after 20 years we will enter the first G-20 of the world concerning the development. If we grow as the government offers, we will go to the level of the standard of living that was under Yanukovich’s rule after fifteen years. And if we grow how today we do, this country will disappear soon,’ pointed out Saakashvili.”
  https://dninews.com/article/saakashvili-ukraine-disappears-soon

 5. Benny
  15 november, 2016 at 07:19

  Man kan bara konstatera att Löfven inte är den vassate kniven i lådan! Begriper inte han bättre? Det förklarar nog varför Sverige befinner sig i kaos på snart alla områden…

 6. ERIK
  15 november, 2016 at 10:33

  Stor oro för Le Pen inom regeringen men de ger fascistinfluerade regeringen i Ukraina stöd i form av bistånd och lån. Skattepengar i sjön, lyssna på två lurendrejare:
  http://www.regeringen.se/artiklar/2016/11/stefan-lofven-tog-emot-ukrainas-president/

  • M
   15 november, 2016 at 18:04

   ”Statsministern erinrade vid en presskonferens efter överläggningarna om att EU enats om ett kraftfullt svar på Rysslands olagliga annektering av Krim och Sevastopol och på Rysslands angrepp på östra Ukraina.”

   Ha, ha!! Propaganda för hjärntvättade svenskar! Pålästa vet mycket väl att EU har svårt att hålla ihop, många kräver upphörande av sanktionerna, tom kräver sanktioner mot Ukraina för icke implementerande av Minsk2. Man kunde inte ens enas om sanktioner beträffande ryska ”brott” i Syrien!

   ”Officiellt driver EU:s medlemsländer en enad front med sanktioner och hård retorik mot den ryska regimen. Bakom kulisserna finns inte samma enighet. Inför det senaste EU-toppmötet i Bryssel i oktober kom krav om skärpta sanktioner mot Ryssland efter flygbombningarna i Aleppo. Resultatet blev noll och intet.

   Ändå kan SvD nu berätta att 20 av EU:s 28 medlemsländer, efter Krim 2014, har skickat delegationer med stats- eller regeringschefer eller andra ministrar för möten i Moskva med den ryska regeringens företrädare.”
   http://www.svd.se/bakom-kulisserna-ar-ryssland-inte-sa-isolerat/om/det-skarpta-sakerhetslage

 7. 15 november, 2016 at 13:26

  Jag känner djup sorg, frustration och ilska inför dessa våra enfaldiga företrädare som företräder USA och dess korrupta politiker, krigskramare och banker.

 8. M
  15 november, 2016 at 16:26

  ÄR POROSHENKO DEMENT ELLER EN STOR LÖGNARE??

  Man blir riktigt förbannad på Poroshenkos lögner som svensk media sprider mer än gärna. Både Svd och AB hävdar:

  – Jag vill att ryska trupper lämnar mitt land, sa Petro Porosjenko nu i Rosenbad.

  ”Ryska trupper” som enligt två ukrainska domar (tingsrätt och överinstans) inte kunde finna någon rysk väpnad angrepp mot Ukraina

  Shevchenkovsky tingsrätt i Kiev:
  ”On February 9th, the Presidency sent a fax to the court requesting it to postpone the session on legal views and their justifications. Furthermore, the position of the President was clearly stated. Poroshenko asked the court to dismiss the claim on the verification of armed aggression by the Russian Federation.”

  Ukraine can’t decide whether there was an aggression or not. Probably, they are afraid that the world media and political entities that verbally support the Kiev government know there has been no aggression.
  http://russia-insider.com/en/military/if-russia-attacked-ukies-army-would-cease-exist-within-24-hours/ri14424

  Kiev’s appeal court on Wednesday refused to recognize ”the Russian Federation’s armed aggression” in Crimea and Donbass and dismissed the lawsuit of lawyer and rights advocate Stanislav Batrin.

  ”The court refused to grant Stanislav Batrin’s request to establish the fact of Russia’s armed aggression against Ukraine, dismissing eight requests of the complainant,” the report said.

  Besides the Ukrainian president, the Ukrainian Security Service, the defense, foreign and justice ministries, the prosecutor general’s office and the Russian Federation’s embassy in Ukraine take part in the case.”
  https://dninews.com/article/kiev%E2%80%99s-appeal-court-refuses-recognize-russia%E2%80%99s-armed-aggression-against-ukraine

  Dessutom, Rada ledamoten Evgeni Muraev i channel 112 Ukraina ifrågasatte påstående ”om rysk aggression”:
  ”…after over two years of conflict in the east of the country, Kiev has not yet been able to provide any convincing evidence of Russian military involvement there.”

  ”We hear about a million proofs [of Russian aggression in eastern Ukraine],” Evgeni Muraev noted. ”Let’s present them to the world! In Europe, they no longer take such statements seriously.”
  Unfortunately, he added, the authorities aren’t willing to provide even their own people’s representatives with evidence to that effect.
  https://www.youtube.com/watch?v=RZK64LDIKF4
  http://sputniknews.com/europe/20160806/1043998951/lawmaker-demands-evidence-russian-troops.html

  Löfven pratar om ukrainsk korruption, helt ovetande? att Poroshenko själv är korruptionsledaren.

  I juni 2015 skröt Poroshenko om att 2702 personer blivit dömda för korruption, utan att kunna presentera några bevis/en lista med dessa namn.
  https://www.kyivpost.com/content/kyiv-post-plus/poroshenkos-people-still-cant-find-list-of-2702-convicted-corrupt-officials-391736.html
  http://russia-insider.com/en/poroshenkos-corruption-crackdown-exposed-pure-fantasy/ri8254

  Sergii Leshchenko, Rada ledamot och undersökande journalist har avslöjat klanen-Poroshenko:
  https://www.kyivpost.com/opinion/op-ed/sergii-leshchenko-the-end-of-shokins-mission-402199.html
  https://www.kyivpost.com/article/opinion/op-ed/sergii-leshchenko-weve-returned-to-the-family-poroshenko-creates-his-clan-419429.html

  ”One of the biggest opportunities for corruption is found, ironically, in the reform process and the “fight against corruption” itself, specifically discriminatory use of government power to reward its favorites and punish opponents. For example, as noted by Ukraine expert Taras Kuzio, three Ukrainian politicians from pro-Western political parties, were publicly and aggressively arrested simply for falling out of favor with Mr. Poroshenko.

  Unsurprisingly, Mr. Poroshenko himself shows up in the “Panama Papers” having illegally set up offshore shell companies via the notorious law firm Mossick Fonseca to conceal his assets. Oleksii Khmara, executive director of Transparency International Ukraine, told OCCRP that this is “a conflict of interest and apparent violation of both the constitution, which bans the president from business activities, and the corruption laws, which ban all public officials from conducting private business.”
  http://www.washingtontimes.com/news/2016/jul/10/corruption-may-send-ukraine-back-to-russia/

 9. M
  16 november, 2016 at 20:07

  En artikel i Aftenposten i samband med Poroshenko statsbesök i Norge

  Ukrainas president Petro Porosjenko er nå nesten like upopulær som mannen han var med på å styrte i Maidan-revolusjonen

  ”I dag kommer Ukrainas president Petro Porosjenko til Norge – for å be om fortsatt politisk støtte, oljepenger og oppmuntre norske investorer.

  Han kommer fra en politisk virkelighet som har mer tilfelles med TV-serien «House of Cards» enn norsk politikk:
  Kyniske intriger, drap på journalister, hestehandel med milliardprofitt og åpen slåsskamp foran TV-kameraene.

  En fersk granskning utført av ukrainske journalister og finansiert av det danske utenriksdepartementet, rettet knallhard kritikk mot mannen som i dag er Kongens middagsgjest.
  Porosjenko har plassert sine gamle forretningspartnere i maktens sentrum, konkluderer «Oligarch Watch».
  • I Kiev har presidenten utvidet eiendommene rundt sitt personlige slott – som er en kopi av Obamas Hvite Hus – med en egen privat kirke.
  • Korrupte politikere, dommere og byråkrater har gått fri over to år – nesten ingen saker føres til retten.
  Presidenten har sikret seg attraktive eiendommer på syv mål ned mot bredden av Dnjepr i Kiev til en røverpris av ca. 8000 kroner året – helt frem til 2064.
  • Porosjenkos «grå kardinaler» – Igor Kononenko og Oleksander Granovskij – er koblet
  til en rekke skandaler.

  I en analyse Vox Ukraine har gjort av 2900 saker om Porosjenko i de fire største nyhetssendingene fra juni 2014 til juni 2016, var bare 1,4 prosent av sakene negative.

  Oligarkenes grep om mediene er hovedårsaken til at Ukraina kommer helt nede på 107. plass av 180 land i rangeringen til Reporters Without Borders”.
  http://www.aftenposten.no/verden/Han-er-leder-i-et-politisk-system-nar-en-virkelig-versjon-av-House-of-Cards-606885b.html

  Kritik även i den ukrainska Kyivpost:

  Society saw Yanukovych for what he really was: an uncouth kleptocrat with dictatorial tendencies – a petty thief who stole control of Europe’s biggest country, just to rip it off and bleed it dry.

  Poroshenko is different. He is much better at public relations and at pretending to be someone he is not.

  By engaging in Western-style, reformist rhetoric and appointing some reformers to state jobs, Poroshenko has created a smokescreen that obscures his actual intentions.

  He has managed to fool the West into giving him financial aid and promising to cancel visas with the European Union. At the same time, his cronies are destroying the very reforms that he is boasting about to the West, as he himself monopolizes power.

  And at least Yanukovych never had the gall to cast himself as a patriot.

  Poroshenko is using pseudo-patriotic rhetoric to attack his opponents and entrench his power, spreading the false idea that whoever criticizes a wartime president is working for Ukraine’s enemy, Russia.

  That’s why Poroshenko poses a threat: a clever enemy of reform is more dangerous than a stupid one.
  The only way to fight such an enemy is to call his bluff.
  https://www.kyivpost.com/article/opinion/editorial/art-of-deception.html

 10. M
  16 november, 2016 at 20:34

  Pressfriheten i Ukraina

  JyllandsPosten har intervjuat Ivan Katchnovski (för andra gången!)

  https://www.academia.edu/28482296/Interview_with_Jyllands-Posten_Denmark_Concerning_Attacks_on_Journalists_and_Decline_in_Media_Freedom_in_Ukraine_Full-Text_English_Version_

  The rule on ”loyalty” is one of several outlined in a new ethics code that civil servants must follow or face disciplinary action, according to a decree posted on the government website.

  ”The government has decided to introduce standards of ethical conduct for civil servants to restore public faith in the work of the state bodies and officials,” the decree said.

  Government employees should ”avoid any public criticisms of the work of state institutions and their officials,” the code stipulates, alongside rules on the need for transparency and integrity.

  In a Facebook post about the new ethics code, Olena Minitch, a department head in the economy ministry, said the new rules appeared to have been ”created hastily and adopted quickly” in the wake of Abromavicius’s allegations about corrupt state practices.

  ”The little document … is in the best traditions of the Communist period, more precisely in the traditions of Stalin and Beria,” Minitch said, referring to repressive Soviet leader Josef Stalin and his security chief, Lavrenty Beria.
  http://www.reuters.com/article/us-ukraine-crisis-censorship-idUSKCN0W351A

 11. M
  16 november, 2016 at 20:42

  U.S. National Archives Documents U.S. Collaboration with Fascist Ukrainian Nationalists

  In a remarkable book published by the United States National Archives a few years ago, historians Richard Breitman and Norman J.W. Goda have examined recent declassified documents and put together an initial history of Army and CIA collaboration with some of the most important Ukrainian fascist leaders after World War II. Hitler’s Shadow: Nazi War Criminals, U.S. Intelligence, and the Cold War (PDF) attempts to document “the Allied protection or use of Nazi war criminals; and documents about the postwar political activities of war criminals.”

  Hitler’s Shadow was preceded by the 2005 publication, U.S. Intelligence and the Nazis, a Cambridge University Press book based on the earliest examination of new documents released as part of the 1998 Nazi War Crimes Disclosure Act. While the history of Ukrainian nationalism shows that nationalist movements were squeezed between the policies — and sometimes invasions — of foreign states, the book makes clear that today’s EuroMaidan heroes of yesteryear were in fact trained by the Gestapo and took part in the Holocaust.

  Chapter Five of Hitler’s Shadow, “Collaborators: Allied Intelligence and the Organization of Ukrainian Nationalists,” examines recently declassified documents in regards to how US intelligence agencies recruited, paid, protected and used war criminals who collaborated with the Nazis. In particular, it looks at the careers Stepan Bandera and Mykola Lebed, two WWII “heroes” of the Ukrainian nationalist movement.

  These Ukrainian fascists — Lebed turned “democratic” once in U.S. hands after the war — had their careers rehabilitated by former Ukrainian president Viktor Yushchenko. When Putin points to the pro-fascist tendencies and Nazis within Ukraine, he is referring at least to this kind of evidence.
  https://shadowproof.com/2014/08/09/cia-intervention-in-ukraine-has-been-taking-place-for-decades/

  Länk till Hitler’s Shadow: Nazi War Criminals, U.S. Intelligence, and the Cold War
  http://www.archives.gov/iwg/reports/hitlers-shadow.pdf

Comments are closed.