Syrien: Stödet till terrorismen av USA och allierade – vad sker nu?


Lördagen 28/4 ordnade هيئه الدفاع عن سوريا-السويد-Syrien Stödkommitté för Demokrati‎ ett möte på Sergels torg för att protestera mot den folkrättsvidriga angreppet mot Syrien av USA, Frankrike och Storbritannien. Det blev ett bra möte med god stämning bland de c:a 300 närvarande, dominerat av syrier. Förutom tal var det sång.

Syrien 180428

Uppropet för mötet.
Demonstrera mot det USA-ledda angreppet på Syrien!
Offentlig · Värd: ‎هيئه الدفاع عن سوريا-السويد-Syrien Stödskommitté för Demokrati‎

Vi kommer att demonstrera mot det USA ledda angreppet på Syrien!
De upprepade attackerna på Syrien, varav den senaste var missilattacken den 14 april 2018 från USA, Storbritannien och Frankrike, och tidigare attacker av Israel är ett hot mot världsfreden och kan orsaka ett nytt världskrig.
Syrien behöver hjälp med att besegra terrorism, att återbyggas och utveckla demokrati istället för att angripas, och istället för att kriget förlängs om och om igen.
Vi anser även att den USA ledda-fientligheten mot Syrien aldrig verkar ta slut och vi kräver stopp på detta!

Kom och kräv fred i Syrien och i hela världen!

ندعوكم لنتظاهر سويا ضد العدوان الذي تقوده الولايات المتحدة على سوريا
إن الالاعتداءت المتكررة على سوريا ، والتي كان آخرها في 14 إبريل عام 2018 ، الهجوم الصاروخي من قبل الولايات المتحدة الامريكية وبريطانيا وفرنسا ، وقبل ذلك من قبل إسرائيل تشكل تهديدًا للسلم العالمي ويمكن أن تتسبب في حرب عالمية جديدة. تحتاج سوريا إلى المساعدة في هزيمة الإرهاب وإعادة الاعمار وبناء وتطوير الديمقراطية بدلاً من مهاجمتها وبدلاً من توسيع نطاق الحرب فيها.
كما نؤمن بأن العداء التي تمارسه وتقوده الولايات المتحدة ضد سوريا لا نهاية له أبدا ونطالب بوقف هذا السلوك الغير مسؤول
انضم الينا للتعبير عن مطالبتنا بوقف العداء والحرب ولنطالب بالسلام لسوريا وللعالم.

Syrien Sergels torg Anders Romelsjö 20180428_135410Talare på Sergels torg
Mitt tal vid detta möte på Sergels torg

”Jag heter Anders Romelsjö och kommer från föreningen Folket i Bild Kulturfront som har antiimperialism som en av sina paroller.

Jag kommer främst att prata om krigets bakgrund och orsak.
Wesley Clark 150223Wesley Clark 2015 (se punkt 10 nedan)
Det skrivs och talas mycket om inbördeskriget i Syrien. Men det är inget inbördeskrig främst utan ett sedan länge planerat angreppskrig av USA med hjälp av allierade och inte minst olika slags terrorister från knappt 100 länder. Denna bedömning kommer inte från några ”Rysslands-troll” eller Syriens statliga nyhetsbyrå utan från uppgifter från talespersoner för USA:s statsförvaltning och ledning samt etablerade media. Till stöd för bedömningen måste jag räkna upp en del fakta.
1. I en intervju i mars 2007 uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten i USA general Wesley Clark att han hösten 2001 fick se Pentagondokument som visade att USA planera att destabilisera bl.a. Syrien, Irak och Libyen
2. Enligt Wikileaks har USA:s utrikesdepartement finansierat opposition mot Syriens regering sedan 2006.
3. al-Qaida, ursprungligen en skapelse av CIA, deklarerade i februari 2012 att man stödde de syriska rebellerna.
4. 1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) inklusive Sverige att stödja det splittrade utlandsbaserade Syriska nationella rebellrådet med vapen och med motsvarande 140 miljoner svenska kronor. Man talade tydligt om störta Syriens president. Dessa så kallade moderata rebeller visade sig snabbt domineras av hårdföra terrorister.
5. New York Times skrev 4/8 2012 att Turkiet, Saudiarabien och Qatar, tillhandahåller vapen, med hjälp av folk från CIA som tränar rebeller
6. I en artikel året därpå skriver New York Times om kraftigt ökat vapenstöd till rebellerna i Syrien.
7. I ett tal i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att IS är en skapelse av och stöds av Turkiet, Saudarabien och Förenade Arabemiraten.
8. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama som sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.
9. Våren 2015 medger pensionerade generallöjtnanten och f.d säkerhetschefen Michael Flynn, en tid Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak.
10. Förre NATO-chefen Wesley Clark menar i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.”

Låt mig avsluta denna del med mer aktuella uppgifter:
11. En av Tysklands största dagstidningar, Süddeutsche Zeitung skrev i september 2017 att vapen till ett värde av motsvarande 4 miljarder svenska kronor fanns på den stora USA-basen i Ramstein, redo för transport till rebeller i Syrien via mellanhänder.
12. BBC och sedan bland annat Reuters och Newsweek samt även SVT:s Rapport, i mer kryptiska former, rapporterade i november förra året att USA och kurdiska SDF i bussar transporterat bort uppemot 3.500 IS-krigarterrorister-Akiloviter från Raqqa till kommande strid i Idlib.

Sammanfattningsvis: Bevisen för stöd från USA och allierade till terrorister är enstämmiga och starka.

Men varför gör då USA detta? Det enkla svaret är att terroristerna arbetar för samma mål som USA uttalade offentligt redan våren 2012 – att störta Assad.
Varför ville USA det då? Enligt USA:s officiella politiska policy-dokument vill USA ensamt ha ett dominerande inflytande i världen. Då gäller det att ha kontroll över råvaror och mota bort konkurrenter. Det är ingen tillfällighet att USA angrep alltför självständiga och oljerika Irak 2003 under falska premisser – med 2,4 miljoner dödade nu, ingen tillfällighet att NATO med USA:s och Sveriges stöd slog sönder alltför självständiga och oljerika Libyen 2011 med falska uppgifter – och sedan gav man sig på alltför självständiga Syrien.

Vad har svenska media rapporterat om detta USA-stöd till terrorister? Inte ett dugg – jag har själv upprepade gånger skrivit till journalister om uppmärksammat dem på rapporter och källor – utan resultat. Är det så ointressant att rapporterar att USA stödjer terroristerna – eller vågar man inte stöta sig med Världspolisen?

Men USA och allierade bekämpar ju IS – hur går det ihop?
Det stämmer att medan delar av USA:s militär- och säkerhetsmakt m.fl på olika sätt tränar och beväpnar terrorister så bekämpar andra delar av militärmakten IS, men ganska svagt och man talar aldrig om att bekämpa andra terroristgrupper Fast vi vet att det finns fler liknande grupper och vi vet att IS-medlemmar vandrar mellan grupperna. Om USA, Frankrike och andra verkligen vill bekämpa IS i Syrien måste detta ske efter godkännande av Syrien regering ur folkrättssynpunkt. Och då kan kampen mot terrorismen samordnas med Syrien, som leder den väpnade kampen mot terrorismen på marken i världen och har att bekämpa tusen och åter tusen USA-stödda Akilovs. Kampen mot IS tog fart hösten 2015 då Ryssland helt legalt enligt FN-stadga och folkrätt anslöt sig.
Syriens kamp mot terrorism i sitt land är ett starkt stöd för kampen mot terrorismen också i Sverige.
Syrien segrar 160203Den syriska arméns kamp mot terrorismen är bra för Sverige.

Det är alltså logiskt att USA dels hjälper IS och andra terrorister och dels lågintensivt bekämpar IS – då kan man motivera sin närvaro i Syrien.

Om man förstår att det handlar on ett angreppskrig initierat av USA faller också den kraftiga kritiken av Ryssland och Syrien för allt möjligt på plats. I sin propagandaverksamhet är USA helt världsledande. Jag har skrivit omkring 150 artiklar om Syrien, läst en hel del under 7 år, och med en bakgrund som forskare vill jag påstå att de ofta mycket kritiska påståendena om Syrien/Ryssland saknar tillräckliga belägg och skulle underkännas i den enklaste studentuppsats.

Några ord om Syrien och krigets bakgrund.
Det är bra att veta att Syrien är ett sekulärt land som efter ändring av grundlagen 2012 har lika många partier i riksdagen som vi har i Sverige. Syrien tar fasta på FN-resolution 2254 om ett enat självständigt Syrien med fria val under överinseende av FN. Det fanns demonstrationer för Assad och mot olika verkliga orättvisor våren 2011, vanligen fredliga enligt en rapport från Arabförbundet, den troligen bästa källan. Syrien 23 km lång demonstration för regeringenDemonstration i Syrien 2011 till stöd för regeringen.
Möjligheterna till en fredlig och demokratisk utveckling motverkades av att en liten minoritet av utlandsstödda demonstranter sköt mot polis. Någon revolution har det aldrig varit frågan om.

Krigets följder för världen, Europa och Sverige.
Det USA-startade kriget är en huvudorsak till att flera miljoner syrier tvingats fly till andra länder. Ganska många har kommit till Sverige med allt vad det inneburit. Stödet till terrorismen från USA, Saudiarabien m.fl. har förstås stärkt terrorismen och gjort att t.ex. många hundra svenska ungdomar blivit IS-anhängare.
Det är ingen överdrift att påstå att utan stödet till terrorismen av USA & Co hade det knappast funnits någon Akilov.
Glöm inte att finns tusentals Akilovs i Syrien och att en del kommer tillbaka till Sverige.

I media påstås ibland att Syrien nästan vunnit kriget. Det är långt ifrån så. USA har officiellt 2000 militärer i norra Syrien och flera militärbaser i samarbete med kurdiska SDF tyvärr. Och man ska utvidga sin närvaro.
isis-steigan-161222-islamic-stateUSA-elitens kompisar (ISIS)
En annan följd är att motsättningarna i världen har skärpts och att risken för storkrig ökat.
Vidare har särskilt det folkrättsvidriga bombangreppet mot Syrien 14/4 visat att FN och det internationella rättssystemet är i stor fara. En annan talare utvecklar detta.

Jag avslutar med några paroller:

Sveriges regering och riksdag måste ta avstånd från angreppet mot Syrien!
Stöd FN-stadga och folkrätt!
För ett fritt, enat och självständigt Syrien!
Syriens kamp mot terrorismen är bra för Sverige!
Upphäv sanktionerna mot Syriens folk!

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar
i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


Ett svar till “Syrien: Stödet till terrorismen av USA och allierade – vad sker nu?”

  1. De rebeller som har get upp och lämnat ifrån sig sina vapen till den syriska armen, har visat sig fått Israelproducerade vapen enligt många medier.