Israel, USA & Co hjälper till i Syrien – evakuerar terroristvännen Vita hjälmarna


Aftonbladet skriver

Israel har evakuerat 800 räddningsarbetare från organisationen Vita hjälmarna (White Helmets) och deras familjer från Syrien till Jordanien efter en begäran från USA och europeiska länder, enligt israeliska arméns radiokanal. Vita hjälmarna är en oppositionell civilförsvarsgrupp som verkat i rebellkontrollerade områden under kriget i Syrien.
Skälet till evakueringen var att gruppen hotades av de syriska regeringsstyrkornas framryckning i södra delen av landet, där upproret mot Syriens diktator Bashar al-Assad en gång började.
Enligt den jordanska nyhetsbyrån Petra har Storbritannien, Tyskland och Kanada erbjudit sig att ta emot räddningsarbetarna och deras familjer inom tre månader. Ab

Det var väl snällt! Man ska ju hjälpa sina kompisar. Låt mig åter berätta litet om Vita hjälmarna.

White Helmets beskrivs officiellt som neutrala men de är de inte alls. De har förbindelser med terroristorganisation al-Nusra (Jabhat Fateh al-Sham) och arbetar bara i terroristkontrollerade områden.

white-helmets-al-qaidaWhite Helmets och al-Qaida

white-helmets-a-no-fly-zone-support_72

Raed Saleh, som leder White Helmets, föreslår en ”flygförbudszon» över Syrien (https://www.whitehelmets.org/), vilket verkligen skulle gynna terroristerna.
White Helmets stöds bl.a. av USA:s utrikesdepartement med 23 miljoner dollar, dvs 200 miljoner kronor och får också stöd av USAID, Storbritanniens Conflict, Stability, and Security Fund , och regeringarna i NATO-länderna Danmark, Nederländerna och Japan.
I sin marknadsföring använder White Helmets falska videor om barn som räddats: (http://www.globalresearch.ca/the-us-uk-financed-white-helmets-humanitarian-organization-fake-syria-child-rescue-videos/5528871).
• Om White Helmets se denna video! https://youtu.be/5k6hSS6xBTw
White Helmets är trots hjälpinsatser främst ett slags alibi för kriget mot Syrien av USA och allierade samt terrorister.
• White Helmets bildades i mars 2013 i Istanbul och leds av James Le Mesurier, en tidigare brittisk militär underrättelseofficer som deltagit i några av de mest tvivelaktiga Natointerventionerna, bland annat i Bosnien och Kosovo, Irak, Libanon och Palestina. Den saknar bakgrund och reell förankring i Syrien.

* White Helmets framträdde vid ett seminarium i Stockholms 24/11 2016.

Jag publicerar åter Christer Lundgrens referat från detta seminarium.

”Vid Utrikespolitiska Institutets (UI) möte ”Vita hjälmarna i det syriska infernot” idag fick organisationens företrädare svara på flera skarpa frågor.
Vita hjälmarna, som officiellt kallar sig ”Syriens civilförsvar”, ska i morgon tilldelas Right Livelihood-priset ”för sitt utomordentliga mod, medlidande och humanitära engagemang i räddandet av civila från det syriska inbördeskrigets förstörelse”.

Vid Utrikespolitiska Institutets möte företräddes organisationen av sin chef Raed al Saleh, tolkad av sin PR-chef Farouq Habib. I panelen fanns UI:s företrädare Per Jönsson och Bitte Hammargren. Moderator var UI:s direktör Mats Karlsson.
Efter att organisationen presenterat sig, inledde Per Jönsson med att be Vita hjälmarna kommentera tre kritiska frågor som ställts i sociala media:
1. Vita hjälmarna säger sig vara politiskt och religiöst opartisk, men dess finansiering kommer huvudsakligen från USA, Storbritannien och andra Nato-länder. Ser ny detta som ett problem för er trovärdighet?
2. Varför verkar organisationen bara i terroristkontrollerade områden?
3. Hur kommenterar ni de videofilmer som tyder på att Vita hjälmarna stöder terroristorganisationen al-Nusra och rent av medverkar i avrättningar av fångar?

Bitte Hammargren var mer okritisk och citerade ”en bekant” som sagt att Vita hjälmarna är den enda organisation i Syrien som man kan lita på.
Raed al Saleh gjorde sitt bästa för att framställa Vita hjälmarna som en humanitär och opolitisk organisation, men en fråga från publiken fick honom att tappa fattningen och utbrista i en lång harang mot president Bashar al-Assad, som han påstod var ”fiende till hela det syriska folket” (vilket strider mot såväl valresultat som opinionsmätningar och opartiska bedömare av läget i Syrien).
Flera frågor från publiken speglade skarp kritik mot Vita hjälmarna och indirekt mot att organisationen belönas med Right Livelihood-priset, men en företrädare för svenska utrikesdepartementet framhöll att Sverige officiellt har en positiv hållning till Vita hjälmarna även om Sverige inte tillhör de länder som hittills stött organisationen.”

*

Margot Wallström tweetar

Wallström: Ärad att möta White Helmets Raed Saleh (dvs. terroristvännen)

”Honoured to meet Raed Saleh of The White Helmets – @SyriaCivilDef. Heroic humanitarian workers saving lives in Syria’s war.” (https://twitter.com/margotwallstrom)
white-helmets-och-wallstrom-161125

* Professor Marcello Ferrada de Noli, ordförande i organisationen SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights) har i två artiklar i The Indicter Uppdaterade bevis för att White Helmets utför falska ”livräddande” insatser på barn, och för oacceptabla medicinska åtgärder och Indicter 6 March påvisat att Vita Hjälmarna utför hälsovådliga insatser på barn som förefaller vara livlösa eller medvetslösa. Detta har rapporterats i media i flera länder och även i FN:s säkerhetsråd.

*

I en artikel av Tony Cartalucci med titeln ”Fake News Alert: CNN Finally Admits “White Helmets” Staged Fake Video” framgår att CNN och ”White Helmets” bad om ursäkt för publicering av falsk video.

* Nedanstående film på drygt 7 minuter visar bilder från fransmannen Pierre Le Corf på vandring i Aleppo efter befrielsen. Han har bott i staden i ett år. Man ser hur White Helmets högkvarter ligger vägg i vägg med al-Nusras högkvarter. Inne i White Helmets högkvarter finns inte bara deras logga utan också symboler för al-Nusra och även för Daesh (IS/ISIS). Om nu någon tvivlade på dessa organisationers väl belagda samarbete.
Jag har publicerat ett tiotal artiklar om White Helmets. Om man vill läsa en av dem kan man ta denna White Helmets får en Oscar.
White Helmets fick Right Livelihood-priset 2016 och nominerades till Nobels fredspris. Barbariet går segrande fram i Västvärlden, eller är det för mycket sagt?

white-helmets-al-qaida

*

Filmen ”The White Helmets” fick i våras ”Oscar” (Academy Award) för bästa dokumentär – ”The White Helmets – Orlando von Einsiedel and Joanna Natasegaradouble-dagger”.
Man undrar vilken kunskap och vilka värderingar som florerar i Holywood. Det sades innan att årets utdelning av Academy Awards skulle vara ovanligt politiskt. Men vilken politik är det som stöds?
* Nyligen har White Helmets (Vita Hjälmarna) hyllats av talesman för Jabhat Fateh al-Sham, f.d. al-Nusra (al-Qaida i Syrien)

Terroristorganisationen al-Nusra hyllar White Helmets

https://youtu.be/VuNW00GjRKk

Tre andra videor:

https://youtu.be/9p8oGQ4RPFQ

*

Sålunda: Etablissemanget, de politiska ledarna, de etablerade massmedia – och filmindustrin hjälps åt att glorifiera terroristorganisationer – hur konstigt det än verkar för den som vill tro på demokrati och objektivitet. Vad ska vi göra år det? Annat än att informera och kämpa för en bättre värld

Några artiklar om White Helmets.
TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna) 16/7
Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

white-helmets-161124-bild

i Andra om: , ,White Helmets, , Syrien, , , , , , , ,
, , ,, , ,


14 svar till “Israel, USA & Co hjälper till i Syrien – evakuerar terroristvännen Vita hjälmarna”

 1. Sveriges sämsta utrikesminister genom tiderna intar naturligtvis en position för svenska folkets räkning i det interna muslimska blodbadet, istället för att sköta sitt jobb som företrädare för Sverige utomlands. Palmes ormstunga levererar beständigt sitt gift. Glappkäften jobbar på, numera kallas det feministisk utrikespolitik. Snart heter det något annat.

  Svenska Kyrkan har en lång historia som politisk sköka, tar regelbundet ställning för muslimska extremister utomlands, men kan inte förmå sig till att skydda kristna utomlands. I senaste kyrkovalet förstärktes den politiserande tendens som öppnat ännu en väg för SD till externfinansiering. Politikernas grepp om kyrkan hårdnar, klimatfantasier, genuslekar och okontrollerad invandring propageras ständigt.

 2. Detta borde ha skett tidigare. Då hade många liv sparat och vi hade sluppit fake gasattacker(Douma) som triggade igång bombningar. Intressant att se västmakterna nu öppna sina gränser för denna grupp men stänger för vanliga Syrier. Men inte alla västländer Tyskland, Kanada och Storbritannien tar emot men ej USA ger ett sådant erbjudande. Minns ni i maj 2016 då White Helmets chef Raed Saleh åkte till Washington för att få ett pris för deras ”humanitär hjälp” men skickades tillbaka till Turkiet på grund av The State Department anklagelse om misstänkta extremistiska förbindelser.

  • Videor har visat att medlemmar av de vita hjälmarna bär vapen med Al Nusra-soldater och deltar i grymheter mot syriska regeringstrupper.

  • Fortfarande i förnekelsefasen Jesper? Trots att sanningen om terrorhjälparna Vita Hjälmarna kommit i dagen? Många har ju redan insett för länge sedan att fulmedia bara är fullt med propaganda för ägarnas agenda, inget annat! Det är väl sportresultaten som numera är någorlunda sant i fulmedia.

 3. Härnäst kommer denna terror NGO att döpas om till ”Gröna änglar” och flygas till Iran härnäst för att försöka åstadkomma den ”gröns revolutionen” som alla vet är en sionist beställning som ska verkställas. Terroristerna kommer att flygas på skattebetalarnas bekostnad från USA, Kanada, Britannien, Tyskland mm. allt för att serva den sionistiska agendan.

 4. Den 1 juli sa USAs National Security ambassodor Jonh Bolton: ”I don´t Think Assad is atrategic issue. Iran is the strategic issue.”
  https://www.cbsnews.com/news/at-trump-putin-summit-trump-will-try-to-enlist-russia-to-help-oust-iran-from-syria/
  Idag hotar Trump Iran med att Iran skall drabba av stora konsekvenser som inte många i historien har drabbats av. Det på grund av att Iran skulle ha hotat USA.
  Så vad var det Trump och Putin kom överens om i Helsingfors när det gällde Iran?

  Men hotade Iran USA? Irans president Rouhani: ”America should know that peace with Iran is the mother with all Peace, and war is mother of all wars.”
  https://www.reuters.com/article/us-iran-nuclear-usa-rouhani/irans-rouhani-warns-trump-about-mom-of-all-wars-idUSKBN1KC07Z

 5. https://www.counterpunch.org/2018/07/20/how-weapons-made-in-bosnia-fueled-syrias-bleak-civil-war/

  Margot Wallström och hennes vänner har sett till att de enda leveranserna till Syrien som fungerat de senaste sju åren är vapenleveranserna. Läs ovan hur Robert Fisk kommit på terroristernas vapendepåer i Aleppo och beslutat att utgående från dokument fogade till transportlådorna uppsöka fabrikerna i Bosnien och Serbien som tillverkat dessa. Det slående är inte att det var saudierna som för att främja demokratin beställde vapnen och ammunitionen, för egen räkning med alla erforderliga tillstånd. Det slående är hur snabbt de kommit fram till terroristernas förråd. Befrielsen av Daraa i sydvästra Syrien har även blottlagt ofantliga förråd av avancerade vapen som varit helt färska, bara väntande på en villig jihadist att gripa tag i dem.

  I sin ofantligt humanitära välvilja har minister Wallström och hennes kollegor däremot sörjt för att inga läkemedel kunnat säljas till Syrien om de inte gått till al Qaidas sjuksystrar, de solkiga hjälmarna. Dessa har använt preparaten för eget bruk och om något blivit över har det sålts för ockerpriser till andra. Enligt Benjamin Netanjahu räddade han sjuksystrarna därför att Trump och Trudeau bad honom göra det. Trump för att blidka kongressopinionen och Trudeau för att framstå som humanitär. I USA blir de däremot inte insläppta eftersom de helt korrekt anses vara terrorister. De som öppnar sin famn för dessa är Kanada, Tyskland och Storbritannien. De sistnämnda kan bara hoppas på att en ny Manchesterbombare inte gömmer sig i gruppen, liksom fallet var med frihetskämparna som rest till Libyen och sedan kommit hem igen.

 6. ”De må var jihadister, men de är våra jihadister”. Så träffande beskriver Craig Murray varför lill-britanniens styrande erbjuder majoriteten av halshugga-terroristern som tillhör ”White Helmets” asyl. Murray påpekar också att detta har inget med humanism eller skyldighet att göra. Det är vida känt att ”White helmets” är mycket duktiga på att sätta upp grymma scener. Vem vet kanske behövs det för att liva upp den gråaktiga vardagen i lill-brittanien. Sannolikt kommer dessa att användas för false flag operationer ( t ex falska kemattacker som är ett patenterat nummer av vita hjälmarna och som sedan används för att legitimera invasionen av t ex Syrien, Iran eller vem det nu är som framställs årets Hitler, fara, eller fiende av the usual suspects …

  https://www.rt.com/uk/434021-white-helmets-granted-asylum/

  Annars är det senaste nya om Syrien nyheten om att den syriska armén har hittat mängder av medicin producerat i israel och Jordanien på sjukhus som tidigare låg under halshugga terroristernas välde.

  https://sputniknews.com/middleeast/201807231066622426-israeli-drugs-syria/

 7. Det vi inte få veta är bland annat detta

  ”Of particular interest is the fact that the West has shown uncommon interest in the lives of local people – people like the terrorist group called the White Helmets. If you really believe that the British and Americans colluded to convince the Zionist Apartheid State and the Jordanians to airlift the poor, helpless and vulnerable terrorists to safety in Jordan, you might also believe that eskimos cultivate mango trees in the Yukon. The true reason, I am told by my sources, is that there were 2,200 special ops and intelligence officers who were trapped at the border with the White Helmets and who were under threat of being captured or killed by the Syrian Army. Forgetting the wealth of embarrassment this would have caused the slimy Brits and their cheap Gulf allies, the MOC in Amman ordered their spooks flown out at any cost and, if possible, take out some White Helmets with them.

  Instead, only 400 or less White Helmets were provided with seats on the Zionist helicopters. Another 600 and their families remain trapped at the border where they will either be killed by ISIS nearby or by our troops. The scene, I am told, was like the last day of the Vietnam evacuation in April of 1975 with people struggling to get on the helicopters.

  Of the 2,200 foreign spies and the special ops rodents, 1100 were from Gulf States like Qatar, Dubai, Saudi Arabia and Abu Dhabi. They are now in Amman awaiting repatriation.”

  https://syrianperspective.com/2018/07/90-of-derah-liberated-hundreds-of-foreign-spec-ops-officers-smuggled-to-jordan-zionist-attack-on-misyaf-base-flops.html