Barnen i Aleppo dansar och ler


Till Västes ledare och dominerande massmedias sorg – se denna video med dansande barn och rapport av Lizzie Phelan.


Givetvis har många barn hemska minnen från Aleppo, säkert främst de som tvingats leva i Väststödda terroristkontrollerade östra Aleppo med dess religiösa extremism, förtryck av deras mammor och motstånd mot vanlig skolgång. Men se denna glädje att slippa detta!

Den är gjord av Lizzie Phelan.

I boken ”USA som världpolis” finns en intervju med journalisten Lizzie Phelan, New York Times.
Skriften 13-247x350
Den brittiska frilansjournalisten Lizzie Phelan intervjuades 10 februari 2012 av journalisten Robert Mackey, New York Times (NYT) där frågor och svar på ett tankeväckande sätt betydelsen av ideologin, hegemonin och den enskilde journalistens värderingar.

Fråga från Robert Mackey, New York Times. ”Eftersom du har framträtt i press, TV och i Russia Today, liksom i Syriens statliga television, har du någon oro för att det kan uppfattas som om du stöder de regeringar som finansierar dessa kanaler, eller ser du på din roll mer som en aktivist som motsätter sig den politik som förespråkas av USA och Storbritannien än som en neutral reporter?”
Svar från Lizzie Phelan: ”Denna fråga i sig är en mycket laddad fråga, och den är tagen ur sitt sammanhang. Den innebär att BBC, CNN, Al Jazeera, etc. och de journalister, som arbetar för dessa organisationer är oberoende från sina finansiärer. Om jag arbetade för BBC, betyder det att jag då godkänner den brittiska regeringen
som finansierar BBC och denna regerings långvariga och nuvarande missbruk över världen?

Varför är NYT bekymrad över mina framträdande i Russia Today och den iranska statens Press TV? Jag utmanar er att försöka ge exempel på journalister som arbetar för dessa organisationer som har bedrivit dålig journalistik. Varför är du inte bekymrad över de journalister som arbetar för Al Jazeera, som finansieras av och avspeglar utrikespolitik hos emir och kungafamiljen i Quatar? Al Jazeera har bevisligen många gånger under de senaste månaderna publicerat falska rapporter om händelser i regionen, inte minst om Libyen. Hur kan deras journalister vara neutrala när deras arbetsgivare är värd för den största USA-militärbasen i regionen, och är ansvarig för att ha skickat tusentals av motståndsmän, vapen, och mycket pengar för att döda och förstöra i Libyen och nu gör samma sak i Syrien. Dessutom har man uppmanat till arabiska trupper att invadera landet.”
lizzie-phelan
Dessutom återstår det att höra NYT ifrågasätta ”neutraliteten” för de journalister
som arbetar för den brittiska statligt finansierade BBC, eller för de journalister som arbetar för
Murdochpressen, som är väl känd för att ha starka kopplingar till alla de stora västmakterna som är ansvariga för de största kränkningarna av internationell rätt.
Så frågan bör utgå från antagandet att inga nyhetsorganisationer är neutrala, och varje organisation representerar en viss ideologi.

Så om du frågar mig om jag känner mig mer tillfreds att arbeta för de nyhetskanaler som återspeglar ideologin om stater som försvarar sig själva från ständig attack av väst och som står för en ideologi som motsätter sig utländsk inblandning i deras angelägenheter och som vill främja sitt eget oberoende – eller om jag föredrar att arbeta för media som återspeglar den arroganta ideologin som den västerländska civilisationen är överlägsen och bör införas i hela världen till vilket pris som helst så tror jag att varje person med det minsta förståelse för global politik, och åtminstone för den senaste tidens historia, skulle föredra det först nämnda alternativet. Var och en som uppfattar att jag är fångad i någon ficka därför att jag har arbetat för Russia Today eller Press TV och att jag skulle vara neutral om jag arbetar för en västerländsk organisation lurar sig själv och ser bara en liten del av verkligheten.”

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,


16 svar till “Barnen i Aleppo dansar och ler”

  1. ”Barnen i Aleppo dansar och ler” och en hel värld med de, under det att västerländska politiker och media grämer sig över sin döda terrorister.

  2. Så härligt att få se de syriska barnens lycka, säkerligen är USA-imperialismens hundar snart fördrivna! Ryssarna, med sin traditionella vana vid internationell solidaritet, kommer att ha en fredsspridande bas i östra medelhavet. USA-imperialismen har byggt en krigshetsande antirobotbas i Rumänien, lögnaktigt påstås den skydda västeuropa mot framtida kärnvapenrobotar, alla vet att den ska anfalla Ryssland, med Iskander och annat kan kanske Tartusbasens antirobotsystem göra NATO´s krigshetsande robotbas värdelös mot framtida iranska missiler. Underbart! Smolk i bägaren att Sverige säljer krigshetsande flygande övervakningssystem till USA-imperialismens lakejer. Som svensk får man oupphörligen skämmas.