Ingen vet säkert om Ghouta attackerats av kemvapen (utom Donald Trump)


Expressen publicerade på morgonen 10/4 artikeln ”Ingen vet säkert om Ghouta attackerats av kemvapen” Fantastiskt! Ja, det stämmer ju. Samma sak sa för resten FN:s generalsekreterare.

* “We’re not in a position at this point to independently verify the allegations (about the alleged chemical attack in Douma), but, obviously, any allegation of continued use of chemical weapons is extremely, extremely troubling,” Stephane Dujarric, the spokesman for UN Secretary-General Antonio Guterres, said in a statement. Farsnews
Expressen geting
* Jag återger nedan bara huvuddrag i artikeln i Expressen.
Har tidigare haft skäl att kritisera Expressens Syrien-bevakning.
I januari 2017: Vill Expressen låta som USA:s hökar?
Men månaden innan kunde jag publicera ett gästblogginlägg av Martin Kullberg, baserad på en artikel av prisbelönta Magda Gad. Signalerar Expressen mer trovärdiga rapporter om Syrien?

Ingen vet säkert om Ghouta attackerats av kemvapen

DN skriver om ”En påstådd kemvapenattack mot landets egna medborgare av Rysslands allierade Syrien.”
SvD ”den misstänkta kemvapenattacken”

Ab ”den misstänkta kemvapenattacken”

Utdrag ur Expressens artikel:
* Fruktansvärda bilder cirkulerar på syriska barn som utsatts för en misstänkt kemvapenattack i lördags. Men är bilderna äkta eller falska?
* Syriska aktivister och hjälporganisationer hävdar att Douma i östra Ghouta har har anfallits med kemvapen för andra gången. Nio länder, bland dem Sverige, har snabbinkallat FN:s säkerhetsråd till ett möte för att diskutera attacken. Både Ryssland som deltar i offensiven mot östra Ghouta och den syriska regeringen hävdar att bilderna är falska. De tillbakavisar uppgifterna om en misstänkt kemvapenattack.

* ”Åke Sellström, tidigare chef för FN:s vapeninspektörer i Syrien, säger att det är svårt att bedöma uppgifterna om kemvapenattacken. Det som talar emot att regimen ligger bakom är att man i så fall helt i onödan skulle göra sig till måltavla för internationella protester”, skriver TT.

Det som Sellström säger är logiskt och klokt. Det är omöjligt att ta reda på sanningen om den påstådda kemattacken i Douma. Bara utifrån bilder som cirkulerar på sociala medier kan varken journalister eller experter avgöra om attacken har ägt rum eller inte. Det ligger i Jaysh al-Islams intresse att lägga skulden på den syriska regimen. Regimen som använder alla möjliga vapen för att inta östra Ghouta behöver inte ta till kemvapen för att avgöra slaget.
Oavsett om kemattacken har ägt rum eller inte är slaget om östra Ghouta redan avslutat.

Kommentar: Om USA anfaller Syrien så måste Sveriges regering kraftfullt och bestämt kritisera USA för detta. Och starta en total kursändring i Sveriges utrikespolitik till att bli självständig i stället för att Sverige helt ska sitta i knäet på USA med dess folkrättsvidriga krig. För Sveriges säkerhet – samarbeta även med Ryssland! Som finns i Syrien i legalt samarbete med landets regering.
* Dessutom Uppgiften om att över 1000 personer skadats av den påstådda gasattacken kommer från en organisation som utbildat terroristgruppens hjälpreda White Helmets Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White Helmets

Några uppgifter om USA:s Mellanösternpolitik och stöd till terrorister.

1. I en intervju i TV-programmet Democracy Now i mars 2007 uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten general Wesley Clark att han hösten 2001 fick se Pentagondokument som visade att USA planerade att destabilisera bl.a. Syrien, Irak och Libyen
Democracy Now
Wesley Clark untitledGeneral Wesley Clark
2. Pulitzerprisvinnaren Seymour Hersh uppgav detsamma i artikeln ”The Redirection” i the New Yorker.
3. Enligt dokument från Wikileaks har USA:s utrikesdepartement finansierat opposition mot Syriens regering i London sedan 2006.
4. 1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och med motsvarande 130–140 miljoner svenska kronor, med den största summan från USA.
5. al-Qaida, ursprungligen en skapelse av CIA, deklarerade i februari 2012 via sin högste chef Ayman al-Zawahri att organisationen stödde de syriska rebellerna.
syrien-donald-trump-and-vladimir-putin-isis-561361-1
6. Hillary Clinton medgav samma månad att al-Qaida liksom USA arbetade för att störta Assads regim.
7. Daily Star skrev 26/8 2012 i artikeln att “nästan 200 elittrupper (SAS och SBS trupper) i eller nära Syrien är på jakt efter massförstörelsevapen. Dessa elittrupper åtföljdes av folk från underrättelseorganisationerna MI6 och CIA, och av franska och amerikanska soldater”.
8. New York Times har 4/8 2012 rapporterat att Turkiet, Saudiarabien och Qatar, tillhandahåller vapen, med hjälp av tjänstemän från CIA som tränar och tar emot rebeller och arbetar med tjänstemän i utrikesdepartementet.
9. I en artikel 24/3 2013 ger New York Times många belägg för kraftigt ökat vapenstöd från USA och allierade till rebellerna i Syrien. ”Med hjälp från CIA har arabiska regeringar och Turkiet kraftigt ökat det militära stödet till Syriens opposition och upprättat en hemlig luftbro av vapen och utrustning för upproret mot al-Assad, enligt uppgifter från flygtrafik, intervjuer med tjänstemän i flera länder och uppgifter från rebelledare.”
10. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.
11. I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade.”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.
12. I en intervju våren 2015 erkänner pensionerade generallöjtnant Michael Flynn, nyligen utsedd till Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak. Michael Flynn är före detta chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA). Han bekräftar äktheten av en omtalad rapport från DIA från augusti 2012 som visar att USA:s ledning redan då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning.
13. Förre presidentkandidaten och f.d. militäre NATO-chefen Wesley Clark menar live i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.”
isis-dodar-islamic-state-henrettelseISIS-krigare i farten
14. BBC, Newsweek, Reuters m.fl. har hösten 2017 beskrivit hur USA och kurdiska SFT transporterat iväg uppemot 3 500 ISIS-krigare med familjer från Raqqa innan stadens bombats helt sönder. USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
15. Suddeütsche Zeitung har beskrivit hur vapen för 4 miljarder dollar finns färdiga för transport till Syrien från USA-basen i Ramstein, Tyskland. Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!

Artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


5 svar till “Ingen vet säkert om Ghouta attackerats av kemvapen (utom Donald Trump)”

 1. Gud måste ha viskat i Trumpetens öra ”det var en kemattack” . Det överbevisar allt, eller hur?

  Under all den tumult som skapades av Skripal och Douma incidenterna så har en viktigt nyhet begravts. 11 brittiska speciella agenter har tillfångatagits i Douma. Då förstår man varför Theresa (she my or May not) May, Trumpetens och Macaroni är så kåta på att anfalla Syrien. Tänk om Syrierna visar upp de inför hela världen. Vad blir det då av Kemiska Symfonien som sänds från BBC?

  https://www.globalresearch.ca/syrian-army-captures-british-military-men-in-eastern-ghouta-failed-us-israeli-plot-to-launch-ground-assault-on-damascus/5635823

 2. Och nu har Ryssland släppt en nyhet som britterna vill helst inte veta av – bevis om britternas inblandning i ”kemikalie attacken” i Douma. Är det därför som Ex-pressen som inte är känd för att gå emot imperiets agenda gör en helomvändning nu? Hur som helst det kommer att bli hett om öronen för Theresa (she may or may not) May. Vilken före detta dubbelagent måste offras nu då för att avleda från avslöjandena? Det grop man gräver för andra faller man själv i. Gudomlig rättvisa hann i kapp Theresa (she may or may not) May, Blow Jobb Johnson och kemikalie symfonin bestående av Trumpeten, Macaroni och Löfven/Wallström. Här får du ditt bevis Löfven. Vad göra? Invänta instruktioner från City of London eller New York förstås!

  https://sputniknews.com/russia/201804131063516609-russia-douma-chemical-incident/

 3. Två videoklipp som måste ses en då Sky bryskt avbryter f.d. befälhavare för brittiska styrkor i Irak när avviker från skriptet och det andra är från en numera avliden hederlig brittisk parlamentariker (Tony Benn) som passionerat motsatte sig brittisk bombning av Irak (1998) https://www.youtube.com/watch?v=HfXmpJRZPYI
  Observera vilken man i röd kavaj som sitter snett bakom Tony.