Varför finns IS bara i USA-kontrollerade områden i Syrien?


Välinformerade Southfront rapporterar Southfront
Den 9 juni sade Rysslands försvarsministeriums talesman, generalmajor Igor Konashenkov, att de återstående tillhållen för ISIS i Syrien är belägna i områden som kontrolleras av den amerikanska ledningen.

”Vad gäller den nuvarande situationen i Syrien, rekommenderar vi Pentagon att undersöka kartan som visar situationen i landet. Alla återstående fickor av motstånd från Daesh [ISIS] terrorister i Syrien ligger i områden som kontrolleras av Förenta staterna, säger Konashenkov i ett officiellt uttalande.

Hans uttalande är sannolikt ett svar på ett uttalande av USA:s försvarsminister Jim Mattis, som tidigare sagt att Syriens president Bashar al-Assad hade utlöst en ”katastrof” ”på sitt folk i Syrien” med hjälp av Ryssland och Iran .
Generalmajor Konashenkov sade att man var förvånad av Mattis ”verbala manipulationer” och noterade att det syriska folks ”verkliga katastrof” ligger i områdena al-Tanaf och Raqqa, där USA- ledde koalitionen och dess proxykrigare är olagligt utplacerad.

”Majoriteten av de vapen och den ammunition som USA levererat har fallit i händerna på al-Nusra Front [nu känd som Hay’at Tahrir al-Sham] och Daesh, som i likhet med Washington försökte störta den legitima Syriska regeringen ”, sade Konashenkov.
isis-dodar-islamic-state-henrettelseUSA:s gungsligar IS på skjutövning
Den här månaden lanserade ISIS två stora attacker från områden som kontrolleras av den USA-ledda koalitionen på strategiska positioner i förhållanden till den syriska armén och dess allierade i södra Deir Ezzor. Lokala observatörer tror att koalitionen inte bara ignorerar dessa fientliga handlingar utan också underlättar dem.

Flyktinglägret ligger inom den zon på 50 km som finns runt den olagliga amerikanska militärbasen Et-Tanf. Flyktingarna saknar tillgång på vatten och mat men inget tillåts av USA att komma ens i närheten av flyktinglägret. Ryssland har flera gånger uppmanat USA och världssamfundet att skicka humanitär hjälp dit, men utan att hörsammas. USA påstår att man skyddar flyktingarna från den syriska armen! I områden som står under den syriska regeringens kontroll pågår minröjning, uppbyggnad av infrastruktur och humanitär hjälp med noll assistens från USA och världssamfundet. Det synnerligen allvarliga läget i Raqqa och El-Tanf har även bekräftats av Amnesty International och av FN.

Kommentar: Uppgifterna är konsistenta med många uppgifter från olika företrädare för USA:s administration och andra källor om stöd från USA till terrorister.

Ett utdrag från ett tal jag höll i slutet av april.Syrien: Stödet till terrorismen av USA och allierade – vad sker nu?

”Det skrivs och talas mycket om inbördeskriget i Syrien. Men det är inget inbördeskrig främst utan ett sedan länge planerat angreppskrig av USA med hjälp av allierade och inte minst olika slags terrorister från knappt 100 länder. Denna bedömning kommer inte från några ”Rysslands-troll” eller Syriens statliga nyhetsbyrå utan från uppgifter från talespersoner för USA:s statsförvaltning och ledning samt etablerade media. Till stöd för bedömningen måste jag räkna upp en del fakta.
Wesley Clark 150223General Wesley Clark
1. I en intervju i mars 2007 uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten i USA general Wesley Clark att han hösten 2001 fick se Pentagondokument som visade att USA planera att destabilisera bl.a. Syrien, Irak och Libyen
2. Enligt Wikileaks har USA:s utrikesdepartement finansierat opposition mot Syriens regering sedan 2006.
3. al-Qaida, ursprungligen en skapelse av CIA, deklarerade i februari 2012 att man stödde de syriska rebellerna.
4. 1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) inklusive Sverige att stödja det splittrade utlandsbaserade Syriska nationella rebellrådet med vapen och med motsvarande 140 miljoner svenska kronor. Man talade tydligt om störta Syriens president. Dessa så kallade moderata rebeller visade sig snabbt domineras av hårdföra terrorister.
5. New York Times skrev 4/8 2012 att Turkiet, Saudiarabien och Qatar, tillhandahåller vapen, med hjälp av folk från CIA som tränar rebeller
6. I en artikel året därpå skriver New York Times om kraftigt ökat vapenstöd till rebellerna i Syrien.
7. I ett tal i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att IS är en skapelse av och stöds av Turkiet, Saudarabien och Förenade Arabemiraten.
8. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama som sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.

9. Våren 2015 medger pensionerade generallöjtnanten och f.d säkerhetschefen Michael Flynn, en tid Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak.
10. Förre NATO-chefen Wesley Clark menar i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.”

Mer aktuella uppgifter:
11. En av Tysklands största dagstidningar, Süddeutsche Zeitung skrev i september 2017 att vapen till ett värde av motsvarande 4 miljarder svenska kronor fanns på den stora USA-basen i Ramstein, redo för transport till rebeller i Syrien via mellanhänder.
12. BBC och sedan bland annat Reuters och Newsweek samt även SVT:s Rapport, i mer kryptiska former, rapporterade i november förra året att USA och kurdiska SDF i bussar transporterat bort uppemot 3.500 IS-krigarterrorister-Akiloviter från Raqqa till kommande strid i Idlib.
Sammanfattningsvis: Bevisen för stöd från USA och allierade till terrorister är enstämmiga och starka.

Men varför gör då USA detta? Det enkla svaret är att terroristerna arbetar för samma mål som USA uttalade offentligt redan våren 2012 – att störta Assad.
Varför ville USA det då? Enligt USA:s officiella politiska policy-dokument vill USA ensamt ha ett dominerande inflytande i världen. Då gäller det att ha kontroll över råvaror och mota bort konkurrenter. Det är ingen tillfällighet att USA angrep alltför självständiga och oljerika Irak 2003 under falska premisser – med 2,4 miljoner dödade nu, ingen tillfällighet att NATO med USA:s och Sveriges stöd slog sönder alltför självständiga och oljerika Libyen 2011 med falska uppgifter – och sedan gav man sig på alltför självständiga Syrien.

Vad har svenska media rapporterat om detta USA-stöd till terrorister? Inte ett dugg – jag har själv upprepade gånger skrivit till journalister om uppmärksammat dem på rapporter och källor – utan resultat. Är det så ointressant att rapporterar att USA stödjer terroristerna – eller vågar man inte stöta sig med Världspolisen?

Men USA och allierade bekämpar ju IS – hur går det ihop?
Det stämmer att medan delar av USA:s militär- och säkerhetsmakt m.fl på olika sätt tränar och beväpnar terrorister så bekämpar andra delar av militärmakten IS, men ganska svagt och man talar aldrig om att bekämpa andra terroristgrupper Fast vi vet att det finns fler liknande grupper och vi vet att IS-medlemmar vandrar mellan grupperna. Om USA, Frankrike och andra verkligen vill bekämpa IS i Syrien måste detta ske efter godkännande av Syrien regering ur folkrättssynpunkt. Och då kan kampen mot terrorismen samordnas med Syrien, som leder den väpnade kampen mot terrorismen på marken i världen och har att bekämpa tusen och åter tusen USA-stödda Akilovs. Kampen mot IS tog fart hösten 2015 då Ryssland helt legalt enligt FN-stadga och folkrätt anslöt sig.
Syriens kamp mot terrorism i sitt land är ett starkt stöd för kampen mot terrorismen också i Sverige.
Syrien segrar 160203Den syriska arméns kamp mot terrorismen är bra för Sverige.

Det är alltså logiskt att USA dels hjälper IS och andra terrorister och dels lågintensivt bekämpar IS – då kan man motivera sin närvaro i Syrien.

Om man förstår att det handlar on ett angreppskrig initierat av USA faller också den kraftiga kritiken av Ryssland och Syrien för allt möjligt på plats. I sin propagandaverksamhet är USA helt världsledande. Jag har skrivit omkring 150 artiklar om Syrien, läst en hel del under 7 år, och med en bakgrund som forskare vill jag påstå att de ofta mycket kritiska påståendena om Syrien/Ryssland saknar tillräckliga belägg och skulle underkännas i den enklaste studentuppsats.

Några artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar
i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


13 svar till “Varför finns IS bara i USA-kontrollerade områden i Syrien?”

 1. Det ar riktigt att USA hjalper IS, men det ror sig framst om Obama/Clintontrogna militarer och agenter. ”moderata rebeller” utbildas av en privat sakerhetsfirma via amerikanska agenter i Jordanien och Turkiet. EU och Sverige bidrar finansiellt till dessa massmordare. Hela vaar regering borde stallas infor raetta for krigsbrott. Deras stod till IS i Mellanostern och aven haer hemma ar ju helt uppenbart.

 2. Konashenkovs uttalanda avslöjar imperialisternas lögner om situationen i Syrien. Skulle jänkarna lämna (fly) så tar kriget slut på några månader.

  Vilken journalistpraktikant som helst kan kontrollera generalmajorens uppgifter men det kommer inte att hända. Propagandaorganisationerna har valt, eller möjligen tvingats, att ställa sina tjänster till våra fienders förfogande.

  Därför är det inte lönt att diskutera med dessa femtekolonnare. De vet vad de gör. Notera namnen och lögnerna för att senare kunna ställa dem inför rätta för sin farliga propaganda.

  Det samma gäller för tjänstemännen som utgör den politiska klassen i Sverige. Löfven, Hultqvist, Wallström och deras företrädare som ministrar samt övriga politiker som sätter Imperiets intressen före Sveriges. Speciellt måste Vänsterpartiets företrädare granskas, eftersom de säger sig vara den svenska arbetarklassens talesmän och -kvinnor, men sällan eller aldrig visar detta i praktisk handling.

 3. Eva Bartlett en sann journalist (till skillnad från samling dussinören typer) berättar om livet i Ghouta under halshugga jihadister för israels terror regim. Vad säger Voododarski och Whineyarski? Nada. Kanske är på ski semester … Vad säger vänsterpartietNada. Kanske kommer ett pressmeddelande i stil med , ”Assad dit, Assad datt” .. fnitter, fnitter

  https://www.rt.com/op-ed/429349-syrians-tell-terrorists-white-helmets/

 4. USA kontrollerar inga områden i Syrien, men stöder kurderna mot Turkiet och alewitpresidenten.