Trist för desinformatörer och krigshetsare – Trump & Putin har träffats och trivts

Trots stora ryska ansträngningar blev det inte något formellt möte mellan presidenterna Trump och Putin under det 25:e APEC-mötet (Asia-Pacific Economic Cooperation) som nyligen genomfördes i Vietnam. Men tack vare de båda ledarnas sunda förnuft skedde flera informella möten och väsentliga resultat uppnåddes.

Huvudpunkterna var dels den gemensamma deklarationen om Syrien, och dels presidentvalet i USA.

Putin försäkrade Trump personligen att uppgifterna i USA-media om rysk inblandning i valrörelsen är helt grundlösa och Trump svarade att han trodde honom.
Trump och Putin

DN skrev 11/11 ”Donald Trump meddelar nu att han litar på USA:s underrättelsetjänster som sedan länge slagit fast att Ryssland lade sig i presidentvalet. Några timmar tidigare sade han att Putin bestämt avfärdar uppgiften och att han tror på den ryske ledaren. ”Han sade att han absolut inte lade sig i”, sade Donald Trump i Vietnam på lördagen, ”och jag tror verkligen på honom när han säger det”. Hans egen CIA-chef Mike Pompeo gick snabbt ut med ett uttalande om att underrättelsetjänstens uppfattning om obehörig rysk inblandning i det amerikanska valet.”
I samband med sin avresa mot Filippinerna sade Trump att ”jag tror på våra underrättelsetjänster”, men inte utan att också passa på att ifrågasätta de som var chefer när Rysslands inblandning konstaterades, samtliga utbytta av Trump:” DN 11/11
Men DN skriver några timmar senare, 12/11 kl 00.24 ”Under söndagen drog Donald Trump tillbaka sitt uttalande om att Vladimir Putin uppgett för honom att Moskva inte blandade sig i förra årets amerikanska presidentval. Det beskedet gav den amerikanske presidenten Donald Trump under lördagen efter att han frågat sina ryska kollega Vladimir Putin om var inblandad i hackningen av det amerikanska valet. Ett citat som Donald Trump fick äta upp under söndagen efter kritik, varpå den amerikanske presidenten ändrade sig.” DN 12/11
usa-inbladning-i-valen-i-45-landerFrån Losa Angeles Times
Frågan är känslig. Här CBS News i söndags eftermiddag 12/11 ”On Sunday, he tried to have it both ways, saying he believes both the U.S. intelligence agencies when they say Russia meddled and Russian President Vladimir Putin’s sincerity in claiming that his country did not. Former CIA director John Brennan said Sunday on CNN’s State of the Union that Trump is trying to ”delegitimize” the intelligence community’s assessment.” CBS News

Kort kommentar: Inga som helst belägg har presenterats för att Ryssland skulle ha lagt sig i presidentvalet i USA. Bland andra har säkerhetsexperter i USA tillbakavisat detta.
Däremot har forskare i USA visat att USA lagt sig i val i c:a 40 länder vid c:a 80 tillfällen, vid sidan av statskupper.
Vi har ingen anledning att anse att cheferna för USA:s säkerhetstjänster är sakliga eller faktainriktade – även om våra ledande jorunalister och etablerade media okritiskt återger vad de säger.

De båda ledarnas deklaration om Syrien var huvudnyheten från mötet.
Ryssland och USA förpliktar sig att fortsätta kampen mot terrorism i Syrien. De bekräftade också sin beslutsamhet att verka för att bevara Syriens territoriella integritet och suveränitet. De återstående problemen ska lösas genom politiska överenskommelser under FN:s överinseende.
Efteråt uttalade både Putin och Trump sin uppskattning av varandra. ”När ska alla hatare och dårar där ute förstå att det är en bra sak att ha normala relationer med Ryssland – och inte en dålig? Det är ett politiskt spel som skadar vårt land”, twittrade Trump 12 november.
assad-160222
Enligt CNN hade Putin förklarat för Trump att viktiga affärer riskerar att gå USA förbi med sanktionspolitiken, bl.a. Exxons deltagande i oljeutvinning på kontinentalsockeln i Arktis. ”Han anser att ett sådant budskap skulle uppfattas korrekt av president Trump, som vill handla och skapa fler jobb i USA”, kommenterade CNN.
vesti nedeli 12/11
Ryska Posten

Andra artiklar.
Vad visar egentligen Russiagate?
NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!
Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,

  8 comments for “Trist för desinformatörer och krigshetsare – Trump & Putin har träffats och trivts

 1. Leif Elinder
  13 november, 2017 at 20:33

  Om Varningar för att en svensk Natoanslutning
  och tendensen att hitta ”Putinkramare” och ”nyttiga idioter” bakom varje buske, ett slags McCarthyism i svensk tappning som drabbat både erfarna diplomater och kritiska forskare.
  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/4PmKE/en-valkommen-tillnyktring-i-rysslandsdebatten

 2. 13 november, 2017 at 20:59

  Demagogerna på DN ljuger som vanligt. Det finns ingen mer irrelevant tidning i hela Sverige än DN. Det är min uppfattning att ingen mentalt frisk människa idag vill ha något som helst med den klandervärda tidningen DN att göra.

  Det är rent ut sagt förvånande hur de ljuger. De gör det så extremt uppenbart och dåligt. Chefsdemagogen Wolodarski skadar för bövelen tidningen. Vill han krossa DN fullständigt så gör han och hans journalister verkligen ett utmärkt jobb.

 3. Petrus
  13 november, 2017 at 21:43

  Varje normalt funtad individ bör förstå att samtal och debatt är bra och i det här fallet extra viktigt om det medför en deeskalering av det uppskruvade, osakliga och obehagliga tonläget.

  De som är mest besvikna är nog gänget med McCain, W Bush, Graham, Kagan, Kristol m fl som öppet deklarerat sitt avståndstagande gentemot Trumps något bristande konfrontationsvilja och som alltmer lutar åt Demokraternas krigshets. Det vore en dröm för det republikanska partiet att bli av med dessa elitlakejer, men det är kanske att hoppas på för mycket – dock inte helt orealistiskt efter att de senaste månaderna bevittnat republikanska väljares, och Trump anhängares, hat mot inte minst McCain (nu försvinner ju han snart ändå…).

 4. Fredrik K
  13 november, 2017 at 21:54

  propagandanampanj mot Swedhr, sett kanske?

  https://twitter.com/michaeldweiss/status/916641939470127109

 5. Gammal krigare
  14 november, 2017 at 04:57

  Vad sager de som sade att Trump skulle innebaera jordens undergang? Sjalv tycker jag det ar bra om Ryssland och Vaest kan samarbeta. Ganska roligt att under Obama’s presidentskap saa vaexte sig IS allt storre fastaen amerikanarna ”bombade” dem. Sen Ryssland grep in och Trump tilltradde saa har IS slagits i spillror.

  Hittade foljande pa nyheterna: Totalförsvarets forskningsinstitut pekar ut alternativa medier som hot mot demokrati.

  Ar det inte i sjalva verket saa att massmedia forlorat sitt monopol pa att sprida logner och nu vill ta tillbaka den makten? Sanningen ar illa hoerd i EU-diktaturen.

 6. 14 november, 2017 at 11:12

  Carl Bildt twittrade ”Har jag missat något?”. Kunde inte låta bli att svara honom:
  ”Bara att USA leder så i fråga om brutala krig i strid mot folkrätt och FN-stadga, i stöd åt statskupp-/-försök mot folkvalda regeringar (Ukraina, Venezuela, Iran, Chile etc) och är mot nationellt självbestämmanderätt i alltför självständiga länder.”

Comments are closed.