Turkiet hjälper al-Qaida i Syrien. Regeringsfavoriten NATO tiger

NATO-medlemmen Turkiet som får stora bidrag av EU för att hindra människor att fly till Europa från härjningarna av de väststödda. Turkiet visar sig nu vara duktigt på att inte enbart döda kurdiska medborgare och stödja IS bl.a. genom att köpa olja. Man stödjer också al-Nusra, dvs. al-Qaida i Syrien. Läs mer mot slutet av artikeln!

Artikeln från nyhetsbyrån Fars. (Översatt och avkortad av mig).Den välunderrättade iranska nyhetsbyrån Fars
rapporter nu att kurdiska källor avslöjar att den turkiska arméns specialstyrkor har anlänt i staden Aleppo i norra Syrien efter Jabhat al-Nusra och dess allierade begärt förstärkning inför hotet av ett förkrossande nederlag från kurdiska styrkor. http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13950121001261
Turkiska soldater
De turkiska specialstyrkor finns i närheten av Sheikh Maqsoud-distriktet i Aleppo rapporterade kurdiska nyhetsbyråer på lördagen 9/4. Turkiets regeringstrupper har sänts dit för att stödja Kataeb al-Etelaf-bataljonens terrorister som stöds av Turkiet och Saudiarabien. Al-Etelaf bataljonen har genomfört flera misslyckade attacker mot Sheikh Maqsoud-regionen under de senaste månaderna.
En befälhavare för de syriska demokratiska styrkorna (SDF) sade två män från den turkiska armén specialstyrkor har dödats i de misslyckade attackerna i de senaste dagarna. Informerade källor uppger att de turkiska styrkorna var medlemmar av Turkiets underrättelsetjänst (MIT) och har kommit till Aleppo efter att ha passerat Bab al-Hawa gränsövergången nära staden Idlib.
Den arabiska-språkiga avdelningen av ryska Sputnik News rapporterade i torsdags att 100 man från de turkiska specialstyrkorna har anlänt till Aleppo. Enligt arabiskspråkiga al-Ahds swebbplats uppger kurdiska källor att de turkiska specialstyrkor finns i Aleppo samtidigt som kurdiska styrkor är engagerade i hårda sammanstötningar med terrorister.
al-Nusra

Tidigare igår orsakade kurdiska YPG Jabhat al-Nusra och deras allierade stora förluster då de försökte ta kontroll över Sheikh Maqsoud. De turkiska soldaterna kom in i Syrien via en gränsövergång i provinsen Idlib som hålls av terrorister. Att återta den strategiska staden al-Eis och dess intilliggande kulle i södra Aleppo är ett viktigt steg för den syriska armén i dess strävan att återta Idlib-provinsen. Detta ska nyligen ha skett och ger ökad möjlighet att ta kontroll över den strategiska Aleppo-Damaskus Highway (M-5 Highway).

Med tusentals soldater i de strategiska städerna Al-Hadher, Al-Safira, och Al-Eis har regeringsstyrkorna skiftat sin uppmärksamhet mot byn Al-Zorba, som kan ge regeringen en väg till nordöstra Idlib-provinsen.
Den syriska armén och folkliga styrkor är i hårda strider i utkanten av ICARDA Farms med Jabhat al-Nusra, Jund al-Aqsa, Ahrar Al-Sham rörelsen, Ajnad Al-Sham, och den väststödda Fria Syriska Arméns ”Division 13”. (Slut på artikeln i Fars)

* Den som vill läsa vidare om Turkiets oljeköp kan gå hit http://jinge.se/mediekritik/turkiet-och-familjen-erdogan-tjanar-storkovan-pa-oljekop-fran-is.htm
* Den som betvivlar att USA:s inte sedan länge känt till Turkiets oljeköp kan gå till http://jinge.se/mediekritik/usas-forsvarsminister-kande-till-turkiets-kop-av-olja-fran-isis.htm
* Den som vill ha ytterligare belägg för Turkiets oljeköp kan läsa detta http://jinge.se/mediekritik/saringasen-till-attacken-i-damaskus-kom-fran-turkiet.htm
* Den som inte tror att USA (helt illegalt) har trupper i Syrien må studera http://jinge.se/allmant/ny-usa-flygbas-i-syrien.htm

Frågor:
Tror någon att Sverige kommer att protestera mot detta stöd från Turkiet till FN-stämplade terrorister?
Tror någon att övriga EU kommer att protestera mot detta stöd från Turkiet till FN-stämplade terrorister?
Tror någon att NATO kommer att protestera mot detta stöd från Turkiet till FN-stämplade terrorister?
Tror någon att USA kommer att protestera mot detta stöd från Turkiet till FN-stämplade terrorister?

i Andra om: ,, , , , ,, , Syrien, , , , , ,

Expressen 2/12 Expressen Sputnik Ab 2/12 Russia Today Expressen 30/11

  25 comments for “Turkiet hjälper al-Qaida i Syrien. Regeringsfavoriten NATO tiger

 1. sl
  10 april, 2016 at 14:27

  Absurt att FN ger uppdraget att värna mänskliga rättigheter till Saudiarabien.

  Givetvis stödjer vissa i Turkiet islamisterna, de kan dela historia, religion eller värderingar, men knappast alla turkar. Turkiet är fullt av ottomanska imperiemonument som strider mot de renlärigas tolkning, i Turkiet går de djupaste skyttegravarna inom islam. I Turkiet finns tusen Palmyra, och många storslagna kalifgravar av närmast barock karaktär.

 2. ICJ nästa anhalt för Erdogan
  10 april, 2016 at 17:32

  Detaljerad redogörelse för hur Erdogan och hans närmaste krets stödjer terroristerna som fick uppdraget av sionister för att åstadkomma regime change i Syrien

  http://www.voltairenet.org/article191171.html

 3. 10 april, 2016 at 23:29

  Det märkliga är att muslimerna, med tanke på vad som står i koranen, krigar mot varann när huvudfienden borde vara Israel INNAN de ev. ger sig på varann för att komma till sina jungfrur.
  Detta tyder på att ledarskapet för flera eller alla av dessa fraktioner kontrolleras av Israels agenter.
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/10/24/varfor-attackeras-inte-israel-av-is-al-nusra-och-al-qaida-och-varfor-skriver-inte-var-massmedia-om-den-saken/

  • 11 april, 2016 at 09:27

   Det är inget märkligt i att religion missbrukas för att driva ekonomiska, politiska intressen och särskilt om man kan skapa, bilda förtryck för att kunna återgå till den orättvisa ordningen. På det arbetar tex Saudi för dem och för likasinnade i väst kan det kvitta vilken religion det bli, bara förtrycket håller fattigdomen och bildningen på låg nivå..

   Vi såg det med apartheid, rasåtskillnaden i US och i Europa och det var ju vår egen kristendom..

   • sl
    11 april, 2016 at 11:01

    Vår egen kristendom avskaffade slaveriet, utvecklade vetenkapen, besegrade de muslimska sjörövarna som härjade vår kuster och krossade ottomanerna och deras slaveri. Bra jobbat!

    • 13 april, 2016 at 07:08

     Vår egen kristendom stödde då slaveriet växte under triangelhandeln, stödde böndernas nästa livegna ställning i olika länder, kolonialismen och dödandet av så kallad urbefolkning, dödandet och förstörandet under korstågen, brännandet av häxor på bål i bl.a. Sverige.

     • sl
      13 april, 2016 at 14:33

      Behändigt nog har vi lämnat kristendomen. En viktig skillnad.

      • 13 april, 2016 at 14:49

       Vilka vi? Även om vi inte har statskyrka är kristendomen den helt dominerande religionen i t.ex. Sverige.

       • sl
        14 april, 2016 at 12:53

        Den helt dominerande religionen i Sverige är ateism. Med ”vi” avses befolkningen.

    • Castoropollux
     13 april, 2016 at 11:40

     Med korstågen i färskt minne är det tyvärr i händerna på maktmissbrukets stålhandskar bara en fråga om ekonomiska och politiska intressen som varit drivkraften. Inte själva kristendomen som ju tvärtom handlar på annat sätt..

     Efter det fortsatte förtrycket från officiella annaler mot det täcka könet av det ”otäcka”, de med den självpåtagna rätten att dominera, nonchalera, låta chavottera i århundraden.. kriget i och på breda utbildningssäten som i hemmen, kärnfamiljen sprängde övertygelsen om oinskränkt makt sin väg och kunde fortgå obehindrat..

     • 13 april, 2016 at 12:07

      Jag håller med om att ekonomiska och politiska krafter var och är grundläggande. Religionen med dess betoning i text av kärlek etc har dock tyvärr accepterat övergreppens, som en del av överbyggnaden. Detta hindrar inte att säkert många troende varit mot dessa ställningstaganden.

      • Castoropollux
       13 april, 2016 at 12:33

       Kärnan i kristendomen handlar inte om förtryck eller maktmissbruk. De olikalydande testamentena handlar om vilket arv man önskar och har tillgång till. Inte ens här och detta sammanhang kan man inte tjäna två herrar.

       I vården sker samma sak. Den innersta kärnan värnar om integritet, omsorg, respekt. Medan perifierins hjul går i vinstens och förtjänstens spår.

       Man kan tro för egen vinning och arbeta för egen vinning och uppnå samma erbarmliga resultat. Dvs hösta in förtjänster på det mänskligas bekostnad.

       • 13 april, 2016 at 13:12

        Inom kristendomen har skett och sker stora strider om vad religionen representerar. Behandlat här delvis ”Vi minns en stor revolutionärs, Jesuf Josefssons, död” (Långfredagen 2015) http://jinge.se/mediekritik/vi-minns-en-stor-revolutionars-jesus-josefsson-dod-idag.htm

        • Castoropollux
         13 april, 2016 at 13:43

         Själv vill jag i fullaste respekt hänvisa till hur läkemedelsindustrin fått förvanska sjukvården inom både den fysiska och den psykiatriska med de ursprungliga orden om läka och hjälpa.

         Också detta rör och gör vår existentiella position illa och förvanskar de ursprungligaste ideal. Må så vara att perspektivet om födsel, liv och död inte är så närvarande som den dagliga hälsan. Men samma intressen förvanska dem av inga andra orsaker än ekonomisk och politisk makt. Ja tom sjukdom, katastrofal smitta och svält blir verktygen i ”utvecklingen” få kan finna trygghet eller mening i.

        • 14 april, 2016 at 11:39

         ”Comments are closed.”

         De som ville starta en revolution mot makten för att överta den stoppades av Jesus. Av förklarliga skäl. ”Mitt rike är inte av denna världen” ställer många saker på sin spets och sätter undret att få ske inombords… Att religionsutövningen inte skulle utgöra ett hinder för människor att komma närmare kunde ju förklara ”driva ut månglarna ur templet”. Människor skulle komma med sina egna liv i stället… Denne väckte hopp om nytt liv och en djupare, inombords rikare framtid medan omvärldens orättvisor manifesterades i ofantlig makt och ytlig rikedom.. Befrielsen från förtryck är inte bara en historisk, geografisk resa för några få. Utan den egentliga resan sker invärtes.

         Är det RA som påstår att Jesus uppmanade sina lärjungar att ta till svärd?

         Det är ju inkorrekt. Vad som däremot förklaras i just det refererades stycket är att ”den som tar till svärd skall med svärd förgås”. J beskrivning av makten på annat ställe är ju ”makten bär inte sitt svärd förgäves”. Dvs den har av förkastliga skäl beväpnat sig för att värna om sin girighet och sin kontroll över makten. En direkt konfrontation hade ja bara kunnat sluta på ett sätt.

         Medan korsfästelsen som såg ut som en förlust istället blev en vinst. För de gammaltestamenligt bevandrade en kuslig uppvisning. ”Han kom till sitt eget och de tog inte emot honom. ”Guds offerlamm”, det slutgiltiga och yttersta offret till dem som slaktat djur en masse pga av sina synder. Viljan att rädda människor tog inte slut för det utan alla bereddes möjlighet..

         ”Hans blod komme över oss” ekade mellan stenväggarna efter att dödsdomen fällts , fastän Jesus friats från alla misstankar av Romersk överhöghet så var det prästerskapet som såg till att bli av med problemet som hotade allt korrupt och religiöst maktmissbruk de med enastående envishet och självvald tillhörighet stod för och bevakade.. Ett förödande men lönsamt status quo..

         Dessutom finns många referenser till de utvalda, egendomsfolket i GT och I NT. ”Omskär edra hjärtan”. Att karva snorrens yttersta på små barn betydde egentligen ingenting utan det var en djupare mening och förändring som åsyftades.. Man ska givetvis fundera över vad grymma traditioner som ändå fortlevt i rädslan för konsekvenserna..

         Alla ställs vi dock inför faktum och den existentiella frågan. Quo Vadis?

    • 13 april, 2016 at 11:52

     Affärerna gick utmärkt med Ottomanerna såväl som andra ska vi tro..

     http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=4819021

     Den som försöker dra paralleller till dagens Saudi eller Ottomaner gör förmodligen rätt.. Förtryck, brott mot mänskliga rättigheter, mot yttrandefrihet, terrorsamarbete osv passar numer i samma handske och staten har ju påpassligt skilt sig från både kristendomen och kyrkan jagas i detta nu för att bedriva vänsterpolitik…

Comments are closed.