USA:s försvarsminister kände till Turkiets köp av olja från ISIS.


Turkiet har vänsentligen spelat en negativ roll i kriget mot Syrien med sitt stöd för terrorister på olika sätt. Nu pågår dock ett visst samarbete med Ryssland och en ändrad inställning uttalas ibland, ibland inte. Fortfarande finns turkisk trupper illegalt i Syrien. Jag återpublicerar en artikel som kom för exakt ett år sedan. Den innehåller viktig information som inte bör glömmas bort.

Artikeln
Åter ett viktigt blogginlägg ”John McCain tok forsvarsministeren i å juge om oljetransporten til IS” av Pål Steigan om USA:s roll i Syrien. http://steigan.no/2016/02/04/john-mccain-tok-forsvarsministeren-i-a-juge-om-oljetransporten-til-is/ Det publicerades för en tid sedan, men är fortfarande aktuellt.

Se denna Youtube och läs texten! https://youtu.be/Q0oJHcVg6gc

Senator John McCain, som ikke skammer seg over sine kontakter med Den islamske staten, https://www.youtube.com/watch?v=vItuKKuz_7Yspurte ut forsvarsminister Ashton Carter i Senatets Armed Forces Committee 9. desember 2015. Bilden nedan visar dock senator McCain, ordförande i USA-kongressens försvarsutskott, tillsammans med den ukrainska fascistorganisationen Svobodas ledare. Svobodas ledare och McCain imagesCAZYG1LL

TV-klippet bør sees, fordi det er så totalt avslørende både for USA og Carter. Forsvarsministeren blir tatt med buksene nede overfor en senatskomité, og det er sjelden kost. Og det McCain gjør er å bevitne at USA visste om den illegale oljetransporten til IS fra Syria til Tyrkia, og at alt annet er løgn.

John McCain: Forsvarsministeren vil kanskje korrigere referatet, for vi visste at de lastebilene med olje beveget seg fram og tilbake, det var bare at Det hvite hus bestemte seg for ikke å bombe dem.

Ashton Carter kommer så med en lang og stotrende bortforklaring, og nei, han ønsker ikke å korrigere referatet, det er mer et spørsmål om å klargjøre. Men den lange tiraden innledes med innrømmelsen «That is the case» – «Dette er tilfelle». Resten er verdig en Oscar for mest pinlige bortforklaring.
Ashton Carter
John McCain: Jeg gjentar hva jeg sa: Vi visste om disse tankbilene som beveget seg fram og tilbake. Vi så dem. Du kan ikke mene at de kunne holde på med dette over et år uten at vi visste om det, gitt den teknologiske kapasiteten vi har.
Jeg ble fortalt direkte i Irak at vi ikke angrep dem fordi beslutningen var tatt om å ikke angripe dem.

Russland avslørte oljetransporten

Som John McCain sier i klartekst: USA hadde visst om den illegale oljetransporten til IS under hele den såkalte amerikanske «krigen mot IS», og det uten å bombe den. Dette til tross for at nettopp oljetransporten er den viktigste inntektskilden til IS og at den er helt snetral for å finansiere deres krigføring og deres terroraksjoner.
Syrien ISIS oljetransport
Det var først da Russland offentliggjorde satellittbilder av transporten at dette ble offentlig kjent over hele verden. Denne trafikken er den viktigste finansieringskilden til IS, til og med større enn tilskuddene fra oljediktaturene og «enkelte medlemmer av G20», som Vladimir Putin formulerte det.

* Den som vill läsa vidare om Turkiets oljeköp kan gå hit i Andra om: ,, , , , ,, , Syrien, , , , , ,

Expressen 2/12 Expressen Sputnik Ab 2/12 Russia Today Expressen 30/11


7 svar till “USA:s försvarsminister kände till Turkiets köp av olja från ISIS.”

 1. Verkar det inte ytterst sannolikt att ”USA” känner till det mesta, men inte finns på plats, och därför inget gör?
  Verkar det inte ytterst sannolikt att USA´s allierade i olika detaljfrågor har en egen agenda, som de implementerar efter förmåga, oavsett vad USA tycker?
  Verkar det inte ytterst sannolikt att offentliga sektorn i Turkiet, Saudiarabien, Iran och Ryssland är befolkad av privata inrikes intressen, precis som vår egen offentliga sektor?

  • Robert Kennedys artikel är lysande i sin klarhet över vad han och den amerikanska imperialismen strävar efter.
   Men om du tar den till ursäkt för att racka ned på de folkliga resningarna i arabvärlden sedan december 2010 (och de som kommer i Iran, Marocko och Algeriet) under geopolitiska motiveringar hamnar du fel. Du menar väl ändå inte att folken i MENA har gemensamma intressen med de absoluta monarkierna och de blodiga diktaturerna i regionen i förhållande till den imperialism som Robert Kennedy erkände utan att ta avstånd ifrån?

   • Vi har nog läst intervjun på litet olika sätt. Vad RFKJr pekar på är hur USA(=imperialismen) ständigt underminerat lokala demokratiska strävanden. När det sedan gäller folkliga resningar vill jag absolut inte racka ned på dem, däremot bör man inte blunda för hur de utnyttjats av mäktigare imperialistiska och lokala krafter.

   • Vilka folkliga resningar? De som Soros sätter igång via sina betalda arbetare för ”färgrevolutioner”? Var det inte samme Åsman som stödde slakten av Libyen tillsammans med sin kumpan Kilden, ni som tillsammans med Andreas Malm var bombvänsterns högljudda imeperie-lakejer? Inga analyser, som än idag drömmer om färgrevolution i Iran, tack!