Sveriges förslag i säkerhetsrådet skulle försvåra Syriens seger över terrorister


Daily Mail och den syriska nyhetsbyrån SANA rapporterar ”FN:s säkerhetsråd har misslyckats 5/7 med att komma överens om något svar på den eskalerande striderna och försämringen av situationen i sydvästra Syrien vid ett sammanträde under lykta dörrar. Daily Mail och SANA

Rysslands FN-ambassadör Vassily Nebenzia, vars land deltar i flygstrejker mot rebellkontrollerade områden i sydväst, berättade för reportrarna efter torsdagens session att det inte fanns något pressmeddelande ”eftersom de fokuserar på att stoppa fientligheterna och vi fokuserar på att bekämpa terrorister .”

Han sa att Ryssland håller med andra rådsmedlemmar om behovet av humanitär tillgång, men ifrågasatte hur många civila som behöver hjälp.

Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog hade hade tillsammans med Kuwait kallat till brådskande sammanträde och sa att han förväntar sig en uppföljning och eventuellt ett öppet möte med inriktning på att genomföra en resolution i februari som kräver vapenvila och tillträde för humanitära insatser. ”
Wallström och SkkogMargot Wallström och Olof Skoog
Kommentar: Resolutionen i februari undantog terroristgrupper från vapenvila. Dessa terroristgrupper har erbjudits amnesti och många terroristsoldater har lämnat in sin vapen och accepterat detta. De övriga bekämpas nu framgångsrikt av den syriska armén med biträde av Ryssland och allierade. Jag skrev avslutningsvis detta i en artikel om Syrien igår morse ”Ska Sverige som vanligt fokusera på kritik av att Syrien med stöd av FN-stadga och folkrätt befriar sitt territorium från utlandsstödd terrorism?” Södra Syrien befrias från USA-stödda terrorister – stöd till Sveriges kamp mot salafismen

Sverige har spelat en skamlig roll i denna konflikt. Okritiskt har man stämt in i huvudangriparen USA:s version. Redan 2012 krävde Sverige under utrikesminister Bildt liksom USA och andra västländer att ”Assad måste bort ” – oberoende av den syriska befolkningens uppfattning. Detta har upprepats av utrikesminister Wallström och den eländige ambassadör Kebbon, ansvarig för Syrienfrågor på UD. Regeringens Syrienexpertör Niklas Kebbon: Seriös ambassadör eller rapportör i angriparnas intresse?Ingen kritik har Sverige med sin ”feministiska” utrikespolitik framfört mot USA:s synnerligen väl bestyrkta stöd till extremistiska kvinnoförtryckande terrorister – enligt källor i USA. Och Sveriges Radios reporter i Syrien har i flera program nyligen rapporterat om terroristernas brutala behandling av människor – lyssnar inte Wallström på radion? USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien. VIKTIG ARTIKEL.

Jag hänvisar nedan till andra artiklar i ämnet.


Några artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien. VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Denna artikel har uppgifter om artiklar mm om kemgasattacker Nya sakliga rapporter från Syrien av Sveriges Radio: Hårda strider väntas

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


7 svar till “Sveriges förslag i säkerhetsrådet skulle försvåra Syriens seger över terrorister”

 1. Sverige agerar i säkerhetsrådet med syftet att få stopp på ryskt flyg och regeringens offensiv mot Darrah. Initiativet påstås bottna i humanitära organisationers vädjanden och omtanke om befolkningen i Darrah och flykting katastrofen. Många har flytt dock inte i den omfattning som i Etiopien där 800 000 flytt undan strider utan att Sverige och Kuwait reagerat. Var fanns Margot Wallström när USA bombade Mosul och Raqqa till grus. Skillnad på människor som drabbas av ryska bomber och USAs (humanitära?)bomber! Margot hycklar och borde rakryggad stå för att Sverige går i västmakternas och Gulfstaternas ledband, vilket innebär att vi också tjänar jihadisternas intressen!
  https://www.regeringen.se/uttalanden/2018/02/sverige-och-kuwait-lagger-fram-resolution-i-fns-sakerhetsrad-om-den-humanitara-situationen-i-syrien/

 2. ’Sverige har spelat en skamlig roll i denna konflikt.’ Det ar vael det minsta man kan saega. Saudi och/eller Muslimska Brodraskapet beordrar och Sverige lyder.

 3. Varje gång Syriens armé rensar en region, en stad eller ett område från halshugga terrorister och jihadister för israel, så händer ett va följande.

  1. ISIS flygvapen (israelernas flygvapen) bombar mål i Syrien
  2. Skrik om ”kemattack” på civila i västs fejk stream media
  3. Säkerhetsrådet kallas till ett extraordinär möte om ”situationen” i Syrien. På agendan en skamlig resolution förslag som bygger på hörsägner och påhitt.

  Otrolig nog men ändock sant är att Sverige mutade sig fram till en stol i FNs säkerhets råd just för att springa imperiets ärenden. Sverige prostituerar öppet.

  OPCW RENTVÅR SYRIEN
  http://www.moonofalabama.org/2018/07/syria-opcw-issues-first-report-of-chemical-weapon-attack-in-douma.html#more

 4. Inte bara USA och Sverige gör fel.
  Glöm inte att ASSAD är en kung (icke demokrat) som ni försvarar och Ryssland har samma intresse som USA där. Så man ska inte behöva välja mellan pest och kolera. VAR ÄRLIGA istället tack.
  Och ännu värre finns ju andra fascistländer som TURKIET som OCKUPERAR Syrien bokstavligt, varför säger ni inget om det?

  • Assad är folkvald. Det finns ett parlament i Damaskus med oppositionspartier, men hur ska men veta det om man bara läser MSM