Israels premiärminister Netanyahu leder USA:s president Trump till krig mot Iran

Detta blogginlägg utgår från en artikel i Information Clearing House av professor James Petras, USA. James Petras är Bartle Professor (Emeritus) i Sociology vid Binghamton University, New York. Petras har skrivit fler än 60 böcker i 29 språk, och fler än 600 artiklar i professionella tidskeifter. Han har varit rådgivare till vänsterorienterade presidenter som Andreas Papandreou (Grekland 1981-84), Salvador Allende (Chile 1970–73) och även Hugo Chávez (Venezuela).

James Petras förklarar här de verkliga orsakerna bakom Trumps desperata kurs mot krig med Iran och framför allt hans vägran att erkänna att Syrien från och med nu är förlorat för triumviratet: Israel, Saudiarabien och USA.

Iran avtalet 2Avtalet JCOA slöts i april 2015

* Det är Siv O’Neall i Lyon som uppmärksammat artikel och gjort en sammanfattning av den på svenska. Naturligtvis kan man diskutera om James Petras bedömning är riktig, eller om Israels roll överdrivs.

Jag återger först Sivs bedömning och översättning av centrala delar av Petras’ artikel, och därefter själva artikeln.
Siv O’Nealls bedömning.
Syrien är nu så nära fred som det någonsin varit sedan 2011.

Om någon skulle kunna stoppa ”Bibi” Netanyahu och USA:s sionister, skulle det förmodligen vara de amerikanska generalerna som vet hur verkliga krig ser ut och som inte har för avsikt att låta Israel fatta deras beslut. James Petras vet helt klart vad han skriver om. I denna artikel slår han definitivt huvudet på spiken.
USA måste sluta gå hand i hand med Israel. Detta är total galenskap.

Det har talats en hel del om amerikanska generaler som hotar att ta över regeringen. En militärdiktatur låter väldigt skrämmande, men jämfört med vad vi har nu … skulle det inte vara mycket bättre för en eventuell världsfred om USA slutar stödja den israeliska vansinniga ambitionen att ta över inte bara västbanken från palestinierna, utan också hela Mellanöstern. Kriget i Syrien skulle definitivt vara över nu om det inte hade varit för Trumps lydiga samspel med Israel. Det skulle över huvud taget aldrig ha ägt rum. Det är inte bara Putin och Iran som ser detta, men amerikanska generaler ser det också. The ”Deep State” består klart av en mängd galna sionister som inte kommer att låta Trump göra vad han lovade oss under sin valkampanj, låta omvärlden ta hand om sina egna problem. Trump är fångad i Israels klor och han ser inte någon väg ut ur detta fullständigt orealistiska samspel med Netanyahu. Det kan bara leda till fler ändlösa krig, och de amerikanska generalerna vet detta.
Israel. Netanyahu

Citat från James Petras artikel:

”Amerikanska generaler vet från sina tidigare erfarenheter under George W. Bush-administrationen att zionistiska politiker i Washington outtröttligt arbetade i nära samspel med israeliska statsmän för att arrangera USA:s invasion av Irak och det långvariga kriget i Afghanistan. Detta ledde till död och lidande för hundratusentals amerikansk militärpersonal samt miljoner civila offer i de invaderade länderna. Det efterföljande kaoset ledde till den stora flyktingkrisen nu som hotar Europas stabilitet. ”

”Amerikanska generaler är enormt oroade av tanken att deras överbefälhavare, den folkvalde presidenten av Förenta staterna, tar sina order från Israel och dess amerikanska proxier. De vill definitivt inte offra amerikanska soldaters liv och landets ekonomi för en utländsk makt vars politik bara har skadat USA:s inflytande i Mellanöstern. Generalerna vill agera för att försvara amerikanska nationella intressen – och inte Tel Avivs. ”

”Trump stöder det långvariga israeliska projektet för att medverka till ett kurdiskt övertagande av norra Irak, ta över den oljerika Kirkukprovinsen och permanent dela upp den en gång sekulära, nationalistiska irakiska nationen. Trump har skickat vapen och militära rådgivare till kurderna i det krigshärjade Syrien som försöker utöka sitt territorium för att skapa ett självständigt ”Kurdistan”. Detta är en del av en israelisk plan på att dela upp Mellanöstern i ofarliga mini-stater.

”President Trumps oansvariga samarbete med Israel och dess amerikansk-judiska agenter har orsakat djup oro bland generalerna i hans regering, liksom bland aktiva och pensionerade amerikanska officerare, som är skeptiska beträffande Tel Avivs push för non-stop amerikanska krig i Mellanöstern.

”Netanyahu-Israels första makt-konfiguration i Washington lyckades övertala Trump att riva upp kärnvapenavtalet med Iran. Detta gick emot råd och önskemål från de högsta amerikanska generalerna i Vita huset och aktiva officerare som stöder avtalet och godkänner Irans samarbete.”
Iran Netanyaho om Iran-avtaletNetayahu gillar inte Iran-avtalet särskilt
Generalerna har starka skäl för att förkasta Netanyahu-Trumps push för att bryta sönder avtalet – översättning av en grupp av Petras’ punkter:

1. Avtalet fungerar. Av alla tillförlitliga, oberoende och officiella observatörer, inklusive the International Atomic Energy Agency, den amerikanska underrättelsetjänsten och USA:s utrikesminister – följer Iran sin del av avtalet.

2. Om Trump bryter mot avtalet som undertecknats av de sex medlemmarna i FN:s säkerhetsråd blir detta ett tydligt uttryck för USA:s underdåniga ställning till Israels nycker och dess gäng av de ’52’ (the Presidents of the 52 Major Jewish American Organizations), kommer den amerikanska regeringen att förlora all trovärdighet hos sina allierade. De amerikanska militära organisationerna kommer likaså att lida förlust av sin auktoritet beträffande nuvarande och framtida förbindelser med NATO och andra militära partner.

3. Brott mot avtalet kommer att styrka iranierna för att återigen påbörja sitt kärnvapenprogram, och likaså sina avancerade defensiva vapenprogram, vilket ökar risken för en israeli/Trump anstiftad militär konfrontation. Alla amerikanska krig med Iran kommer att förlängas och betyda tusentals dödsoffer av amerikanska trupper, i landbaser i Gulfstaterna och på krigsskepp i Persiska viken. Ett fullskaligt krig mot Iran, ett stort och välbeväpnat land, skulle vara en katastrof för hela regionen.

4. Amerikanska generaler vet från sina tidigare erfarenheter under George W. Bush’s administration att sionistiska politiker i Washington, i nära samarbete med israeliska agenter, outtröttligt arbetade på förberedelser till USA:s invasion av Irak och det ändlösa kriget i Afghanistan. Detta ledde till hundratusentals amerikanska militära dödsoffer och svårt sårade samt miljoner civila offer i de invaderade länderna. Det efterföljande kaoset skapade den enorma flyktingkrisen som nu hotar Europas stabilitet. Generalerna ansåg de Israel-Firsters (Israel går först) som oansvariga fåtölj-krigshetsare och allmänmedia propagandister, som inte sätter sina egna liv i fara genom aktiv tjänst i den amerikanska försvarsmaskinen. De ses helt korrekt som agenter för en utländsk makt.

5. De amerikanska generalerna har lärt sig en läxa efter krigen i Irak, Syrien, Libyen och Somalia – där katastrofala aggressioner ledde till nederlag och förlust av betydande potentiella allierade.

6 …
PentagonPentagon
7. Amerikanska generaler är djupt störda av insikten att deras överbefälhavare, en folkvald USA president, tar sina order från Israel och dess amerikanska proxies. De reagerar starkt mot att sätta amerikanska liv på spel och dessutom betala dyrt i försvar av en utländsk makt som enbart har försämrat USA:s inflytande i Mellanöstern. Generalerna vill handla i försvar för USA:s nationella intressen – och inte Tel Avivs.

8. – 9….

10. Trumps totala tillit till sina pro-israeliska rådgivare i hans egen regering, på bekostnad av USA: s militära underrättelsetjänst, har lett till existensen av en parallell regering som ställer presidenten och hans sionistiska rådgivare i opposition till hans egna generaler. Detta avslöjar verkligen det totala hyckleriet i Trumps presidentkampanj då han lovade att han skulle ”Make America Great Again”. Hans politiska spel där han talar vitt och brett om krig med Iran för Israels skull sätter USA:s nationella intressen och de råd som kommer från de amerikanska generalerna i sista rum och denna politik kommer aldrig att återställa amerikansk prestige.

”Trump går förbi sitt eget utrikesministerium, Pentagon och de olika amerikanska underrättelsetjänsterna samtidigt som han ger efter för krav från sionistiska fanatiker som New York State Senator Charles Schumer, Netanyahus alter ego i den amerikanska senaten, en man som ivrar mer än någon annan för krig med Iran. ”

Slutsats
Trumps vägran att erkänna Irans accepterande av kärnkraftsavtalet återspeglar hur tungt Israels intressen väger för den amerikanske presidenten. Trumps tillrättavisning av sina generaler och av utrikesminister Tillerson, FN: s säkerhetsråd och de 5 huvudsakliga undertecknarna av avtalet från 2015 med Iran visar klart den ständigt pågående försämringen av det amerikanska presidentämbetet och USA: s roll i den globala politiken.
Trump 170407President Trump
Alla tidigare amerikanska presidenter har influerats av miljardärer och miljonärer som är envetna ”Israel-Firsters”, och som finansierade deras valkampanjer. Men det har hänt att vissa överbefälhavare (d.v.s. presidenter) beslutat att driva en politik som gynnar USA:s nationella intressen över israeliska krigshetsande ambitioner. Undvikande av ett katastrofalt krig i Mellanöstern är ett sådant fall: Obama beslöt sig för att förhandla om och underteckna ett kärnvapenavtal med Iran. Men Tel Avivs nyttige idiot Donald Trump avser att bryta detta avtal och dra den amerikanska nationen in i fler av dessa helvetiska regionala krig.

I detta avseende har den internationella opinionen varit i linje med de amerikanska generalerna. Endast Israel och dess amerikanska medgångare på Wall Street och i Hollywood applåderar den hotfullt krigshetsande President Trump!

Några andra artiklar om Iran som publicerats här:
Trumps avslag på JCPOA (Iran) utgör ett stort hot
Upphävda sanktioner mot Iran – bara en framgång?;
Varför kärnvapanavtalet med Iran håller på att gå upp i rök;
Innebär avtalet ett nederlag för Iran?;
Avtalet med Iran. Vinnare och förlorare 4/4 2015
Historiskt avtal med Iran i hamn
Hoten mot Iran – som de flesta i USA vill bomba med kärnvapen

i Andra om: , ,, , ,, ,, , , , ,

———————————————————————————————————-
James Petras fullständiga artikel på engelska.

Can Generals James Mattis (US Secretary of Defense) and John Hyten (Head of US Strategic Command) Prevent a Disaster?

October 27, 2017 ”Information Clearing House” – Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and the Presidents of the 52 Major Jewish American Organizations are leading President Trump, like a puppy on a leash, into a major war with Iran. The hysterical ’52 Presidents’ and ‘Bibi’ Netanyahu are busy manufacturing Holocaust-level predictions that a non-nuclear Iran is preparing to ‘vaporize’ Israel, , The buffoonish US President Trump has swallowed this fantasy wholesale and is pushing our nation toward war for the sake of Israel and its US-based supporters and agents. We will cite ten recent examples of Israeli-authored policies, implemented by Trump in his march to war (there are scores of others).

1. After many years, Israel and ‘the 52 President’ finally made the US withdraw from the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) because of its detailed documentation of Israeli crimes against Palestinian people. Trump complied with their demands.

2. Tel Aviv demanded a Zionist fanatic and backer of the illegal Jewish settler occupation of Palestinian lands, the bankruptcy lawyer David Friedman, be appointed US Ambassador to Israel. Trump complied, despite the ambassador’s overt conflict of interest.

3. Israel launched waves of savage bombings against Syrian government troops and facilities engaged in a war against ISIS-mercenary terrorists. Israel, which had backed the terrorists in its ambition to break-up of the secular Syrian state, demanded US support. Trump complied, and sent more US arms to the anti-government terrorists.

4. Israel denounced the 2015 Iran Nuclear Deal Framework and Joint Comprehensive Plan of Action, signed by 6 major states and UN Security Council Members, (US, France, UK, Germany, China and Russia). A furious Netanyahu demanded that President Trump follow Tel Aviv and abrogate the multiparty agreement signed by his predecessor, Barack Obama. Trump complied and the US is at risk of openly violating its international agreement.

Trump parrots Netanyahu’s falsehoods to the letter: He raves that Iran, while technically in compliance, has violated ‘the spirit of the agreement’ without citing a single instance of actual violation. The 5 other signers of the ‘Framework’, the US military and the UN’s International Atomic Energy Agency have repeatedly certified Iran’s strict compliance with the accord. Trump rejects the evidence of countless experts among US allies and ‘his own generals’ while embracing the hysterical lies from Israel and the ‘52’. Who would have thought the ‘hard-nosed’ businessman Trump would be so ‘spiritual’ when it came to honoring and breaking treaties and agreements!

5. Israel and the ‘52’ have demanded that Washington imprison and fine US citizens who have exercised their constitutional First Amendment Right of free speech by supporting the international boycott, divest and sanctions (BDS) campaign, which is designed to end the illegal Israeli occupation of Palestinian land and crimes against Palestinians. Trump complied. Americans may soon face over a decade in prison and complete economic ruin for supporting a peaceful economic boycott of Israeli settler products. This will represent an unprecedented violation of the US Constitution. At present, US public employees, like teachers in certain US states, are facing job loss for refusing to sign a ‘loyalty oath’ not to boycott products from Israel’s illegal settlements. Desperate American victims of the floods and natural disasters in Texas are being denied access to public US taxpayer relief funds unless they sign similar loyalty oaths in support of Israel.

6. Israel demanded that the US appoint Zionist fanatic real estate attorney, Jason Greenblatt and real estate speculator, Jared Kushner as Middle East peace negotiators. Trump appointed South Carolina businesswoman Nikki Haley as US Ambassador to the United Nations. Israel pushed for Ms. Haley, the first US governor to criminalize support for the peaceful BDS movement.

7. Trump went against the advice of ‘his Generals’ in his own cabinet regarding Iran’s compliance with the nuclear agreement, and chose to comply with Netanyahu’s demands.

8. Trump supports the long-standing Israeli project to maneuver a Kurdish takeover of Northern Iraq, grabbing the oil-rich Kirkuk province and permanently divide the once secular, nationalist Iraqi nation. Trump has sent arms and military advisers to the Kurds in war-torn Syria as they attempt to grab territory for a separate ‘Kurdistan’. This is part of an Israeli plan to subdivide the Middle East into impotent tribal ‘statelets’.

9. Trump rejected the Turkish government’s demand to extradite CIA-Israeli-backed Fethullah Gulen, self-exiled in the US since 1999, for his leadership role in the failed 2016 military coup d’etat.

10. Like all his predecessors, Trump is completely submissive to Israeli-directed ‘lobbies’ (like AIPAC), which operate on behalf of a foreign power, in violation of the 1938 Foreign Agents Registration Act. Trump chose his Orthodox Zionist son-in-law, Jared Kushner, a callow real estate investor and prominent supporter for war against Iran, as his chief foreign policy adviser.

President Trump’s irresponsible pandering to Israel and its American-Jewish agents has caused deep unease among the Generals in his cabinet, as well as among active duty and retired US military officers, who are skeptical about Tel Aviv’s push for open-ended US wars in the Middle East.

Ten Reasons Why Military Officers support America’s Nuclear Accord with Iran

The Netanyahu-Israel First power configuration in Washington succeeded in convincing Trump to tear-up the nuclear accord with Iran. This went against the advice and wishes of the top US generals in the White House and active duty officers in the field who support the agreement and recognize Iran’s cooperation.

The Generals have ten solid reasons for rejecting the Netanyahu-Trump push to shred the accord:

1. The agreement is working. By all reliable, independent and official observers, including the International Atomic Energy Agency, the US intelligence community and the US Secretary of State – Iran is complying with its side of the agreement.

2. If Trump violates the agreement, co-signed by the 6 members of the UN Security Council, in order to truckle to the whims of Israel and its gang of ‘52’, the US government will lose all credibility among its allies. The US military will be equally tainted in its current and future dealings with NATO and other military ‘partners’.

3. Violation of the agreement will force the Iranians to restart their nuclear, as well as advanced defensive, weapons programs, increasing the risk of an Israeli-Trump instigated military confrontation. Any US war with Iran will be prolonged, costing the lives of tens of thousands of US troops, its land bases in the Gulf States, and warships in the Persian Gulf. Full-scale war with Iran, a large and well-armed country, would be a disaster for the entire region.

4. US generals know from their earlier experiences under the George W. Bush Administration that Zionist officials in Washington, in close collaboration with Israeli handlers, worked tirelessly to engineer the US invasion of Iraq and the prolonged war in Afghanistan. This led to the death and injury of hundreds of thousands of US military personnel as well as millions of civilian casualties in the invaded countries. The ensuing chaos created the huge refugee crises now threatening the stability of Europe. The Generals view the Israel-Firsters as irresponsible armchair warmongers and media propagandists, who have no ‘skin in the game’ through any service in the US Armed Forces. They are correctly seen as agents for a foreign entity.

No Advertising – No Government Grants – This Is Independent Media

Get Our Free Daily Newsletter
News and Information for People with a Brain, Heart and a Conscience.
5. US generals learned the lesson of the wars in Iraq, Syria, Libya and Somalia – where disastrous interventions led to defeats and loss of potential important regional allies.

6. US generals, who are working with Secretary of State Rex Tillerson to negotiate an agreement with North Korea, know that Trump’s breaking a negotiated agreement with Iran, only reinforces North Korea’s distrust of the US and will harden its opposition to a diplomatic settlement on the Korean Peninsula. It is clear that a full-scale war with nuclear-armed North Korea could wipe out tens of thousands of US troops and allies throughout the region and kill or displace hundreds of thousands, if not millions, of civilians.

7. US generals are deeply disturbed by the notion that their Commander in Chief, the elected President of the United States, is taking his orders from Israel and its US proxies. They dislike committing American blood and treasure for a foreign power whose policies have only degraded US influence in the Middle East. The generals want to act for and in defense of US national interests – and not Tel Aviv’s.

8. US military officials resent the fact that Israel receives the most advanced US military weapons and technology, which have been subsidized by the US taxpayers. In some cases, Israelis receive advanced US weapons before US troops even have them. They also are aware that Israeli intelligence agents (and American citizens) have spied on the US and received confidential military information in order to preempt US policy. Israel operates within the United States with total impunity!

9. US generals are concerned about negotiating accords with China over strategic military issues of global importance. The constant catering and groveling to Israel, an insignificant global economic entity, has reduced US prestige and status, as well as China’s trust in the validity of any military agreements with the Americans.

10. Trump’s total reliance on his pro-Israel advisers, embedded in his regime, at the expense of US military intelligence, has led to the construction of a parallel government, pitting the President and his Zionist-advisers against his generals. This certainly exposes the total hypocrisy of Trump’s presidential campaign promise to ‘Make America Great Again’. His practice and policy of promoting war with Iran for the sake of Israel are placing US national interest and the advice of the US generals last and will never restore American prestige.

Trump’s decision not to certify Iran’s compliance with the accord and his handing the ultimate decision on an international agreement signed by the six members of the UN Security Council over to the US Congress is ominous: He has effectively given potential war making powers to a corrupt legislature, often derided as ‘Israeli occupied territory’, which has always sided with Israeli and US Zionist war mongers. Trump is snubbing ‘his’ State Department, the Pentagon and the various US Intelligence agencies while giving into the demands of such Zionist zealots as New York Senator Charles Schumer, Netanyahu’s alter ego in the US Senate and a huge booster for war with Iran.

Conclusion

Trump’s refusal to certify Iran’s compliance with nuclear accord reflects the overwhelming power of Israel within the US Presidency. Trump’s rebuke of his generals and Secretary of State Tillerson, the UN Security Council and the 5 major cosigners of the 2015 accord with Iran, exposes the advanced degradation of the US Presidency and the US role in global politics.

All previous US Presidents have been influenced by the billionaire and millionaire die-hard Israel-Firsters, who funded their electoral campaigns. But occasionally, some ‘Commanders in Chief’ have decided to pursue policies favoring US national interest over Israel’s bellicose ambitions. Avoiding a catastrophic war in the Middle East is such a case: Obama chose to negotiate and sign a nuclear accord with Iran. Tel Aviv’s useful fool, Donald Trump, intends to break the agreement and drag this nation further into the hell of regional war.

In this regard, international opinion has sided with America’s generals. Only Israel and its US acolytes on Wall Street and Hollywood applaud the blustering, bellicose Trump!

  4 comments for “Israels premiärminister Netanyahu leder USA:s president Trump till krig mot Iran

 1. Död åt sionismen!
  7 november, 2017 at 08:32

  All eloge till Siv O’Neal för att ha tagit tid och gjort en utomordentlig översättning om något som alla borde veta och göra något åt.

  • 8 november, 2017 at 12:56

   Glad att det uppskattades. Det var en svår översättning, av någon an ledning. Vad som bör tilläggas här är att USA givetvis själva har det största intresse av att ha Israel som en 51sta stat i Mellanöstern och vad de verkligen vill är att själva f◊ dominera genom och med Israel hela den delen av världen i samspel med Saudiarabien (hur länge det samspelet nu kan hålla, vilket är mycket osäkertt). Washington had egivetvis räknat med att överta Irak, Syrien, m.m. kunna unerminera Iran och Ryssland som de hoppades kunde bli strypta genom snaktionerna. Men de räknade inte med att både Ryssland och Iran fick ekonomiskt och politiskt stöd österifrån och att nu en Ryssland-Iran-Asien jätte står up emot USA, som är mer eller mindre en utspelad f.d. unipolar stormakt. De försöker desperat att ta igen på gungorna vad de förlorar på karusellen (Karl Gerhard) och sätter in hårda stötar mot Latinamerika, främst, Venezuela, Brasilien, men även Argentina. Och är Columbia en lika säker allierad som under Uribe? Även Västafrika har fått känna på USA expansionism, och överhuvud taget slår USA vitt och brett omkring sig i sina sista desperata försök att behålla sin makt som superpower. Det blir fler miljoner dödsoffer helt säkert pV båda sidor innan de slutligen kommer att ge upp, om någonsin. På USA:s sida är det emellertid legosoldater som förlorar sina liv. Emellerid, eftersom de nu praktiskt taget har förlorat Mellanöstern, även om Trump låtsas att han inte inser det, så är avvecklandet av the superpower på mycket god väg.

  • 11 november, 2017 at 19:15

   Bara en fråga. Vem skrev denna vänliga kommentar?

   Beträffande Anders åsikt att man kan ifrågasätta om James Petras överdriver eller om hans artikel kan ses som fakta, så vill jag bara påminna om att Israel och USA allt sedan andra världskrigtes slut har samarbetat mycket intimt med Israel som den 51sta USA staten för att till en början kunna dominera över hela Mellanöstern och så småningom för satt äga alla naturresurser i Mellanöstern och därför installera regimskifte i de länder som inte samarbetar intimt med USA. Varje annars ganska oförklarligt krig för att i tillintetgöra länder som Irak, Afghanistan, Libyen och Syrien kan inte ha någon annan förklaring än att dessa länder utggör eller utgnjorde hot mot Washingons / Israels dominans över arabvärlden och naturresurserna i Mellanöstern. USA:s megalomani är inte tillräckligt för att förklara denna expansionism. Israel ska bli en värdig broder i en framtid då USA kommer att dominera världen och äga dess naturresurser. Därför måste Ryssland och Iran strypas, göras ofarliga, och Kina och andra asiatiska nationer inringas av militärbaser. Men Asien och Ryssland har varit smartare än Washington räknat med och de är nu mer eller mindre oberoende av $ och handel med västern — USA och Europa. (Advancing Russian Free Trade with Asia, China, & the Pacific — https://www.russia-briefing.com/news/advancing-russian-free-trade-asia-china-pacific.html/ + lots of other sources)

 2. 8 november, 2017 at 18:19

  Inte mycket intresse för detta otroligt viktiga samspel mellan Israel och USA. USA gör ALDRIG någonting som kan skada Israel.
  Här en till artikel, av Fin ina Cunningham denna gången,

  US Mideast Axis Reels As Russian-Backed Forces Power Ahead
  http://www.informationclearinghouse.info/48150.htm

  Let us for pity’s sake hope that the U.S is pretty much done. Vi måste ha en multi-polar värld för att överleva, om det överhuvud taget är möjligt. Är det redan för sent? är nu den stora frågan.

  My apologies for typos in the above comment. Hard to write Swedish on a French keyboard.

Comments are closed.