Inte bara USA utan även Turkiet sägs använda ”tvättade” IS-terrorister.


Det har tidigare rapporterats att USA omskolar terrorister – de flesta före detta IS-medlemmar men även krigare från andra militanta grupper med en ideologi som liknar IS i östra Syrien. USA döper om dem till ”demokratiska styrkor”.

Vidare har det tidigare också rapporterats av bl.a. Reuters, BBC och Newsweek hur USA och kurdiska SDF transporterade iväg uppemot 3 500 IS -terroristkrigare med familjer från Raqqa. USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC) och redan i oktober 2017 USA släpper iväg IS från Raqqa för att kämpa mot Syriens armé? Mer om detta längre ned.
Syrien jihadist-afrinSkärmpdump av tvättade från The Independent av Pål Steigan Pål Steigan
The Independent rapporterar nu att Turkiet har rekryterat och tränat tidigare IS fighters att leda Turkiets invasion av den kurdiska enklaven Afrin i norra Syrien, enligt en före detta IS källa. Independent

”De flesta av dem som kämpar i Afrin mot YPG är från IS, men Turkiet har utbildat dem för ändra dess strids-taktik”, säger Faraj, en före detta IS fighter från nordöstra Syrien som är kvar i nära kontakt med jihadi-rörelsen.

I en telefonintervju med The Independent, tillade han: ”Turkiet i början av sin verksamhet försökte två lura folk genom att säga att man bekämpar IS, men faktiskt tränar Turkiet IS medlemmar och skickar dem till Afrin
Uppskattningsvis 6000 turkiska soldater och 10 000 man från Fria syriska armén (FSA) gick in Syrien den 20 januari för att driva ut YPG från Afrin.

Attacken leddes av FSA, som är en till stor del nedlagd paraply gruppering av så kalles moderata rebeller. Men de flesta av soldater som deltog i Tyrkiets ”Olive Branch”, var fram tills nyligen medlemmar av IS. (Slut på utdraget ur The Independent.)

Kommentar: Även rapporter för länge sedan berättar om både nära samarbete mellan FSA och officiellt terroristklassade organisationer, och om att krigare i FSA ofta gått över till terroristorganisationerna. De USA-stödda moderata rebellerna (FSA) i Syrien nära kollaps

BBC skrev i höstas Raqqas smutsiga hemlighet
”BBC har avslöjade detaljer om en hemlig affär som tillät hundratals IS-fighters och deras familjer att fly från Raqqa, under översyn av den USA-ledda koalitionen och kurdiska styrkor som kontrollerar staden.
En konvoj innefattade några av Isis mest kända medlemmar och – trots försäkringar – dussintals utländska soldater. Några av dem har spridit sig över hela Syrien, till och med gör det så långt som till Turkiet.
Den av kurder ledda SDF rensade Raqqa från media. IS flykt från basen skulle inte fotograferas och finnas på TV.

Syrien 171115 BBC raqqa-secretBild från BBC

Aftonbladet, men inte DN, SvD eller Expressen skriver ”De har fått grönt ljus att evakuera trupper som slagits mot IS från krigshärjade staden Raqqa. Men USA-stödda koalitionen Syrian Democratic Forces har också forslat hundratals IS-krigare in i IS-kontrollerade områden i Syrien – där de kunnat fortsätta till Turkiet och Europa.
Det avslöjar BBC.”

Aftonbladet

isis-dodar-islamic-state-henrettelseIS-krigare före tvätt
Sedan BBC avslöjat detta har både USA-koalationen och SDF bekräftat saken. Pål Steigan

Aftonbladet, men inte DN, SvD eller Expressen skriver ”De har fått grönt ljus att evakuera trupper som slagits mot IS från krigshärjade staden Raqqa. Men USA-stödda koalitionen Syrian Democratic Forces har också forslat hundratals IS-krigare in i IS-kontrollerade områden i Syrien – där de kunnat fortsätta till Turkiet och Europa.
Det avslöjar BBC.”

Aftonbladet

Sedan BBC avslöjat detta har både USA-koalitionen och SDF bekräftat saken. Pål Steigan

Denna rapport är helt i linje med många andra rapporter om stöd av USA & Co till terrorister. Men svenska media tiger med enstaka undantag.

USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Kriget i Syrien – ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,, ,


2 svar till “Inte bara USA utan även Turkiet sägs använda ”tvättade” IS-terrorister.”

  1. Ryktesspridningen under islams inbördeskrig är omfattande, liksom inblandningen från Iran, Saudi och Ryssland. USA förefaller att spela liten roll i ett krig som är en uppgörelse mellan en alewitregim och aggressiva sunnis. Att inget gott någonsin funnits att hämta hos sunni, och att alewiter, kristna, yazidier mfl fruktar för hela sina folkstammars liv är konfliktens kärna.