Bevara oss för sådan feministisk utrikespolitik!


Denna artikel har publicerats i Sydöstran Sydöstranoch är skriven av Ulf Bjerén, som är pensionerad sjuksköterska från Karlskrona. Han har tidigare berika denna blogg med artiklar Kampuchea, valet i Libyen, om fredsmötet i Degerfors och om erfarenheter av tidningsförsäljning i kamp för yttrandefrihet i praktiken. Han har skrivit en läsvärd broschyr om Libyen ”Vad händer i Libyen”? (10 kr). Nyligen har Ulf Bjéren utkommit med boken ”Det har aldrig hänt. Artiklar i urval 1967-2015”. Ingress: ”Det sägs att vi lever i ett informationssamhälle. Men vet vi mer om vad som händer i världen idag än vi gjorde under kolonialismens epok? Vad låg bakom de många våldsamma krigen på 1900-talet, i Vietnam, Kampuchea, Balkankrigen? Och vem bar ansvar…
Bjeren - det har aldrig hänt
Artikeln.
1996 lämnade FN en rapport om att en halv miljon barn dött av sanktionerna mot Irak. Madeleine Albright fick frågan i en TV-intervju om hon ansåg det värt priset och svarade ja. Fredsrörelsen döpte henne till ”Monster Madge”.
Hon var exponent för så kallad feministisk utrikespolitik och använde senare hycklande befrielsen av kvinnorna som motiv för den förödande ockupationen av Afghanistan.

Hillary Clinton, arkitekt bakom Natos ödeläggelse av Libyen 2011, kom i krigets slutskede till landet med specialsoldater från Navy Seal som ledde jakten på landets ledare Gadaffi. Han överlämnades till mobben för att, helt i enlighet med Ku Klux Klans modus operandi, lynchas offentligt. Utrikesminister Clinton travesterade rått skrattande inför TV-publiken Julius Caesar: Vi kom, vi såg, han dog. ”Killary” blev hennes öknamn.

Kvinnorna bör ha lika rättigheter i Libyen, hade hon sagt framhävande sin feministiska identitet. Som Diana Johnstone påpekar i sin nyutkomna bok om Hillary Clinton (Drottningen av kaos, Karneval förlag), förlorade de libyska kvinnorna alla rättigheter som de vunnit tack vare Gadaffis sekulära politik. I dag råder kaos, rättslöshet och misär i det land ”Killary” sa sig befria.
Hillary Clinton Drottningen av kaos
I Sverige grundade Östen Undén, Hans Blix och Olof Palme utrikespolitiken på alliansfrihet, FN och folkrätt. På 90-talet följde en rad kvinnliga utrikesministrar. Det var under den tiden Sverige började närmandet till USA och fjärmandet från förhandlingar och respekt för staters integritet. Sverige kom att delta i Natoledda krig som skapade failed states.

Anna Lindh stödde Natos bombningar av Jugoslavien vilka skedde i strid med FN-stadga och folkrätt. Margot Wallström, som framhäver den feministiska utrikespolitiken, har stött det USA-ledda olagliga kriget för regimbyte i Syrien och den väststödda fascistledda statskuppen i Ukraina 2014. Idag framstår hon som en av de mest Rysslandsfientliga politikerna i Europa.
Wallström och Lindh
Vad vill jag säga med detta? Inte att kvinnor skulle vara mer krigiska än män. Däremot att feminism och mänskliga rättigheter missbrukas i propagandasyfte av imperialismen för att blanda sig i andra länders inre angelägenheter, anställa krig och statskupper och ödelägga hela länder. Det är inte kön och heller inte hudfärg som bestämmer statsledares agerande. De representerar den härskande klassens intressen.

Hillary Clinton är förvisso Wall Streets kandidat till presidentämbetet. Finansoligarkin bestämmer politiken. Men personligheten har ett visst, om än begränsat, utrymme. Och därför är Hillarys förflutna och hennes extremt aggressiva uttalanden i frågor om krig och fred en varningsklocka för oss alla.

Bevare oss för feministisk utrikespolitik om det är så den ser ut.

Några andra artiklar om Hillary Clinton.
Hillary Clinton: Drottningen av kaos
Hillary Clinton väljer Wall Street-hök som vicepresident
Hillary Clinton och Donald Trump snackas vid
Svenska media gullar med höken Clinton
Storekonomen Jeffrey Sachs: Clinton är en neokonservativ hök
Socialistiske Bernie Sanders storseger över kapitalistfavoriten Hillary Clinton
Hillary Clinton – en feminist?
USA:s nästa president – höken Hillary Clinton?
i Andra om: , , , , , , ,, , ,, , , , , , , ,,


11 svar till “Bevara oss för sådan feministisk utrikespolitik!”

 1. Här hemma får vi nöja oss med ”i kris får man snyta sig själv”.

  Beväpna er, således.

 2. Var finns protesterna från våra feminister?

  Margot Wallström och Hillary Clinton tiger – protesterar inte mot denna odemokratiska ändring i USA:s intresse.

  Vad har vi protestmötena, uttalandena och demonstrationerna från Feministiskt Initiativ?

  Knäpptyst.

  ”Feminism” är bara munväder då det verkligen gäller, från dessa i alla fall.

  • Dagens ”radikala” feminism handlar om se till att det är lika många kvinnor i bolagens styrelser, än att handskas med verkliga problem som drabbar kvinnor värst. När feminismen handlar om detta kan även ansamlingen skrupellösa höger som kallar sig Alliansen stoltsera med att de minsann är ”femminister.” ”Först gången som en tragedi, andra gången som en fars” sade Marx.

 3. F.d Försvarsminister Karin Enström med sitt engagemang för SAAB robot RBS-15 Mk4 som skulle förses på Svenska JAS plan.

  Där kan man också ta sig en funderare på vilken nytta i försvarskrig som en Robot anpassad att slå ut mål 100 mil ifrån ett JAS-plan bidrar till att skydda Svenska invånare, kanske avser man att flygvapnet i Kalix ska skydda Gotland på det viset?

  Långdistansrobotar är enbart till för att slå ut mål utanför ens lands gränser, debatten i Sverige var närmast noll i denna fråga. Rysslands 3D Grid radar skulle utan problem stoppa en sådan robot, problemet blir när Ryssland svarar på en sådan robot med Topol eller rent av en S-500 som räcker hela vägen till Norge.

  Det förbereds redan nu NATO-bas i Uppsala och Utö förutom redan den ”hemliga” basen i Norrland.
  Att göra Sveriges befolkning måltavla genom att upprätthålla utländska baser är i min mening landsförräderi, det är inget som Svenska folket har gått med på.

  Att man inte ens kräver av NATO att tillhandahålla en humanitär leveranskedja för att skydda medborgare är bortom all vett.

  Tillbaka till denna ”feminist”. När hon pudlade i Saudi-Arabien kunde man dagarna efter se Wallenberg i Rapport kommentera att affärerna med Saudi är bra för demokrati och kvinnors jämställdighet då Sveriges värderingar ger avpränt i Saudi.

  Hur värderingar i form av Vapenfabriker, krigsutrustning och vapen ökar kvinnors rättigheter är en gåta för mig men den kommentaren fick i alla fall Sveriges kung att ta flyget snabbt ner till Saudi och kyssa handen på en shejik.

  • Kungen åkte inte själv men bidrog med ett övertygande brev som tillsammans med ett från Regeringen gjorde susen och blidkade saudierna. Det var den socialdemokratiske hederskarlen Björn von Sydow som tog regeringsflygplanet till Riyadh. Mötet ägde rum ett dygn efter att den saudi-ledda ”koalitionen” hade påbörjat sin massaker mot den Jemenitiska civilbefolkningen. Se
   Saudiaffären och Jemen
   och
   Kungspudeln i Riyadh
   . Den feministiska utrikespolitiken in action.

 4. Intressant; bas på Utö, är det gruvan? Man blir intresserad. Vid Utö ligger en slags avmagnetiseringsstation vill jag minnas, den såg ut som något enkelt ur en sci-fi-movie. Är det F16 på Uppsalaslätten som ska bli natobas?

  Vi har inte kvar mer än skalet till ett flygvapen, det finns bara Luleå och Såtenäs kvar. 18 av 20 flottiljer är borta. En jaktrobot med kortare distans är meningslös, den som måste närmre målet för att skjuta överlever inte fram till skjutavstånd. De fåtaliga svenska ubåtarna och flygplanen måste ha förmåga på avstånd, det finns inga reserver.

  Sverige är redan måltavla förstås, som transit till norska kusten, men jag undrar om inte planen är att vi ska undgå krig, genom att göra det för dyrt för ryssarna att anfalla. Jag tror faktiskt inte på krig i nordeuropa, jag tror på krig i mellanöstern och i havet utanför Kina. Däremot tvingas nordstream oss till artighet mot ryssen, den borde vi ha vägrat, men kunde inte. Sverige är som en amerikansk stad, vi är en tandpetare längs Ryska Imperiets nordvästra gräns. We have no say.

  Det finns naturligtvis ingen anfallsplan från nato österut, det har det aldrig gjort, enda planen som någonsin existerat är den där det marscheras från öster till väster, och försvaret däremot. Däremot tror jag också att det finns skräckslagna västeuropeiska förhoppningar på repris på ”stora oredan” i ryska imperiet.

  • Det är klart det finns anfallsplan från NATO österut och det är klart att Ryssland har planer för olika scenarier. NATO har haft stora övningar där bl.a tyska trupper marscherade österut, i Hitlers fotspår som man påpekat. ”The Russian “aggression” narrative, based largely on lies of omission, has prepared the way for the U.S. to install a missile-shield in Romania with offensive capabilities and to stage significant NATO war games with 31,000 troops on Russia’s borders. For the first time in 75 years, German troops retraced the steps of the Nazi invasion of the Soviet Union.” (https://consortiumnews.com/2016/06/27/europeans-contest-us-anti-russian-hype/)

   Vad ska NATO göra med de baser de har och skaffat sig utanför Ryssland efter Sovjetunionens sammanbrott och väldiga militära försvagning.

   • Ja det stämmer att kungen skickade ett brev, beklagar att jag mindes lite fel. Och var inte Björn von Sydow riksdagens talman vid tillfället?

    NATO har denna sommar tränat attack Österut, Tyska jaktplan flygandes längst litauen och Ryska grönsen bestyckade med aktiva robotar som kan bära nukleära spetsar.

    Förutom detta har Nato övat i Norrland bränna jord och minering, precis som man gjorde i Korea och mer känt i Vietnam.

    Kortdistansrobotar fyller visst en funktion, det som Svenska försvaret handlade om, vi attackerar inte för vi är neutrala men om fienden kommer till Sveriges gräns, då räcker en 100 km robot bra.

    Avmagnitisering stämmer bra

 5. Hmmm….kyssa handen på shejken……nu var det en kung som skulle kyssas men knappast på ett så menlöst ställe som ”handen”…..skulle tippa mera söderut på kungakroppen om jag får spekulera……iaf om det skulle ha någon effekt!

  • Antagligen är det därför han finns inte med i de nya sedlarna – han inte ”kronan” värd, så att säga