Allsång på Skansen & Pride: ”Stoppa Israeliska propaganda-sångerskan!”


Detta är ett upprop, en namninsamling från Skiftet, som jag skriver under på. Du kan göra detsamma. Skiftet: Stoppa Israels PR-kupp på Allsången och Pride
Detta innebär inte att jag anser att allt vad Skiftet gör är bra.

Jag har skrivit om sångerskan Netta Barzilai tidigare. Säj nej till Eurovisionsschlagervinnaren Netta Barzilai!

Netta_Barzilai_-_Eurovision_2018_-_2_(cropped_2)

Uppropet.
Snart kommer vinnaren av årets Eurovisionsschlager Netta Barzilai att uppträda i SVT:s Allsång på Skansen och på Berns salonger under Stockholm Pride.

Israel använder HBTQ-rörelsen och Pride för ”pinkwashing” genom att framställa sig som ett HBTQ-vänligt land där alla är lika mycket värda. Men de har mer än 50 raslagar som gör skillnad på judar och palestinier. Under Pride i Tel Aviv nyligen protesterade många mot Israels ”pinkwashing”. De visade att HBTQ-rörelsen är för mänskliga rättigheter – för alla. Även palestinier.

För Israel är Netta Barzilai den bästa tänkbara ambassadören, som bidrar till att flytta fokus från folkrättsbrott och den olagliga ockupationen av Gaza, Västbanken och Östra Jerusalem. Hon gör PR för ett land som fängslar ett palestinskt barn var 8:e timme och struntar i FN:s barnkonvention.
Israel Pride-Palestina-flagga

VARFÖR ÄR DET HÄR VIKTIGT?
Netta Barzilai är en stolt representant för Israel och har ingen kritik mot förtrycket av miljontals palestinier eller byggandet av olagliga bosättningar på palestinsk mark.

Palestinagruppen Stockholm vill att Stockholm Pride tar avstånd från båda arrangemangen genom ett uttalande. De har inte makt att ändra på SVT:s och Berns program, men de har makt att säga NEJ till pinkwashing och JA till mänskliga rättigheter.

Palestinagruppen Stockholm önskar att programledaren Sanna Nielsen, producenten Vera Prada och SVT:s programdirektör Lena Glaser tänker om.


Varför ska SVT ge bästa sändningstid till PR för ett land som ständigt bryter mot mänskliga rättigheter och struntar i FN:s resolutioner om en tvåstatslösning där Israel och Palestina existerar sida vid sida?

Vi hoppas också att ägaren av Berns Salonger, Vimal Kovac, säger ifrån till arrangören Clean Group, som har bjudit in Netta Barzilai den 2 augusti. Som ägare har man också ett ansvar – oavsett om det är genom direkt eller indirekt agerande.

Vi överlämnar vår protest till SVT och Berns måndag den 30 juli.

SKRIV PÅ namninsamlingen, SPRID på dina sociala medier och visa ditt stöd för palestiniernas rätt till frihet och en rättvis fred.

OBS! Skiftet har strukit kampanjen!

Min artikel skrevs sedan jag 21/7 fick följande mail

ack för att du skriver under Stoppa Israels PR-kupp på Allsången och Pride
Kerstin Andersson via MittSkifte
lö 07-21, 12:50
Du
Inkorg
”** Du får detta mail eftersom du skrivit under en kampanj på MittSkifte som drivs av demokratinätverket Skiftet. **

Anders,

Tack för att du skrev under: Stoppa Israels PR-kupp på Allsången och Pride på MittSkifte som drivs av demokratinätverket Skiftet.

Ju fler folk som ställer sig bakom kampanjen desto troligare är att makthavarna lyssnar. Varje namn som läggs till namninsamlingen gör att den är ett steg närmare att lyckas.

Kan du hjälpa till att sprida kampanjen genom att dela den med dina vänner och din familj?

DELA PÅ FACEBOOK
DELA PÅ WHATSAPP
[Om du använder mobil]

DELA PÅ TWITTER
Du kan också dela kampanjen genom att vidarebefordra mailet nedanför.

Tack för allt du gör,

Med vänliga hälsningar MittSkifte.”

* * *

Netta och NetanyahusNetta och herrskapet Netanyahu

OBS! Annan kampanj på Skiftet


TILL: SVERIGES TELEVISION. MELODIFESTIVALEN. UTRIKESDEPARTEMENTET.
EUROVISIONBOJKOTT!

Hej Svt och UD,
Vi kräver att Sverige inte skickar något bidrag till Eurovision 2019 i Jerusalem. Vi kräver även att UD kallar hem Sveriges ambassadör i Israel.

VARFÖR ÄR DET HÄR VIKTIGT?
Bara förra veckan dödades minst 60 palestinier och över 2000 skadades i Gaza i samband med demonstrationerna längs gränsen mot Israel.
Ännu en gång utsattes Gazaborna och palestinierna överlag för en fruktansvärd övervåld utfört av israeliska soldater.
Men denna gång kan vi inte glömma och gå vidare.
År efter år skrivs det om ett enigt missnöje hos majoriteten av FNs medlemsstater över Israels illegala ockupation av Palestina och över israeliska soldaters övervåld mot det palestinskafolket, men år efter år upprepas det. Ingenting händer. Ingen gör något.
Nu är det dags, låt oss följa islänningarnas exempel idag och skicka in ett klart budskap; vi i västvärlden kommer minsann inte låta kultur användas för att normalisera en ockupationsmakt som dödar Palestinas barn med omvärldens tystnad! Skiftet: Eurovisionbojkott

Andra artiklar om musik och politik på denna blogg.
Musik och politik
Hur blir det med Eurovisionsschlagerfinalen 2017?
Eurovisionsschlagerfestivalen 2016 förstörd?
Segrade verkligen kärleken? ”Eurovision Song Contest” 2015
Varför inte ge Nobels fredspris till Daniel Barenboim musiker, dirigent och fredsvän
Häv ockupationen – för ett fritt Palestina! Sergels torg kl 15! Världsdirigenten Barenboim instämmer!
Styrdes den svenska kampanjen mot världsberömda pianisten Valentina Lisitsa från utlandet
Vilka är Pussy Riot?

i Andra om: , , , , , , , ,


11 svar till “Allsång på Skansen & Pride: ”Stoppa Israeliska propaganda-sångerskan!””

 1. Att Stockholm pride bjuder in en representant från den sista öppet rasistiska regimen i hela världen är en skymf mot Palestinier. Det är likaså en skymf mot kampen för sexuell befrielse. Det är att godkänna den rasistiska synen som sionismen grundas på. Stockholm pride har kapats av anhängare till sionismen. Punkt slut!

 2. Bortsett från omständigheterna i övrigt är Netta Barzilai ett musikaliskt och estetiskt stolpskott. F n gäller det att vara avvikande för att vara inne.

  • Jag tycker att hon var tilltalande. Låten om att hon inte vill vara någons leksak var väldigt bra tycker jag. Män behandlar ofta mulliga kvinnor dåligt, p.g.a. att fulmedier skapat ett Twiggy-ideal, men vi män gillar faktiskt ofta lite härliga former.

   Hon rår inte för att hon indoktrinerats i Israel. Hon kan rentutav hålla med General Golan om hur palestinierna behandlas illa. De vill väl inte heller behandlas som leksaker.

  • Ja sannolikt. Jag fick mail om detta 21/7:

   Tack för att du skriver under Stoppa Israels PR-kupp på Allsången och Pride
   Kerstin Andersson via MittSkifte
   lö 07-21, 12:50
   Du
   Inkorg
   ** Du får detta mail eftersom du skrivit under en kampanj på MittSkifte som drivs av demokratinätverket Skiftet. **

   Anders,

   Tack för att du skrev under: Stoppa Israels PR-kupp på Allsången och Pride på MittSkifte som drivs av demokratinätverket Skiftet.

   Ju fler folk som ställer sig bakom kampanjen desto troligare är att makthavarna lyssnar. Varje namn som läggs till namninsamlingen gör att den är ett steg närmare att lyckas.

   Kan du hjälpa till att sprida kampanjen genom att dela den med dina vänner och din familj?

   DELA PÅ FACEBOOK
   DELA PÅ WHATSAPP
   [Om du använder mobil]

   DELA PÅ TWITTER
   Du kan också dela kampanjen genom att vidarebefordra mailet nedanför.

   Tack för allt du gör,

   Med vänliga hälsningar MittSkifte.

   * * *
   MittSkifte.org drivs av Skiftet.org och du kan i framtiden få mail från Skiftet om nya och viktiga kampanjer.

   Skiftet bygger på att tusentals donerar en slant varje månad till kampanjer vi alla bryr oss om. MittSkifte är en viktig del i vår rörelse. Kan du skänka en slant för att hålla plattformen vid liv?

   * Swish 123 395 1381
   * Bankgironummer 801-8764

   Kampanjen du har skrivit under har startats av en enskild person eller organisation och reflekterar inte nödvändigtvis Skiftet-rörelsens ståndpunkter. Om du anser att kampanjen bryter mot ordningsreglerna skicka ett mejl till kontakt@skiftet.org så tittar Skiftet-teamet på det.

   Vill du starta din egen kampanj i en fråga du bryr dig om? Klicka här.

 3. Kl 09.14 fick jag följande mail fran Kerstin Andersson, Palestinagrupperna, ser jag nu

  ”Vinnaren av Eurovision Song Contest, Netta Barzilai, är kulturambassadör för Israel. Hon har blivit inbjuden till Allsång på Skansen 31 juli och Berns Salonger 2 augusti, trots att israeliska ambassaden i Stockholm och turistministeriet i Israel är sponsorer. Nu säger 617 svenskar NEJ till Nettas framträdanden under Euro Pride i Stockholm.

  Palestinagruppen Stockholm kritiserar SVT, som har bjudit in Netta Barzilai till Allsång på Skansen. Hela 617 personer har skrivit under ett upprop som säger nej till Netta och Israels ”pinkwashing” under Euro Pride i Stockholm.

  Det är stötande att SVT bjuder in en artist som representerar ett land som struntar i FN:s resolutioner, ockuperar att annat land och diskriminerar flera miljoner människor. Netta Barzilai gör PR för ett land som fängslar ett palestinskt barn var 8:e timme. Hur skulle det ha sett ut om SVT under 1980-talet hade givit bästa sändningstid till en vit artist, finansierad av apartheidregimen i Sydafrika?

  200 000 personer deltog i Tel Aviv Pride Parade i juni 2018. De möttes upp av flera hundra kritiker, hbtq-aktivister, som menar att Israel använder hbtq-rörelsen för att framstå som ett trevligt turistmål och skyla över den olagliga ockupationen av Gaza, Västbanken och Östra Jerusalem och bristen på mänskliga rättigheter för palestinier.

  Den palestinska hbtq-rörelsen alQaws har funnits i mer än 10 år. De tar avstånd från Tel Aviv Pride, som de menar ger legitimitet till det pågående förtrycket av palestinier.

  Mänskliga rättigheter måste omfatta alla – ateister, barn, beduiner, druzer, hbtq-personer, judar, kristna, muslimer och palestinier – ja, alla. Det borde hela hbtq-rörelsen stå bakom och då går det inte att hylla Netta som representerar ett land som ständigt bryter om FN:s deklarationer om mänskliga rättigheter.

  Israel har ett 50-tal lagar som gör skillnad på judar och palestinier. De har bostadsområden enbart för judar. De har vägar enbart för judar. Förra veckan kom en ny lag som slår fast att judiska bosättningar är en nationell angelägenhet, trots att bosättningar på palestinsk mark är olagliga enligt FN.

  Sverige och EU borde säga upp förmånliga handelsavtal, sluta sälja vapen och införa ekonomiska sanktioner mot Israel – precis som man gjorde mot Sydafrika under apartheidregimen, och mot Ryssland efter ockupationen av Krim i Ukraina.

  Några citat från namninsamlingen:

  Stöttar man folkmord ska man inte få uppträda i Sverige och absolut inte på Pride. Eric J.

  Not in my name – är judinna, men, Israels politik är inte min. Gil T.

  Rasism, våld och apartheid är aldrig rättfärdigt och ska alltid fördömas. Helena L.

  Protesten och namninsamlingen överlämnas till SVT och Berns idag, måndag den 30 juli.

  Med vänlig hälsning

  Kerstin Andersson, ordförande
  Palestinagruppen Stockholm
  http://www.palestinagruppenstockholm.se

  Kerstin startade en kampanj på MittSkifte.”

 4. Alltså pinkwashing funkar. Inte på de medvetna inom HBTQ-rörelsen, men den okunnige genomsnittsliberalen hos dem köper sådant med hull och hår. De (genomsnittsliberalen) har också en extrem bias emot alla muslimska länder, för att dessa länder är inte särskilt långt komna i sexuell frigörelse. Men de(genomsnittsliberalen) är snara att glömma att det är den liberal-konservativa alliansens agerande i den muslimska världen som hållit de mest reaktionära krafterna på jorden vid makten i dessa länder. Liberalerna och de partier, länder osv som de sympatiserar med, fortsätter att försöka installera världens mest reaktionära regimer i dessa regioner, så hela den liberala partiskaran i västvärlden är världens största pinkwashingprojekt, de ger homosexuella rättigheter här och installerar regimer som mördar homosexuella där.

 5. עם, ממלכה, מנהיג: Hebreiska
  א מענטשן, אַ מלכות, אַ פירער: Jiddisch
  Ein Volk, ein Reich, ein Führer: Tyska
  One nation one empire one leader: Engelska
  Ett folk, ett rike, en ledare: Svenska
  En lek med google översätt.
  Vilka rader är rasistiska? Tycker det verkar som om nedan gäller:
  Rad 1+2 saknar rasistiskt innehåll, rad 3 är definitivt rasistisk, rad 4 kommer i regel undan, rad 5 beror på hur man definierar folk.

 6. Jag har inte så mycket att säja om det här så jag gör en Off Topic kommentar.

  ——————————————————-

  Jag tror inte den antirasistiska organisationen Expo kan rädda vänstern före valet. Argumenten håller inte mot verkligheten vilket gör att Sverigedemokraterna växer. I så fall måste något exceptionellt hända men vilken mening lita till det? Jag har funderat lite på det här och kommit fram till att den extremt varma sommaren kan bli vänsterns räddning. Det känns allt lite som en gåva från himlen fast de flesta kommunister inte tror på himlar. Svt Nyheter verkar vara inne på samma linje och har i dagarna presenterat en ny mycket exklusiv Svt Special med unika bilder och otroligt lockande webbdesign samt läsvänlig text som anspelar på klimatförändringar.

  https://www.svt.se/special/varmebolja-och-hetta/

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/smhi-varmaste-juli-pa-minst-260-ar-1

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/varldsledande-forskare-klimatforandringarna-okar-sannolikheten-for-varmeboljor

  I den här extrema vädermiljön faller högerns klimatförnekares argument pladask till marken och som till stor del verkar finnas hos Sverigedemokraterna

  http://supermiljobloggen.se/dumheter/2018/07/sd-riksdagskandidat-torkan-ar-bevis-for-att-klimatalarmister-har-fel

  Mitt strategiska tänkande säjer att det här tillfället gör ett alldeles utmärkt bra läge att bekämpa Sverigedemokraterna och de konservativa med klimatfrågan just därför knappast någon kan lita till de här klimatförnekarna när de precis upplevt den varmaste sommaren på 260 år. Fast jag själv klagar inte på den här sommaren, jag skulle absolut inte vilja byta ut den mot en ”normal” svensk sommar då det mest bara regnar, åskar, är kallt och blåser som bara attan.

  • arbeterklass.. Vädercykeln förändras ständigt.. Ibland flera gånger dagligen!
   Men.. klimatcykeln förändras dess bättre mer sällan!