Sammanbrottet i socialdemokratiska utrikespolitiken


Denna gästbloggsartikel publicerades för exakt ett år sedan. Tyvärr finns det starka skäl för titeln i artikel, och till att nu ett år senare understryka den. Jag påminneler om Värdlandsavtalet, nazistideologi-främjaren Poroshenkos besök hos statsminister Löfven i höstas, Löfvens besök i demokratiska/diktatoriska (Löfvens frågetecken – ?) kvinnoförtryckande Saudiarabien och Sveriges Syrienpolitik med stöd till kvinnoförtryckande terrorister.

Sverige har en anti-feministisk utrikespolitik, trots all jargong och trots alla upprepande av detta i våra etablerade massmedia, därmed spridande en viktig men ”fejkad” term.


Sveriges Syrienpolitik: Stöd till terrorism och fördömande av terroristbekämpare
Löfven träffar Poroshenko;
Statsminister Löfven besöker terroriststödjande Saudiarabien;
Svenska vapen används i Saudiarabiens brutala krig i Jemen

Artikeln
Jag har glädjen att få publicera ett gästblogginlägg av Jan Hagberg, som i hela sitt vuxenliv haft siffror i någon mening som sitt arbetsområde. Han har haft tre längre anställningar: först på KTH som matematiklärare, därefter som statistiker på SCB och slutligen som försäkringsmatematiker vid ett större svenskt försäkringsbolag. Jan Hagberg har berikat denna blogg med ett tiotal artiklar i olika ämnen.
Han arbetade under 1990-talet tillsammans med andra, hårt på att rädda grundidéerna i ATP-systemet – ett mycket klokt system, så starkt förtalat för att ingen utomstående kunde skära emellan och sko sig på det. Engagemanget syftade till att söka förhindra det systemskifte som till slut ändå genomfördes i det offentliga pensionssystemet.
Därutöver aktiv i svenska Jugoslavienkommittén
Artikeln inkom som en kommentar till artikeln om Syrien i förgår morse http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
Urban Ahlin images
Artikeln.
ABF-mötet illustrerar sammanbrottet i den socialdemokratiska utrikespolitiken, också. Att de som själva kallade sig förnyare av den socialdemokratiska politiken, nu tillhör partiets främsta dödgrävare; en del i den svenska socialdemokratin tragiska PASOK-isering. Se här en intervju med Urban Ahlin i DN år 2002, publicerad efter att han tillträtt som ordförande i utrikesutskottet:
som ett klargörande uttryck för att nu var mordet på Olof Palme var fullbordat. Förnyare vill släppa arvet efter Palme

Omläggningen av utrikespolitiken var egentligen klar redan före Ahlins tillträde som ordförande. Våren 1999, medan Nato/USA intensivbombade (Rest-)Jugoslavien, for statministern Göran Persson till Bryssel för att där delta i Natos 50-årsfirande, utan att hans tilltag möttes av några mer omfattande kritiska invändningar hemmavid. Den intensiva mediekampanjen för bombningarna dolde i stort sett Perssons förehavanden. De skarpaste orden kom från utrikesminister Anna Lindh, som uttryckte meningen, att Nato inte fick bomba Belgrad så hårt att fönstren på svenska ambassaden kunde skallra.
SAP-logo
Vi var några personer som senare lyckades få till stånd ett representantskapsmöte i Stockholms arbetarekommun för att – som vi hoppades – få diskutera fredsfrågan i anslutning till Natobombningarna. Då gick det till som det brukar göra, när medlemmarna varit för tilltagsna. Mötet inleddes med en timmes föredrag av Palmecentret främste Balkanföreträdare, en Svetlana Djuric, påstådd vara av serbiskt ursprung – vilket av namnet att döma kunde vara sant men åsiktsmässigt visade sig vara mer kroatiskt – för att förklara bombningarna nödvändighet. Tänk er själva en svenska som inför ett utländskt auditorium skulle förklara nödvändigheten av att bomba Stockholm; vad skulle en sådan människa vara värd? Efter detta föredrag tilldelades representantskapsmedlemmarna tre minuter högst per person för att ställa frågor, inga pläderingar fick förekomma.
olof-palme-international-cener
Ser man på vad Palmecentret idag prioriterar i sitt arbete pekar det mesta på centret som del i en Soros-stiftelse. Mer ett sätt att vanhedra Olof Palmes namn. Utrikesminister Wallström har ju heller aldrig deltagit i något demokratiskt arbete för att i diskussioner med medlemmarna utforma en socialdemokratisk utrikespolitik. Kontrasten mot gamla socialdemokratiska företrädare som Thage G. Peterson och Maj-Britt Theorin, som bara knuffats åt sidan, är förfärande.

Margot Wallström FSS
i ,, , , , ,
,, , , , ,
, , ,

AB 8/7 Bill Clinton AB 9/7 Putin Kosovo som modell för folkrättsvidrigt USA-anfall mot SyrienNew York Times 24/8
SvD 11/7 Expressen 13/7 DN 26/5 2012 Obama och Ukraina


8 svar till “Sammanbrottet i socialdemokratiska utrikespolitiken”

  1. Redan som FN-soldat i krigets Bosnien äcklades man av USA’s och EU’s partiskhet. Alla sidor begick grova krigsförbrytelser men endast de serbiska hamnade i rampljuset. De kroatiska och framförallt de bosniskmuslimska krigsbrotten tystades ned. Vi bevittnade Herculesflyg som landade och lossade last (vapen?) på den muslimska sidan trots att det officiellt rådde ett flygförbud. Vi påträffade stora förband av muslimska legosoldater. Många kom från Saudiarabien och Afghanistan men också från de tidigare Sovjetiska länderna i Asien. Bombningarna mot Serbien 1999 anser jag vara ett krigsbrott utfört av NATO. Det slutade med att Serbien miste Kosovo som tidigare varit en serbisk provins. Kanske USA/NATO kommer att bomba Sverige om svenskarna ej villigt lämnar från sig landområden typ Skåne till ett främmande folk. Vem vet. I dagens galna värld är ingenting omöjligt även om vår regering frivilligt ger bort vårt land ändå.

    • I den nya världsordningen dvs NWO kommer nationalstaten inte att ha mycket att säga till om! Passar det bättre för den nya plutokratin som tänker ta över världen bättre att skänka bort Skåne så kommer dem att göra det. Värdlandsavtalet är bara början på den tvångströja som Nato har utvecklats till. Ni kan ju fråga ungrarna hur populära Nato var efter förra sommarens övning där…behandlade lokalbefolkningen på ett ytterst hotfullt och nedsättande vis.

      • Likadant i Grekland som är ett NATO-land. NATO är inte populära där. Vem fan hade trott, när man gjorde lumpen för över 30 år sen, att NATO skulle utvecklas till denna sjuka organisation. Jag tyckte det var kul att öva tillsammans med NATO-trupper och få utbildning av amerikaner i att leda in artilleri (i en simulator på tjänst i Bosnien). Den vanlige amerikanske soldaten är oftast en trevlig prick precis som den vanlige ryske soldaten, men de som styr är ju inte riktigt tillräkneliga. Jävla dårar på småländska.

  2. Jag tror att korruption bäst kan förklara dagens tillstånd. Det är otroligt mycket som tyder på att det är precis så. Det kan även förklara varför till synes vettiga människor som kritiserar tillståndet ändå inte startar nya partier som tar itu med saken.

  3. Nu kommer snart SÄPO och hämtar mej eftersom jag nu sprider desinformation enligt regeringens uppfattning, men vissa frågor är komplicerade och även i ett historiskt perspektiv när allt redan hänt finns det olika uppfattningar om vad som hänt. Att då utpeka, censurera och t.o.m. kriminalisera åsikter och ståndpunkter om det som sker idag och vad man tror kommer att hända i framtiden är inget som ett öppet och demokratiskt samhälle skall syssla med. Vad är det då för kriminell desinformation jag nu skall sprida? Jo, det är följande:
    Ett ryskt anfall mot Sverige har ett defensivt syfte. Ryssland anfaller inte Sverige för att expandera västerut utan för att hindra NATO att expandera österut och anfalla Ryssland. Det innebär att bästa sätt att hindra ett ryskt anfall är att hindra NATO att använda Sverige för ett sådant syfte. Då kan man naturligtvis inte vara med i NATO eller ingå värdlandsavtal med NATO. Det Sverige bör göra är att se till att det kostar att inta de strategiska platser som är aktuella för att höja tröskeln för både Ryssland och NATO och samtidigt verka för en avspänning, men framförallt fjärma oss från NATO så att Ryssland kan känna trygga i att Sverige inte är ett amerikanskt hangarfartyg i Östersjön.