Vänsterpartiets Rossana Dinamarca i armkrok med USA-höken Madeleine Albright


Jag publicerade nyligen en artikel att Sverigestödda Atlantic Council ska ge ett pris till krigshöken Madeleine Albright, tidigare utrikesminister i USA,. Sverigestödda Atlantic Council ger pris åt ansvarig för massmord, och till terroristutnyttjat barn

Påminner om ett möte mellan Albright och högprofilerade riksdagsledamoten Rossana Dinamarca i Vänsterpartiet. Men konsistent med den proimperialistiska politik som Vänsterpartiets ledning har i centrala frågor.

Återger en artikel av Jenny Tedjeza, chefredaktör i Proletären. VAD GJORDE ROSSANA DINAMARCA I USA?

Artikeln.
Selfien med Albright var bara en del av skandalen med Rossana Dinamarcas USA-besök.
Det blev rabalder när Rossana Dinamarca, feministisk talesperson för Vänsterpartiet, nyligen la ut en selfie på sig själv tillsammans med Madeleine Albright på Instagram. Dinamarca skröt om sitt lunchmöte med kvinnan som sa att det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor.
Rossana Dinamarca och Madeleine Albright
Problemet är att Madeleine Albright också var USA:s utrikesminister under Bill Clintons tid i Vita huset. När en reporter frågade vad hon tyckte om att en halv miljon barn dött till följd av sanktionerna mot Irak sa hon att det var värt priset.

Rossana Dinamarcas foto på Instagram kan ses som ett uttryck för att hennes socialistiska feminism har blivit borgerlig feminism. En feminism som hyllar ”starka kvinnor” och kvinnliga ledare, oavsett de krigsbrott och det klassförtryck de gjort sig skyldiga till. Därmed kan en vänsterpartist som Dinamarca ta en likadan selfie som Liberalernas Birgitta Ohlsson hade gjort i samma situation. Systerskapet överbryggar alla gränser. Eller?

Men Dinamarcas foto avslöjar inte bara en feminism som tappat all förankring i socialism.
Det avslöjar också ett ”vänsterparti” som går imperialismens ärenden.

Madeleine Albright är idag ordförande i National Democratic Institute (NDI), en organisation delfinansierad av USA:s utrikesdepartement. NDI bildades av kongressen på 1980-talet, tillsammans med Republican Democratic Institute, som en del av National Endowment for Democracy (NED), vars uppgift är att ”sprida demokrati” runt om i världen.
rogue state
Historikern William Blum, kritisk till USA:s utrikespolitik, beskriver i sin bok Rogue State hur NED bildades efter att CIA:s fula operationer började avslöjas och kritiseras öppet. Då behövdes en ny form för att bevaka USA:s intressen utomlands.

NED stödjer politiska grupper i de länder USA vill förändra med utbildning, material, teknik och så vidare. Självklart är det bara den fria marknaden som garanterar demokrati. Politiska krafter som vill se fler utländska investeringar premieras.

NED har till och med en organisation för ”fri arbetskraft” som riktar in sig på att underminera progressiva fackföreningar i andra länder.

NED har också ärvt CIA:s särskilda talang för att manipulera valprocesser, inte minst i Latinamerika.

Att Rossana Dinamarca, själv flykting från Pinochets Chile, väljer att tala på ett seminarium arrangerat av en organisation som NDI är svårbegripligt. Ett tecken på att Vänsterpartiet helt har tappat sin antiimperialistiska kompass.

Ett par artiklar om Vänsterpartiets och Flammans proimperialistiska ställningstaganden.
Vänsterpartiets ledning accepterar inte FN-beslut och demokrati för Syrien?
Vänsterpartiets ledning stödjer USA:s linje om Aleppo och Syrien, som tyvärr gynnar terrorismen
Flammans Syrienbild är Trumps
Flamman förleder om Syrien som vanligt
Debatt med Flammans utrikesredaktör: Vad vet Flamman om Syrien och imperialism?

i Andra om: , , , ,, , , Syrien, , , , , , , , , terrorister


11 svar till “Vänsterpartiets Rossana Dinamarca i armkrok med USA-höken Madeleine Albright”

 1. ”Men Dinamarcas foto avslöjar inte bara en feminism som tappat all förankring i socialism.
  Det avslöjar också ett ”vänsterparti” som går imperialismens ärenden.”

  Så sant. Det är därför det behövs en fredsrörelse utan ideologiska skygglappar.

 2. Samtidigt kräver AfD i Tyskland att sanktionerna mot Syrien bör hävas så att landet kan påbörja sin återuppbyggnad. Ett krav som varje vänsterparti borde ha lagt fram sedan krisens början. Höger och vänster har bytt plats ? När har något betydande vänsterparti lagt fram anti-imperialistiska krav senast ? Brittiska Labour var med och tände på brasan i Mellanöstern 2003 och inte ens Corbyn verkar mer än ljummen. AfD närmar sig tjugo procent i Tyskland. Och nej, detta är ingen reklam för AfD, bara en konstaterande av faktum. Och på tal om Irak, läs Patrick Cockburns senaste rapport om ”demokratin” i Irak som Tony Blair exporterade dit till priset av två miljoner irakiers liv.
  Vad gäller personer som Dinamarca befarar jag att det även är ett generationsproblem. Den politiska läskunskapen är på reträtt. En person med chilenska rötter hyllar landets bödlar. Allende ? Måste ha varit på stenåldern.

 3. Bilden visar pa vansterns och feministernas hyckleri (eller sinnesforvirring). Som Jan saeger – hoger och vanster har bytt plats. Jag har sjalv hjalpt till med sakerheten vid Albrights besok i Bosnien och vid Holbrooks besok i Afghanistan. De finansierade terroristerna. Fortaeckt via bistandspengar. Precis som Sverige gor. Och det ar inga sma summor det handlar om.

 4. ’En man i 60-årsåldern har dött i samband med en villabrand i Kalix. Det är fortfarande oklart vad som föranlett branden.’

  Ovanstående ar ett typiskt exempel på vad jag skrivit tidigare. Många som kommenterar pa olika bloggar har försvunnit

  • ’https://www.expressen.se/kvallsposten/cyklist-allvarligt-skadad-i-smitningsolycka/’

   Mycket vanligt nufortiden…av nan anledning.

 5. vår sexigaste riksdagsledamot.jag drömmer om henne varje natt.

  jag försökte upplysa henne om att usa startade isis.med hänvisning till en artikel av robert Kennedy jr.men hon var inte intresserad.

 6. Det som slår mig med bilder som dessa är att bödlarna för miljontals dödsoffer genom ”statsterrorism” spankulerar omkring ganska fritt utan att bli utsatta för någon s.k. ”terrorism” från någon, medan människor som Olof Palme, som verkade för fred, likt Gandhi och Kennedy-bröderna, tydligen ansåg att han INTE behövde beskydd.

  Är det inte omåttligt intressant? Hjälper ens vakter och skydd?

  • Ja, Tony Blair, Bush Sr och Jr, Obama, Clinton, Hollande, Macron, Merkel, Reinfeldt och Lofven borde alla sta infor skranket. De har mycket blod pa sina haender.

 7. Alla parlamentariker håller på med sina karriärer i första hand, det är upplagt så. För oss återstår att betala. Vänsterpartiet försörjer sig på löften om skattehöjningar.