Trump lägger sig platt för Putin!? Mina kommentarer i DN.


Journalisten Michael Winiarski är en av de pålitliga russofoberna på DN. Detta är en kommentar jag publicerade under ”Ifrågasätt” till hans artikel i DN efter mötet mellan presidenterna Trump och Putin i Helsingfors för en månad sedan. Ja, jag vet – artikel har fått vänta, men så är det ibland. Ursäktar mig. Assange har pockat liksom annat.
dn
Om inte annat vill jag fästa uppmärksamhet på att även Du kan kommentera en del viktiga artiklar under ”Ifrågasätt” på DN och SvD. Jag fick tre korta kommentarer publicerade:
Hur många som läser där vet jag inte, men det kan vara några tusen i bästa fall. Den noggranne läsaren av min blogg finner att jag hämtat mycket från tidigare artiklar där. Om någon tänker ”Gammal skåpmat” flyger jag inte i taket utan nickar kanske rentav blygsamt instämmande.

* Tyvärr blev det ingen diskussion i DN av mina kommentarer. Läsarna blev förmodligen helt överväldigade och kunde inte annat än instämma – annars håller man väl inte tys?

Michael Winiarski skrev ”Världen håller på att hämta sig från den chockerande föreställningen i Helsingfors, där Donald Trump lade sig helt platt för Vladimir Putin. Det faktum att Trump så tydligt tog Rysslands parti – mot USA och Europa – innebär ytterligare ett steg mot en osäkrare värld. Trumps underdåniga och svaga uppträdande vid Putins sida under presskonferensen i den finländska huvudstaden har utsatts för en lika samfälld som dräpande kritik. Mest svidande är fördömandena på hemmaplan där röster höjs för att presidenten har gjort sig skyldig till ”landsförräderi” när han ignorerade den ryska aggressionen mot Ukraina och godtog Putins förnekanden av den ryska påverkansoperationen mot 2016 års valkampanj i USA.” ” https://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-trump-och-putin-ense-om-att-splittra-europa/Och så vidare. Min kommentar berörde också en artikel av Anna-Lena Laurén 15/7.
Putin och Trump 180716
Kommentar nr 1 1 17/7.
USA har inte presenterat några bevis för inblandning av Ryssland! Och Ryssland har hela tiden bestämt förnekat inblandning i val i USA och på andra håll. Se mer nedan. Och erbjuder samarbete med USA i denna fråga – liksom Ryssland erbjudit samarbete med Storbritannien i Skripal-fallet. Även där saknas helt bevis för att Ryssland är inblandat.

Då det gäller påverkan i andra länders val är USA helt ledande, enligt forskning i USA. (https://www.svd.se/inte-bara-ryssland-manipulerar-val–vi-har-gjort-det-har-sedan-1947; ”http://www.latimes.com/nation/la-na-us-intervention-foreign-elections-20161213-story.html). Gäller även presidentvalet i Ryssland enligt ganska detaljerade uppgifter i en artikel i Russia Today. (https://www.rt.com/news/428297-russian-elections-meddling-report/)

Beskrivs närmare här: http://jinge.se/allmant/usa-inkraktar-nu-i-rysslands-och-manga-andra-landers-val-ny-rapport.htm

USA är också helt ledande då det gäller statskupper i demokratiska länder. Detta summeras i nästa kommentar. Det är utmärkt för världen med ett bra möte mellan Trump och Putin. Det är utmärkt att presidenten avstår från att drar fram allvarliga påståenden mot Ryssland utan bevis.

Synd att media helt tiger om statskuppen i Kiev 22/2 2014 mot demokratiskt vald president, dagen efter överenskommelsen mellan president och opposition.

Det finns inget land i världen som stött tillnärmelsevis så många statskupper i demokratiska länder som USA. Utrikespolitiskt har USA tydligt visat att landet inte är för demokrati. Man kan kritisera och angripa diktaturer som står självständiga i förhållande till USA, som Irak, Libyen och Syrien men inte andra (Egypten, Tunisien, Bahrain, Saudiarabien, Pinochets Chile och alla de militärdiktaturer som USA stött/etablerat i Sydamerika och även i Sydostasien.) Några demokratiskt valda regeringar som USA störtat i statskupper.
-Mossadeq i Iran 1953;
-Arbenz i Guatemala 1954;
-Lumbumba i Kongo 1960;
-Sukarno i Indonesien 1965;
-Allende i Chile 1973;
-Sihanouk i Kambodja 1970;
-USA invaderar militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i Grenada 1983;
-USA understödjer statskupp en i Venezuela 2002, och erkänner, omedelbart och officiellt, kuppmakarna som de nya representanterna för landet. Problemet för USA var att kuppen misslyckades;
-Den folkvalde presidenten Aristide kidnappas i Haiti av USA 2004 och skickas till Afrika. En statskupp genomförs, med USA:s stöd och många Aristide-anhängare mördas eller fängslas;
-Zelaya i Honduras 2009;
-Statskuppsplaner mot al-Assad omkring 2012-2013;
-Stödet till den egyptiska militärens statskupp mot Morsi 2013.
-Stödet till statskuppen i Ukraina i februari 2014
-Statskuppsförsök i Venezuela 2015.
Trump, Putin,kärnvapen
Varför tiger DN och andra etablerade media om detta?

Kommentar nr 2:
Craig Murray, tidigare brittisk ambassadör, historiker och författare; skrivet i dag på sin blogg (https://www.craigmurray.org.uk/)

”Det finns faktiskt verkliga handlingar riktade mot förvanskning av demokratin att undersöka. Speciellt flerfaldiga handlingar från DNC:s och det demokatiska partietablissemangets sida att rigga primärvalet mot Bernie Sanders, om detta föreligger dokumenterat bevismaterial för klarläggande och bevismaterialet är t.o.m. offentligt tillgängligt. Och trots detta bortser man från denna verkliga riggning av valet och väljer att rikta intresset mot dem som avslöjade Hillary Clintons valriggning. Och det blir än mer absurt – utredningen låter avsiktligt bli att fokusera på vem som faktiskt läckte materialet om Hillarys riggning, och den försöker i stället bevisa att det var ryssarna som genom hackning gjorde detta, vilket jag kan försäkra er om att de inte gjorde. Under tiden undviker man att höra dem av oss som kunde hjälpa utredarna med att finna sanningen, om den skulle intressera dem.”
Hillary Clinton III
Murray säger förutom att 1) Hillary Clinton riggade primärvalet 2) det finns offentligt bevismaterial 3) Frågan om vem som läckte kan besvaras 4) Det var inte ryssarna. Och med vilken kompetens gör han detta ? Jo, han råkade medverka vid kontakterna som ledde till överföringen till WikiLeaks. Han var med – närmare än så kommer man inte.

Kommentar nr 3
Någon förde Maidan på tal.

Enligt forskning från USA och andra uppgifter orsakades de flesta dödsfallen på Maidan-torget i början av 2014, och särskilt i februari av medlemmar i fascistinfluerade högerorganisationer, inte av Ukrainas dåvarande säkerhetspolis Berkut. (http://jinge.se/allmant/dodsskjutningarna-pa-maidan-vetenskaplig-rapport-usa-stodd-false-flag.htm). Ryssland var inte inblandat.
Väl bekant är publiceringen av ett avlyssnat, icke dementerat samtal mellan EU:s Ashton och Estlands utrikesminister Paet där denne säger att dödsskjutningar utfördes av fascistiska demonstranter (en minoritet bland alla demonstranter) på Maidan.(http://jinge.se/allmant/telefonlacka-bekraftad-av-ud-krypskyttarna-pa-maidan-var-hyrda-av-en-protestorganisation.htm)
Enligt Estlands utrikesdepartement 5/3 2014 var uppgifterna autentiska (http://vm.ee/en/news/regarding-telephone-conversation-between-foreign-minister-paet-and-eu-high-representative)

”Det är ytterst beklagligt att telefonsamtal avlyssnas”, sade Paet.
Man undrar om allt detta kan förklara varför Ukrainas regering inte utrett dödsskjutningarna.
Maidan - Carl Bildt
Läs även http://jinge.se/allmant/gomstallet-for-massmordarna-pa-maidan.” (Slut på kommentarerna)

Andra artiklar.
NSA-chef dementerar Russiagate – ingen rysk hackning av val!
Obama & Wikileaks menar att USA-valets e-mail ”läckte” och inte hackades
Brev till Trump: Veteraner inom USA:s säkerhetstjänst ifrågasätter starkt rysk hackning
Ryssarna hackade inte i valet – uppgifter från f.d. CIA-spion
Pinsam CIA-rapport om Rysslands hackerattacker
Hackningen i valet i USA – ett internt jobb?
False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

intressant.se, , , , , , , , , , , , ,, , DN, ,


3 svar till “Trump lägger sig platt för Putin!? Mina kommentarer i DN.”

 1. Det är diskutabelt hur mycket av den amerikanska regeringen Trump faktiskt kontrollerar.
  Statsdepartementet… alla demokrater och nästan alla republikaner tillsammans med sina egna anställda, undergräver och förstör i syfte att avlägsna Trump från kontoret.
  När det gäller tidpunkten för en andra uppsättning sanktioner som ska verkställas i november är det svårt att se hur detta kan undvikas.
  Nyligen blev Pentagon ilskna på Turkiet som avslöjar förekomsten av minst 10 hemliga amerikanska baser i norra Syrien. Ilskan var över exponeringen av basernas existens, inte det faktum att de inte hade någon laglig motivering för att vara där alls. Men ingen i kongressen bryr sig. De är för upptagna att klippa Trumps vingar.
  Ännu mer olagligt är inriktningen på den syriska regering som styr och arbetar på eget territorium och strider mot al Qaida, och andra terroristgrupper.
  Om republikanerna förlorar kammaren, kommer Trump utan tvekan att bli förolämpad. Och till skillnad från demokrater kommer nog GOP senatorer att skynda sig för att döma Trump. Han måste avgå eller avlägsnas.
  Deep States mjuka kupp har då lyckats.
  Eftersom snaran stramar runt Trumps hals finns det bara en uppenbar utväg.. ett underbart litet krig . Oavsett om det är mot Iran eller Nordkorea.

 2. Det senaste i denna genré är Putins besök på den österrikiska utrikesministerns bröllop. Österrikarna ifrågasätts av medierna för en sådan tillställning som ”splittrar den enade europeiska fronten mot Ryssland.” Som vi ser är hatpropaganda ingalunda förbjudet utan tvärtom påbjudet, hatet måste bara riktas åt rätt håll.

  Om ni däremot bortser från de stora medierna och kollar på YouTube får ni se en munter bröllopsfest med alla närvarande på bästa humör. Historiens ursprung sades ligga i att Putin hade föreslagit ett datum för ett officiellt möte med den österrikiska utrikesministern. ”Den dagen är jag upptagen, jag firar vårt bröllop” hade hon svarat. ”Var och när” hade Putin svarat, ”jag kommer också”. Och så blev det.

  Tyskspråkiga sociala medier är översvallande positiva, många kommentarer mycket respektfulla. De skämtsamt lagda undrar om han inte ville bli förbundskansler i stället för Merkel, han talar ju redan tyska. Här ser vi även en markant skillnad mellan det tysktalande Europa och Norden. Sådan uppriktig välvilja kan svårligen tänkas uttryckt av breda kretsar i Norden.

 3. Alla lägger sig platt för Putin, inte bara Trump utan som nu senast Merkel , björnar och tigrar lägger sig platt för Putin, vinden och haven lägger sig platt för Putin. Ett annat exempel är Macron som lägger sig platt för Trump utan låter sig hunsas som ett barn av Trump. Drottningen av lill-brittanien även hon la sig platt för Trump. PorNoshenko likaså. Wniarski själv lägger sig dubbelplatt för USAs politik. Konstigt att Winiarski ojar bara om Putin.