Hur kommer framtiden skildra 9/11?


I dessa dagar matas vi med mängder av bilder från 9/11, och bortsett från dem som visar hur ett av planen flyger in i ett av tornen så visar man också rörliga bilder på människor som hoppar mot en säker död.

Själv tycker jag att det är fruktansvärt att se detta, det bekommer mig väldigt illa och det för mig tillbaka i tiden i tio år, jag satt själv i soffan och såg CNN:s livesändning som jag berättade igår. Den vanmakt jag känner delas nog av de allra flesta på vår runda planet. Men idag så exploaterar media de tretusen som dog som ett resultat av terrorattacken i New York. Det finns inte en tidning som inte har rörliga bilder på sin hemsida, alla nyhetssändningar i TV visar dessa bilder i repris på repris och radiobolagen spelar upp ljud från 9/11, ofta med hysteriska människor som skriker av fasa.

Man kommer fortsätta att minnas den här dagen under mycket lång tid, jag är rätt säker på att mina barnbarns barnbarn kommer att få se bilderna många många gånger. Samtidigt så funderar jag lite på hur historikerna kommer att skildra 9/11? Det har redan skrivits spaltmil, men kommer det en dag då man kommer att uppmärksamma USA:s brott mot mänskligheten på Guantanamo, Bagrambasen och alla de hemliga fängelser där man förvarar och torterar folk utan att de vare sig är anklagade för brott eller har fått en rättvis rättegång?

Just idag så förfäras vi av hågkomster från den dag som tog tretusen människors liv, det sägs att dessa mördades av ett gäng religiösa extremister från Saudiarabien, och det stämmer säkert. Samtidigt så kokar det av konspirations-
teorier, vissa ägnar sig på heltid åt att sprida en massa tok, jag undrar om det inte finns folk som på fullt allvar hävdar att det var utomjordingar som gjorde det.

Det är förstås ett problem att inte USA lyckats bevisa att Usama bin Laden låg bakom 9/11, att han sagt det på ett videoband något år efter händelsen tar i vart fall inte jag som ett säkert bevis. Nu har man dessutom lyckats tysta honom för gott vilket innebär att vi aldrig får höra hans egen version av det som hänt. Den saken bekräftar många av konspirationsteoretikernas funderingar om vem eller vilka som låg bakom attacken, och framförallt vad den skulle tjäna för syften. (forts nedan..)

Betrakta dessa rader som en helt enkelriktad kommunikation. Jag kommer inte släppa fram några konspirationsteorier och inte en enda länk. Den som vill läsa sådant kan lätt leta reda på källorna som finns via Google. Vill man dessutom diskutera dessa teorier så finns det andra ställen än denna blogg. Jag vet erfarenhetsmässigt att alla sådana diskussioner snabbt urartar och det är bättre än att det urartar på andra ställen än här.

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , dn123 svd12 ex1 ab12 svt123 ekot12


9 svar till “Hur kommer framtiden skildra 9/11?”

 1. det här börjar bli för mycket det känns som att media använder denna attack i propaganda syfte nu för tiden och handlar knappast längre om att minnas offren så tycker jag att det känns.

  • Jag tror att journalister i allmänhet är klokare än så. I det här fallet så är fakta 1) Israel har skjutit ihjäl fem egyptiska poliser 2) Det är egyptier som blivit förbannade och agerat.

   Att vissa ”liberaler” tycks hata alla muslimer och palestinier placerar dem på samma nivå som SD, det missgynnar dem givetvis även om de tror att de har ädla motiv. En lustighet i sammanhanget är att Palestina kan gå till ICC och anmäla apartheidstaten även om de inte blir fullvärdig medlem av FN. Så vi kan nog räkna med at t”palestinier” begår ytterligare ”terroraktioner” inne i Israel före mötet i FN. Precis som förra gången…

   Men kommer världen att tro på det? Jag tvivlar…

   • att peka ut alla Muslimer som fienden så riskerar vi att stöta bort de goda krafterna inom Islam och kanske har vi redan gjort det pga liberaler och rasister som är de mest högljudda i media.
    jag tycker inte att vi har oberoende media eftersom media ifrågasätter inte vad tex Sverige gör i Afghanistan eller Libyen och man granskar och ifrågasätter inte våra makthavare som lurar in oss i dessa lögnaktiga krig mot Terrorn.
    media och politiker sitter i samma båt.

 2. Om man synar tidigare liknande politiska händelser där massmedia/etablissemang/politiker har propagerat för ett visst händelseförlopp, senare har det visat sig att det inte alls var så det gick till eller att det ens var den gruppering som massmedia pekade ut som skyldiga..

  Sanningen kommer alltid fram, men problemet är att individer inte går tillbaka och reviderar den uppfattning som man har blivit programmerad med under lång tid..

  Det har nu visat sig att Tonkinbukten inte alls var en attack på amerikanska fartyg.. NSA har släppt information om detta.. Det var propaganda för att kunna gå i krig!!

  USS Liberty blev inte attackerad av Egypten, Israel attackerade fartyget.. Detta var oxo propaganda!!

  Ställer man dessa faktum mot dom påstådda händelserna kring 9/11 så kommer antagligen sanningen säga en helt annan sak än vad den officiella förklaringen gör.

  Hur många mer människoliv behöver skördas och hur många fler fri och rättigheter skall berövas medborgarna?

 3. Varför rapas och idisslas det om 9/11? Jo, det har blivit en symbol för något mycket större än ett fruktansvärt terroristattentat, de brinnande skyskraporna har blivit en förskönande metafor för USAs Ragnarök. Supermaktens status, som nu sjunker likt en brandsoldat på infettad stång, gör det på grund av 9/11 och utländsk terrorism och inte av självförvållad idioti vill man att det ska stå i historieböckerna.

  • Ja, det är som det vore en film Spielberg när Skyskrapan brinner!

   Förstår inte varför det skulle det vara så mycket mera synd om de som omkom 9/11
   än det tusen och tusen som dött för amerikanarnas hand.
   Har vi glömt dem?
   Det finns hur många somhelst krigsskadade i ute världen.
   Det senaste illdådet jag känner till var när USA med berått mod
   dödade en irakisk familj med fem barn
   Medan barnen fick titta på när en efter en familjemdlem dog för militärens hand.
   Fähundar!

   Jag vill naturligtvis inte negligera 9/11 händelsen.
   Det var en fruktansvärd handling mot folket,mot världen,

   Men jag vill se en bättre och sann utredning och
   att vi i stället för raserar bygger upp det vi förstört

 4. Såg Reinfeldt rapa fram den vanliga smörjan om hur viktigt det är att kriga i Afghanistan och att FRA-lagen behövdes och nu var accepterad.

  Min ilska mot gubbjäveln har inte minskats, bara tagit uttryck i en vilja att förändra det politiskt.

  Niklas Starow
  Kandidat till Europaparlamentet 2014.