Media och den 11 september


Som jag tidigare berättat här och här så var jag en av dem som satt och såg på CNN live när plan nummer två flög in i en av skyskraporna i Word Trade Center. Jag hade just slagit på TV:n och zappade som vanligt runt på nyhetskanalerna. Då hade CNN sänt live i en minut, något som jag inte visste då.

Jag har berättat lite om hur jag reagerade, och jag har också berättat om hur jag upplever det idag när olika media försöker krama den sista droppen näring ut ur denna katastrof. Vi vet alla att 9/11 har inneburit döden för inte bara de tre tusen som dog i New York, utan för mångfalt fler som dödats i Afghanistan och i Irak. Jag har inte hört några helt tillförlitliga siffror, jag tror inte ens att det finns några. Men räknar man ihop de dödade så slutar siffran på betydligt fler än en miljon människor.

Likafullt så går två av världens största brottslingar genom tiderna fria, George W Bush och Tony Blair borde rätteligen sitta i fängsligt förvar i Europa för sina lögner och fantasier som har lett till döden för så många människor. Det råder inga tveksamheter kring frågan om Saddam Hussein, det var en man som jag inte kan beskriva på klart svenskt språk eftersom jag anser att min blogg ska vara hyfsat barntillåten. Men Hussein var inte inblandad i 9/11.

När det gäller talibanerna i Afghanistan är det svårare, visst, vi vet alla att de har fört ett regemente som är ett brott mot FN:s mänskliga rättigheter, de har avrättat människor på grund av en religiös villfarelse av värsta sort. Att Usama bin Laden varit inblandad i 9/11 är dock utomordentligt tveksamt, det tog ett helt år innan ett videoband som sades föreställa honom spreds där personen som skulle likna bin Laden lät förstå att han var inblandad.

Tyvärr så har det producerats mängder av falska band med fejkade budskap, och de flesta har kommit från en organisation som heter Memri och en annan som heter Site Institute. Bägge organisationerna styrs av främmande makts underrät-
telsetjänst, en nation som definitivt aldrig bryr sig om vare sig Mänskliga Rättigheter eller Genèvekonventioner. Vi vet att den typen av material framställs med det uttalade politiska syftet att trumma in en bild av Islam som en religion vars mål-
sättning är att behärska världen.

Sist vi hörde den sortens åsikter var i Europa och i öststaterna före andra världskriget, fast den gången var det inte muslimer som var syndabockarna, då var det judar. Vad det ledde till vet vi, den historien har vi en sorts facit på idag, men den nya historien om muslimerna har vi ännu inte sett slutet av.

Idag behöver ingen påminnas om den katastrof som inträffade den elfte september 2001. Vi vet alla om den, i vart fall i den del av världen där folk lyssnar på radio, ser på TV eller läser tidningar, idag ska vi kanske tillägga – där folk har tillgång till Internet. Det är med andra ord en betydande andel av oss jordbor som känner till 9/11 och dess konsekvenser.

Men ser man hur media behandlar saken så kan man undra. Till höger så visar jag början av Dagens Ekos redovisning, man har gjort en speciell webbsida som bara handlar om 9/11. Ekot är enligt min mening vår bästa nyhetsförmedlare inom public service. Den andra bilden visar hur Svenska Dagbladet toppar sin förstasida med mängder av artiklar om 9/11. SvD är den tidning som jag tycker är landets bästa papperstidning. När inte ens dessa media förmår ha en sansad rapportering om tioårsminnet av terrorattentatet så blir jag besviken.

Kriget i Irak förtjänar epitetet folkmord, om det råder det ingen tvekan. Irak var på inget sätt inblandat i 9/11 utan angreppet mot landet hade helt andra orsaker. När det gäller Afghanistan så är det likadant, om möjligen en eller annan av terroristerna som genomförde angreppet hade varit i landet, eller i Irak, det vet jag inte säkert. Det jag vet är att terroristerna var från Saudiarabien. (forts..)

Men Saudiarabien fick vara ifred för amerikanska och engelska bomber, inte en enda kryssningsmissil sändes mot landet. Orsaken till det är en kletig mörk naturprodukt som är svår att tvätta bort om den har kommit på händer eller på kläder. Det är den naturprodukten som är huvudskälet till att Irak angreps. Det berättar inte media speciellt mycket om, vill du läsa det så måste du bläddra igenom hundratals tidningar, vill du höra det på radio eller i TV så måste du lyssna eller se på hundratals dokumentärer.

Den sortens fakta säljer inte, och även om det skulle sälja så vill inte journalister eller tidningsägare beröra ämnet eftersom det fortfarande är samma gäng som styr i världen. Det får obehagliga konsekvenser om de nämner sanningen, den som börjar rota i den här soppan kan räkna med att snabbt bli stoppad. För olja är den sorts soppa som det inte är tillåtet att rota i.

svd12345678 dn123456789 ex1234567 ab12345678 svt1234 ekot123 Läs om 9/11: Romelsjö, Lasse, 1, 2, zaramis, 1, 2, Runor, altruistkonsult it Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,


16 svar till “Media och den 11 september”

 1. Tack för den bästa artikeln jag har läst om 9-11! Det fläskas på i media som förväntat och alla gamla repriser kommer fram i tidningar och resten av medierna, det är sorgligt att inga stannar upp och tänker. Dessutom är det många som sprider skit om Islam, men jag har bott i Dubai i två år och har inget ont att säga. Det är märkligt, ändå är jag antireligiös. Det enda jag reagerade på var utropen i minareter, men här hemma är det ett himla klämtande i kyrkklockor i tid och otid. :-)

 2. Bra Jinge!

  Jag gillar hur du belyser medias oförmåga att ge en objektiv syn på händelsen, istället ägnar man sig åt ”freak shows”. Att Aftonbladet ägnar sig åt sådan är föga oväntat, men jag blev besviken när Ekot gör på samma sätt.

  /M

 3. Ja du Jinge, jag kan inte annat än instämma. Välskrivet och informativt! Kände inte själv till MEMRI och SITE sen tidigare. Väl värda att kolla upp.

 4. vi är alla skyldiga till kriget om oljan eftersom den absoluta majoriteten av oss som lever i kapitalistiska länder vill ju behålla bilen och bussen och flyget och den livsstil som vi har byggt upp.
  den världsliga ekonomin är oljebaserad och utan olja klarar vi oss inte och några allternativ som kan ersätta oljan har vi inte idag i tillräcklig mängd därför kommer dessa krig om oljan fortsätta och USA kommer att erövra fler länder som har mycket olja.
  vi fotfolket har blivit konsumenter i detta kapitalistiska system och därmed har vi gett vårt tysta medgivande i dessa krig om oljan eftersom ingen vill ge upp denna livsstil som kretsar kring Oljan.
  så länge det inte finns något bra allternativ till oljan då kommer det att vara så en lång tid framöver tyvärr oljan har blivit vår börda vår akilleshäl.

  • vi fotfolket har blivit konsumenter i detta kapitalistiska system och därmed har vi gett vårt tysta medgivande i dessa krig om oljan eftersom ingen vill ge upp denna livsstil som kretsar kring Oljan.

   Svar nej! Jag är INTE ansvarig för att över en miljon irakier har dött. Jag har INTE gett mitt medgivande till dessa krig!

   Du kan inte skuldbelägga världens alla medborgare för att en nation, eller en grupp nationer, begår brott mot mänskligheten.

   Där behöver du tänka om!

   • jag menar inte bokstavligt talat att vi är skyldiga till mördandet i andra länder som USA är inblandat i men det är svårt att förklara mig hur jag menar.
    hur som helst oljan har blivit en börda för mänskligheten och hittar vi inte andra allternativ till oljan då kommer dessa konflikter om oljan att fortsätta.

    • Det finns alternativ till oljan och har så funnits sedan 30-talet, men alla som pratar om dem blir kallade foliehattar av alla som konsumerar olja, så.. Så länge vi har det klimatet i samhället så ÄR folket i Väst indeed medskyldiga till folkmorden världen över. Sluta frys ut de som har kunskap om alternativen så skall ni snart se att dessa alternativ inte kan undanhållas folket särskilt länge till.

     • visa mig de alternativen och jag ska tro på dig till 110% annars så har jag mycket mycket svårt o tro att vi har något annat att ersätta oljan med.
      jag vore oerhört tacksam om du kunde hänvisa mig till några rapporter eller dokumentärer eller liknande som kan bekräfta det du tar upp.

      • ”visa mig de alternativen och jag ska tro på dig till 110%”

       Charles Henry Moray’s ”free energy generator”, Testatika, Garrett water engine från 193x(vilken du kan få beskrivning på via USA’s patentverk), Dingle water engine, allt som har med magnetmotorer att göra, samt The Electrinium Battery. Teknik som funnits sedan long time ago.

       ”jag vore oerhört tacksam om du kunde hänvisa mig till några rapporter eller dokumentärer eller liknande som kan bekräfta det du tar upp.”

       Där går du bet, eftersom undanhållna teknologier sällan genererar vare sig dokumentärer eller rapporter som är tillgängliga för var man.
       Dock finns en nice dokumentär som heter ”who killed the electric car?” som beskriver undanhållande av fungerande teknik på ett mkt bra sätt, iaf undanhållandet av el-bilar, vilja ju, som bekant, nyttjar tankad energi till 100%, istället för bilmotorernas 30-40% av tankad energi.

       • Där går du bet, eftersom undanhållna teknologier sällan genererar vare sig dokumentärer eller rapporter som är tillgängliga för var man.

        Då är de undanhållna av den enda anledningen att de är undermåliga. Det finns mängder av TV-kanaler som skulle vilja göra en programserie om dylika…

 5. Radioprogrammet Konflikt – som brukar belysa ämnen som USA:s språkrör Ekot förtiger – har samlat ett gäng reportage om följderna av den 11 september på sin hemsida.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1300&artikel=4689003

  Jag fattar inte varför Ekot vill fortsätta på sin propagandistiska väg – att sprida USA:s röst till svenska hem – med tanke på att Ekots trovärdighet urholkas tack vare att vi alla, som är intresserade, numera kan ta del av en betydligt mer nyanserad bild av verkligheten via internet. Och då avser jag inte obskyra extremistmedier utan även stora mainstreammedier i USA ger en betydligt mer kritisk bild av USA och västvärdens härjningar än Ekot.
  Ekot har mycket tydliga goda och onda länder/regimer. De ena dödar av ”misstag” medan de andra dödar av ondska, osv.

 6. Jag tror Saudi sitter på andra garantier som gör att de undviker USAs ilska. Kollar man på olje-importsiffrorna för USA så är Kanada störst. Saudi var runt 12% av den totala importen 2010.

  • Om Saudi sitter på andra garantier beror det på att de satsat mängder av miljarder på att köpa upp fastigheter och industrier i USA. Det är väl det land som äger mest av fastigheter, fabriker och företag i USA.

   • Glöm inte heller den stenrika familjen bin Laden som tillsammans med familjen Al Saudi har starka familjeförbindelser med familjen Bush. Kan tänka mig att Usama känns besvärande för dem ;)