Utrikespolitiska deklarationen: Hyllar krigshetsare, blundar och desinformerar tyvärr


I den utrikespolitiska deklaration (UD), som jag nu lyssnar till, vill utrikesminister Wallström ha nära relationer till USA, vars krig starkt bidragit till flyktingströmmen, och kritiserar starkt mycket fredliga Ryssland, vars legala insatser i Syrien försvagat terrorismen i världen och bidrar till att minska flyktingströmmarna till bl.a. Sverige. Utrikespolitiska deklarationen

Utrikespolitiska deklarationen ”Ryssland bär ansvaret för konflikten i östra Ukraina som resulterat i över 10 000 dödsoffer. Vi fördömer den ryska aggressionen, inklusive den illegala annekteringen av Krim. Dessa flagranta brott mot folkrätten är det mest allvarliga hotet mot den europeiska säkerhetsordningen sedan kalla krigets slut. EU:s sanktioner ska bibehållas så länge skälen till att de infördes består. Även den inrikespolitiska utvecklingen i Ryssland är negativ.”
En mycket grov och för Sverige farlig förvanskning av historiken – läs vidare.

Hon menar att de illegala sanktionerna mot Ryssland efter den fredliga återinförlivandet av Krim med stöd av över 90 % av befolkningen ska vara kvar, men säger inte ett ord om den fascistinfluerade statskuppen mot folkvald president och regering (i av OSSE lovordade val 2010) i Ukraina 22/2 2014. (Mer nedan) Inte ett ord om Ukrainas inskränkning av de mänskliga rättigheterna, tolerans för och hyllning av nazister som Bandera, och dess nuvarande krigshandlingar mot östra delen av landet i strid med Minsk 2, som förodar ökat självstyre. Helt osakligt talar hon om rysk aggression i Ukraina, som hon menar är huvudorsak till problemen. Inte ett ord om att USA beslutat att levererar mer letala vapen till Ukrains. Margot Wallström betonar att Sverige är en ”trogen vän till Ukraina”.

* Och hon nämner inget om behovet av avspänning och fördelen av bättre relationer med Ryssland.

Hon missar dock den roll och den politik som världens enda supermakt, ”världspolisen” USA med sina 700 militärbaser i massor av länder. Världens i särklass mest brutala makt efter Andra Världskriget och den stat som störtat eller bidragit till att störta flera demokratiskt valda regeringar än någon annan stat.
Margot Wallström 180214

Å ena sidan Utrikesministern betonar vikten av närmare relationer till USA.
Å andra sidan kritiserar hon:
* kärnvapenutrustningen – som leds av USA;
* den ökade protektionismen i handeln – som leds av USA;
* kriget i Jemen – där USA spelar en aktiv roll;
* ”den illavarslande utvecklingen i Venezuela” – där USA intervenerar illegalt och söker sabotera ekonomin;
Margot Wallström betonar vikten av fred i Syrien – som saboteras främst av USA.

Icke-feministisk utrikespolitik:


Margot Wallström har inte stött Syriens och Rysslands kamp mot den mycket kvinnorförtryckande terroristerna i Syrien, som fått en del biståndspengar.
Hon tiger om kvinnoförtrycket i Saudiarabien som köper mycket svenska vapen, som bl.a. används i det brutala kriget i Jemen enligt Diakonia.
I Iran är 40 % av läkarna kvinnor och 60 % av lärarna. Hur är det i Saudiarabien?

Fokus nedan ligger av förkarliga skäl på USA:s aggressiva utrikespolitik.

Enligt den senaste globala opinionsundersökning om risken för krig som jag känner till utförd av Win/Gallup International för några år sedan menar 24 % av omkring 68 000 personer i 65 länder över hela världen att USA är det största hotet mot världen. På andra plats kom Pakistan med 8 %, följt av Kina (6 %) och Afghanistan, Israel, Iran och Nordkorea med vardera 5 %. Därefter följde Indien, Irak och Japan med vardera 4 %, medan Syrien fick 3 % och Ryssland 2 %.
Frihetsgudinna gråter bild

Ryssland och Ukraina.
* Dagens Nyheter skrev på bästa nyhetsplats 21/2 2014 ”Det lät för bra för att vara sant. President Viktor Janukovitj accepterade på fredagen oppositionens främsta krav. Landet ska återgå till tidigare författning med en vingklippt exekutivmakt. En övergångsregering ska styra i väntan på nyval i höst av både president och parlament.Alla anklagelser mot övervåld skulle utredas. Presidenten verkar inte ägna sig åt nya finter. Det blir mycket svårt att svika de givna löftena.” Undertecknandet bevittnades av utrikesministrarna från Tyskland, Frankrike och Polen. USA och EU välkomnade detta dokument, där alltså även våldet på Majdan skulle utredas.
* USA:s och EU:s stöd till den fascistinfluerade statskuppen dagen efter Janukovitjs överenskommelse med oppositionen ifrågasätter verkligen stödet till de vanliga demokratiska principerna.Ukraina demontrationer

* De ekonomiska sanktionerna mot Ryssland strider mot FN-stadgan och internationell rätt.
* I Ukrainas regering efter statsuppen 22/2 fick fascistpartiet Svoboda 4 ministerposter, bl.a. som vice premiärminister och mer extrema Högersektorn har också män på ledande poster.
* Rysslands annektering av Krim med överväldigande befolkningsstöd är brott mot FN-stadgan.
* USA:s långvariga intervention i Ukraina via ursprungligen CIA-avläggaren NED och statskuppen är rimligen ett mycket större brott mot FN-stadgan och folkrätt.

* Enligt Minskavtalet våren 2014 ska regioner i östra Ukraina beviljas ökad självständighet. Med stöd av USA har Poroshenko motsatt sig detta och i stället fört en krigspolitik.
* Statskuppen 2014 och Svoboda hyllades av bland andra naziststämplade ”Svenskarnas parti”.
* USA och EU har helt avstått från att kritisera fascismen i Ukraina och i stället talat om nationalister.
* Riksåklagaren i Kiev är en känd nazist.
* Nazister från olika länder, bl.a. Sverige strider tillsammans med Ukrainas armé i östra Ukraina.

Några aktuella och tidiga uppgifter om USA:s intervention i Syrien.

* Det är mycket väl belagt av bl.a. uttalanden av Obama, Biden, förre Natoc-chefen och presidentkandidaten Wesley Clark, kongressledamoten Tulsi Gabbard att terroristorganisationer, även IS, fått stora mängder vapen – även i höst – från USA. Och BBC, Reuters och Newsweek har rapporterat att USA och kurdiska SDF transporterat bort 3 500 IS-krigare från Raqqa för strid på annat håll innan staden föll. USA och kurder hjälper IS att fly från Raqqa; BBC

Sûddeutsche Zeitung, en stor tysk tidning rapporterade i höstas att vapen för en kostnad motsvarande 4 miljarder SEK transporteras från den stora USA-basen i Ramstein till terrorister i Syrien. Süddeutsche Zeitung

• Enligt Pentagondokument från 2001 planerade USA då att destabilisera Irak, Libyen, Syrien och senare Iran (Intervju med presidentkandidat Clark mars 2007 i Democracy Now).

• Washington Post skrev 18 april 2011 ”USA:s utrikesdepartement finansierar i hemlighet syriska politiska oppositionsgrupper.”

• Förre CIA-agenten Philip Giraldi medgav hösten 2011 att USA var inblandat ”NATO är redan i hemlighet engagerat i Syrien under ledning av Turkiet som USA:s ställföreträdare. (www.theamericanconservative.com, 19 december 2011).

• Vid ett möte 1 april 2012 i Istanbul beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och pengar med totalt 130-140 miljoner dollar. USA gav mest 12 miljoner dollar.

• Al-Qaida deklarerade i februari 2012 via sin högste chef Ayman al-Zawahri att man stödde de syriska rebellerna. Hillary Clinton medgav samma månad att al-Qaida också arbetade för att störta Assads regim (http://www.globalresearch.ca/syria-clinton-admits-us-on-same-side-as-al-qaeda-to-destabilise-assad-government/29524).

• New York Times har 4/8 2012 rapporterat att Turkiet, Saudiarabien och Qatar, tillhandahåller vapen, med hjälp av tjänstemän från CIA som tränar och tar emot rebeller och arbetar med tjänstemän i utrikesdepartementet.

I en artikel 24/3 2013 ger New York Times många belägg för kraftigt ökat vapenstöd från USA och allierade till rebellerna i Syrien. ”Med hjälp från CIA har arabiska regeringar och Turkiet kraftigt ökat det militära stödet till Syriens opposition och upprättat en hemlig luftbro av vapen och utrustning för upproret mot al-Assad, enligt uppgifter från flygtrafik, intervjuer med tjänstemän i flera länder och uppgifter från rebelledare.”

* Kriget i Syrien påminde redan i tidigt skede väl om beskrivningar i USA-arméns manualer om ”unconventional warfare” (krig via ombud).

* DN återgav 13/5 2015 en intervju med dåvarande president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.
* I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s dåvarande vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade.”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.
* I en intervju våren 2015 erkänner pensionerade generallöjtnant Michael Flynn, tills nyligen Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak. Michael Flynn är före detta chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA). Han bekräftar äktheten av en omtalad rapport från DIA från augusti 2012 som visar att USA:s ledning redan då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning.
* Förre presidentkandidaten och f.d. militäre NATO-chefen Wesley Clark menar live i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.”

En liten påminnelse om USA:s insatser detta millenium.

* Det illegala brutala kriget mot Irak med mellan hundratusen och en miljon dödade;
* Det brutala angreppskriget i Afghanistan;
* Sönderslagningen av Libyen via NATO;
* Kriget mot Syrien via ombud och hotet om ett fullständigt olagligt anfallskrig;
* Drönarna, där användning baseras på beslut av president Obama utan juridisk eller demokratisk insyn;
* CIA:s omvandling från brutal spionorganisation och statskuppare till terroristorganisation (Pulizerprisvinnaren Mazetti);
* De upprepade mordförsöken mot Venezuelas ledare Chavez och Kubas ledare Castro;
* Tortyren har fått ett tydligt ansikte i västvärlden;
* Den kraftiga militära upprustningen, med minst 700 militärbaser i andra länder och en omringning av Kina och Ryssland
* Den omfattande moderniseringen av kärnvapen av Nobels fredspristagare Obama;
* Den omfattande, tidigare hemliga övervakningen av människor runtom i världen, av statschefer, viktiga organisationer och USA-bolags konkurrenter av NSA och andra;
* Minskningen av demokratin i USA enligt USA-jurister och expresident Carter;
* Guantanamo.

Al-Sissi untitled

Statskupper mot demokratiskt valda regeringar.
Det finns inget land i världen som stött tillnärmelsevis så många militärkupper i demokratiska länder som USA. Utrikespolitiskt har USA tydligt visat att landet inte är för demokrati. Man kan kritisera och angripa diktaturer som står självständiga i förhållande till USA, som Irak, Libyen och Syrien men inte andra (Egypten, Tunisien, Bahrain, Saudiarabien, Pinochets Chile och alla de militärdiktaturer som USA stött/etablerat i Sydamerika och även i Sydostasien.) Några demokratiskt valda regeringar som USA störtat i statskupper.
-Mossadeq i Iran 1953;
-Arbenz i Guatemala 1954;
-Sukarno i Indonesien 1965;
-Allende i Chile 1973;
-Sihanouk i Kambodja 1970;
-USA invaderar militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i Grenada 1983;
-USA understödjer statskupp en i Venezuela 2002, och erkänner, omedelbart och officiellt, kuppmakarna som de nya representanterna för landet. Problemet för USA var att kuppen misslyckades;
-Den folkvalde presidenten Aristide kidnappas i Haiti av USA 2004 och skickas till Afrika. En statskupp genomförs, med USA:s stöd och många Aristide-anhängare mördas eller fängslas;
-Zelaya i Honduras 2009;
-Stödet till den egyptiska militärens statskupp mot Morsi 2013.
-Stöd till statskuppen i Kiev 2014

Några artiklar om Syrien
Här ett litet urval
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Varför ska Sverige ha nära relationer till USA?

intressant.se Ukraina, , , , , , ,


13 svar till “Utrikespolitiska deklarationen: Hyllar krigshetsare, blundar och desinformerar tyvärr”

 1. Ord och inga visor och då har du knappt ens nämnt krigen i Vietnam och Korea.
  Seriemördaren USA:s brottsregister är fullständigt häpnadsväckande och om man väljer att samarbeta med den värsta ondskan världen av idag känner så som regeringen nu gör så blir det snudd på obegripligt varför man skall straffa personer som t.ex. Akilov. Gör honom till utrikesminister istället, han ju kontakter med USA:s vänner!

  • han **har**ju kontakter med USA:s vänner! Skall det vara. Varför i helvete ser man aldrig sådant innan man postar?

 2. Hyckleriet har intagit sin plats och sitter bekvämt på rikets tron. Värre än så här kan det knappast bli, det kan ju vara en viss tröst. Deklarationen kunde vara skriven av senator John McCain, den värsta av de värsta.

 3. Nu ser vi ju hur Sveriges regering följer USA blint i deras krig, propaganda, folkrättsbrott, närmandet till nato, hetsen mot ryssland, talet hyllas av media. Det blir ju en varning vad man INTE ska rösta på i valet.

 4. https://www.youtube.com/watch?v=9uFqR9Go_M0

  Carla Ortiz intervjuar syrisk läkare ca.30 min. Läkarens budskap till minister Wallström är: försvinn från Syrien, lämna oss i fred alla ni västmakter. Det säger en syrisk läkare bosatt i Miami sedan årtionden ! Modigt eller hur, i USA brukar man hålla käften och hylla ”friheten”. I stället berättar läkaren om den kostnadsfria läkarutbildningen som han fått i Damaskus och den likaså kostnadsfria sjukvården. Han berättar om sitt hemlands brokiga sammansättning och toleransen mellan grupperna och avlivar myten om ett inbördeskrig och ett folkligt uppror.

  Sevärt och tittarvarning för alla som trott på minister Wallströms skrönor, detta kan komma som en chock.

 5. Margot Wallström sa också en del i debatten som inte var så dåligt.

  I DN skriver Ewa Stenberg artikeln ”Den svenska säkerhetspolitiken blir allt otydligare”.
  https://www.dn.se/arkiv/nyheter/den-svenska-sakerhetspolitiken-blir-allt-otydligare/

  Hon skriver ”Utrikesminister Margot Wallström (S) angrep trovärdigheten i Nato och kärnvapendoktrinen i USA under riksdagens ­utrikespolitiska debatt. Både regering och riksdag är alltmer splittrade i säkerhetspolitiken.”…””Dessutom kan man fråga sig hur det står till i Nato, vi vet vem som är commander in chief i det land som verkligen bestämmer i Nato och vi ser hur Turkiet uppför sig, så de där garantierna kanske man ska diskutera i Natokretsen”….”Hon ifrågasatte alltså om Nato verkligen kommer att garantera sina medlemmar skydd. ”…”Utrikesminister Margot Wallström återkom under debatten flera gånger till kärnvapenhotet och sade att det är allvarligt att kärnvapen diskuteras som en möjlighet. ”Wallström anklagade Centerpartiet och andra Natoförespråkare för att inte längre vilja arbeta mot kärnvapenhotet, av hänsyn till Nato och USA. Det är en allvarlig konflikt för svensk säkerhetspolitik.

  Kärnvapenavskräckning är en hörnsten i Natos militära strategi. Därför är Nato och dess tre kärn­vapenmakter oroade över att Sverige röstade för en FN-konvention om att förbjuda kärnvapen. USA:s Natoambassadör har sagt att om Sverige går vidare och skriver på förbudet mot kärnvapen skapar det problem i relationen till Nato.

  Detta har skapat strid inom regeringen. ”Kampen mot kärnvapen får inte på något sätt rubba Sveriges internationella försvarssamarbeten”, har försvarsminister Peter Hultqvist (S) sagt till DN.

  Konflikten är nu lagd på is i väntan på en utredning. ”

  • URsäkta men vad är ”Inte så dåligt”? Hon är ju lika USA och nato-vän hon? Och S har inte skrivit på dokumentet mot kärnvapen och kommer definitivit inte göra det heller..just p.g.a. vad USA, Nato säger till Sverige att göra.

   • Att hon nämner kärnvapenhotet. Men hon är ju en mycket svag utrikesminister och står för en farlig utrikespolitik i USA-imperialismens tjänst.

 6. Nato-yran och röda faran tågar in – när vettet flyr sin kos.

  Det är tveklöst oförskämt att hacka på Margot, ni förstår väl att hon är smittad och sjuk. Är man medlem av säkerhetsrådet så är det nära tillhands att kontamineras av ”the red scare”. Enligt statistiken återkommer denna fara och skräck bland västvärldens politiska elit i intervall av 20-30 år, och nu har hon släpat hem den både till egna partimedlemmar såväl som alliansen. Den ende som sedan tidigare är dopad med en kronisk form av den sjukan är Carl Bildt, han finner det mycket roande att se Stefan L. med flera i samma dimmiga rus som han i åratal ensam befunnit sig i utan omgivningens förståelse. Nu kan vi stryka partibeteckningarna för gott !

  • Ja, släng dom jävla skämtpartierna på historiens sophög. Den reella skillnaden mellan riksdagspartierna är knappast större än att dom borde kunna samsas i samma parti allihop. lite tjafs på kongresserna bara, men antagligen inte mer än vanligt.
   Staten skulle spara pengar på partistödet och vi andra kunde ge fullständigt fan i deras farsartade skådespel och ägna oss åt att fundera på hur sjutton vi skall organisera ett civiliserat samhälle när alla jobben har tagits över av maskiner.

 7. Skillnaden på Nato då och Nu.

  Nato i dag skapar just de krig man tidigare var till att förhindra.

 8. vår regering värnar om svenska industrijobb inom vapenindustrin.
  realister att vi inte kan styra nato eller fn.deep state tolererar ingen kritik.