Ryssland sa till USA i fredags: ”Låt oss talas vid”


USA och Ryssland kan hitta en väg ut ur dödläget i Syrien om de pratar med varandra, anser Rysslands utrikesministeriums talesperson Maria Zakharova i fredags, men om Washington skulle lansera en attack, kommer Moskva skydda sitt folk.RT
I en intervju med Sky News på torsdagen 12/4 betonade Zakharova att Moskva och Washington inte borde tillåta spänningarna om Syrien leda till en spiral med direkt konfrontation på marken.
Vid en fråga om riskerna för ett domedagsscenario där ryskt och amerikanskt blod kommer att spillas till följd av militär insats av USA, sade Zakharova att Moskva och Washington har alla medel för att förhindra detta och dess potentiellt katastrofala konsekvenser.
Maria Zakharova
”Vi lever i 2018 och vi har all form av kommunikation, inklusive Twitter, och vi kan lösa alla frågor som så – bara plocka upp telefonen, bara skicka meddelanden – och jag tror att det här är fallet som ska lösas genom kommunikationen men inte genom våld”, sade utrikesdepartementets talesperson.

Zakharova upprepade att Ryssland kommer att skydda sitt folk på marken vid en missilattack. I en kommentar till uttalandet från Moskvas sändebud till Libanon, Alexander Zasypkin, som varnade för att den ryska militären förbehåller sig rätten att hindra inkommande missiler och slå ut avskjutningsplatser vid en attack, sade Zakharova att sändebudets ord skulle förstås i den meningen att Ryssland kommer inte att överge sitt folk.
Hon avvisade parallellerna med den kubanska missilkrisen från 1962, som satte världen i randen av ett kärnvapenkrig, och hävdade att tiderna har förändrats. ”Jag vill bara påminna dig en gång till, det är 2018, det är inte i mitten av 1900-talet”, sade hon och tillade att det i en tid av möjligheter till omedelbar kommunikation inte finns någon anledning ”varför människor som ansvarar för vår säkerhet och internationell fred kan inte pratas vid. ”
Ryssland söker inte beröm, bara äkta samarbete i kampen mot terrorism, sade Zakharova, i en kommentar till den amerikanska presidenten Donald Trumps aktuella tweet. USA: s president beklagade att den amerikansk ledda anti-terroristkampanjen i Syrien var undervärderad. ”Var är vårt” Tacka Amerika?” skrev han.
Trump och Putin
”Vi behöver inte någon form av uppskattning av vad vi gör på marken, det vi behöver är samarbete, liknande ord men lite annorlunda,” sa hon.

Rysslands president Vladimir Putin föreslog att en bred internationell koalition mot terrorism skulle skapas under sitt tal vid FN 2015

, påminde Zakharova och tillade att förslaget fortfarande är aktuellt.

TILLÄGG av mig

Några uppgifter om USA:s Mellanösternpolitik och stöd till terrorister.

1. I en intervju i TV-programmet Democracy Now i mars 2007 uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten general Wesley Clark att han hösten 2001 fick se Pentagondokument som visade att USA planerade att destabilisera bl.a. Syrien, Irak och Libyen http://www.democracynow.org/2007/3/2/gen_wesley_clark_weighs_presidential_bid)
2. Pulitzerprisvinnaren Seymour Hersh uppgav detsamma i artikeln ”The Redirection” i the New Yorker.
3. Enligt dokument från Wikileaks har USA:s utrikesdepartement finansierat opposition mot Syriens regering i London sedan 2006.
4. 1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och med motsvarande 130–140 miljoner svenska kronor, med den största summan från USA.
5. al-Qaida, ursprungligen en skapelse av CIA, deklarerade i februari 2012 via sin högste chef Ayman al-Zawahri att organisationen stödde de syriska rebellerna.
syrien-donald-trump-and-vladimir-putin-isis-561361-1
6. Hillary Clinton medgav samma månad att al-Qaida liksom USA arbetade för att störta Assads regim.
7. Daily Star skrev 26/8 2012 i artikeln att “nästan 200 elittrupper (SAS och SBS trupper) i eller nära Syrien är på jakt efter massförstörelsevapen. Dessa elittrupper åtföljdes av folk från underrättelseorganisationerna MI6 och CIA, och av franska och amerikanska soldater”.
8. New York Times har 4/8 2012 rapporterat att Turkiet, Saudiarabien och Qatar, tillhandahåller vapen, med hjälp av tjänstemän från CIA som tränar och tar emot rebeller och arbetar med tjänstemän i utrikesdepartementet.
9. I en artikel 24/3 2013 ger New York Times många belägg för kraftigt ökat vapenstöd från USA och allierade till rebellerna i Syrien. ”Med hjälp från CIA har arabiska regeringar och Turkiet kraftigt ökat det militära stödet till Syriens opposition och upprättat en hemlig luftbro av vapen och utrustning för upproret mot al-Assad, enligt uppgifter från flygtrafik, intervjuer med tjänstemän i flera länder och uppgifter från rebelledare.”
10. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.
11. I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade.”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.
12. I en intervju våren 2015 erkänner pensionerade generallöjtnant Michael Flynn, nyligen utsedd till Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak. Michael Flynn är före detta chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA). Han bekräftar äktheten av en omtalad rapport från DIA från augusti 2012 som visar att USA:s ledning redan då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning.
13. Förre presidentkandidaten och f.d. militäre NATO-chefen Wesley Clark menar live i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.”
isis-dodar-islamic-state-henrettelseISIS-krigare i farten
14. BBC, Newsweek, Reuters m.fl. har hösten 2017 beskrivit hur USA och kurdiska SFT transporterat iväg uppemot 3 500 ISIS-krigare med familjer från Raqqa innan stadens bombats helt sönder. USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
15. Suddeütsche Zeitung har beskrivit hur vapen för 4 miljarder dollar finns färdiga för transport till Syrien från USA-basen i Ramstein, Tyskland. Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!

Artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


8 svar till “Ryssland sa till USA i fredags: ”Låt oss talas vid””

 1. Innan anfallet tog Ryssland till brösttoner och hävdade att de skulle svara och även slå tillbaka ett anfall på Syrien. Något av detta verkar det inte ha blivit utan återigen har ryssen fått på tafsen och tvingats dra sig tillbaka med svansen mellan benen.

  • Angriparna gick utanför Rysslands anti-missilförsvar enligt uppgifter. Nu sköts många missiler ned av Syriens försvar.
   För vän av demokrati,folkrätt och FN-stadga är de tre angriparna som misslyckats.

   • Var nog snarare så att USA överlistade Ryssland och anföll på natten (kanske låg ryssarna och sov då?) Finns Inga oberoende uppgifter om några missiler sköts ner. Dessutom hur kan angriparna ha misslyckats när alla mål de anföll totalförstördes?

    • Vid plötsliga anfall finns sällan oberoende uppgifter. För resten i alla fall – Vilka oberoende uppgifter har du för att ”alla mål de anföll totalförstördes?” Annan än sanningsvittnet Trump förstås.

    • Christian,
     Detta är en källa från SVT. Enligt Moskva skulle det varit ’över 100 robotar som avfyrats mot Syrien men att de flesta hade stoppats av landets luftrum’. Minst 3 personer har skadats.
     Om det ligger någon sanning i att 100 robotar hade avfyrats så var det ett amerikanskt misslyckande. Om alla robotar hade nått målen borde det varit fler döda och skadade än vad som uppgivets.
     Se även den här videon från SVT.
     https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hans-forskningsinstitut-forstordes-i-missilattacken

     Trots all den här lättillgängliga informationen vi har tillgång idag så tycker jag att alla utnyttja alla för att sprida falska nyheter. Det är inte så lätt att sitta här i Sverige och lista ut sanningen om vad som händer hundratalsmil härifrån. Så jag är lite försiktig med att vara tvärsäker om kriget i Syrien och på andra platser. Och den här konflikten är så komplicerad att jag direkt associeras till Asterix och Obelix när de reste till mellersta östern för att få tag i bergsolja.
     Alla ligger i krig med varandra, eller har suspekta och otroliga anförvanter, såsom kurderna och USA, Ryssland och Turkiet.

     Israels anfall på Syrien för en vecka sedan har knappt ens noterats i svenska medier, trots att tio människor dödades. Inte heller Turkiets anfall på Syrien för någon eller par månaders sedan. Här låg även Anders lågt i att fördöma Turkiet.

  • Nu är det ju precis tvärtom USA som fick pisk igen precis som i Georgien och Ukraina! Men en del verkar inte kunna ta till sig verkligheten utan tror på USA:s löjliga propaganda hela tiden. Anfallet var ett totalt fiasko för USA denna gång också precis som förra gången.

 2. Fiasko för USA och Nato, i vanlig ordning. Brott mot folkrätten, och naturligtvis förstörelse av de påhittade bevis man ljuger om – i vanlig upprepad ordning. Dessa enorma militära resurser har inte en enda gång lyckats träffa de mål som man officiellt säger sig bekämpa som IS, och den stora uppsjö av terrorist-grupperingar som finns på ett otal och därtill på mycket specifika platser runt om i Syrien.
  False-flag har blivit ett totalt förljuget mantra som visar på en fruktansvärd svaghet där sanningen ligger mycket långt bort. Normaliteten har blivit lika med 100% lögn – psykopatiskt beteende är normen och en begränsad tankeförmågan som aldrig lämnar reptilstadiet.
  Detta att bomba Syriens egen läkemedelsindustri har likheter med den krigshandling man för några år sedan utsatte Sudan för under B. Obama-tiden. Där bombades landets lokala läkemedelsindustri till grus och aska med kryssningsmissiler – och där talades det inte om olaglig tillverkning av kemiska stridsmedel, utan meningen var att försvaga landet eget självbestämmande. Vill citera vad George Galloway sa en gång om Syriens rätt att försvara sitt eget land :
  ”The Syrian people have the right to rice up and overthrow their government as any people on the earth do. But they don´t have the right to ask me to send my air force to bomb their country and kill their people in support of their revolution. Number two, if their revolution so terrifies every religious and ethnic minority in the country, it´s probably not a revolution worthy of support. Number three, if it´s a revolution that can attract the support of America, Israel, Saudi Arabia, Britain and France, it´s probably not a revolution that´s in the intrests of the Syrian people.”
  ”The Syrian regime refuses to follow Western orders and has always refused to follow Western orders – that´s why they want to bring Assad down.”

  Om en revolution kräver support utifrån för att lyckas – så är det ingen revolution.

  Här en bra blog att följa, Caitlin Johnstone : ’All Of These Russia Escalations Were Planned Years Ago’
  https://caitlinjohnstone.com/2018/04/15/all-of-these-russia-escalations-were-planned-years-ago/

 3. Smarta bomber styrd av faktalös hysteri, man avlyssnar folket men vet inget om verkligheten tydligen.
  Presidenten Trump med stab är både blind och döv. Många som vet försöker nå fram med information innan misstaget blir ett faktum, – men det lyssnar man INTE på !
  U.S. Intelligence Officials Who Warned About False WMD Claims Before Iraq War Are Now Warning About Baseless Syrian Chemical Weapons Claims.
  http://washingtonsblog.com/2018/04/trump-urged-to-seek-evidence-before-attacking-syria.html