Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien?


DN skriver ”USA, EU och Nato stöder Storbritannien i konflikten med Ryssland, som London anklagar för att ligga bakom giftattacken på exspionen Sergej Skripal och hans dotter Julia. Den brittiska premiärministern Teresa May menar att det är mycket troligt att Ryssland ligger bakom. Men den ryske utrikesministern Sergej Lavrov kallar anklagelserna ”nonsens”. DN
Likaså uppger Europeiska Rådets ordförande Donald Tusk att det är högst troligt att Ryssland är skyldigt.

Vid middagstid onsdag 14/3 meddelas att Storbritannien drar frågan inför FN:s säkerhetsråd. Russia Today

Det sägs att förgiftningen skedde med ”Novichock” som togs fram av Sovjetunionen på 1980-talet. Inga som helst bevis har presenterats för att Ryssland är inblandat och utrikesminister Lavrov kallar det hela för ”nonsens” Ryssland har inte svarar på Storbritanniens ultimatum att lämna besked inom viss tid, och har bett om att få ett prov på giftet, vilket ter sig som en högst rimlig begäran. RT

Storbritannien har kritiskt hotat med åtgärder – utan att ha något bevis för inblandning av Ryssland. Att Nato och USA instämmer säger en del om det bekymmersamma läget.

Omkring kl 13.45 meddelas att Storbritanninen ska utvisa drygt 20 ryska diplomater.

Teresa May sa att Ryssland alternativt kan ha tappat kontrollen över medlet så att det kommit på villovägar, något som försvunnit eller fått en högst underordnad roll i rapporteringen. Ja vid Sovjetunionens upplösning tappade man kontroll över en hel del.
Ett annat alternativ – som jag inte sett nämnas – är att medlet har tagits fram av andra.
Theresa May

Vem tror inte att andra kan ta fram en viss nervgas om Sovjetunionen gjorde det för 30 år sedan? Endast den mest fanatiskt troende på Sovjetunionens och/eller socialismens vetenskapliga överlägsenhet och excellens.

* I USA har Russsiagate pågått i ungefär 1,5 år och man har inte funnit några bevis för att Ryssland varit inblandat i försök att påverka valet i USA.

* Försök av säkerhetstjänst i djupa staten att försämra relationerna med Ryssland?
* För att ta bort uppmärksamheten från kommande angrepp av USA och/eller Storbritannien mot Syrien?
* Försämra läget inför presidentval och fobtiolls-VM i Ryssland?

* Modern häxjakt! Kanske för att ta bort fokus från ett kommande angrepp mot Syrien??

Alexander Litvinenko, en före detta tjänsteman vid den ryska federala säkerhetstjänsten dog av förgiftning i Storbritannien under 2006. Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov noterade förra veckan att det fanns paralleller mellan händelsen med Skripal och Litvinenkos död 2006, som Ryssland beskyllts för. Men någon utredning har inte presenterats.

Teorin om ryskt engagemang i händelsen har flera logiska fel menar professor Marcello Ferrada de Noli, utgivare av den geopolitiska tidningen The Indicter.
”Den brittiske spionen Skrypal är redan avslöjad, har fått nåd och har tillstånd att resa utomlands. Han utgjorde ingen fara längre för rysk nationell säkerhet”, förklarade de Noli.

Professor de Noli tillade att flera tidigare ryska underrättelsetjänstemän levde fridfullt i Förenade kungariket eller i Förenta staterna.
”Antag nu att Ryssland skulle ha velat bli av med den brittiska spionen Skripal, är det absurt att Ryssland skulle ha föredragit att slå till i Storbritanninen och riskera en stor internationell incident … i stället för att straffa honom när han fanns i Ryssland” sade de Noli.
Marcello officiellt fotoMarcello Ferrada de Noli
Tidpunkten för händelsen gör också det mindre troligt med deltagande av Ryssland ryska deltagandet verkar mindre troligt, menar Nigel Sussman, medlem av UKIP.Varför skulle Ryssland utföra en helt dum handling före det ryska presidentvalet och VM?
Å andra sidan menade Gerard Batten, ledare för UKIP, att han stödde Mays bedömning av Rysslands påstådda roll.
”Det är ett mord som sponsras direkt eller indirekt av Ryssland. De har sedan 1921 har mördat människor med kemikalier och gifter. s

Konsekvenserna skulle kunna bli ganska allvarliga om London kommer till slutsatsen att Ryssland genomförde mordförsöket.

Den här typen av nervmedel som Novichock producerades dock ursprungligen inte i Ryssland, men i den före detta Sovjetrepubliken Uzbekistan påpekade de Noli. Ingredienserna för ämnet kan transporteras separat, därför med mindre risk för detektion.
”Efter självständigheten 1991 har Uzbekistan samarbetat med USA sanitera de platser där Novichok producerades och testades. Möjligheten att smuggla nervmedlet från Uzbekistan kan inte uteslutas, säger experten.


Samarbete mellan Ryssland och Storbritannien för att utreda det hela vore önskvärt.

Moskva varnar Storbritannien mot att leverera ultimatum till Ryssland över Skripal-fallet
de Noli betonade att det var fel att skylla på någon innan en riktig utredning avslutades.
”Tyvärr har vi sett detta som en ny trend i tvister av geopolitisk karaktär,” sade Noli.

Förhållandet mellan Förenade kungariket och Ryssland har varit spänt på grund av skillnader då det gäller konflikten i Ukraina, Krims återförening med Ryssland och Storbritanniens misstankar om att Ryssland kan ha påverkat folkomröstningen i Brexit. Ryska tjänstemän har upprepade gånger betonat att Moskva inte blandar sig i andra länders interna angelägenheter.

i Andra om:
, , , , , , , , , , ,
,


30 svar till “Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien?”

 1. Att britterna försöker föra världen bakom ljuset är ingen nyhet. Det försökte de med otaliga tillfällen när det gäller Irland. Det finns starka indicier på att de låg bakom Dublin Monaghan bombningarna – trots att de försökte skylla det på IRA.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Dublin_and_Monaghan_bombings
  Så även när det gäller Bloody Sunday.

 2. Rysslands London-ambassadör ”The Russian ambassador to the UK has dismissed the accusations against Moscow by Prime Minister Theresa May in the poisoning incident involving an ex-spy, calling them “absolutely unacceptable” and “a provocation.”
  READ MORE: Russia will respond over Skripal case only after official request from UK – Lavrov

  ”Everything done today by the British government is absolutely unacceptable and we consider this a provocation,” Ambassador Alexander Yakovenko said.” (https://www.rt.com/news/421270-moscow-reaction-may-skripal/?utm_source=browser&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=push_notifications)

 3. Ja, är propagandan vi ser nu som användning för attack mot Syrien? Det ser iaf ut som grupper i London söker konflikt med ryssarna.

  • Kan vara en hämnd för Rysslands deltagande i de framgångsrika operationerna i Östra Ghouta där de väststödda terroristerna fått rejält med stryk.
   Dessutom kan det vara ett sätt fört att dra bort fokuset från exempelvis de obevisade påståendena om rysk inblandning i det amerikanska valet trots snart ett års utredning.
   Det positiva här om det nu finns något positivt i denna soppa är att det sker i Storbritannien och inte USA.
   Skälet till det är att det indikerar på att globalisterna inte längre har USA i samma grepp som för, att någonting positivt kommit med Trump trots allt.

   • Det är mycket möjligt att detta sker i samarbete med USA för att diskreditera Putin & Ryssland inför presidentvalet.

    • Det finns skäl att se en splittring mellan Trump-Usa och Uk eftersom det var samme brittiske agent Christopher Steele som låg bakom anti-Trump dossiern som också ursprungligen rekryterade Skripal.
     Att som Trump lansera handelskrig låter heller inte som de Brittiska globaliserarnas önskedröm. Dom ser ju den internationella bankkartellen som gynnad av frihandel. Från finanssidan drabbas man inte av konkurrens i produktionsledet. Däremot måste alla verkliga konkurrenter som inte låter sig skuldsättas skjutas i sank för att kartellen skall bevara sin makt.

 4. Det är Putin som med sedvanlig fingertoppskänsla slår två flugor i en smäll. Dels likvideras en landsförrädare på traditionellt manér, dels kastar Storbritannien ut diplomater och ger Putin möjligheten att spela upp sin nationalistiska vals. Vi vet redan steg tre och fyra; Ryssland kastar ut lika många diplomater, och Putin vinner röster i valet. Kris genererar stöd för sittande regering, om den hanteras rätt. Putin vet vad han gör. Det gör Trump också. Bara vår egen humanistiska stormakt kliver i varje tänkbar apterad arabfälla, som en betingad reflex kommer att antirasistiska tjattret efter att man gett rasisterna all tänkbar draghjälp.

  • Det är Storbritannien som med sedvanlig fingertoppskänsla slår två flugor i en smäll. Dels kastar man fram allvarliga påståenden utan några som helst bevis vilker ger Väst möjlighet att spela upp sin Rysslands-demoniserande vals. Vi vet redan steg tre och fyra: Storbritannien kastar ut diplomater och Putin förlorar (sannolikt) röster i valet. Med krisen för May i Storbritannien och USA efter bakslag i Syrien, sparkandet av Tillerson, problem med oenighet om Brexit ger detta utspel stöd för sittande regering i Storbritannien och USA om den hanteras rätt. May vet vad hon gör. Det gör Putin också. Bara vår egen humanistiska stormakt kliver i varje tänkbar apterad Rysslandsfientlig fälla, som en betingad reflex kommer antirysska tjattret efter att man gett krigshetsarna all tänkbar draghjälp.

 5. Enligt OPCW rapport från 17 sept 2017, Ryssland har förstört alla ”Chemical Weapons Stockpile under OPCW Verification”

  THE HAGUE, Netherlands – 27 September 2017 – The Director-General of the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), Ambassador Ahmet Üzümcü, made a statement today marking the completion of the full destruction of the 39,967 metric tons of chemical weapons possessed by the Russian Federation.

  The Director-General stated: ”The completion of the verified destruction of Russia’s chemical weapons programme is a major milestone in the achievement of the goals of the Chemical Weapons Convention.

  I congratulate Russia and I commend all of their experts who were involved for their professionalism and dedication.

  I also express my appreciation to the States Parties that assisted the Russian Federation with its destruction program and thank the OPCW staff who verified the destruction.”
  The remainder of Russia’s chemical weapons arsenal has been destroyed at the Kizner Chemical Weapons Destruction Facility in the Udmurt Republic.

  Kizner was the last operating facility of seven chemical weapons destruction facilities in Russia. The six other facilities (Kambarka, Gorny, Maradykovsky, Leonidovka, Pochep and Shchuchye) completed work and were closed between 2005 and 2015.
  https://www.opcw.org/news/article/opcw-director-general-commends-major-milestone-as-russia-completes-destruction-of-chemical-weapons-stockpile-under-opcw-verification/

  En mycket intressant artikel med massor av källor, dock väldigt lång:
  ”Other states have Novichok capabilities, but the British government doesn’t want to investigate them

  The OPCW’s authoritative verdict on Russia’s now destroyed chemical weapons capabilities should be enough to give anyone pause for thought in rushing to judgement concerning Russian responsibility for the Novichok attack.

  Instead, the British government appears to have no interest in investigating the fact that there are other state agencies with significant nerve agent capabilities. Like its ally, the United States.”
  https://medium.com/insurge-intelligence/the-british-governments-russia-nerve-agent-claims-are-bullshit-a69b4ee484ce

  Skulle inte bli förvånad om Ukrainas inblandning. P. Klimkin, ukrainsk FM, hotade att på alla sätt försöka sabotera VM-2018

 6. Denna historia har idag fått vissa komiska drag, vilket kunde tyda på att May inte haft helkoll på situationen. Det antyddes tidigare att den ryska nyhetskanalen RT kunde få sin licens indragen. Repliken från Ryssland blev skarp: Inte ett jävla brittiskt nyhetsorgan kommer att finnas kvar i Moskva om ni rör RT. Och nu säger Times idag att fru May skall hålla sig till fakta och straffa de individer som utfört dådet. Inget tal om ryska staten när mediernas egna intressen står på spel.
  Den brittiska regeringen har beslutat att ingen från kungahuset åker till fotbolls-VM i Ryssland. Nämen gudskelov, det har vi fotbollsvänner bönat om hela tiden. Och Boris Johnson skall inte hålla möten med Lavrov, som måste ha dragit en lättnadens suck när han fick höra detta.

 7. Övertygad om att det är samma organisation som mördade prinsessan Diana som ligger bakom detta.

 8. hur länge ska ryssland smutskastas innan dom är mogna för en attack, liberman och netanyaho smyger i vassen och är redo för krig med hisbolla, bägge anser att dom har rätt till det stora gasfältet nr 9 , försök ta det och vi bombar hisbolla och det blir vårat ändå , säger nethanyaho , uppbackade av krigsherren pompeo, som är brotherinarm med bush som även vill utplåna iran, tja det drar ihop sej, om 3-4 veckor blir det barmark i östra ukraina , svårt att ,se dimman är tjock

 9. Brittiska premiärministrar har mycket litet förtroendekapital kvar efter Bluffaren Blair och det här låter helt vanvettigt. Om nu Ryssland ville ta död på Skripal så hade dom nog gjort det på ett mycket smartare sätt.
  Vem tjänar på detta är en bra fråga att ställa. Ja, inte fan är det Ryssland iallafall.
  Galna krigshetsare av den pinsamma sort vi har Sveriges regering och i Aftonbladets spalter finns säkert i England också, men dom kanske inte går runt och förgiftar folk. Terrorister med koppling till Syrien är däremot en bra gissning. Dom tjänar på att Ryssland svartmålas och att klyftan djupnar mellan Ryssland och väst. Det kanske skulle kunna få väst att ingripa mer handfast i Syrien, vilket dom är i desperat behov av nu. En ny variant på gasattackshistorierna med andra ord.
  Krigshetsarna i väst har ju uppenbarligen kontroll över media och tillåter ingen annan nyhetsrapportering än den som svartmålar Ryssland så chansen att komma undan med en sådan här grej är tämligen stor.
  Om jag vore snut i England så hade syriska terrorister varit min förstahandshypotes.

  • Det är flera nationer som tjänar på försämrade relationer till Ryssland från UK:s och USA:s sida och det är Israel, Ukraina, Saudiarabien med flera. Cui Bono! Mitt tips är att det är Mossad som ligger bakom och en del tyder på det t ex tillvägagångssättet m.m. Hade FSB velat likvidera Skripal hade man gjort det redan i fängelset i Ryssland och om man mot förmodan ansett att Skripal ånyo blivit en säkerhetsrisk så hade man skickat en hitman med en ljudlös pistol som skjutit ner honom utan att någon runt om skulle haft en aning om att ett mord just begåtts, utan man skulle gissat på en hjärtattack etc. Och varför använda ett 50 år gammalt nervgift från Sovjettiden…låter mer som en false flag operation scensatt av britterna själva om det nu inte är Mossad.

 10. Det bedagade imperiet tycks ha drabbats av svår Alzheimers. Kan också vara så att fru May får hjälp att lämna kontoret.

 11. Här kommer vad informerade ryssar tycker om saken:

  ========================

  ”Vad ligger bakom utvisningen av våra diplomater”

  1 position i betyg

  14 mars kl 21:02

  Ska vi alla vara upprörd: utvisningen av 23 ryska diplomater från Storbritannien, tillkännagav idag av Therese May, är bara början. Syftet med provokationen med förgiftningen av Sergei Skripal och hans dotter, utförd av våra ”angelsaxiska partners”, är inte försämringen av relationerna mellan länderna. Detta är bara sättet att uppnå det viktigaste.

  Jag, ärligt talat, är även förvånad över att den auktoritativa (Jag kommer inte att nämna namn) experter förklara den brittiska speciell operation än något annat, men inte förberedelserna för en bojkott av fotbolls-VM som det viktigaste målet för dessa ansträngningar. Tja, inte samma krig, i slutändan. Anglosaxar är beräknande, illistiga, men de är inte självmördarna.

  Kanske någon kan tyckas, detta mål är för liten för allvarliga geopolitiska förändringar som följer anklagelser Ryssland i ett fruktansvärt brott, samt av den cyniska förgiftning Sergei Skripal och hans dotter.
  Men mundialen är inte en liten motiv.
  Den måste gå från 14 juni till 15 juli i elva av våra städer. Under en hel månad kommer hela världen att uppmärksammas till Ryssland, och Vladimir Putin blir hjälten av alla nyheter och sportfrigörningar vid denna tidpunkt. Mundialen kan radikalt förändra landets bild, som väst har blivit omsorgsfullt förvandlad till en outcast i fyra år.

  Efter världscupen kan hela svarta kampanjen gå under huden. Det är inte FIFA-tjänstemän, men miljontals vanliga fans från olika länder kommer att berätta i sociala nätverk om hur allt är vackert organiserat, om vackra stadioner, hotell, tågstationer, restauranger, prisvärda Internet och vänliga människor. Visa foton och videoklipp, som inte kan konkurrera med censurerade material från världsnyhetsbyråer, tidningar och TV-kanaler.

  Humanisering av Ryssland är vad våra geopolitiska konkurrenter inte kan tolerera.

  Åtgärden är naturligtvis planerad i Washington, men dess uppdrag är anfört till närmaste allierade, Storbritannien. Idag är dess första del avslutad: utvisningen av 23 av våra diplomater måste visa att allt är väldigt, väldigt seriöst. Saken för små – att övertyga behovet av att bojkotta de största europeiska allierade.

  Som Theresa sa idag, samordnar hon detta viktiga arbete med Angela Merkel och Emmanuel Macron.
  Men de inte fördömar Vladimir Putins för högt så länge. Och det finns skäl för det.

  Det är inte så att Tyskland och Frankrike behöver starkare bevis på Rysslands engagemang i brottet – spottar dem på bevis. Vi lever i allmänhet på en intressant tid, när det inte krävs fakta, men åsikter – inget påtagligt, allt är virtuellt.

  Varför stannar Paris och Berlin i själva verket tyst?

  De prutar.
  Brexit och samtidigt – en grov retorik Trump, liksom några av sina mycket specifika typ av ovänliga steg högre importtullar på metall gjorde den gamla världen är mycket försiktig med de anglosaxiska initiativ.
  Europa vill att alla ska återvända till sina platser: Storbritannien – till Europeiska unionen, Förenta staterna – till spetsen för sitt gemensamma bord. I det här fallet kan man komma ihåg den transatlantiska solidariteten och de allierade förbindelserna. Då skulle det vara möjligt att leka tillsammans med angelsaxerna i deras oförsonliga kamp mot Ryssland, stå axel mot axeln med dem.

  Därför tvekan Theresa May, som tvingades att meddela i dag endast om halvmesyrer: Storbritannien kommer att minska nivån av representation vid kommande fotboll i världen – Ryssland kommer inte att gå till högt uppsatta tjänstemän och medlemmar av den kungliga familjen. Bojkotten av turneringen, sade hon, har inte diskuterats än.

  Därför har Angela Merkel och Emmanuel Macron begärt ett alltför högt pris för en bojkott på en front, men han kan bara vara ett effektivt vapen för att uppnå detta mål. Annars skulle vi ha hört obehagliga nyheter idag.

  Naturligtvis är det cyniska mordet på en defektor med att skingra skulden från ett sjukt huvud till en hälsosam, inte det enda sättet att bryta det mundiala. Jag har skrivit redan att amerikanerna hade reserverat en till – krigsorganisering i Donbass.
  PR-kampanj för att främja bombningen av östra Guta också väl fördelad, där vi är, visar det sig, dygnet runt för att döda kvinnor och barn, samt förgiftar folk med alla typer av skräp.

  Gör det för dem att störa VM 2018, svårt att säga än. Framtiden kommer att visa, men de har fortfarande tid, tyvärr. Man kan bara vara säker på att våra ”partners” kommer att göra allt för att se till att Ryssland inte står inför världen i ett gynnsamt ljus.

  Uppriktigt sagt tvivlar jag på att vi kommer att kunna hålla ett fullvärdigt mästerskap. Våra fiender är mycket mer uppfinningsrika och obestridliga, vad mer kommer de att komma med, det är svårt att säga. Men jag blir glad om jag gör ett misstag i min dystra förmaningar.

  Tagen här:
  https://pavel-shipilin.livejournal.com/794739.html

  Översättat i stor sätt här:
  https://translate.google.ru/?hl=sv&tab=wT
  … med lite redogeringar då Google inte klarat av andemeningar.

  • Tack. Google Translate gör många fel i en översättning tyvärr. Jag använder den ibland, men måste gå igenom texten mening efter mening och korrigera.

 12. Hela storyn sväljs genast rakt upp och ner av medierna, EU och Margot Wallström. Inga kritiska frågor ställs trots att händelsen visar på många, minst sagt, märkliga omständigheter. En mindre smart brittisk minister uttalade att händelsen visar att det ryska folket inte ska ge Putin och hans oligarker förnyat förtroende i valet om en vecka!
  Uppmaningar till bojkott av valet och fotbolls VM borde ge ”rysslandskännare” i medierna en tankeställare, men icke! Varför skulle Ryssland provocera västmakterna och få ännu mer ”badwill” i medierna just inför valet och VM?
  Allt pekar mot att de krafter som vill skärpa sanktioner och isolera Ryssland ligger bakom. Mest troligt en ”clandestine operation” av en säkerhetstjänst.