BBC-reporter möter parlamentsledamot från Syrien – Vem vinner debatten?


Fares Shehabi är en ledamot av parlamentet som företräder Aleppo, och ordförande för den syriska federationen för industri. Den 27 april intervjuades han på BBCs HardTalk, av kolonialisten Stephen Sackur. Sackur kastade alla former av anti-Syrien propaganda på Fares Shehabi, med hänvisning till källor som visat sig ligga i försök att förödmjuka den syriska politiker. Fares Shehabi besvarade och tillbakavisade diverse felaktiga och osakliga påståenden.

Sackur verkade nästan yr, av uppgifterna från Aleppo-politiker Fares Shehabi – vald av 200 000 väljare om att terroristerna stjäl fabriker från Aleppo, om takfiri som dödade syriska soldater i Khan al Asal med kemiska vapen, att den syriska arabiska armén försvarar den syriska medborgaren från utländska angriparna, finansierad av Storbritannien, av Frankrike, av USA.
Fares Shebabi 180501Fares Shebabi

MP Shehabi fick Sackur att ömma om Bana, den lilla tjejen med det falska Twitter-kontot, vars far var en riktig, väpnad terrorist i den ockuperade regionen Aleppo.

Tweets till parlamentarikern från Syrien var stödjande:

”Denna BBC-intervju med syriska MP Shehabi-priser indikerar hur bittert Storbritannien behandlar nederlaget för jihadisterna och Västs projekt för att störta den legitima syriska regeringen. Stephen Sackurs inställning är ett exempel på brittisk arrogans i värsta fall.” Walid

”Det här är en vacker sak då en syrisk parlamentsledamot avslöjar västerländska hyckleri. Vilka länder mördade över en miljon människor i Irak på ett torn av lögner, gjorde Libyen till en odlingsplats för terrorister?” – Ronald M. Pillay

Brilliant knockout! Syrien Aleppo MP Shehabi Fares slog ut all väst-propaganda på BBC Hardtalk. Lögner och påhittade
påståenden mot Syrien avslöjas i denna enorma intervju …
– Sonia Mota

Shehabi varnade den engelska reportern för att ”det finns 280 briter på väg från Douma nu till Europa, de far tillbaka till England. När de kom på bussarna samlade vi informationen om 280 brittiska pass bland jihadisterna från Nusra Front eller Faylaq al-Rahman – som brukade vara ISIS-anhängare – de kom på bussen och de åkte till norra Syrien. ”

Terrorist sympathizer BBC was so miffed by Fares Shehabi’s warning (that the terrorists were returning home to roost) that it actually defended the savages in an anemic, hissy-fit attempt to discredit the Syrian politician: ” Faylaq al-Rahman has never publicly had any link with IS (ISIS) and has actually fought against it.”

(Video also available on BitChute: https://www.bitchute.com/video/IF7ZwfM4t

Några artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Ett hundratal artiklar om kriget i Syrien

i Andra om: , ,White Helmets, , Syrien, , , , , , , ,


3 svar till “BBC-reporter möter parlamentsledamot från Syrien – Vem vinner debatten?”

 1. Innan vi missbrukar ordet ”kolonialist” så bör vi komma ihåg

  1. BBC programmet heter ”HARD TALK” vilket anger att det inte är en vanlig intervju. Sackurs uppgift är att ställa hårda frågor obereonde vad han själv skulle anse. Jag har sett fler intervjuer av honom och om han anser allt vad han sagt så ligger han i krig med resten av universum.

  2. BBC låter i alla fall intervjua människor med andra uppfattningar, inte bara syrier utan också t.ex. ryssar, som hävdar sina åsikter. I sina regelbundet återkommande paneler med londonbaserade utländska journalister finns då och då ryska journalister representerade. Detta är svårt om inte omöjligt i SVT.

  3. Till skillnad från SVT har BBC, ända sedan krigsåren, lärt sig att den effektivaste propagandan är att hålla sig till sanningen. Detta lyckas de inte alltid med, men betydligt bättre än SVT som bedriver ren desinformation, ”Husbondens Röst” som Allmogen har att hålla sig till.

 2. Det påstås att YouTube raderat videon men den finns på andra plattformar. Sackur är korrumperad ända in i märgen men till hans förmån bör sägas att han visar öppet hur korrumperad han är. Han saknar helt distans till alla skrönor som marknadsförts om kriget mot Syrien. Jämför detta t.ex. med en färsk intervju med Scott Ritter, vapeninspektören som kammade igenom Irak och etablerade ny inspektionspraxis som gav honom chefsposition. Scott Ritter smular sönder samtliga påståenden om kemvapenanvändning från regeringssidan.

  Fares Shehabis position är såtillvida lämplig i detta sammanhang eftersom han är en fristående ledamot av parlamentet och inte kan avfärdas som Assads man. Notera hur han nämner sanktionerna som riktades personligen mot honom. Han är en av de förmögnaste företagarna i Syrien men saknade Assad-anknytning. Syftet med sanktionerna var att skapa splittring och uppmuntra till avhopp. Men avhopparna blev långt färre än planerat och i stället skedde en konsolidering och samling, där man likt Shehabi insåg att kriget inte handlar om Assad utan om Syrien som sekulär och oberoende stat.

 3. https://youtu.be/vAv3DMQ1Vg8 den har c:a 45 mins med bl.a. Vanessa Beely, som startar c:a 9 min. Vanessa har just varit i Syrien. En utmarkt intervju (som den med Shehabi). Som ”tungviktare” pa Syrien ar det inte underligt att hennes utsagor i mangt och mycket tacker vad Shehabi sager. Tonkvaliteten i intervjun med Vanessa Beely ar valdigt bra.

  https://youtu.be/vAv3DMQ1Vg8