SD-riksdagsman blåsväder – Igen!

Erik Almqvist heter den Sverigedemokratiska riksdagsman som nu valsar runt i media. Han blev polisanmäld som syns i citatet nedan, det var lite udda eftersom han hade med sig två livvakter från Säpo, jag antar att det betyder att vi snart får reda på exakt vad det var som hände, men det har hänt saker förr som jag återkommer till nedan.

AB: ”Klockan var strax efter halv två, natten till i går. Erik Almqvist, riksdagsman för Sverigedemokraterna och ledamot i Socialförsäkringsutskottet, hade varit på kräftskiva med goda vänner och bestämde sig sedan för att gå ut på en nattklubb på Stureplan i centrala Stockholm. Erik Almqvist och hans sällskap släpptes in på nattklubben, men vid klubbens vip-avdelning, ett inre rum för speciella gäster, blev det stopp.

Det är där, vid vip-entrén, historierna om vad som hände går isär. Enligt en polisanmälan som upprättats mot Erik Almqvist nekades han inträde på vip-avdelningen och reagerade då våldsamt. Först knuffade han vakten, och sedan slog han honom med knytnäven i ansiktet. Enligt anmälan utdelade Erik Almqvist flera slag mot vakten. Riksdagsledamoten är nu misstänkt för våld mot tjänsteman.”

Erik Almqvist har valsat runt i media ett flertal gånger, bland annat misstänkt för misshandel. Bland annat ”försvarade” han sig mot komikern Soran Ismail, jag tror att den videon ligger på Youtube, den har i alla fall gjort det. Intresserade kan kolla här. Han var med ungdomsförbundet på en resa till Estland då radioprogrammet Kaliber försökte Wallraffa. De blev av med en videokamera som antagligen slängdes i havet, läs mer här.

Han sjunger med i Vit Makt-musik vid Sverigedemokraternas möten enligt Ekot, vill du läsa mer om det så kan du göra det här. Sverigedemokraterna säger ofta att de lämnat nazistkopplingarna bakom sig, men Almqvist ertappades med att handla hos en ökänd försäljare av nazistprylar, avslöjad av hackers denna gång, mer här.

Den här listan kan göras lång, jag har själv skrivit om ett flertal tillfällen. Sist jag skrev om att SDU sjöng nazistsånger, då både Almqvist och Åkesson var med, så dök det upp en massa troll som påstod att jag ljög. Sist jag kontrollerade länkarna till Kaliber så fungerade de i alla fall.

it Andra om: , , , , , , ab ex svd dn sr

  8 comments for “SD-riksdagsman blåsväder – Igen!

 1. Martin
  4 september, 2011 at 15:34

  Som vanligt var det inte hans fel, patetiska jävlar de där.

 2. 4 september, 2011 at 17:08

  Säpo var med, och de stoppade antagligen handgemänget, men de får inte uttala sig för sina chefer men kommer givetvis att bli förhörda som vittnen. Kan de styrka att EA aldrig slog till vakten så är allt ur världen, men det tror jag inte att de kan…

 3. 4 september, 2011 at 17:34

  Det går an att provocera och använda knytnävarna när man vet att tvenne stöddiga SÄPO-vakter tar hand om eventuella motattacker. Ganska fegt beteende att gömma sig bakom dessa av oss skattebetalda män.

  • 4 september, 2011 at 17:44

   Enligt uppgift var de de som fick gå emellan…

 4. amanda
  4 september, 2011 at 17:57

  Det är för tidigt att döma Erik Almqvist efter vad som stått i en tidning.
  Just nu skyller väl han och vakterna på varandra och då är det ju bra att vänta på fakta.

  Det fanns ju vittnen, poliser till och med.
  Så hoppas man får höra deras version.

 5. Magnus A
  4 september, 2011 at 20:33

  Vad den aktuella händelsen beträffar länkade Jan Rume en intressant text av en tidigare SD:are om SD och alkohol:

  http://janrumes.files.wordpress.com/2011/03/dragan-klaric-petzc3a4ll-sd.jpg

  Såg även ett klipp i en tidigare post på denna blogg med Erik offensiv mot en kille med 33-cl dricka som sparkas bort av Erik. Verkar som Erik går till attack och beter …inte olikt SD:are i kommentarsfält.

  http://jinge.se/politik/sd-toppar-hotar-med-misshandel.htm

Comments are closed.