SD-riksdagsman blåsväder – Igen!

Erik Almqvist heter den Sverigedemokratiska riksdagsman som nu valsar runt i media. Han blev polisanmäld som syns i citatet nedan, det var lite udda eftersom han hade med sig två livvakter från Säpo, jag antar att det betyder att vi snart får reda på exakt vad det var som hände, men det har hänt saker förr som jag återkommer till nedan.

AB: ”Klockan var strax efter halv två, natten till i går. Erik Almqvist, riksdagsman för Sverigedemokraterna och ledamot i Socialförsäkringsutskottet, hade varit på kräftskiva med goda vänner och bestämde sig sedan för att gå ut på en nattklubb på Stureplan i centrala Stockholm. Erik Almqvist och hans sällskap släpptes in på nattklubben, men vid klubbens vip-avdelning, ett inre rum för speciella gäster, blev det stopp.

Det är där, vid vip-entrén, historierna om vad som hände går isär. Enligt en polisanmälan som upprättats mot Erik Almqvist nekades han inträde på vip-avdelningen och reagerade då våldsamt. Först knuffade han vakten, och sedan slog han honom med knytnäven i ansiktet. Enligt anmälan utdelade Erik Almqvist flera slag mot vakten. Riksdagsledamoten är nu misstänkt för våld mot tjänsteman.”

Erik Almqvist har valsat runt i media ett flertal gånger, bland annat misstänkt för misshandel. Bland annat ”försvarade” han sig mot komikern Soran Ismail, jag tror att den videon ligger på Youtube, den har i alla fall gjort det. Intresserade kan kolla här. Han var med ungdomsförbundet på en resa till Estland då radioprogrammet Kaliber försökte Wallraffa. De blev av med en videokamera som antagligen slängdes i havet, läs mer här.

Han sjunger med i Vit Makt-musik vid Sverigedemokraternas möten enligt Ekot, vill du läsa mer om det så kan du göra det här. Sverigedemokraterna säger ofta att de lämnat nazistkopplingarna bakom sig, men Almqvist ertappades med att handla hos en ökänd försäljare av nazistprylar, avslöjad av hackers denna gång, mer här.

Den här listan kan göras lång, jag har själv skrivit om ett flertal tillfällen. Sist jag skrev om att SDU sjöng nazistsånger, då både Almqvist och Åkesson var med, så dök det upp en massa troll som påstod att jag ljög. Sist jag kontrollerade länkarna till Kaliber så fungerade de i alla fall.

it Andra om: , , , , , , ab ex svd dn sr

  8 comments for “SD-riksdagsman blåsväder – Igen!

Comments are closed.