Nya Nazistkopplingar hos Sverigedemokraterna


[column width=”49%” padding=”2%”]
Det är tidningen Arbetaren som avslöjar nya kopplingar mellan Sverigedemokraterna och deras gamla ursprung, nazismen. Nu i form av ungdomsförbundets ordförande som har köpt naziprodukter från ett ökänt tyskt företag, Thor Steinar.

Arbetaren: ”Återigen dyker det upp kopplingar mellan Sverigedemokraterna och organiserade nazister sedan det visat sig att SDU:s ordförande Erik Almqvist köpt produkter från det tyska nationalistiska klädföretaget Thor Steinar.

Nyligen blev det nationalistiska märket Thor Steinars webbutik utsatt för dataintrång av en tysk antifascistisk hackergrupp och hela företagets kundregister läckte ut. Registret omfattar tusentals namn, med en hög koncentration i forna Östtyskland där landet haft störst problem med nynazistiska organisationer. Det finns även många svenska namn i registret, däribland ordföranden för Sverigedemo-
kraternas ungdomsförbund, SDU, Erik Almqvist.

Det är inte första gången Sverigedemokraterna i allmänhet, och Almqvist i synnerhet, hamnat i blåsväder på grund av de nazistkopplingar som partiet hävdar att de lämnat bakom sig. I våras avslöjade Sveriges Radios Kaliber, genom att en reporter infiltrerade organisationen, hur medlemmar ur Sverigedemokraternas ungdomsförbund sjöng med i nazistiska kampsånger under en färjeresa till Tallinn. Den gången skyllde Erik Almqvist på att de blivit ”felciterade” och sade till TT att ”våra ungdomar är politiskt intresserade och tycker om musik av den här karaktären. Det är skojigt efter att ha druckit några öl.”

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]nazister

Antagligen kommer han nu igen hävda att det bara var en kul grej efter att han druckit några öl, den förklaringen har han presterat tidigare vilket framgår av tidningen Arbetarens artikel. Han har svarat Arbetaren att tidningen inte har med att göra varifrån han köper saker och ting, och det är obestridligen korrekt, å andra sidan har han inte med att göra vad tidningen anser att de bör berätta för sina läsare.

Att SDU-ordföranden handlar sina varor från ett ökänt företag vars produktsortiment i allra högsta grad utgörs av olika slags nazisymboler är definitivt av allmänt intresse så här under valåret 2010 när Sverigedemokraterna kandiderar till Sveriges Riksdag.

intressant Tags : , , , , , , , , , , ab svd dn t
[/column]


4 svar till “Nya Nazistkopplingar hos Sverigedemokraterna”

 1. Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

  På samma sätt som en insändare i en papperstidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram.

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär oxo att falska e-postadresser avvisas.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden till Jinge.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa. Det är inte meningen att företag ska använda kommentarsfunktionen för reklamändamål.

  Använder man fake-maliadress eller saboterar på annat sätt så lägger jag ut IP-nummer, Internetleverantör etc på nätet.

  / Jinge

 2. Vänd dig till tidningen jag citerar och be dem att ändra om någon uppgift är fel. / Jinge