SD-Almqvist polisanmäld – Igen!

Erik Almqvists egna säpo-vakter tvingades förra helgen omhänderta sitt eget ”skyddsobjekt” sedan han bråkat med en vakt på en av krogarna vid Stureplan. Säpovakterna tvingades överlämna riksdagsmannen till ordningspolisen, och nu är han även misstänkt för – narkotikabrott.

AB: ”Efter att ha varit på kräftskiva förra helgen hamnade Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist i handgemäng med en av vakterna på en nattklubb på Stureplan. När de ville vidare in på klubbens vip-våning blev det stopp och diskussion uppstod. Därefter går historierna isär.

Vakten har anmält Almqvist, för våld mot tjänsteman efter att ha fått en knuff i bröstet, och för hatbrott för att ha skrikit ”blattejävel”. Polisen misstänker även Erik Almqvist för narkotikabrott eftersom han enligt anmälan ”flipprar med fingrarna, har stora pupiller och muntorrhet”.”

Att han anmälts för hatbrott är knappast speciellt förvånande, jag undrar dessutom vilken gång i ordningen det är. Efter detta så har Almqvist lagt ut personuppgifter på vakten som anmälde honom på Facebook.

AB: ”Han har även skrivit om händelsen på bland annat Twitter och Facebook. I ett inlägg publicerade han ett utdrag med vaktens personuppgifter från upplysningsföretaget Ratsit. I ett annat länkade han till vaktens Facebook-sida.

Det ledde i veckan till en ny anmälan om förtal alternativt förolämpning.”

Jag tycker att det är bra att Säkerhetspolisen har livvakter som följer med dessa SD-riksdagsmän. Det hindrade Almqvist från att misshandla vakten ännu mer. Rimligen borde det betyda att brottsligheten bland dessa riksdagsmän sjunker, dessutom blir det tydligt att de ger sig på folk med utländsk bakgrund, något som tydligen gäller den misshandlade vakten på Stureplan.

Vilka som satt i den omtalade VIP-avdelningen på krogen är okänt, men man kan väl gissa att det rörde sig om kollegor från Riksdagen, kanske Fredric Federley och Annie Lööf, och andra från Stureplanscentern? Jag har tidigare skrivit om Almqvist här och här! Sedan kan man ju undra om inte dessa Säpo-vakter bör ha extra betalt när de ska vakta SD:s riksdagsledamöter, de tvingas dels skydda riksdagsmännen men får också skydda allmänheten från dessa riksdagsmän.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 sr svt

  13 comments for “SD-Almqvist polisanmäld – Igen!

Comments are closed.