Skjuten med 300 skott !?

Den misstänkte mördaren, Mohamed Merah, är död meddelar media. Det är inte mycket att säga om det egentligen, min egen uppfattning är att han egentligen var psykiskt sjuk, precis som Breivik, jag tror inte på något al-Qaida som Magnus och Magnus säger sig göra. Å andra sidan får jag inte betalt efter hur jag uttrycker mig eller vad jag påstår.

Uppgiften om 300 skott kommer från Aftonbladet, på SVT:s sida kollade jag på ett danskt TV-inslag och att det var ett vilt skjutande är odiskutabelt. Enligt uppgift kastade han sig ut genom ett badrumsfönster, och behövde man 300 skott för att stoppa honom så borde man nog ta sig en funderare på verkningsgraden i de vapen som användes. Uppgiften låter mer än märklig.

När det gäller al-Qaida så har jag tidigare skrivit om att han uppgav sig tillhöra franchisingföretaget al-Qaida, med det sagt så hävdar jag återigen att påståendet är tveksamt. Till att börja med så är det oklart om det verkligen finns något AQ, och även om det gör det så vet man knappast omfattningen.

Igår såg jag medieuppgifter som hävdade att AQ hellre hade sett att han gjorde ett självmordsdåd, det är för all del möjligt, men läser man uppgiften i en tidning så bör man vara mer än tveksam. Tidningar kan inte kontrollera sina källor utan hittar ofta uppgifter i andra tidningar som de sedan rapporterar vidare. Att det finns terrorister är klart som korvspad, att det dessutom finns samordnade terroristaktioner likaså. Men resten ska man nog vara skeptisk till.

Att tidningarna dessutom har en tendens att överdriva känner alla till. Gör bara det tankemässiga experimentet att försöka lista ut hur många extra tidningar som man har sålt under detta dramas gång. Bara här i Sverige så rör det sig säkerligen om hundratusentals, plus alla andra intäkter som man har från sina webbsidor.

När franska myndigheter har utrett vad som hänt, och hur det kunnat hända, ja då kommer jag antagligen att tro på rapporterna till viss del, men varje avsnitt som rör fransk polis och militär och deras agerande, nej det skippar jag. För skulle de erkänna att de agerat fel på något sätt? Nej, knappast, jag skulle inte tro det. Sarkozy säger enligt DN att ”vi gjorde allt för att ta honom vid liv”, mjaha…

it Andra om: , , , , ab123456 svt1 sr12 dn1234 svd12345 gp

  31 comments for “Skjuten med 300 skott !?

Comments are closed.