Terroristen tillhör franchisingföretaget al-Qaida


Det är i alla fall vad han uppger för fransk polis som tydligen har någon sorts kontakt med honom där han nu belägrar sig. Tyvärr så är det många som säger samma sak, något som allvarligt påverkar trovärdig-
heten. Men faktum kvarstår, han är en massmördare och oavsett vad han säger i övrigt så bör han låsas in för resten av sitt liv.

SVT: ”Den misstänkte gärningsmännen beskrivs av poliskällor som en 24-årig man som har besökt de oroliga områdena vid gränsen mellan Pakistan och Afghanistan.

Frankrikes inrikesminister Claude Gueant uppgav till journalister på plats att mannen säger sig ha band till al-Qaida. Han sade också att mannen sagt sig vilja utkräva hämnd för oförrätter mot palestinska barn och hämnas på den franska armén för dess intervention utomlands.

Han ska ha varit misstänkt efter de första två attackerna mot soldater. Sedan dess har viktiga bevis som pekat ut honom framkommit.”

Jag kan tycka att det är synd att han drar in palestinierna i detta, han har ju faktiskt dödat tre soldater också med arabiskt ursprung, säkerligen muslimer. Dödade han dessa också för palestiniernas skull kan man undra? I vart fall så är fransk polis tämligen hårdhänt, det finns därmed en stor risk för att han inte kommer kunna förhöras efter att polisen avslutat detta drama. Det faktum att han har gett sig på judiska skolbarn visar tydligt att han är rejält mentalt skadad, judiska skolbarn i Toulouse har knappast något med palestinska barn att göra, lika lite som de andra offren.

En annan sak är talet om att han själv säger sig tillhöra al-Qaida. Jag vet inte i vad mån man har några verkliga belägg för att det finns en sådan organisation idag, hart när varenda terrorhandling i Mellanöstern tillskrivs al-Qaida. Alla sprängningar i Irak ända från den amerikanska ockupationen fram till idag, Gaddafi hävdade att det var al-Qaida som sköt mot hans soldater, samma sak säger Assad i Syrien. Det är mer troligt att termen snarare betyder ”terrorister” och sådana finns det ett överflöd av som bekant. Egentligen är väl termen snarare något som självutnämnda experter som Magnus och Magnus tar till för att skrämmas.

Vore uppgifterna korrekta så handlar det om en välorganiserad underjordisk krigsmakt av jätteformat. Jag vet givetvis inte, men jag tror att man ska förhålla sig skeptisk till folk som påstår att de tillhör ett sådant terroristförband. Men det blir antagligen svårt med tanke på att det säljer tidningar och reklamtid i TV..

it Andra om: , , , , svt sr ab12 dn123 svd1234


8 svar till “Terroristen tillhör franchisingföretaget al-Qaida”

 1. Det är fullständigt klart att det finns terroristgrupper, men jag håller med dig om frågetecknen inför att kalla allt Al Qaida som man gör idag, det verkar som om man har brist på fantasi, eller ännu värre problem. Av det vi faktiskt vet än så länge så verkar detta röra sig om en psykiskt sjuk person, vi får väl höra om de kommer fram till något annat, allt tyder ju på det i alla fall.

  • Precis min känsla, det verkar ibland som om hela grejen med al-Qaida är skapad, en sorts konstruktion med oklart syfte. Om inte syftet bara är att hålla lågan brinnande så att ett antal ”terroristexperter” kan fortsätta att försörja sig på det.

   Att vissa terrorister har vittgrenade kontaktytor är väl rätt klart, men det är knappast så att al-Qaida i en stad i Pakistan kan beordra något angrepp på andra ställen än lokalt.

   Och jag tvivlar på att varenda desperat galning tillhör något globalt terrornätverk. Men det är tydligen det vi ska tro.

 2. Jag gissar också på en mentalt sjuk människa. Iofs inte otroligt att någon terrorgrupp utnyttjar sådana för sina syften men lika troligt att han jobbat själv inspirerad av Breivik och liknande stollar

  • Per definition så är man ju mentalt sjuk när man gör något sådant; det är nog ingen vettig människa som tror att Breivik är helt frisk innanför pannbenet. Men det är ju skillnad på sjuk och sjuk och de kommer nog att få sina straff.

  • Men saken med Al-qaida är väl att det inte är en egentlig organisation utan fungerar som ett sorts franchisingföretag, som Jinge skriver. Det finns ingen egentlig struktur utan det är ofta fristående celler som begår dåd, i gruppens namn. Tror att det al-qaida vi läser om i tidningarna är en blandning mellan en mediekonstruktion och en verklig företeelse. Att Mehra säger sig agera i al-qaidas namn bör inte betvivlas. Det är just blandningen av dylika enskilda individer och mer komplicerade sammanslutningar såsom de som planterade bomber i London och i Madrid som utgör al-qaida: grupper/individer som själva väljer ut mål i icke-muslimska länder och som anser sig strida för islam och för Ummah mot det förkastliga väst.

   Det är som en spegelvändning av Breivik: extremism motiverad av två olika religioner…

 3. Hörde en bra kommentar på P1: ”hade han haft ihjäl romska barn hade det stått en dag i tidningen och sedan glömts”. Det är ju skillnad på skit och pannkaka.

 4. Breivik är antagligen Sverigedemokraternas största idol, men han kommer aldrig på någon topplista, de är alldeles för politiskt korrekta för det.

 5. […] det gäller al-Qaida så har jag tidigare skrivit om att han uppgav sig tillhöra franchisingföretaget al-Qaida, med det sagt så hävdar jag återigen att påståendet är tveksamt. Till att börja med så är […]