Islamismen segrar tack vare Israel


Jag har haft kontakt med Mohamed Omar i ett par år, jag har alltid betraktat honom som en mogen person som jag närmast skulle beskriva som eftertänksam. När han nu i radions Studio Ett förklarat att han blivit en radikal islamist så borde fler än undertecknad lyfta på ögonbrynen.

För vad är det vi nu ser utspelas framför våra ögon? Jo det är ett organiserat massmord på muslimer, ett i en lång rad av massmord. Palestinierna har blivit fråntagna sitt land, de har drivits ihop i flyktingläger där de nu levat i sextio år. De flesta palestinier som lever idag är de facto födda på flykt, födda med de Israeliska och USA-stödda krigsmaskinerna i ryggen.

Såhär skrev Mohamed på denna hemsida: ”Det här senaste israeliska övergreppet blev ett uppvaknande för mig. Liksom många andras över hela världen. Demonstrationer i Beirut, Damaskus, London, Bogota, Teheran, New York, Rom, Sidney, Jakarta, Stockholm och Tel Aviv. I tågen har det gått många judar som skäms för vad Israels gör i deras namn. Världen kommer aldrig att bli densamma efter denna helvetesvandring. Oräkneliga människor världen över har öppnat ögonen, sett orättvisorna och bestämt sig för att göra något åt saken. Sionismens terror är naken.”

Israel gjorde sig själva en björntjänst när de försökte bomba bort Hezbollah. Efter det har den organisationen växt kopiöst, och på Västbanken så ökar stödet för Hamas exponentiellt, i Gaza likaså. Men det är inte bara där. Många muslimer runt hela den muslimska delen av världen är mycket missnöjda med sina ledare, ledare som går i Israels och USA:s ledband. Ekot berättar att det är oroligt i halva arabvärlden och Mohamed Omar är inte ensam om att utvecklas mot en mer islamistisk hållning.

Ekot: ”I Egypten greps på tisdagen 35 medlemmar av Egyptens största oppositionella grupp Muslimska brödraskapet efter att ha protesterat mot Israels offensiv i Gaza. Sedan Israel inledde sin offensiv mot Gaza har egyptisk polis stoppat många demonstrationer och gripit hundratals demonstranter från Muslimska brödraskapet som är förbjudet i Egypten.”

Nu har Israel angripit Gaza och dödat närmare tusen människor, fyra tusen är skadade och en tredjedel av de dödade och skadade är barn. Israel har under hela tiden efter att staten skapades betraktat sina egna innevånare som offer och sin omgivning som de skyldiga. Man försöker påskina att Hamas och Hezbollah egentligen är jämförbara med nazismen under trettiotalet, men folk ser att det enda land som är jämförbart med nazismen i Tyskland är – Israel.

När man försöker vinna ett parlamentsval genom att döda oskyldiga palestinier så har man med råge överträtt gränsen för vad historien kommer kunna förlåta. I länderna runt Israel växer sig islamismen starkare och i slutändan så riskerar man att islamister kommer att överta den politiska makten. Det finns anledning att fundera på vad som då händer länder som Jordanien, Syrien, Libanon, Egypten styrs av islamister.

Risken är uppenbar att det hat som nu byggs upp, inte bara i arabvärlden, kommer att bli en fara för Israel, en fara som är minst lika stor som Adolf Hitler. Och man måste dessutom fråga sig hur många av dessa islamister som väljer att bli militanta och jihadister. Kommer Israels befolkning någonsin att kunna känna sig trygga med sina grannar?

Personligen så har jag övergett tankarna på en tvåstatslösning när det gäller Mellanöstern-
konflikten. Tankar på en sådan är utopisk och saknar all grund i verkligheten. Israel försöker etniskt rensa Gaza och Västbanken, många av deras supporters hävdar att det inte finns något som heter Palestina eller palestinier, samma sak som israelernas främsta företrädare har hävdat genom åren.

Igår fick jag ett mail från en judisk kvinna i Israel, hon hävdade att antisionism är antisemitism. Jag tror att många israeler helt enkelt har problem med semantiken, för språkförståelsen och tolkning av begrepp är uppenbarligen under all kritik. De har dessutom brist på fantasi. På annat sätt kan jag inte tolka att landet gör sig till huvudmotståndare till en religion med en och en halv miljard anhängare, en religion där alltfler radikaliseras varje minut.

Det går inte att reta en tiger varje dag, sticka den med käppar och mörda dess ungar. Om man sedan håller den i en bur utan att låta den äta så kommer man få en överraskning den dag man går in i buren för att försöka dressera tigern.

Mohamed Omar här Ekot Studio-1 AB1234 DN1234567 SvD1234 it VG123 DBL1

Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Folkmord, Genevekonventionen, Folkrättsbrott, Sionism, Nazionism, Nationalism, Nazism, Fascism, Palestina, Palestinier, Gaza, Islam, Islamism, Politik[/tags]


66 svar till “Islamismen segrar tack vare Israel”

 1. Christer,
  Och vad skulle det tjäna till? Och vem skulle uttala en resolution om att grundandet av Israel var olagligt? Knappast FN. I alla fall inte så länge USA har veto i säkerhetsrådet. Man kan inte backa tillbaka historien. Problemet är att palestinakonflikten egentligen är olöslig. Två folk slåss om en liten plätt mark, och även om man skulle komma överens om att dela upp jordplätten finns det varken nog med jord eller vatten till alla. Även om det blir en palestinsk stat lär bara en bråkdel av de 4 miljoner palestinierna i exilen få komma tillbaka.

 2. Antonio Jerez says: skrev:
  Med din och Mohamed Omars logik vore det varje sann demokrats plikt på 30-talet att stödja Hitler eftersom nazisterna i god demokratisk vann valen. Och kom inte med det där struntpratet om att man är rasist för att man kritiserar Hamas eller prästpacket i Iran.

  Om jag kunde begripa varifrån vanföreställningen att Hitler vann valet och kom till makten på demokratisk väg emanerar. Alltfler unga människor tycks idag tro på det där och det är fel.

  Nazisterna kom in i riksdagen med omkring 1/3 av rösterna. Det var allmän röra i parlamentet och presidenten, Hindenburg, utsåg till slut Hitler till rikskansler. Men, hade han sedan agerat i enlighet med tysk konstution, hade han inte haft majoriteten i riksdagen och haft svårt att få igenom sina mer extrema idéer. Så för att kunna genomföra sin drömpolitik gjorde han en statskupp i samband med riksdagsbranden, stängde parlamentet, förbjöd de andra partierna och stoppade in sina politiska kritiker i koncentrationsläger.
  Han hade alltså aldrig majoriteten av tyskarna bakom sig i något val.

  Svårt att hävda, dessutom, att Hitler ”kom till makten” för att han vann valet. Det blir en lögnaktig förenkling att hävda detta.

 3. Dagens Nyheter kallar detta för KRIG! Otroligt. Var det krig i förintelselägren också????????????????

 4. Har 1,5 miljader muslimer en förvrängd logik????? Det låter inte så logiskt!! Alla muslimer (folket) tänker att först ta vi hand om den yttre fienden som attackerar oss!! Sen, när vi får vara ifred en stund( det har aldrig hänt) så ta vi hand om de inre problemen!! Sen undrar jag vad får dig att tro att västerlänsk ”logik” är den rätta!!! Det sitter väl fortfarande i sen den rasistiska kolonialtiden: De mörka infödingar ska inte få öppna käften!!! de måste anpassa sig efter vad västvärlden anse är rätt!!

 5. Antonio #72. Det skulle har mycket stor betydelse, vilket jag tror att du mer än väl inser och därför inte vill det.
  Det är kanske så att hela din existens förlorar fotfäste om så skulle ske.

 6. Kerstin,
  Hitler vann riksdagsvalet i november 1932 i så motto att partiet blev det klart största med drygt 1/3 av rösterna. Sedan gav presidenten Hindenburg fullt lagligt Hitler uppdrag att som kansler bilda en koalitionsregering med de konservativa partierna. Efter riksdagsbranden i februari 1933 tog Hitler tillfället i akt och lyckades i den hysteriska atmosfär som rådde få riksdagen att rösta igenom en ”nödlag” som i princip lät regeringen stifta nya lagar efter behag. Den lagen togs med 441 röster med 84 mot. Senare vann Hitler flera folkomröstningar med ganska stor majoritet där han bland annat gjorde sig till överbefälhavare. Det tragiska är att tyska folket efter Hitlers framgångsrika kamp mot arbetslösheten var överväldigande pronazistiskt och säkerligen hade gett honom segern i fler fria val.

 7. Torsten,
  att mena att en enstatslösning är det enda realistiska alternativet är att leva i drömmarnas värld. Judarna i Israel kommer aldrig att gå med på nåt sånt. Och även om palestinier och judar bildade en gemensam stat finns det litet som talar för att det skulle bli nåt demokratiskt paradis, speciellt inte om extrema religiösa rörelser som Gush Emunim eller Hamas kommer till makten.

 8. Moe,
  jag är definitivt ingen kulturrelativist och jag anser att grundläggande mänskliga rättigheter är något som borde komma alla människor tillgodo, oavsett språk, ras eller religion. Om sedan sånt som jämlikhet mellan könen, tankefrihet, frihet för homosexuella att slippa förföljelse etc etc är västerländska uppfinningar så gör det mig detsamma. Det är sånt som jag stolt skriver under på. Och det är sånt som islamistiska rörelser som Hamas och Hizbollah och prästpacket i Iran inte skriver under på. Därför är jag stenhårt emot dem, precis som jag är emot nazister, fascister, rasister, judiska fanatiker som Gush Emunim etc etc.

 9. Antonio:

  Kalla det vad du vill. Enstatslösning är ditt ord, jag kallar det demokrati.

  Alternativet är förfärligt. Vi upplever det just nu.

 10. Metakommentarer och personliga mail ska INTE kommentarerna användas till. Läs kommentarsreglerna! / Jinge