Sveriges Radio bekräftar: Israel hjälper terroristerna i Syrien


Senaste veckorna har Sveriges Radios reporter JM Sommarström rapporterat om den brutala behandlingen som terrorister i Syrien utsatt människor. Vanligen baserat på intervjuer av drabbade. Dessa terroriststämplade organisationer som ISIS, al-Nusra (Jabhat Fatah al-Sham, senare Hayat Tahrir al-Sham (HTS) Ahrar al-Sham kallas ofta rebeller i våra vanliga media.

På morgonnyheterna kl 8 11/7 kunde man höra en rapport från en reporter i Israel som berättade att över 1000 människor behandlats på ett av sjukhusen i Israel. En stor andel var ”rebeller”. Enligt rapporten stödjer Israel ”rebellgrupper” som strider mot Assad. Ekot

Jag har liksom andra länge hävdat att Israel hjälper terrorister och presenterat fakta och referenser som stödjer den bedömningen.

Det är inte första gången som det blir känt att terroristerna är över insatser från Israel och USA – fast för det mesta kan vi bara ana det. Och våra etablerade medier tiger.

I. I februari publicerade jag denna artikel: Israel har utfört över 1000 angrepp mot Syrien. al-Qaida-ledare jublar. Uppgiften baseras på en intervju med en israelisk brigadgeneral.
Israel general 180212Brigadgeneral Amnon Ein Dar

al-Qaida-ledare är mycket nöjd efter det aktuella flygangreppet i februari.
Förre ledaren Saleh Al-Hamwi för terroristorganisationen al-Nusra jublar:
«We welcome any Israeli aerial or naval bombardment against the regime and Iran in Syria. We urge them to do more. And we say to Israel: Your silence over Iran’s intervention in Syria will turn against you. It’s inevitable. Act with haste to uproot them». Arutz Sheva
al-Qaida ledare jublar
Netanyahu untitled

II. Ytterligare bekräftelse av Israels position som terroriststödjare fås från ”hästens mun”.

I en intervju med Qatar-baserade Al Jazeera bekräftar Efraim Halevy, den förre chefen för Mossad vad många i Mellanöstern och runt om i världen redan anade: att Israel givit ”taktiskt” stöd till Jabhat al-Nusraela under hela kriget i Syrien. här
* Detta är ett utdrag ur artikeln
Syrien Israel Havely
Det faktum att Halevy valde Al Jazeera för sitt framträdande är anmärkningsvärt med tanke på att Qatar är också en stor finansiär av Jabhat al-Nusra och ISIS i Syrien. Rapporter från FN-observatörer på Golanhöjderna bekräftar regelbunden kontakt mellan israeliska officerare och beväpnade Jabhat al-Nusra och IS-terrorister vid syrisk-israeliska gränsen.
Halevys uppgifter förklarar den verkliga orsaken till att Obama-administrationen motsätter sig frigivning av de 28 sidorna från den gemensamma kongress-utredningen om underrättelsetjänstens misslyckanden som ledde till attacken 9/11 mot USA.
Halevy sa att det var ”humant” för Israel att ge medicinsk hjälp till sårade syriska terrorister men att en sådan ”humanitet” aldrig skulle utvidgas till Hizbollahs soldater från Libanon som har kämpat mot terrorister i Syrien. Israels ”humanitet” visades också för hela världen i Gaza, där Israel mördade hundratals barn, gamla män och kvinnor i oupphörliga bombningar attacker mot tättbefolkade områden.

Några andra artiklar om detta.

Israel största köparen av olja från IS;
Israel fortsätter med sitt stöd till terroristorganisationen ISIS;
FN uppger att Syrien vunnit kriget men Israel angriper och ber USA om hjälp;
Israel och angriper Syrien och al-Qaida Damaskus;
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja;
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar

Kriget i Syrien – ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , krig


9 svar till “Sveriges Radio bekräftar: Israel hjälper terroristerna i Syrien”

 1. JM Sommarström få akta sig för att falla offer för en ”incident”. Det brukar inte gå bra för de som avslöjar sionisterna lömska förehavanden.

 2. […] SR:s användning av ordet ”rebell” är visserligen korrekt, men utan att ange att Assad är folkvald president samt att ange rebellernas namn och deras diktatoriska ideologi, så är det ingen direkt nyhet av värde för medborgarna från SR, så det är utmärkt att Anders Romelsjö nämner dem vid namn i sin bloggpost ”Sveriges Radio bekräftar: Israel hjälper terroristerna i Syrien”. […]

 3. Det är just inte mycket till ”avslöjande” att den israeliska delen av Röda Korser – Magen David Adom, ger medicinsk och livräddande hjälp även till behövande från Syrien.
  Läs på den svenska vänföreningens hemsida:
  http://www.smda.se/livraddaren/artiklar-fran-livraddaren/israeliska-sjukhus-raddar-syriska-liv/

  Magen David Adom är en icke-politisk, humanitär organisation. Magen David Adom (MDA) är medlem i Internationella Röda Korset och tar inte ställning i fråga om politik, etnisk tillhörighet, religion eller ideologi. MDA är neutral och bevarar människors förtroende.

  Till och med anhöriga till Ismail Haniyeh, ledare inom Hamas i Gaza, har fått vård i Israel, Till exempel Haniyeh svärmor som vårdades på Augusta Victoria-sjukhuset i Jerusalem i juni 2014.