Storbritanniens förre ambassadör Craig Murray: Krigen i Irak, Libyen och Afghanistan byggde på lögner

Har Du 3 1/2 minut till övers för att ta del av mycket viktig information för världen?

Ambassadör Craig Murray avskedades 2004 för att alltför öppenhjärtigt ha kritiserat brister i mänskliga rättigheter enligt Wikipedia Wikipedia.

Lagen mot krig lagen_omsl_2

  5 comments for “Storbritanniens förre ambassadör Craig Murray: Krigen i Irak, Libyen och Afghanistan byggde på lögner

 1. 11 juli, 2016 at 17:21

  Ända sedan korsfästelsen har man ljugit om de verkliga skälen. Eller kanske den overkliga själen, självbedrägeriet som girigheten och maktmissbruket inte kan tämja…

  Arbetaklassens samling, enighet och march i slutet av 20-talet kunde ju bara lönas med depressionen, börskriskrascherna som brev på posten och i brevlådan låg snart det bruna innehållet fascism i Spanien, Italien och närapå i USA om det inte varit för Smedley Butler. Att Tyskland fick Nassarna var inte större skillnad än mellan pesten o koleran. De jagade kommunister, socialister lika nogsamt som andra kålsupare. I bakgrunden stod de amerikanska storbolagen som huvudlösa sponsorer till massmorden, förföljelser, etnisk rensning, politiska mord. Med Washington som nära nog en medlöpare om kuppen med fascism i åtanke hade lyckats. Vem vann kriget om inte businessmännen och deras vidhänganda slagna fruar och missanpassade barn.. Överlevarna kunde fortsätta slå sina fruar och behålla topp-positioner i industri, politik och näringsliv. Det är väl därför krogen ser ut som de gör…

 2. Peter lamming
  11 juli, 2016 at 21:18

  Hej Anders.
  Det är bra att du publicerar Craigs uttalande om Irak.Det är ju gammalt redan, med tanke på att han fick sparken 2004 för att ha ”whistleblow”, som gan inte gjorde offentligt tyvärr och UK gick till attackkrig mot Irak, mot Säkerhetsrådets vilja, om det nu kommit upp på dagordningen. Förstår du nu varför ordförandeskapet, som Sverige får i UNSC kan vara skillnaden mellan krig och fred?

  • 11 juli, 2016 at 21:24

   Nej, inte alls. Sverige utmärker sig genom sin helt okritiska uppslutning av USA:s krigspolitik, hetsen mot Ryssland och Syrien och mycket annat som står i strid med FN-stadgan och folkrätt.

 3. ERIK
  11 juli, 2016 at 22:35

  Peter L kan ha rätt om krig eller fred, men det gäller bara om kriget ligger utanför USAs omedelbara intresse. Stridigheter i Sydsudan eller eskalerande motsättningar mellan Pakistan och Indien kan vara tänkbara exempel på där Sverige kan agera positivt i UNSC. Men samma sak kan sägas om Italien och Nederländerna. Om det kommer till konflikter där USA menar sig ha vitala intressen är Sverige en mer okritisk röst för USA. Inget annat västeuropeiskt land, med undantag för UK, för USAs talan så reservationslöst som Sverige. Tyskland och Italien bromsar ”the leading trigger-happy nation” i NATO. Sverige snarast manar på USA att agera i Ukraina. Hultqvist skålade nyligen med jihadist- och fascistkramaren McCain och Wallström är inte bättre hon. Redan på Anna Linds tid började svensk utrikespolitik krackelera till förmån för främmande stats intressen. Nu har den totalt vittrat sönder!

Comments are closed.