USA säljer mycket vapen till terroriststödjande oljediktaturer, liksom Sverige

I höstas hörde jag statsminister Löfven vid ett möte på Raoul Wallenbergs torgs mycket starkt fördöma Syriens och Rysslands kamp mot terroristerna i Syrien. Veckan efter for han till terroristfrämjaren Saudiarabien för att tillsammans med Markus Wallenberg sälja vapen som används i bl.a. kriget mot Jemen. Löfven besöker antifeministiska terroristvännen Saudiarabien för att sälja vapen och Wallenberg säljer stridsledningssystem till Saudis brutala krig mot Jemen

* Den här artikeln som första gången publicerades 5 april 2016 är tyvärr fortfarande aktuell!

Som bekant pågår flera slags krig i Västasien (Mellanöstern). Saudarabien och Qatar spelar en viktig roll, bl.a. genom sitt stöd till terrorister, både ideologiskt, ekonomiskt och med vapen. Har nu förmånen att få återge en artikel av Pål Steigan om vapenexporten från ”demokratiska” USA, bastionen för Västs värden, till diktaturer och terroriststödjare av olika slag.http://steigan.no/2016/04/02/usa-har-solgt-vapen-for-33-milliarder-til-oljediktaturene-pa-11-maneder/. Denna artikel påvisar de stora vinsterna som USA:s vapenindustri gör till följd av detta.

* Följt att uppgifter om stora svenska insatser på området.

Artikeln.
USA har solgt våpen for 33 milliarder til oljediktaturene på 11 måneder
Det militær-industrielle komplekset gjør store penger på oljediktaturene for tida. DefenceNews melder:
Obama och Saudis kung
The US State Department has facilitated $33 billion worth of weapons sales to its Arab Gulf allies since May 2015, according to department figures.http://www.defensenews.com/story/defense/policy-budget/budget/2016/03/25/state-33-billion-gcc-weapon-sales-11-months/82255660/

The six Gulf Cooperation Council (GCC) countries have received weapons including ballistic missile defense capabilities, attack helicopters, advanced frigates and anti-armor missiles, according to David McKeeby, a spokesman the State Department’s Bureau of Political-Military Affairs.

«Consistent with the commitments we made to our Gulf partners at the Camp David summit last May, we have made every effort to expedite sales. Since then, the State and Defense departments have authorized more than $33 billion in defense sales to the 6 Gulf Coordination Council countries,» McKeeby told Defense News.

Vi snakker om 270 milliarder norske kroner (och ungefär lika många svenska kronor) i våpensalg på under ett år! Og ikke nok med det. I tillegg til dette enorme våpensalget har USA også levert våpen direkte fra sine egne våpenlagre.

«In addition, the U.S. government and industry also delivered 4,500 precision-guided munitions to the GCC countries in 2015, including 1,500 taken directly from U.S. military stocks — a significant action given our military’s own needs,» he added.
Med Saudi Arabia i spissen fører oljediktaturene en barbarisk krig mot det fattige Jemen. Dette kan de gjøre ikke minst på grunn av politisk, og altså massiv militær støtte fra USA. Oljediktaturene er også sponsorer for al Qaida og Den islamske staten, både i Syria, Libya, Afrika og Europa.
http://jinge.se/allmant/till-svd-debatt-sverige-har-ett-medansvar-for-krigen-och-jihadismen.htm
Når oljediktaturene nå har skaffet seg enda mer våpen, betyr det enda mer krig og terror i framtida. For å berede grunnen for krig og terror drives det en massiv misjonsvirksomhet for en fascistoid variant av islam. Man må nesten være vestlig politiker for ikke å se sammenhengen.

Saudi Kungen delar ut medalj
Även Sverige har varit duktiga.
I en artikel i Svenska Dagbladet 7/10 ”Svenska vapen i grym saudisk krigföring” skriver Bo Forsberg, Diakonia ”I den saudiska krigföringen mot Jemen används det svenska stridsledningssystemet Erieye. Detta sker trots att svensk lagstiftning säger att mänskliga rättigheter ska vara ett centralt villkor för export.”
”Mellan 2010 och 2014 köpte Saudiarabien svensk krigsmateriel för 5,1 miljarder kronor. Att regeringen förra året beslöt att avbryta det militära samarbetsavtalet betyder inte att vapenexporten dit har upphört.”
Lövfen, flygplan-Saudi
(Erieye monterat upptill på planet)
Han skriver också ”Militär fackpress beskriver det svenska luftburna radarsystemet Erieye från Saab som en hörnsten i Saudiarabiens krigsföring i regionen. Därför är det högst troligt att svenskt krigsmaterial medverkat till att svenskfinansierat bistånd till den jemenitiska civilbefolkningen förstörts.”

Sedan kriget bröt ut har 1,5 miljoner människor flytt sina hem, i ett land som redan före kriget bröt ut var ett av Mellanösterns fattigaste. Vartannat barn är undernärt och av landets 25 miljoner invånare är 80 procent beroende av internationellt bistånd för att överleva.

http://jinge.se/mediekritik/svenska-vapen-anvands-i-saudiarabiens-brutala-krig-i-jemen.htm
Oisin Cantwell skrev i Aftonbladet ”Att vapenexporten är det svenska hyckleriets paradgren är ingen nyhet. Det finns således ingen anledning att förvånas över att ett radarsystem från Saab är en viktig del av Saudiarabiens grymma krig i Jemen.”

intressant Andra om:
, , , , , ,
SvD 7/10 OmvärldenAftonbladetPolitism Pål Steigan 12/10 Counterpunch Blogginlägg 24/7 Pål Steigan 20/8
National Globalresearch 12/5 DN 14/5 Pål Steigan 19/8 DN 16/4 Rysslands röst 15/4Globalresearch 15/4 Pål Steigan 16/4 BBC Nyhetsbanken 15/4Globalresearch II DN 26/3 Iran protesterar

  4 comments for “USA säljer mycket vapen till terroriststödjande oljediktaturer, liksom Sverige

 1. sl
  5 april, 2016 at 08:49

  Ja, detta är vad som hände från och med oljekrisen 1973, det är med andra ord snart 43-årsjubileum. Araberna nationaliserade oljeindustrin, fick plötsligt en massa pengar, skapade först kris i västvärlden, sen bjöds de in att köpa aktier i storföretagen, fastigheter i storstäderna, och vapen. Sen dess har saudi hindrat dem som vill använda oljevapnet.
  Det finns en rolig historia om Putin, vet inte om den är sann. Saudi vill öppna extremistmoské i Moskva, Putin svarade att de var ok, om Ryssland fick öppna ortodox kyrka i Riyad. Därmed upphörde samtalet. I islams sjuka självbild var denna helt naturliga kristna förhandling, där man ger och tar, otänkbar. De ska ha, inte ge, det är allt.

  Det är givetvis vidrigt att sälja vapen till muslimska extremister, men handeln sker under utpressning. Dels oljan, dels hot om muslimska köp från Ryssland, Kina, Indien, Pakistan. Eller någon annanstans. Den svenska flygburna radarn och det svenska pansarskottet är säkert redan hel/halv-amerikanskt på komponentnivå.

 2. Martin Kullberg
  5 april, 2016 at 10:39

  Militärsatsningar och vapenindustri är de enda(*) arbetsmarknadspolitiska projekt som är lagliga i den liberala världsordningen. Stater får inte lösa sina problem med arbetslöshet och utslagning med andra ingrepp i marknaden.

  Den här artikeln kanske förklarar varför det kapprustas, för den globala massarbetslösheten kräver insatser.
  http://www.ilo.org/global/about-the-ilo/newsroom/news/WCMS_443500/lang–en/index.htm

  Jag rekommenderar att man googlar videos från gränsstaket i världen och ser på de som lever i mer liberala länder, alltså saknar all möjlighet till överlevnad i händelse av arbetslöshet, de står vid gränsövergångarna världen över i jakt på arbete och överlevnad.

  Den liberala lösningen blir alltså att göra militärer av dem och satsa på produktion av vapen. Det lär inte räcka, med tanke på de projektioner som finns över den globala arbetslösheten. Vad blir då förlängningen av kapprustning och militärsatsningar? Tja, den andra liberala åtgärden av mer permanent karaktär är då krig.

  Jag tycker man kan finna bättre saker att göra med alla arbetslösa som har svårt att klara sin överlevnad. Om det vore lagligt, om man övergav ett system som helt enkelt inte tjänar mänskligheten.

  (*) Sanning med modifikation, stater får göra andra arbetsmarknadspolitiska projekt inom ramen för den liberala världsordningen. Ett av de få exemplen som finns är flyktingmottagande. Så framtiden för den liberala sysselsättningen i världen verkar vara att skapa flyktingar och ta hand om dem, en ganska otrevlig cykel.

 3. 5 april, 2016 at 14:36

  Riktiga flyktingar som flyr idiotin på riktigt, såsom ex. Salman Rushdie, ska givetvis ges skydd, men den som läst in sig en aning på sekten inser att det är en krigsherres krigskult som verkar basera sig på barnavel in-absurdum och krig.

  Jag ser därför inget moraliskt fel i att sälja försvarsmateriel till båda sidor. De tror dessutom att de kommer till paradiset och får 72 jungfrur (eller kanske 72 giggolos) där beroende på läggning. Det är naturligtvis mer moraliskt korrekt att sälja till de muslimer som för tillfället är under attack, men samtidigt är nog viljan till krig och död ömsesidig.

  Det viktiga är att flyktingar som tillhör kulten slussas till länder som tillhör kulten så att problemet inte sprider sig till resten av världen. Överallt där denna sekt drar fram leder den till naturligtvis till de saker som deras förste och gudomlige sektledare gjort eller sagt.

  Problemet ligger i islam och måste lösas inom islam.

 4. sl
  5 april, 2016 at 20:24

  Staten gjorde i USA avgörande insatser på kraftförsörjningens och kommunikationernas område. Hooverdammen, Route66, Interstate Junctions. Demokraternas politik. Vi gjorde samma sak. Men vad är det som har hänt med vänstern?

  Den kräver ”uthållighet”, vilket visar sig betyda teknisk livslängd max 10 år. Den löjlar sig med earth hour, kräver vargodling i Norrtälje, ägnar sig åt genus-”analyser” av mäns bilägande baserat på de stickprov som passar fördomarna. Den är ”antirasistisk” i betydelsen man inte får kritisera islam.

  Om någon ska föra en vänsterpolitik, så baserades den gamla vänsterpolitiken som fungerade i sin svenska fackföreningstappning på stigande tekniskt innehåll i produktionen, klang och jubel över stigande levnadsstandard, stolthet över bättre boende och finare bil, massornas bildning i traditionell kultur, återhållsamhet med bedövningsmedel och familjen som reproduktionsenhet.

  Vad fungerar bevisligen inte? Teknikfientlig offerkofta, skämmas över framgång, knark- och fyllekultur och dysfunktionella familjer. Efter att framgångsrikt bekämpat den traditionella borgerligheten visar det sig att utan dess traditionella kalvinistiska eller lutherska återhållsamhetsideal levererar marknadsekonomin de nya idealen som konsumtion; ingen kultur, kollektiv narcissistisk personlighetsstörning och sökande efter kickar, utan egen ansträngning.

  Det allra första steget på en fungerande fackföreningsbaserad intressepolitik är att dumpa miljöpartiet från regerande och agendasättande. Progressiv betyder framsteg. Miljöpartiet sysslar med bakslag.

  Ingenting hindrar en inomkapitalistisk progressiv politik, men det finns ingen vänster kvar att föra den. Dess radikalism består i att oroa sig för användandet av begreppet ”negerboll”. Då blir den ”upprörd” och ”nedstämd”. De som borde bli upprörda och nedstämda är vi, som fått företrädare som argumenterar för sänkt levnadsstandard och högre skatt.

Comments are closed.