SD:s nya kläder, en blomma
Att Sverigedemokraterna får uppmärksamhet nu när de anses så rumsrena att de till och med får delta i politikerveckan i Almedalen får säkerligen ett antal gamla politiker att rotera i sina gravar. Aftonbladet publicerar idag en bra artikel på sin ledarsida, en artikel som jag tycker att alla borde läsa.

Aftonbladet: ”Men Sverigedemokraterna är inte som andra. Grunden för partiets politik är nämligen att människor inte är lika mycket värda. En blond, blåögd svensk är i praktiken alltid mer värd än en somalier med mörk hy och svart hår.

Inte ens Sverigedemokraterna använder i dag ordet ras. Det ord man använder är ”kultur”.

I stället för att prata om att raser inte ska blandas är det nu kulturer som ska hållas åtskilda.

Men grundtanken är densamma.

Det är inte judar som är det främsta hatobjektet för denna del av extremhögern. Det är muslimer och islam.

Men hetsen bygger på samma mönster. Europa har hört detta förut. Därför är det viktigt att känna igen de gamla argumenten även när de kommer klädda i nya ord.”

Att jag illustrerar raderna ovan med den fascistiska facklan är självklart, det är Sverigedemokraternas förra symbol, en symbol som de delar med ett antal fascistiska grupper i Europa, bland annat National Front i England. Men nu, år 2011, försöker de tona ner främlingsfientligheten. Nu verkar det som om kriminalpolitiken ska sättas i första rummet, man har väl förstått att den ohöljda rasismen knappast vinner tillräckligt många väljare för att hålla partiet kvar i Sveriges Riksdag, så nu anstränger sig Åkesson för att vara politiskt korrekt, något som säkerligen retar många anhängare.

Naturligtvis visar jag den nya symbolen, en fridlyst liten blomma som ska illustrera gruppens nya image, jämför gärna den med de något äldre från min förra, och framflyttade artikel från år 2009.

SvD: ”Åkesson menar att folkhemspolitiken var en politik mot söndring och splittring, en politik för slit och plikt som motverkar klasskamp och klasshat, ”en nationell politik för det goda hemmet”, för fosterlandskärlek och för en ”samhörighet på nationell grund”. Man måste tänka på att för åttio år sedan låg den typen av folkhemstanke internationellt i tiden och att Hitler använde nästan ordagranna formuleringar i sin regeringsförklaring.”

Vi kan alla behöva påminnas då och då, påminnelser som behöver upprepas…

it Andra om: , , , , , , , ab1234 ex1 svd123 dn123 ekot


8 svar till “SD:s nya kläder, en blomma”

  1. Jag tycker inte att du ska skriva om SD Jinge! Varför ge dem uppmärksamhet?

    Var det inte du som hade varit hemma hos en sverigedemokrat som hade en byst föreställande Adolf Hitler på hallbyrån?

  2. Var det inte radioprogrammet Kaliber som lät lyssnarna höra hur sverigedemokratisk ungdom satt och sjöng nazistiska sånger på båten till Estland? Den gången de stal en radiomedarbetares bandspelare för tio tusen och slängde den i havet?

    • Kul (?) att se att alla SD-bloggar har en liten israelisk flagga någonstans på bloggen, äckligt eftersom deras föregångare var de som dödade miljoner judar i förintelsen. Att de sedan sitter och sjunger nazistiska kampsånger samtidigt som de har israels flagga på bloggen borde rimligen få alla svenska judar att bli helt vansinniga av ilska.

  3. Hur än SD försöker polera sitt yttre så kan de aldrig dölja det faktum att deras grundideologi är rent nazistisk o fascistisk. Och att de därmed inte hör hemma bland övriga demokratiska partier.

    Återigen tack för en bra artikel Jinge.