Moderaterna, det ”nya” Miljöpartiet?

Aftonbladet ledarskribent Eva Franchell skriver idag om det ”nya” moderata bedrägeriet, de försöker nämligen iklä sig gröna tröjor. Hon drar in en liten färgstark varelse i resonemanget, något som varelsen själv inte kan förhindra.

Eva Franchell/AB: ”De skiftar färg för att bättre smälta in i omgivningen. Sedan lurpassar de på insekter som de fångar genom att skjuta ut sin långa tunga. Som ur en katapult flyger den ut när ett byte kommer tillräckligt nära. Nationalencyklopedins beskrivning av kameleonten får i dessa dagar en helt ny och politisk dimension.

I förra valrörelsen dök Moderaterna upp i sina rödtonade tröjor. Tungorna viftade om arbetslinjen och det gick så bra att de tänker göra om tricket. Den här gången är tröjorna gröna och tungorna talar miljö. Den här gången är målgruppen de unga medelklassväljarna som i opinionsundersökningarna dras till Miljöpartiet.”

Den unga Yemenkameleonthonan, Chamaeleo calyptratus, på bilden har ingenting med moderaterna att göra, den är indragen i detta sammanhang därför att dess egenskaper stämmer väl överens med ett politiskt parti i Sverige, och för att den är ett vackert och representativt exemplar som gör god reklam för sin art. Men som sagt, ingen skugga över henne eftersom hon knappast skulle vilja bli associerad med moderat politik.

Annars så har jag stor förståelse för att djurriket blir indraget i svensk politik, för inte ens djuren kommer undan politikens konsekvenser, något som 2-300 lodjur i dagarna blir varse. Detta vackra kattdjur äter nämligen rådjur, något som inte går för sig. Det har Jägarnas Riksförbund låtit meddela sina handgångna kvinnor och män i Sveriges Riksdag.

För de ska givetvis göra rätt för sig, har man fått jägarutbildning på betald arbetstid och en skjutbana i källaren, jägarexamen och jaktskyttelicens så förväntas givetvis en motprestation. En motprestation likt den som Gunnar Hökmark levererar från sin plats i EU-parlamentet, det må gälla gift i barnmat eller inställningen till Israel, Hökmark vet sin plats och gör likt kameleont-
honan exakt det som förväntas av honom, vare sig mer eller mindre. Andreas Carlgren och Maud Olofsson har lämnat Walk Over inför valet i höst, så vem kan klandra moderaterna för att försöka ragga centerväljare?

intressant Tags : , , , , , , , , dn svd ab t

  3 comments for “Moderaterna, det ”nya” Miljöpartiet?

 1. 2 mars, 2010 at 15:07

  Jag tror de gör sig själva en otjänst. Såg tröjan i media för ett tag sedan och den har stor potential att bli ett offentligt facebookskämt med 10.000-tals unga tjejer som driver med moderaternas naivitet att tro att man kan lura unga tjejer att man står för miljö genom en ljusgrön tröja med klichéartad text.

  Hoppas någon av alla unga, smarta tjejer som röstar på de som är för en grön politik på riktigt och klär sig som de vill uppmärksammar det på det sätt som moderaterna har gjort sig förtjänta av :)

 2. 2 mars, 2010 at 16:34

  Inget som ”moderatsocialisterna” gör förvånar mig längre. jag är så pass luttrad av deras ålderdomliga tillbaka-till-feodalstaten att jag inte går på något av de nya dragen från deras sida. De är och förblir superkonservatister med girigheten i blodomloppet.

  • 2 mars, 2010 at 21:05

   Det är just det som är grejen. De nya nya moderaterna precis som de nya moderaterna, de gamla moderaterna, bara moderaterna, högerpartiet etc. står för precis samma konservativa rikemanspolitik som alltid vare sig de klär sig i grönt eller rött och enbart tar svartvita fotografier eller byter ut sin logga, det handlar om eviga skattelättnader för de som redan har mest och dessa försöker man snacka bort genom att prata procentsatser.

   Tänk om jag hade 10 000 kronor, och tidigare betalade 3000 kronor i skatt, men nu bara ska betala 2000 kronor. Då har jag fått en skattelättnad på hela 30 %!!! Fantastiskt!!! Då är jag självklart jätteglad över att en person som tjänar 1 000 000 och tidigare betalade 400 000 i skatt bara får en skattereduktion på 20 % dvs 80 000 kronor mer i plånboken. Ha ha, där fick du! Jag fick minsann 50 % i skatteavdrag och tjänade en extra 1000-lapp och du fick bara 80 000 i skatteavdrag… Hmm.

Comments are closed.