Jägarnas Riksförbund vill utrota vargen – Helt!


Nu har Jägarnas Riksförbund sällat sig till varghatarna och Svenska Jägareförbunds hat-tidning mot varg, deras distriktsförbund i Värmland har nu krävt av regeringen att Sverige ska ta bort -all- varg, dvs. utrota den helt.

Nyheterna P4 Värmland: ”Ta bort alla vargar från Sverige. Det kräver Jägarnas riksförbund i ett brev till regeringen.

Brevet som är undertecknat av bland andra distriktsförbundet i Värmland går till hårt angrepp mot regeringens rovdjurspolitik. Jägarna skriver att Sverige fortsättningsvis inte ska hysa frilevande varg och att de vargar som spontant invandrar ska skjutas av.”

Jag överraskades faktiskt en hel del då jag läste Sveriges Radio P4:s notis på nätet, det verkar faktiskt som om jägarkåren har drabbats av akut syrebrist i hjärnan, hade jag själv inte mött så mycket oresonligt varghat, och bland annat blivit mordhotad, så hade jag trott att det var ett missriktat skämt, men jag inser till min förskräckelse att det är verkligt, det är på riktigt som jägarna agerar. Jag tänkte på en kommentar som Bosse skrev angående mina rader om löshundsjakt tidigare idag:

Bosse: ”De som har det verkställande ansvaret för viltvården, alltså jägarna
• hyser ett oresonligt hat mot en djurart,
• visar en skrämmande brist på kunskaper i ekologi, den vetenskapliga grunden för det de sysslar med,
• bagatelliserar grov kriminalitet inom de egna leden och samarbetar inte för att utreda allvarliga brott,
• kräver att deras hobbyintressen ska väga tyngre än lagar och internationella avtal,
• är öppet illojala mot den demokratiskt beslutade politik som berör deras verksamhet,
• hotar och terroriserar tjänstemän i deras yrkesutövning,
• sprider lögner, myter, förtal och falska anklagelser.

Hur länge till kan vi ha en viktig samhällsfunktion organiserad utifrån sådana förutsättningar? I vilken annan verksamhet skulle detta få fortgå?”

Jag visste faktiskt inte att det var så illa ställt med jägarkåren, varghatet har nått sådana proportioner att det rinner över hos både Jägarnas Riksförbund och hos Svenska Jägareförbundet. Själv vet jag inte riktigt hur man ska hantera detta, jag har inte ens någon idé om hur man ska göra. Uppenbarligen är det inte rätt människor som ansvarar för viltvården i landet, det är möjligt att de nittio miljoner som staten får in för jaktkorten ska användas till att anställa ett antal yrkesjägare?

En sådan lösning skulle ju klara av både tillsyn av jakt och jaktmarker, och även eftersök av trafikskadat vilt. Samtidigt så behövs uppenbarligen folk i våra skogar som på daglig basis letar efter tecken på olaga jakt. Jag vet inte, men uppenbarligen har vi ett samhällsproblem som är större än vi har kunnat ana.

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , sr dn svd ab123 ex1.


27 svar till “Jägarnas Riksförbund vill utrota vargen – Helt!”

 1. När ska regeringen sätta ner foten mot jägarlobbyn? Det hela har urartat för länge sedan!Jägarna kräver och kräver och kräver. Jägarförbundet skulle ha fråntagits sitt ”allmänna uppdrag” för länge sedan!

 2. Motpolen sätter vi då som följer:

  Förstatliga jakten och återkalla samtliga jaktvapenlicenser omgående!

  Vill jägarna kanske kompromissa, nu då?

 3. Läser man Svensk Jakt och sedan uttalandet från värmlänningarna, ja då tycker jag att regeringen ska göra något – radikalt åt problemet!

 4. Denna regering som betraktar privatisering som en helig ko kommer aldrig att förstatliga jakten. Dom har ju själva skjutövningsbana i källaren på riksdagshuset. Förmodligen har jägarna lobbat (och kanske pekuniärt bidragit till) alliansen. Inte heller någon föregående regering kunde tänka sig det. Det handlar om macho-beteende och är förmodligen oberoende av politisk färg. Tröttsamt förutsägbart och fullständigt omöjligt att åtgärda!

  • Jag brukar kalla dem fega och sillmjölkar som är rädd för lite varg när de går beväpnade i skogen. Slår i veka livet på mindervärdeskomplex-karlakarlarna.

   • Det är mest deras dyra jakthundar det handlar om än att dom är rädda för vargarna.

    Sen att dom själva sällan är sena att avliva sina hundar om dom uppvisar oönskade beteenden är en sorglig detalj i sammanhanget.

    • Precis, jag misstänker att det är överklassens och övremedelklassjägare det handlar om. De jag känner driver upp sina egna hundar.

  • En regel är att man ska använda en fungerande mejladress, är man så jäkla ljusskygg så man inte fixar det så platsar man inte här! / Jinge

   • Stackars dig Jinge! Dessa varghatare vågar väl inte ens lämna ut en gmailadress, men de vill gärna vara med. Varför ändrar du inte så att bara registrerade användare får kommentera?

    • :-) Jag är van, ibland kan man tro att dessa ”jägare” är samma slags folk som vissa i filmen ”Jägarna 2” :-)

     Men kan man inte ens greja till en fungerande mejladress så åker man in i spamfiltret, då slipper jag ha med dem att göra.

 5. OK jag vill bara påpeka att riksförbundarna alltid har varit lite extrema, men de representerar en väldigt liten del av jägarkåren. Det här utspelet har de säkert gjort i det enda syftet att få publicitet och röra om lite i ”grytan”. Jag tror inte de har speciellt stort stöd ens i jägarkretsar. Kanske ska jag påpeka att jag inte är samma Bosse som Jinge citerar i sitt blogginlägg.

   • Om ”den andre Bosse” hade fel? Nja om han menar att vissa jägare är/beter sig som han påstår så har han inte fel, men om han påstår att en majoritet av jägarna eller t.o.m. alla jägare är såna så har han helt klart fel.
    Du vet alla 08:or är inte knarklangare eller andra typer av mafiosos och alla jägare är inte hatiska vargdödare. De flesta är bara vanliga människor som du och jag.

 6. Jag upphör aldrig att förvånas hur arrogant en del människor kan vara. såg ett TV-program för att antal år sedan, ett möte om varg. En jägare sa att vargen ska bort helt, den förstör hans livskvalite när han inte kan vara ute och jaga, vad tror dom att dom är Gud eller vad ?. Har kvänner från Canada, som berättade att Usa fick importera en flock varga från dom för att återställa ekobalansen, när Usa eliminerat alla vargar i en Nationalpark. Våra jägare ska läsa på tycker jag vad som gäller i naturen.

 7. Instämmer helt i det du skriver Jinge, och är tacksam för ditt mod…mordhotad!
  Dags att avväpna jägarkåren anser jag, de ska inte få stifta sina egna lagar om än de tror sig ha första tjing på all natur. Det är knappt man törs gå ut i skogen för alla skjutglada jägare som smyger omkring jämt och ständigt i sin egoistiska jakt på kött…en gammal kärring är väl inte mycket värd, ungefär som vargen tänker jag ibland;-)