De Kriminella Jägargängen

Knappt har vargliken börjat kallna innan de kriminella jägargängen är igång igen med sin tjuvjakt. Varghatarna är personer som sätter sig över svensk lagstiftning och laddar bössan och skipar vad de tycker är rätt. Frågan är om inte SÄPO ska överta den här typen av kriminalitet på grund av dess paralleller med terrorism?

En annan sak är förstås talet om att vargjakten skulle ge en större acceptans för rovdjurspolitiken, men varghatarna gav genast svar på tal. Nu hade man kanske kunnat förvänta sig att Carlgren gick ut och fördömde kriminaliteten, men från hans sida görs ingenting.

Annars så finns det faktiskt positiva nyheter, en hel del talar för att ett vargpar håller på att etablera ett revir söder om Norrtälje och det i ett område med mycket vilt. Här i Södertörn skulle minst två vargfamiljer kunna försörja sig hyfsat. Det finns jättelika skogsområden och gott om vilt.

Markägarna i Norrtälje oroar sig inte för vargen, men man oroar sig för sina egna får som går ute på somrarna. Men det är ett problem som är hyfsat lätt att lösa, rovdjursstängsel är trots allt inte speciellt dyrbart, dessutom får man väl bidrag till större delen av kostnaden.

Men varghatarna ger sig inte, efter att man lyckats lura Andreas Carlgren att ordna en monstruös vargslakt där man

varg

dödade femton procent av alla vargar så ger sig de kriminella jägargängen omedelbart ut på jakt igen. Det tjänar utmärkt som en illustration på att vi måste ha en rejäl straffskärpning för dem som begår brottet olaga jakt. Ger man sig dessutom på fridlysta djur så måste man klassificera brottet som grovt och kanske ha en straffskala på sex till tio års fängelse.

Jag hoppas på att några vargar ska lyckas trassla sig förbi alla motorvägar och ta sig ända hit till Södertörn och Haninge kommun. Passar de på nu när isen ligger på Mälaren så är det trots allt inte så långt att gå, och det sista som överger en människa är ju hoppet sägs det.

Hård kommentarsgranskning tillämpas…

intressant Tags : , , , , , , , , , , , svd1 dn1 ab1 t

  11 comments for “De Kriminella Jägargängen

 1. Malin
  1 februari, 2010 at 17:53

  Fy fasen vad vidrigt! Skulle vi få hit en vargfamilj till Haninge så skulle jag köpa en ny kamera med starkt objektiv och bli skogsmulle! :-)

 2. kalle
  1 februari, 2010 at 18:21

  Fungerande e-postadress krävs verkligen det??

 3. 1 februari, 2010 at 19:35

  Vad härligt det vore om varg lyckas etablera sig i Roslagen. Det skulle också ta udden av varghatarnas argument om att folk i storstadsområdena inte har med vargen att göra ifall vargen tar sig närmare Stockholm.

 4. Torsten (orginalet)
  1 februari, 2010 at 22:44

  Pst…

  Stavningen i rubriken…

  (Burn after reading)

  • 2 februari, 2010 at 00:31

   Tack! Jag har problem med att läsa vad jag själv skriver, jag VET ju vad det ska stå där… :-)

 5. Patrik Johansson
  2 februari, 2010 at 00:27

  Någon variant av uttrycket ”vargen kommer” är kanske på sin plats? ;)

 6. David
  2 februari, 2010 at 03:25

  Föreslagna 6-10 år är ett strängare straff än för rån (1-6 år) och likvärdigt med grov misshandel (1-10 år). ”Vanlig” våldtäkt ger upp till 4 års fängelse…

  Jaktbrott borde ses som allvarligt, särskilt eftersom det definitivt är överlagt men i relation till min polare som fick allvarliga psykiska problem i nästan ett år efter att ha blivit pistolrånad eller om man föreställer sig att ens syster blir våldtagen så känns det inte som att brotten är riktigt jämförbara. Tycker ni verkligen att det vore rimligt att ge tjuvjägare längre straff än en våldtäktsman???

 7. Ragnar
  2 februari, 2010 at 10:58

  Man blir beklämd över att läsa om dessa människor som ostraffat(!) tar lagen i egna händer. Varför tar man så lätt på jakt och miljöbrott i Sverige?
  När ska politikerna inse att de är grundlurade av jägarmaffian?

 8. Erik
  2 februari, 2010 at 16:44

  Detta är första gången jag, åtminstone delvis, håller med författaren av denna blogg. Hur en liten grupp människor, för de är rätt få, kan göra något så dumt nu när vi äntligen har fått till en förvaltningsjakt på varg är svårt att begripa.

  Det är tråkigt då det ger jaktens motståndare incitament att klandra hela jägarkåren. Många har valt att blunda för den här typen av beteenden tidigare, min förhoppning är att den nya rovdjurspolitiken gör att dessa människor (jag vill inte kalla dem jägare) slutas hållas om ryggen och att de småningom ställs inför rätta.

 9. klatviack
  3 februari, 2010 at 15:16

  värna mårdhunden

  • 3 februari, 2010 at 15:19

   Nope. Den hör inte hemma i Sverige, men det gör vargen.

Comments are closed.