Daniel Ligné på Jägareförbundet anklagas i media


För ett par dagar sedan berättade jag att Svenska Jägareförbundet var inblandade i en Facebooksida för varghatare, en sida som bland annat ägnade sig åt att kartlägga djur- och naturvänner som var enga-
gerade i motståndet mot de kriminella jägare som ägnar sig åt illegal jakt på stora rovdjur, bland annat vargen.

Den person, som jag då inte namngav är Daniel Ligné, biträdande riksjaktsvårdskonsulent på Svenska Jägare-
förbundet. Orsaken till att han inte nämndes var att han inte kan försvara sig mot anklagelser jag riktade mot honom på min hemsida eftersom han är – avstängd här. Orsaken till avstängningen är hans sätt att uttrycka sig i kommen-
tarer, men nu valsar han runt även i andra media så nu är hans identitet knappast någon hemlighet längre.

Nyheter24.se: ”Daniel Ligné, biträdande riksjaktsvårds-
konsulent på Svenska Jägarförbundets nationella kansli på Öster Malma, hävdar att bland annat Naturskydds-
föreningen (SNF) samarbetar med Nordulv som också har annonser för Djurens rätt. Ligné beskriver dem så här: ”Folk som inte bryr sig om lagen och öppet vädrar ett människoförakt som på mer än ett sätt liknar det vi såg i Tyskland under nazismen”.”

Själv anser jag att debatten om våra svenska rovdjur har tagit en otäck vändning. När Aftonbladet berättade om uppgiften att naturvänner kartlades på en Facebooksida så har det enligt mitt sätt att se det gått alldeles för långt. Att en riksjaktsvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet finns med i dessa samman-
hang är förstås en katastrof för både Svenska Jägare-
förbundet och alla seriösa jägare i landet. Enligt uppgift så lägger man dessutom ut bilder på motståndare mot vargjakt på Facebooksidan. (forts nedan..)

När Daniel Ligné jämför landets naturvänner med – nazister, då kanske besökarna här ser förstår orsaken till att han inte tillåts att kommentera här längre.

Det finns regler för kommentarer här, följer man inte dessa regler så raderas kommentarerna och efter upprepade överträdelser så hamnar man i ett spamfilter som automatiskt raderar kommentarer från dem som har uppenbara problem med att hålla sig till netiketten. Hur Svenska Jägareförbundet ska agera internt vet inte jag, och det är inte heller mitt bord. Men vore jag medlem så skulle jag definitivt kräva att man såg över de uppföranderegler som styr anställdas agerande i den offentliga debatten. Har man inga sådana regler så tycker jag att man omedelbart bör införa sådana, de flesta av förbundets medlemmar är trots allt både seriösa och angelägna om att följa landets lagar.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab1 ex gp svd1 dn1


4 svar till “Daniel Ligné på Jägareförbundet anklagas i media”

  1. Gud vilken fin vargbild! Tittar på dig gör han också, undrar vad den tänker :-)

    David Ligné finns på FB med någon sorts basketbollkeps, men jag vet inte om han har krävt att vargjaktsmotståndarna ska kartläggas, i alla fall inte under sitt rätta namn. Men det är som bekant enkelt att använda sig av alias, så jag tror nog att han finns med i diskussionen även under sitt fejknamn.

  2. Tack för en fin vargbild! Tidningarnas bilder visar konsekvent vargar som ser lömska ut. Galet att jägarförbundet är beredda att skämma ut sig såhär, som varghatare.

    • Tack för berömmet. Den är förstås fotograferad i en djurpark, det är svårt att komma vargen så nära i naturen tyvärr. Ja jägareförbundet skämmer ut sig rejält!