Jägareförbundet beskylls för olaglig Facebooksida


Aftonbladets journalister kallar natur- och djurvänner för ”vargälskare” i rubriken bara för att locka läsare, det handlar helt enkelt om folk som vill att vår natur ska vara i balans och att vargen och de andra rovdjuren hör hemma här precis som älgen. Men Facebooksidan känner jag till, igår fick jag ett mejl som berättade att det är en namngiven jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet som ligger bakom verksamheten, men eftersom jag inte kunde bevisa saken så skrev jag ingenting om det.

AB: ”Vargvärnare blir kartlagda på internet. På grupp för vargmot-
ståndare på Facebook uppmanas medlemmarna att samla in bilder, namn och adresser på så många motståndare som möjligt. Nu har gruppen polisanmälts och insamling kan bryta mot personup-
pgiftslagen, PUL. – Det är obehagligt, säger riksdagsledamot Helena Leander, (MP), som kartlagts. Vargdebatten i Sverige kan utan överdrift beskrivas som mycket känsloladdad och högljud. Nyligen fick lokalpolitikern och miljöpartisten Arne Johansson, 50, från Ånge en sten inkastad i hemmet – som träffade honom svårt i huvudet. Arne Johansson är en tydlig motståndare mot vargjakten och tror själv att sina åsikter kan vara anledningen bakom attacken.”

De kriminella jägargäng som ägnar sig åt trakasserier och tjuv-
jakt på våra rovdjur förstör enormt mycket av jägarkårens anse-
ende. De inser kanske inte det själva eftersom deras egentliga motiv bara är att fylla sina egna frysboxar med älgkött, att de dödar ett djur som riskerar utrotning, nu för andra gången, spelar mindre roll. Ser man till hur svallvågorna ser ut runt dessa kriminella gäng så kantas de av hot, sönderskurna bildäck och nu misshandel. Många i varglänen skräms till tystnad, och vilka konsekvenser det får på sikt för jägarkåren tror jag inte att de själva förstår. (forts nedan..)

När det gäller den jaktvårdskonsulent som anklagades för att ligga bakom namninsamlandet på Facebook så lämnar jag givetvis ut namnet om polismyndigheten hör av sig. Själv kunde jag inte styrka sanningshalten trots att jag kollade facebooksidan varför jag avstod från att skriva något.

it Andra om: , , , , , ab1 ex1 svd1 dn1


4 svar till “Jägareförbundet beskylls för olaglig Facebooksida”

  1. Det är klart att jägarförbundet kartlägger naturvänner, de är ju deras motståndare!

  2. Man borde införa en allmän jaktperiod på politiker och debattörer som vill ha varg. Då skulle ju jägarna, enligt tidigare resonemang, bli mindre fientligt inställda till dem.

    • Jag tvivlar på att varghatarna skulle uppskatta att ”bytet” börjar skjuta tillbaks, som skulle som ett antal skulle göra >:)