Andreas Carlgren och vargjakten

Nu hotar Andreas Carlgren att dra in vargjakten om inte jägarnas organisationer samverkar med regeringen i frågan om inplantering av varg. Men precis som vanligt när det gäller Carlgren och andra borgerliga ministrar så finns det en hake, Svenska Dagbladet väljer att i rubriken säga att Carlgren hotar med att dra in vargjakten, men rubrikmakaren hade tydligen inte läst hela artikeln för den avslutas med:

Carlgren/SvD: ”Jakten kommer dock att pågå två år till, oavsett hur det går med inplanteringen av varg, enligt Carlgren.”

Det är så dumt så det är riktigt roligt, en riktig ”Carlgrenare” faktiskt. Det är sannolikt mindre roligt för Svenskans medarbetare, Susanna Baltscheffsky, som genom rubriken framställs som en rätt underlig person, men ska sanningen fram så är det knappast hon som valt rubriken i nätupplagan.

Frågan är hur många Carlgrenare som Centerpartiet har råd med? Senast igår presenterades en opinionsundersökning som placerade partiet utanför Riksdagen, dessutom kan man

Carlgrenare

undra hur Carlgren kan ställa ut löften som ska infrias av de Rödgröna när de fått makten? Jag tvivlar starkt på att de har för avsikt att förverkliga borgerliga vallöften om fortsatt vargslakt.

intressant Tags : , , , , , , , , , svd dn1 ab1 t

  9 comments for “Andreas Carlgren och vargjakten

 1. Kurt
  4 mars, 2010 at 09:48

  Nu hävdar han plötsligt att ”Vi har jakten för att öka acceptansen för varg” – men resultatet av jakten var ju ökad tjuvjakt. När besluten om rovdjursjakt flyttas till länsnivå så kommer ju det ändå leda till en fullständig utrotning.

  • 4 mars, 2010 at 09:58

   Förut var det för att rädda stammen genetiskt. Centerpartiet har inte råd med att ställa upp ministeratrapper på departementen..

 2. Joakim
  4 mars, 2010 at 12:11

  Nu är det väl faktiskt så att alliansen fungerar som tankesmedja för vänstern i landet avlång, så man ska nog alls inte bli särskild förvånad om saker som t ex vargjakt & billig pigtjänst blir kvar vid eventuellt maktskifte, helt oavsett vad som sägs i förväg. Borgarna är den ”verklighet” som (s)midiga pragmatiker med släptåg anpassar sig efter. Annat påstås ofta vara ”orealistiskt”.

  • 4 mars, 2010 at 13:08

   man ska nog alls inte bli särskild förvånad om saker som t ex vargjakt & billig pigtjänst blir kvar vid eventuellt maktskifte,

   Glöm!

 3. 4 mars, 2010 at 15:57

  Det här verkar var en taktisk manöver av Carlgren. Han vill rentvå sitt namn efter kritiken i samband med vargjakten. Jaktlobbyn vet att jakten är här för att stanna (om M, Fp, KD ? & C ?) vinner i höst, och gör inte på sig av rädsla direkt. För Centern gäller det att gripa efter alla halmstrån som finns om de ska undvika utplåning. Jag tror på Carlgrens helomvändning först när vargstammen kryper över 300 individer, minst!

 4. Martin Forsman
  4 mars, 2010 at 17:58

  Baltscheffsky chansade på att folk skulle läsa rubriken och sen bläddra vidare till sporten och att Alliansen därigenom kan framställas som human. För övrigt har Joakim ovan missat att (S) inte varit en vänsterparti på över 20 år. Det är därför det känns skönt att ha ett riktigt Vänsterparti att rösta på :)

 5. Rogge
  4 mars, 2010 at 20:57

  Det är klart att man skulle kunna skratta åt eländet, men nu är det ju faktiskt inte så kul att vi har en miljöminister som verkar kunna ha vilka åsikter som helst. Ibland är det gigantiska motorvägsbyggen som är det bästa man kan satsa på ur miljösynvinkel, andra gånger är överenskommelser om klimatet att betrakta som ett spel (”satsar resten av världen så är vi beredda att sänka våra utsläpp med 30 %, annars med 20%” – resultatet blev att EU-länderna inte ens fick delta i slutskrivningen i Köpenhamn), eller så är avskjutning av vargar ett sätt att stärka vargstammen osv osv. Carlgren är en pajas, men inte av den roligare varianten!

 6. Jesper
  5 mars, 2010 at 01:03

  Varför behöver man i huvud taget jägarlobbyns godkännande för att plantera in varg?
  Det är väl bara att plantera in den, så som det var sagt. För det är väl politikerna som bestämmer?

 7. 6 mars, 2010 at 18:58

  tycker att det konstigt.jag förstår inte regi att till låta jaga vargen.eftersom vargen är så skygg för mäniskor vi jager älg rådjur som är deras byte det tycker vi är kul som ett hobby fritid sysselsätt vargen jagar för att äta mat mer vi jag så blir det mindre mat för vargen ska det vara så svårt att fatta vargen måste söke mat för att överleva kunna utväckela nya vargar efter som vi människar tar deras mat så får dom inte mat så att dom klarsar sig vargen söker man inne stan lansbyggden hos olika som har tam djur jag tycker inte att det är så konstig att dom gör det efterb som dom maste äta dom med som vi människor halver jägare rädda vargen att jag ar är ett matjo för killar för att visa vad dom kan göra döda ett djur som inte kan försvar sig för ett gevär ett kika sikte.jag läser om vargen då då sista jag tv så våran stanminset vad i dalarna om vargen dom var sä radda en var har inte dödat manniska sen 1800 talel att vargen är farlig ar bara ett skrock som alla inbildar varandra mvh cetin

Comments are closed.